11 zayıfla geçen bir öğrencinin duzelecegini hiç sanmıyorum.
Benim de var çevrem de bir kaç tane örnek. Çocuklar 2 sene üst üste lise 1 de kaldı ailesi okusun diye yine açık okula yazdırdı yine aynı. okulda çok konuşuldu bu kişilerle ama fayda etmedi hiç misal birisi askerden geldi suan 21.22 arası birsey elinde ne bir mesleği var nede birsey.
Aslında is ailede bitiyor . Öğretmen değilim ama inanin cocuklari okula kayıt oluyor veliler bir daha okula ugramiyor. Toplantı vb olaylarda.Evet bende mesleksiz kalmak üzere olduğunu ilerde çok sıkıntı çekeceğini şimdiden anlaması için bir fikir olarak söyledim.. Tabi ki sizin dediğiniz gibi düzelmez deyip her ders aynı sıkıntıyı çekedebilir...
Lise de ŞÖK yok. Tüm derslerin ortalaması 50 tutturduğu an kaç zayıf olduğunun önemi yok. Seçmeli bir çok ders var onları yüksek tutturduğunda geçersin. Bizde de 600e yakın 9.sınıf öğrencisinden 250 civarı öğrenci geçti ki onların arasından da 7-8 zayıfı olanlar vardı.Neden gecirdiniz ki?Şök'te birakivericektiniz.
70 kisilik koy okuluyuz pasalar gibi 12 cocuk biraktik.Azcik duruldular.
Nasıl yaklaşması gerekiyor? Taş atıp gitmeyin öyle, engin fikirlerinizi paylaşın. Ne biliyorsunuz, ne demek istiyorsunuz merak ettim.iste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,
yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...
Hiç bir yaptırımınız yok deniyor hanımefendi.
Sesimizi yükseltmemiz bile vay efendim saldırıları ile karşı karşıya.
Evet nasıl yaklaşmamız gerektiğini biliyoruz.
Ceza yöntemlerinin en hafifi olan tenefüse çıkmama bile velilerimiz için şikayet sebebi.
Ama biz ne kadar bilsek de günümüz velileri bizden daha çok biliyor.
Hepsi birer pedagog ahh görmelisiniz..
3 zayıfa kadar da sorumlu geçiliyor artık. Eskiden baraj ders zayıf mi direk sınıfta kalıyorduk benim zamanım da.Şimdi baraj ders zayıf olunca bile geçiliyor.Lise de ŞÖK yok. Tüm derslerin ortalaması 50 tutturduğu an kaç zayıf olduğunun önemi yok. Seçmeli bir çok ders var onları yüksek tutturduğunda geçersin. Bizde de 600e yakın 9.sınıf öğrencisinden 250 civarı öğrenci geçti ki onların arasından da 7-8 zayıfı olanlar vardı.
Nasıl yaklaşması gerekiyor? Taş atıp gitmeyin öyle, engin fikirlerinizi paylaşın. Ne biliyorsunuz, ne demek istiyorsunuz merak ettim.
Atar mı? Çok komik. Size sadece bildiğinizi sordum. Bilmiyorsanız bilmiyorum dersiniz, burada saldırganlaşmanıza gerek yok.atar yapmayin ergen gibi ..
iste burda sistem dur demeli okul bu sonucta panayir degil saygili olacak herkez , cezayla olcak isler de degil bir verirsin iki verirsin sonuc hep ayni arsiz saygisiz gencler .....
diyorum ya egitim sistemi bozuk a dan z ye kadar ,
Eğitim sistemi gerçekten sıkıntılı. 12 yıldır çeşitli kurumlarda öğretmenlik yapıyorum(özel, butik, kolej, devlet). Pedagoki eğitimi aldım elbette, birçok yerdr sorunsuz uyguladım da. Ancak o teoriler, kuramlar malesef birçok devlet lisesinde uygulanamıyor. Bir sınıf olsun 20 kişi, öğrenciye öğretmenin harcayacağı süre makul ölçüde olsun, tüm enerjini harcayıp veli ve idareyle de isbirligiyle sorunlar minimuma indirilir. Ancak sınıf 50 kişi bunun 30u tekrar, aile çocuğunun nerde olduğu bilinsin diye okula kayıt yaptırmış, ancak kendilerine hiç ulaşamıyoruz. Işte böyle ortamlarda bir çok teknik çöküyor mesela.iste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,
yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...
Ailesi ile konuştum .Kabullenmiyor .
Baba sanayi de çalıştırmış .
Okula gelmeyek istemeyen çocuk aile zoru ile geliyor .
Sınav kağıtları boş ...10 -20 anca alıyor .
Baba hoca hanım sen bir şeyler yaparsın diyor . Gecirin bu çocuğu deniliyor .
Bu zamanda eğitim sisteminin 11 zayıf ile geçirdiği öğrenci varsa gerisini düşünün .Öğrenci çok yüzsüz ..Veli çok yüzsüz
Hem velilerde hem öğretmenlerde suç var.
Arkadaşımın oğlu 4. Sınıfa geçti ve çocuk okuma yazma bilmiyo annesi evde ödevlerini yapıyo. 1. Sınıfta Öğretmene suç buldu 2. Sınıfta ÖĞRETMEN değiştirdi ee sonuç aynı.
Çocuk evde sadece ps oynuyo ona gelince Kafası çalışan okuma yapamıycak mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?