Atmak yasak öğrenciyi dışarıya ....Dersten atsaniz?
En azindan savmis olursunuz.
Kimse kusura bakmasin da herkesi topluma kazandiracak degilsiniz.
Ne hali varsa gorsun?
Atmak yasak öğrenciyi dışarıya ....o kadar düşünüyorum ki dersimi engellememesi için
Ailesi ile konuştum .Kabullenmiyor .ailesiyle konuştunuzmu
Ailesi ile konuştum .Kabullenmiyor .
Baba sanayi de çalıştırmış .
Okula gelmeyek istemeyen çocuk aile zoru ile geliyor .
Sınav kağıtları boş ...10 -20 anca alıyor .
Baba hoca hanım sen bir şeyler yaparsın diyor . Gecirin bu çocuğu deniliyor .
Bu zamanda eğitim sisteminin 11 zayıf ile geçirdiği öğrenci varsa gerisini düşünün .Öğrenci çok yüzsüz ..Veli çok yüzsüz
Bilmiyordum.
Valla rencide edip insan icine cikamayacak hale sok diyecegim de, manyak cikar zarar verir falan...
Dersten atsaniz?
Ne hali varsa gorsun?
Malesef ogrenciyi dersten atma hakki yok ogretmenin...Dersten atsaniz?
Ne hali varsa gorsun?
10.20 alan bir öğrenci nasıl geçiyor sözlü notumu yüksek veriliyor.Ailesi ile konuştum .Kabullenmiyor .
Baba sanayi de çalıştırmış .
Okula gelmeyek istemeyen çocuk aile zoru ile geliyor .
Sınav kağıtları boş ...10 -20 anca alıyor .
Baba hoca hanım sen bir şeyler yaparsın diyor . Gecirin bu çocuğu deniliyor .
Bu zamanda eğitim sisteminin 11 zayıf ile geçirdiği öğrenci varsa gerisini düşünün .Öğrenci çok yüzsüz ..Veli çok yüzsüz
Kaçıncı sınıf ?İnanın çok bunaldım .Cuma günü son saat artık sabrım taştı. 11 zayıf ile gecirilen öğrenciler ...okula zorla gelen .... ailesinin başından attığı ....hocam zaten zorla geliyorum ailem zorla gönderiyor diyip ... eli cebinde gelen öğrenci... kalem defter yok .....diger arkadaşları ile dalaşıyor .....bağrış çağrış ....ögretmen ders anlatmaya çalışırken diger öğrenciler gürültüden anlayamıyor ....öğretmen bunalıyor ... öğrenciler şikayet ediyor dinleyemiyoruz diye ......öğrencilere diyorum aldırış etmeyin görmemezlikten gelin ... ama bunu öğrenci duyoyor alay ederek " hoca diyor beni görmemezlikten gelecekmişsiniz " ... öğretmenin sabrı taşıyor yakasından tutuğu gibi bağırmaya çalışıyor .Bu çocuğa iyi yaklaştım olmadı kazanmaya çalıştım olmadı .Anladıkları dilden bağırmaya başladım olmadı .. Her türlü olumlu ya da olumsuz yaklaştım olmadı .
Öğrenci okula gitmek istemiyor .Aile zorla başından atmak için gönderiyor . Oğretmen idare ne yaptıysa uzaklaştıramadı . ( Açık liseden devamı için )11 zayıf ile geçti . Ve diğer ögrencilerin de eğitim hakkına engel oluyor . Ders anlatmakta zorlanıyorum. Bende çok bunaldım .Daha ikinci hafta sonunda çok bunaldım.
11 zayıfla geçen bir öğrencinin duzelecegini hiç sanmıyorum.Okumanın önemi ona anlatmaya çalışsanız yani konuşarak değil de derste işleyerek..
Mesela her ders sonunda ünlü bir bilim adamının, başarılı bir siyasetçinin, bir iş adamının, bir Ceo nun, bir sanatçının hayatını, ilginç taraflarını, hikayelerini toplumda ki yerini belki servetini ve sonunda eğitimin ona kazandırdıklarını anlatsanız..
Öğrenciler için faydalı olabilir belki hırslanıp örnek aldıkları olabilir. Belki o haylaz da biraz düzelir.
Uygulanabilir bir fikir mi bilmiyorum ama bence o çocuğun okumanın önemini anlaması lazım önce..
Malesef ogrenciyi dersten atma hakki yok ogretmenin...
Ah ah neler neler oluyor, bir bilseniz. Bir meslek lisesinde matematik öğretmeniyim. 9.sınıflarımın durumu içler acısı, 2 hafta oldu okul açılalı, daha toplama çıkarma zor yapıyorlar. Kaldı ki konunuz değil. Ama asıl konuyu anlamaları için temel bilgileri anlatmam gerek. Sınav ortalamaları sınıf bazında 20 yi geçmez. Ama birkaç seçmeli dersten yüksek not alarak ortalamayla geçiyorlar. Mevzuat proje vereceksin, ödev vereceksin diyor. Ama herkes lise mezunu olsun, nitelikli olması önemli değil ama.10.20 alan bir öğrenci nasıl geçiyor sözlü notumu yüksek veriliyor.
Boş kagit vermek suç değil mi.
iste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,
yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?