Okumaya niyeti olmayan çocukların okulda diğer öğrencilerin eğitim hakkına giriyor

Evet bende mesleksiz kalmak üzere olduğunu ilerde çok sıkıntı çekeceğini şimdiden anlaması için bir fikir olarak söyledim.. Tabi ki sizin dediğiniz gibi düzelmez deyip her ders aynı sıkıntıyı çekedebilir...

Lisedeyken bizim okula muhteşem bir edebiyat hocası gelmişti.Tuğba hoca :) Sınıfımda bahsettiğiniz türde yaklaşık 5 erkek öğrenci vardı.Bütün hocaların artık nefret ettiği bunaldığı.Sonra bu Tuğba hoca geldi,ve en çok onlarla arkadaş oldu.Herkese olduğu gibi onlarada hal hatır sorar,bazen bizimle birlikte öğle aralarında yemek yer sohbet eder güler eğlenirdi.Bu gençlerde bu hocanın dersinde gürültü yaptıkları zaman Tuğba hoca ''Umut,beni üzüyosunuz şuan gerçekten.Sessizce konuşabilirsiniz dersi dinlemek istiyorsanız biliyorsunuz.Beni üzmeyin'' derdi.O yaramazzzz hiçç bir hocanın başedemediği bazen hırsından çığlık çığlığa hocaların dersten çıkmasına sebep olan arkadaşlarım, Tuğba hocamızı üzmemek için gerçekten en arkada toplanır sessiz sakin konuşur oyun oynarlardı kendi aralarında.Sonra bir gün Tuğba hocamızın tayini istanbula çıktı.Arkasından ağladık desem yeridir,ve o 5 ipe sapa gelmez arkadaşta aynı şekilde.Sonra hocamızla hiç birimiz bağımızı koparmadık.Yeni gittiği okuldaki öğrencilerle facebook üzerinden arkadaş olup,Tuğba hocanın kıymetini bilmelerini söyleyip durduk.Bazı hocalar hiç unutulmaz ya hani.Bizim için Tuğba hoca oydu.. Yani size tavsiyem, görmezden gelin demeyip yada güzel dillede olsa bile uyarmak yerine onlarla arkadaş olun.Kesinlikle başınız ağrımaz.Ha karakteriniz buna müsaitmi değilmi bilemem tabi ama,onları emin olun bu şekilde kazanır ve istediklerinizi yaptırırsınız.Bu kesin bir çözüm.Biz yaşayıp gördük şahsen.Tuğba hocamızın kulakları çınlasın.Anlatırken bile içim acıdı,öyle bir sevmek özlemek :)))

Aslında is ailede bitiyor . Öğretmen değilim ama inanin cocuklari okula kayıt oluyor veliler bir daha okula ugramiyor. Toplantı vb olaylarda.

Benim kardeşim lisede öğrenci iken velilerin cep telefonlarına toplantı saati ve günü gidiyor hani bazı öğrenciler söylemez ya ona rağmen gitmiyorlar.

Neden gecirdiniz ki?Şök'te birakivericektiniz.
70 kisilik koy okuluyuz pasalar gibi 12 cocuk biraktik.Azcik duruldular.
Lise de ŞÖK yok. Tüm derslerin ortalaması 50 tutturduğu an kaç zayıf olduğunun önemi yok. Seçmeli bir çok ders var onları yüksek tutturduğunda geçersin. Bizde de 600e yakın 9.sınıf öğrencisinden 250 civarı öğrenci geçti ki onların arasından da 7-8 zayıfı olanlar vardı.

Nasıl yaklaşması gerekiyor? Taş atıp gitmeyin öyle, engin fikirlerinizi paylaşın. Ne biliyorsunuz, ne demek istiyorsunuz merak ettim.

iste burda sistem dur demeli okul bu sonucta panayir degil saygili olacak herkez , cezayla olcak isler de degil bir verirsin iki verirsin sonuc hep ayni arsiz saygisiz gencler .....
diyorum ya egitim sistemi bozuk a dan z ye kadar ,

Belki de biraz kendinize bakmalısınız.Bilmiyorum yaşananları göredim ama lise öğretmenlerim aklıma geldi.Sürekli azarlayıp duruyorlardı.Öğrencilerinizi sevin mesleğinizi sevin.Gerçekten fedakarlık isteyen bir iş ama bir o kadar da önemli.Sadece girip dersi anlatıp çıkmakla olmuyor işte.Ben üni gidince çok şaşırmıştım mesela insan yerine konulduğumu hissetmiştim...Orda da ayrı aksaklıklar var o ayrı tabi.

3 zayıfa kadar da sorumlu geçiliyor artık. Eskiden baraj ders zayıf mi direk sınıfta kalıyorduk benim zamanım da.Şimdi baraj ders zayıf olunca bile geçiliyor.
Aslında buna bir düzenleme gelmesi gerek sorumlu gecmeye.

atar yapmayin ergen gibi ..
Atar mı? Çok komik. Size sadece bildiğinizi sordum. Bilmiyorsanız bilmiyorum dersiniz, burada saldırganlaşmanıza gerek yok.
Önce konu sahibine, sonra bana olan tavrınızdan anlaşıldı zaten amacınız. Bir şey bilerek yazdığınızı düşünmüyorum ilk yorumu da , vazgeçtim sorudan.

Seni cok iyi anliyorum hocam. Biz de gecen yil cok ugrastik bu tip ogrencilerle. Maalesef milli egitim ogrenci ve veli ogretmenin tepesine binsin diye elinden geleni ardina koymuyor. Neredeyse tum derslerden kalan, butun sene yatip yatip 50 ortalamayi tutturmaktan aciz ogrenciler icin veli dayanir kapina.. gecir de gecir diye diretirler utanmadan. Benim cocugum 11 dersten kalsa asla not isteyemem kimseden utanirim. Sabir diliyorum size maalesef duzen boyle ve cekmek zorundayiz.

iste burda sistem dur demeli okul bu sonucta panayir degil saygili olacak herkez , cezayla olcak isler de degil bir verirsin iki verirsin sonuc hep ayni arsiz saygisiz gencler .....
diyorum ya egitim sistemi bozuk a dan z ye kadar ,

Kim dur diyecek sisteme?
En başta bakan velinin önünü açıyor, öğretmeni paspas ediyor.

Sonra bu çok bilmiş cahil veliler birbirlerine gaz veriyorlar.

Şahsen kendi adıma, ben de böyle doğrularım için savaşırım.
Hoşunuza gitmiyorsa sınıf değiştirin, gönlünüze göre öğretmen seçin diyorum.
Beni zaten ciddi söylüyorum böyle mıy mıyyy gıy gıyyy sorunlu veli seçmesin.
Ona sadece kendi çocuğu prens, prenses. Benim için hepsi birbiriyle eşit.
Hak edene sırasıyla uyarır, kızar, ceza veririm.

Ama idare bile önünü kesiyor öğretmenlerin, kararlı duruş sergileyebilen eğitimci çok çok az.
Hepsi zamanla yıldı bu hale geldi. Boş vermeye aman bana ne anası babası uğraşsın madem
her şeyi çok biliyorlar diye düşünmeye başladılar.

Gerçekten çok yazık. Hele burada bazı veli yorumları midemi bulandırıyor resmen.
Dünya onların çocuklarının etrafında dönsün diye saçmalamada sınır tanımıyorlar.

Boyle ogrencilerin oldugu okullarda calistim mevzuat olarak elimiz kolumuz bagli. Ama boyle tek ogrenci varsa halledilebilir benim dusun girdigim siniflar boyleydi komple arada ders dinleyecek nadir cikiyordu. Yontem sunu tavsiye edeyim o ogrenciyi firsat buldukca teneffuslerde alin kenara sohbet edin bi deneyim ogretmen soylemisti ozellikle ailesini sorun boyle dost arkadas ses tonuyla iste kac kardessiniz annen ne is yapiyor baban ne is yapiyor filan ona sorular sor sohbet et. Gordukce sohbet et basta dersteki durumuyla ilgili konusma ciddiye al yumysak ses tonuyla sonra derste bi tanidiga rica eder gibi lutfen simdi boyle yaptiginda ben dersi anlatamiyorum de ama ona serbest alanda yarat ben mesela baska kitap acabilirsin pencereden disari izleyebilursin gibi seyler diyordum bazi ayricaliklar da ver ondan sonra duzeliyor cok ogrenci o sekilde derste en azindan sessiz durmasini sagladim nispeten

Eğitim sistemi gerçekten sıkıntılı. 12 yıldır çeşitli kurumlarda öğretmenlik yapıyorum(özel, butik, kolej, devlet). Pedagoki eğitimi aldım elbette, birçok yerdr sorunsuz uyguladım da. Ancak o teoriler, kuramlar malesef birçok devlet lisesinde uygulanamıyor. Bir sınıf olsun 20 kişi, öğrenciye öğretmenin harcayacağı süre makul ölçüde olsun, tüm enerjini harcayıp veli ve idareyle de isbirligiyle sorunlar minimuma indirilir. Ancak sınıf 50 kişi bunun 30u tekrar, aile çocuğunun nerde olduğu bilinsin diye okula kayıt yaptırmış, ancak kendilerine hiç ulaşamıyoruz. Işte böyle ortamlarda bir çok teknik çöküyor mesela.

Tüm çocuklar okumak zorunda değildir! Teorik matematik, fizik vs dersleri almamış bilmiyor olmak kusur değildir, okumamış olmak kusur değildir! Herkesin yeteneği farklı yöndedir! Bazı çocuklar okumakla bazıları zanaat eğitimiyle kendilerine de ülkeye de daha faydalı olurlar! Ailelerin çocukları okumaya zorlaması iğrenç bir şey çocukların suçu yok

En azından ailesiyle konuşmuşsunuz.
Bizim zar zor telefona çıkıp "Düzelirse bana da haber verin." diyen velilerimiz var...

Bir çaresini bulan varsa mucizeyi başarmış gözüyle bakacağım ona.

Hem velilerde hem öğretmenlerde suç var.
Arkadaşımın oğlu 4. Sınıfa geçti ve çocuk okuma yazma bilmiyo annesi evde ödevlerini yapıyo. 1. Sınıfta Öğretmene suç buldu 2. Sınıfta ÖĞRETMEN değiştirdi ee sonuç aynı.

Çocuk evde sadece ps oynuyo ona gelince Kafası çalışan okuma yapamıycak mı ?

Onu anneye sormak lazım da.
Pc, telefon, oyun vb çok kafa istemiyor aslında.
Deneme yanılma yoluyla bile öğreniliyor. :)

Muhtemelen sevgili annemiz 1. sınıfta yayıldı yayıldı, ilgilenmedi çocukla.
Zaten çocuğun ödevlerini yapmasından belli. Hayat boyu çocuğun arkasını toplar artık süper anne.
Aman evladı yorulmasın.

Bu arada çocuğun özel öğrenme güçlüğü gibi bir sorunu yoksa geçerli bu söylediklerim.

4. Sınıfta okuma yazma bilmeyen öğrencim var. Doğrru düzgün okula gelmedi. Babası madde bağımlısı, abisi hapiste, annesi çöp topluyor. Ailede kimse okuma yazma bilmiyor. Sınıfta bırakmak yok, okuma bilmese de, devamsızlığı çok olsa da bırakamıyoruz. Bu sene de geçirmek durumundayız. Okuma yazma bilmeyerek drvam edip ileride baş belası olacak eminim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…