Okumaya niyeti olmayan çocukların okulda diğer öğrencilerin eğitim hakkına giriyor

Bu durumda olamaz huzur sağlamak maksat, o halde öğretmen müdürden onay alır sorun olmaz
Okulda video çekmek yasak diye biliyorum. Aile öğretmeni şikayet edebilir.

Bir alkolikle, ailesinden maddi manevi yeterince destek görmeyen, ergenlik problemleri, yaşayan, kendini bulmaya çalışan bir çocuğu aynı kefeye koyamazsınız. Olumsuzluklar kemikleşmeden müdahale edilmeli. Her seferinde kazanma şansınız yok elbet. Ama yüzlercesi arasından belki üçü, belki beşi.. Mücadeleye değmez mi?

Böyle durumlarda psikatri yada psikolog yapacak bir tek bizim ülkemizde olmuyor ki dünya genelinde bu gençler çoğalmış raporlara göre gençlerin çıldırma yılında yani ergenlikte , çoğunluk psikoloğun kapısını çalmış aileler, öğretmen aileyi burayada yönelte bilir

Zor gerçekten ..bir tanesi tüm düzeni bozuyor..

Video yasak ogretmeni sikayet ederler

Bir kişi bile kurtulsa mücadeleye değer elbette.

Ama burada bir paradoks söz konusu, bahsettiğimiz bu öğrenciyi kurtarırken, dersi dinlemeye çalışan, çaba harcayan, ancak yukarıdaki öğrenciden dolayı(sınıf ortamı bozulduğu için) bir yerde tıkanan(gerçekten böyle durumlar da oluyor) vazgeçen öğrencileri nasıl kaybetmeden devam edeceğiz?(bu soruyu gerçekten tavsiye amaçlı soruyorum. Cünkü zaman zaman bu noktada takılıyorum)

Erkekte anneyi çağırmakta fayda var kızdada babayı , aile çok önemli bu ancak ailenin işbirliğiyle çözülek mesele ,ki ama maalesef genelde ailelerde sorun oluyor bu da çocuğa yansıyor , nerden tutmak istesen elinde kalıyor
Ogretmen "a " dese bile sikayet sikayet... kimi egitmekten bahsediyorsunuz?

Cevabı bilmiyorum. Ama sorunuz ve çözüm arayışınız beni çok mutlu etti. Vazgeçmeyenlerdensiniz. Teşekkürler.

Hocam ailelerle konuşmanız hiçbir işe yaramaz çünkü o çocuklar zaten o ebeveynler yüzünden o halde.davranışlarımızın %80 ini aileden ve yetiştiğimiz çevreden alırız.Zaten o çocuğu mahveden insanlardan birşey beklemeyin.Pedagojik destek alması lazım sizin yapabileceğiniz hiçbirşey yok ne yazik ki

Bir rapor okudum ki bu avusturya'da yayınlanmış ergenlerde çıldırma kendine ve başkasına zarar vermelerde artış gözlemlemiş ki ailerin çoğu piskolojik destek alanlar bu krizi hafif atlatmışlar ama yükselme varmış gençler arasında ,

Cevabı bilmiyorum. Ama sorunuz ve çözüm arayışınız beni çok mutlu etti. Vazgeçmeyenlerdensiniz. Teşekkürler.
Işimi gerçekten çok seviyorum ve ciddiye de alıyorum. 12 yıldır farklı kurumlarda çok farklı tarz öğrencilerle çalıştım, ama hala 'ben oldum' diyemem, mesleğe yeni başlayan öğretmenler dahi bakış açılarını sorarım. Bu konuyu takibimin sebebi de bu aslında, birkaç farklı bakış açısı...

Bence asıl öyle öğrencide öğretmen olmak devreye girmeli.Asıl öylelerinin üzerine daha çok düşülmeli.topluma kazandırılmalı.eğitim bilimleri hocamız hep üstüne basarak söylerdi o tür öğrencileriniz olursa onlarla daha çok ilgilenin onlara ders esnasında sorumluluklar verin diye.vala nice hocalarım var taa lise son sınıfı bile bir ton zayıf notla geçen ama elinden tutan onu önemseyen olduğu için hayatın farkına varan, çalişp üni kazanan iş sahibi olan. Hy_patia arkadaşın dediği gibi mücadeleye devam..
Allah sabır ve güç versin size inşallah

Peki neden sinifta birakma yok? Her okul icin gecerli mi bu
Bilmiyorum ilkokulda yok. Daha doğrusu aile onayı olursa bir kereye mahsus var onu da kabul eden olmuyo zaten.
Düşünce şu, 3. Sınıfa kadar not yok, öğrenci bu sene öğrenemezse seneye öğrenebilir. Bu sistem bizim sınıflarda olmuyor tabi çocuk bir anda o sınıf düzeyine gelemeyeceğine göre hep geriden devam ediyor.

Yukarda biri yazmış doktorlar tedavisi münkün olmayan hasta ile ilgilenmesinler diye, hasta tedavi olmak istemiyorsa tedavi olmuyor zaten, tedavisi olsun olmasın...böyle bir hakkı var.
Ya da avukat düşünün mühendis vs. herhangi bir meslek hizmet almak istemeyen insana zorla hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Ne kadar mümkün olabilir ki.
O pedagojik yaklaşımlar ilköğretimdeki öğrencide işe yarar. 15 yaşını geçmiş adam artık yetişkin olmuş sayılıyor, kendisi istemiyorsa öğretmen ne yapabilir ki ona.

Ram testine gönderilmesini isteseniz o çocuğun..Belki daha farklı bir şekilde eğitim görmesi uygundur...

Lise hayatım canlandı gözümde. Bu tipler yüzünden ne çekerdik ya. Bazen sınıfça örgütlenip biz sustururduk. Öğretmenler ne yapsın. Bizim sokakta görsek, uzağından yürüyeceğimiz tipler öğrenci diye okula gidiyor. Onlara ne yöntem işler ne teknik. Sistem bozuk. Sen okumakta gözü olmayan adamı zorla okutacağına, farklı sistemler geliştir ki oda kendince faydalı olabileceği bir alana kaysın. Yazık.

Napsın okulumu bıraksın.
Bişekilde onu kazanmak gerekiyor.
Belki hiperaktif belki başka bir problemi var.
Rehberlik hocası ilgilensin
Üstün zekalı çocuklar bazan normal sınıflarda sorunlu olarak değerlendirilebiliyor..Karne zeka göstergesi değil, bir heyecan çocuklar için... Aynı fikirdeyim sizinle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…