- Konu Sahibi honeysuckle
-
aslında başkalarının yaptıkları hiçkimseyi ilgilendirmemeli
herkes kendi işine, kendi gücüyle ve olanaklarla mücadele etmeli.
onlar para verip okuyorlarsa bu onların sorunu, onların prensipleri...
ben size katılmıyorum.
düşünsenize fakir bir öğrenci devlet üniversitesini kazanıyor sırf harç parasını bulamadığı için okuyamıyor.
ama parası olan düşük puanla özele gidiyor.
nerde eşitlik?
ben sizin yerinizde olsaydım çocuğu daha çok ders çalışması için teşvik ederdim.
önemli olan fazla çalışmayıpta/puan almayıpta hemşire olmak değil, önemli olan İYİ,BAŞARILI bir hemşire olmak..
bu her meslek için geçerli
ben kendimden örnek vereyim size. ben yurtdışında yaşadım ve orda eğitim gördüm. türk olduğum için ister istemez öğretmenler ayrımcılık yapıyorlardı ve hiç bir zaman, çok ders çalışmama rağmen, sınıf birincisi olmadım.bu lisedeyken.
ama gel görki, üniversite sınavına girdiğim zaman (yurtdışında baya itibarlı bir devlet üniversitesinde okudum) en yüksek puan alan öğrencilerden birisi oldum. annemle babam herzaman bana şunu söylüyorlardı : puan için veya not için ders çalışma, bilgili olmak için ders çalış. puanlar hiç önemli değil, ilerde sen başarılı bir profesyonel olduğun zaman şu anda haketmedikleri halde yüksek puan alan arkadaşların sadece o bir zamanlar aldıkları puanlarla avutacaklar kendilerini ki ilerde bunu hiç bir önemi yok.
Yanlız anlamadığım bu nasıl bir okul puanı fark etmez diyor yine belli bir puan istemeleri lazım kuzenim özel bir üniversitede Tıp okuyor yıllığı 30 bin tl özel olmasına rağmen yüksek bir puanla girdi özele gitmezse devlette eczacılık okuyabiliyordu o kadar yüksek bir puanla girdi. Bu okulun adı ne sakıncası yoksa merak ettim.
çalışıyor ama herkesin belli bir kapasitesi var..
sen bilgilisin puanın olmasada olur deseler keşke ..ama malesef puana bakılıyor..
puanın yetmediği zaman nasıl profesyonel olabilirsin o imkanı vermiyorlarki..
Parası olan bir şekilde meslek sahibi oluyor devlette okuyanlarda tabi ki iyi yerler kazanabilir ama parmakla sayılacak kadar. Ortada gereksiz bir sürü öğretmen var bunların yetiştireceği çocuktan ne olacak. Çalıştığım kurumda bir hocanın kızı bilkentte bir amerikan kolejinde okuyor daha dördüncü sınıfta ana dili gibi iki tane yabancı dili var en basitinden şimdi bu çocukla başka bir çocuk aynı kulvarlarda nasıl yarışacak. Eğitimde, sağlıkta paran varsa...
adını özelden yazarım isteyene canım..
evet puan farketmiyor düşük puanlıysa mülakatla alırız dediler ..
sanırım laf olsun diye yapılan bir mülakat
belki tıp farklıdır bilemem bu lise canım..
bilgili olan puanıda alıyor zaten.
dediğim gibi ben lisedeyken, öğretmenler fazla sevmezlerdi benio yüzden hiç bir zaman 10 üzerinden 10 vermek istemiyorlardı mesela. 10 üzerinden 8 alıyordum herzaman örneğin. hiç bir zamanda dert etmedim neden sorulara doğru cevap vermeme rağmen yüksek not alamıyorum diye.
benim yaşadığım ülkede devlet üniversitesinden mezun olanlar çok daha fazla itibar görür. ben liseden sonra üniversite sınavına girdim, bilgilerimi kullandım ve 10 üzerinden 9,69 puanla sınavı kazandım.
şimdi ben liseden 7,50 veya 8 ile mezun olmuşum bananeee amaan. sonuca bak sen
Anladım canım sıkmayın canınızı herşeyin bir çaresi vardır yatılı il dışlarına da bakın mesela ben samsunda yatılı okumuştum. Kızından ayrı kalmak mutlaka zordur ama olabiliyorsa bir araştırın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?