Okumaya niyeti olmayan çocukların okulda diğer öğrencilerin eğitim hakkına giriyor

B
Bazilarinda bu da ise yaramiyor hocam. Yat uyu diyorum ya da kitap oku, sevdigin baska bir ders varsa ona calis. Bir iki ders gidiyor bu sekilde sonra yine ayni. Gurultu patirti cikarip cevresini rahatsiz ediyor yine ogrenci. Yontem falan yaramiyor kimi ogrenciye.

Lisede daha fazla yaptırım yok mu?

Ben lisede çalışırken daha memmundum,ortaokula göre.daha konuşulunca anlıyorlardı,arkadaş olarak yaklaşınca derste daha iyi oluyorlardı.ortaokulda tam proplemli zamanları ve proplem çıkaran öğrenciler diğer öğrencilere de çok zarar veriyorlar.Ama benim çalıştığım yer küçük bir yerdi.hala görüşürüm o öğrencilerimle zaman zaman.

1. Sınıftada aynıydı anne 2. Sınıftada.
Pedagoga birkaç kere götürdü öğrenmede güçlüğü yok.
Ben kendim matematik çok çalıştırdım karşına geçip anlıyacağı kelimelerle anlatınca anlıyo 4 işlem ben öğrettim çarpım tablosunuda ama okuma yazma bilmediği için problem çözemiyor.

Kaçkere yanlış yapıyosun sen böyle Yaptığın için bu çocuk bu ödevleri senin sanıyo hem öğrenemiyo hem sorumluluk duygusu gelişmiyo dedim aldığım cevap ama Ozaman ya düşük not alıyo yada ben buyaşta kendisi ödev yapan çocuk görmedim oluyo.

ÖĞRETMEN 28 yaşında insanla 10 yaşında çocuğun yazısını ayırt edemiyosa öğretmende de suç var.

Mesela bizde de 9.sınıflar çok sıkıntılı, söylediğiniz aynı sebeplerden ötürü. Diğer sınıflar zaten çok daha iyi. Yine de her geçen yıl sanki durum daha da kötüleşiyor...

Aaa hoca hanım siz öğretmenliğini ne sandınız insanların gözünde?

Sizin elinizde sihirli değnek var efendim(yoksa sizde yok mu?).Anasının babasının terbiye edemediğini siz terbiye edeceksiniz.

Evde ailesinin görmeye sabrı olmayan çocuğu okula gönderecek ,siz onu eyleyeceksiniz gönlünü hoş tutacaksınız ne hikmetse evde ilgilenilmeyen çocuk okulda istediği ilgiyi bulamazsa aile için çok büyük sorundur bu.

Evde dayak yiyen çocuk okulda öğretmen ders anlatırken yüksek sesle anlatmış olup çok korkmuş oluyormuş(gerçekten korkan için bi şey asla demiyorum, benim velim psikolojik sorunları vardı ,inanın çocukta öyle bi korku da yoktu ki öğrencimle aramızda çok iyiydi)

40 derece ateşi olan çocuğu bile bakacaksınız çünkü evde durmasın annenin işi varmış.Neden?Çünkü siz öğretmensiniz.Siz üniversite okumuş insansınız(!)

Hocam lisede calisiyorsunuz sanirim. İdareden sinif degistirmenizi teklif edebilirsiniz...

Emin ol ayırt ediyordur, kızıyordur ama sonuç değişmiyordur.
Ne yapsın?
Ben anlıyorum evet kızıyorum da kaç kez yine de korkusuzca getirdi abisinin yazdığı ödevi.
Kızmaktan öte ne yapabilirim? Güzelce uyardım yanlış olanı anlattım kızdım olmadı ceza verdim olmadı.
Ne yapabiliriz yani?

Ogrenciyi siniftan atmak yasaksa madem, 11 zayifla ogrenci nasil sinif gecebiliyo? Yasalara uymaksa mevzuu, sinifta birakmalisiniz bu notlari alanlari. Rica micayla mudur lafiyla ogretmenlik yapmayin

Peki neden sinifta birakma yok? Her okul icin gecerli mi bu

Bir uye tuba hoca diye birinden bahsetmis
Bende boyle bir ogretmen tanimustim
O haylaz cocuklari kendi hallerine birakmamisti.o ogretmen bizi gruplara ayirip proje odevi vermisti.o calismayan cocuklar bile canla basla o odev icin arastirma yapmisti.demem o ki birazcik farklimi yaklasmak lazim

Öğrencilere iyi niyetle sabrımin Son noktasına kadar sesimi yükseltmek için uğraşıyorum. Sonra bugün 9.sinif öğrencisi hocam bagirmiyorsunyz kuzmiyorsunuz? Kimse susmaz ki diyor

hocan allah rizasi icin okuldan attirabilirseniz attirin bunlarin yuzunden benim lise hayatim cok kotu gecti hayatim bitti diyebilirim bu gibiler yuzunden lise 1 ozellikle hic verimli gecmedi cunku ders dogru duzgun dinleyemiyordum sonra sozel bolume gectim benim doneminde sozel bolumden baska unufersiteye tercih yapamiyorduk o bolunlerinde puanlari zatwn cok yuksekti neyse bu gibiler yuzunden hayatmiz bitti ne olur okuldan attirin CUNKU OKUMAYA NIYETI YOK O COCUGUN

Öğretmenlik çok kolay yeaaa diyenler gelip yorum yapsın, yiyorsa kendileri uğraşsınlar. İşte ''Yata yata maaş alıyosonooooz'' diye ağzını ayıranlar işte bu çocukları başlarından atıp okula yollayanlar.

10.20 alan bir öğrenci nasıl geçiyor sözlü notumu yüksek veriliyor.
Boş kagit vermek suç değil mi.
Beden müzik din kültürü Vs gibi derslerle ortalama 50 olunca geçiyor. Eğer 5 lik sistem olsa kalır. Şimdiki eğitim sistemi okuma yapamayan toplama yapamayan lise öğrencisi mezun oluyor. Durum içler acısı ....Gerçi ben ilçenin en kötü en Son okulundayim. Diğer liselerde kalanları ,öğrenme güçlüğü olduğu halde rapor alıp özel eğitime gönderimiyorlar. O Yüzden tam kaos ortami

B
8 saat kafam çatladı. Görevimiz sadece ders anlatmak değil. ..30 kişi hepsini zapdetmeye çalışmak ...evrak işleri ..ders hazırlama. .15 gündür eve geldiğimde ayaklarım uzatıp kafam dinç olmadı.

Ogrenciyi siniftan atmak yasaksa madem, 11 zayifla ogrenci nasil sinif gecebiliyo? Yasalara uymaksa mevzuu, sinifta birakmalisiniz bu notlari alanlari. Rica micayla mudur lafiyla ogretmenlik yapmayin
Rica micayla mudur lafiyla ogretmenlik yapan yok zaten. Karsidakini bu sekilde yargilamadan once bu isin asli nedir diye bir sorsaydiniz keske. Ogrencinin tum derslerinin ortalamasi 50 olursa sinifi direkt olarak gecer. 11 dersin notunun 30-40 olmasi, bu derrslerden gecer not alamayip kaliyor olmasi durumu degistirmez. Birkac secmeli dersten 90-100 alip, ortalamasini 50 ye yukseltip sinif gecebilir. hicbir ogretmen de bayilmaz zaten boyle bir ogrencinin sinif gecmesine ama elde degil iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…