Okulda video çekmek yasak diye biliyorum. Aile öğretmeni şikayet edebilir.
Peki hasta iyileşmek istemiyor ölmek istiyorsa .... Ya da alkol tedavisi için aile amatem yatırdı. Ama alkolü çok seviyor. Siz herseye her türlü tedavi sunduğunuz halde hastaneden kaçıyor. Tedaviyi kabul etmiyor. Bu durumda ne yapar diniz?
Bir alkolikle, ailesinden maddi manevi yeterince destek görmeyen, ergenlik problemleri, yaşayan, kendini bulmaya çalışan bir çocuğu aynı kefeye koyamazsınız. Olumsuzluklar kemikleşmeden müdahale edilmeli. Her seferinde kazanma şansınız yok elbet. Ama yüzlercesi arasından belki üçü, belki beşi.. Mücadeleye değmez mi?
Maalesef oyle değil artık sınıfta kalmak yok..11 zayıfla sınıf geçirilmesi zaten baştan yanlış
Evet eğer okula gitmek istemiyorsa zorlamanin alemi yok
Bence aileye yaklaşımız sıcak ve samimi olsun gerekirse dersde huzuru bozan ,öğrenciyi başka bir öğrenciye video çektirin ve velisini çağırın ve gösterin okuldan almaları için ikna edin açık öğretim için , başka çare yok sanırım
Bir kişi bile kurtulsa mücadeleye değer elbette.Bir alkolikle, ailesinden maddi manevi yeterince destek görmeyen, ergenlik problemleri, yaşayan, kendini bulmaya çalışan bir çocuğu aynı kefeye koyamazsınız. Olumsuzluklar kemikleşmeden müdahale edilmeli. Her seferinde kazanma şansınız yok elbet. Ama yüzlercesi arasından belki üçü, belki beşi.. Mücadeleye değmez mi?
Ogretmen "a " dese bile sikayet sikayet... kimi egitmekten bahsediyorsunuz?
Bir kişi bile kurtulsa mücadeleye değer elbette.
Ama burada bir paradoks söz konusu, bahsettiğimiz bu öğrenciyi kurtarırken, dersi dinlemeye çalışan, çaba harcayan, ancak yukarıdaki öğrenciden dolayı(sınıf ortamı bozulduğu için) bir yerde tıkanan(gerçekten böyle durumlar da oluyor) vazgeçen öğrencileri nasıl kaybetmeden devam edeceğiz?(bu soruyu gerçekten tavsiye amaçlı soruyorum. Cünkü zaman zaman bu noktada takılıyorum)
İnanın çok bunaldım .Cuma günü son saat artık sabrım taştı. 11 zayıf ile gecirilen öğrenciler ...okula zorla gelen .... ailesinin başından attığı ....hocam zaten zorla geliyorum ailem zorla gönderiyor diyip ... eli cebinde gelen öğrenci... kalem defter yok .....diger arkadaşları ile dalaşıyor .....bağrış çağrış ....ögretmen ders anlatmaya çalışırken diger öğrenciler gürültüden anlayamıyor ....öğretmen bunalıyor ... öğrenciler şikayet ediyor dinleyemiyoruz diye ......öğrencilere diyorum aldırış etmeyin görmemezlikten gelin ... ama bunu öğrenci duyoyor alay ederek " hoca diyor beni görmemezlikten gelecekmişsiniz " ... öğretmenin sabrı taşıyor yakasından tutuğu gibi bağırmaya çalışıyor .Bu çocuğa iyi yaklaştım olmadı kazanmaya çalıştım olmadı .Anladıkları dilden bağırmaya başladım olmadı .. Her türlü olumlu ya da olumsuz yaklaştım olmadı .
Öğrenci okula gitmek istemiyor .Aile zorla başından atmak için gönderiyor . Oğretmen idare ne yaptıysa uzaklaştıramadı . ( Açık liseden devamı için )11 zayıf ile geçti . Ve diğer ögrencilerin de eğitim hakkına engel oluyor . Ders anlatmakta zorlanıyorum. Bende çok bunaldım .Daha ikinci hafta sonunda çok bunaldım.
Işimi gerçekten çok seviyorum ve ciddiye de alıyorum. 12 yıldır farklı kurumlarda çok farklı tarz öğrencilerle çalıştım, ama hala 'ben oldum' diyemem, mesleğe yeni başlayan öğretmenler dahi bakış açılarını sorarım. Bu konuyu takibimin sebebi de bu aslında, birkaç farklı bakış açısı...Cevabı bilmiyorum. Ama sorunuz ve çözüm arayışınız beni çok mutlu etti. Vazgeçmeyenlerdensiniz. Teşekkürler.
Bilmiyorum ilkokulda yok. Daha doğrusu aile onayı olursa bir kereye mahsus var onu da kabul eden olmuyo zaten.Peki neden sinifta birakma yok? Her okul icin gecerli mi bu
Üstün zekalı çocuklar bazan normal sınıflarda sorunlu olarak değerlendirilebiliyor..Karne zeka göstergesi değil, bir heyecan çocuklar için... Aynı fikirdeyim sizinle....Napsın okulumu bıraksın.
Bişekilde onu kazanmak gerekiyor.
Belki hiperaktif belki başka bir problemi var.
Rehberlik hocası ilgilensin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?