Okumaya niyeti olmayan çocukların okulda diğer öğrencilerin eğitim hakkına giriyor

Çok haklisin.
4 e giden oğlum var.Eğer okulda ögretmeni üzerse evde de ceza Aliyor.(üzmek de parmak kaldirmadan konuşma, başka bir şey yok)

Her sabah tembihlerim: kimsenin ders dinlemesine engel olma, öğretmen telefonda konuşsa dahi serbestsin demediyse sen konuşma
Bu terbiyeyi öğretmen tek başina veremez ki.

Ogretmen degilim ama boyle dusunenlere akil erdiremiyorum. Hangi is zahmetsiz ki? Zahmet olmadan rahmet gelmez derdi annanem. Hatta eklerdi tembellik bile emek ister. Surekli ayni yerde yat yat kaba etin acir bir saga bir sola donmen gerekir derdi rahmetli.

Yaşamadan tecrübe edinmeden ogrenilmeyecek şeyler. ..Gayet iyi bir eğitim aldım. ...Sorunlu öğrenciler bir öğretmenle değil 10 öğretmende aynı atmosferi yaşatıyor. Çünkü eğitim sistemi yanlış. İlköğretim kalma yok.12.sinuf öğrencisinin okumasi yok .Toplama yapamıyor. İnanmak zor ama gerçek. Özel eğitime muhtaç çocuğa aileler rapor çıkarmıyor özel eğitime gidemiyor. Sınıfta dengesizlik oluyor. Hatta sınavdan sadece yujsek puan almak değil sistemde ..boş beyinli düşünmeyen sorgulamayan bireyler oluşturmak

Hocam bizim 12 sınıflar okuma yapamıyor. 3 tane 60 krş toplayıp veremiyor.

Bu sene ben de 1.sınıf okutuyorum kızlar.resmen pert oldum.ders anlatmaktan değil sus otur demekten.ogrenciler un bazıları saygı duymuyor dikkate almiuolar beni.banane diyor mesela.yeni nesil çok fena.sesim kısık su an..ceset gibiyim yorgunluktan

Neden gecirdiniz ki?Şök'te birakivericektiniz.
70 kisilik koy okuluyuz pasalar gibi 12 cocuk biraktik.Azcik duruldular.

Müdür ya da Milli eğitim bişey demedi mi ?Gerçekten ilginç. Bizim müdür kabul etse milli eğitim mudahale ediyordu.Müdürü tembihliyorlarmis...

Benim çalıştığım okul da aynı sizinkisi gibiydi, ağlayarak işe gider ağlayarak gelirdim kafayı yiyecek hale gelmiştim, faranjit oldum psikolojim bozuldu. Taciz bile edildim daha neler neler.....
Sonra bir imkan çıktı kurum değiştirdim. Araştırma görevlisiyim şimdi. Herkes "çok pişman olıursun mis gibi öğretmenlik üni de tatilin az işte ömür boyu ders mi çalışacaksın " vs dediler ama işin iç yüzünü bilmiyorlar işte...
Şimdi yıllık 20 gün iznim var 8-5 çalışıyorum hatta çoğu zaman daha da fazla. Ama inanın öğretmenliktekinin yarısı kadar bile yorulmuyorum. Dışardan görüldüğü gibi değil maalesef, hele de o sorunlu okullarda. Yaz tatili de olmasa o öğretmenler tımarhanelik olurlar.

herkes okuyacak diye bsy yok.. bazi insanlar bunu anlamiyor..
ben de egitimciyim, anliyorum zorlugunu.. bizde de yaka siLktiren cocuklar var.. her cocuk farkli, tek yaklasim olmuyor.. okuldan gondermek de cozum degil.. bu cocuklarin kazanilmasi lazim.. kazanmak derken, doktor muhendis yapmak degil kastım.. okuldan yollamak kolay, ya sonrasi? cocugun egitilebilecegi farkli bir yere yonlendirmek gerek; psikolog olur, ustanin yanina cirak olur, ne bileyim bsy olur..
cok zor bu isler.. Allah yardim etsin..
ogrencinin ailesiyle diyaloga gecilebilir, dikte etmek veya hesap sormak icin degil, cocukla gercekten ilgilenmek icin.. cocukla da gorusulebilir, dilinden anlayabilecek bi ogretmen yapabilir bunu okuldan.. suna inaniyorum, cok uç bi cocuk degilse, umut var genelde.. cocuklar onlara nasil yaklastigini cok iyi anliyolar, ona gore açıyolar kendilerini..

kusura bakmayın ama eğitimci olarak tavrınızı yanlış buldum... çocukları eğitime doğru olana sevk etmek yerine sizde kaderlerine terk etmişssiniz... onlar şimdi göremıyorlar görseler elbet okumanın anlamını bilseler önemini 11 zayıfı düzeltmek için ellerinden geleni yaparlar... eğitimci okuldaki ailesidir çocuğun şayet çocuğum sizin gibi bir eğitimcinin elinde olsaydı onu o sınıftan hemen alırdım tereddütsüz... haylaz, okuma isteği olmayan çocuklar topluma kazandırılmalı...

allah sabır versin 11 zayıfla geçiren eğitim sisteminin sonuçları bunlar. sonnra biz neden bilimde ilerlemiyoruz. adam pişkin pişkin sen hhallledersin hoca derse....

16 yaşındaki çocuk bunun bilincinde olmalı. ..Her türlü yollar ugrasilir. Öğretmen olmayan anlayamaz. Bir öğrenci bir iki dersten başarısız olur. Öğrenci karşınıza geçip zayıflama rağmen göbek atıp gectim gectim diyerek hocalar nispet ediyorlar. Çocuklar okumucam ehliyet icin geliyirum diyor lise öğrencileri. .

Gunumuzde arkadaş olma sökmez. Bu sefer adın sapık öğretmene çıkar.

Gunumuzde arkadaş olma sökmez. Bu sefer adın sapık öğretmene çıkar.

Yok daha neler.Herkesle arkadaş olabilen sıcak kanlı bayan öğretmen her öğrenci için ''ABLADIR'' ne sapığı? Hayır yani lise dönemlerimde benzer tarzda hocalar tanıyıp öğrencilerinde bu hocalara karşı duyduğu sevgiyi bilmesem hak vericem.Böyle bişey yok emin olabilirsiniz.Belki erkek hoca yapsa diyen olur dicem ama yoo,öyle bir hocada vardı milletle futbol oynar voleybol oynar kantinde öğrencileriyle yemek yer sohbet eder dışarıda çorba içmelere götürür filan.Sapık diyenini hiç duymadım.Yalnız kalarak konuşmaya çalışmayan,el temasına geçip durmayan,ama onlar benim canım öğrencilerim diyip numaralarını alıp alakalı alakasız saatlerce mesajlar atmayan hiç bir öğretmene sapık gözüyle bakılmaz.Böyle birşey yok yani.

Günümüz öğretmenlerine cidden üzülüyorum. Esas sorun olan yeni nesil çocuklar değil, yeni nesil veliler. Saldım çayıra kafası. "Öğretmen değil mi, düzeltsin, başka işi ne". Eğitsen eğitilmez, ailesinden hepten yüz bulup öğretmenin başına bela olur. Bunların çocuğuna çobanlık yap dur bütün gün. Sınıfta kalmak yasak, dersten atmak yasak, kızmak yasak, ceza yasak... Öğretmenin otoritesi ayaklar altında ülkemizde. Rezalet bir eğitim sistemi.
Ben Abd'de yaşıyorum, liseye de burada gittim. En haylazlar bile öğretmen ceza verince kuzu gibi olurdu. Terbiyesizlik yapıp üste çıkan da daha ağır disiplin cezasını alır otururdu. Veliler de öyle "çocuğum da çocuğum, yok özgüvenmiş, benim çocuğum nasıl ceza alırmış" diye pişkinleşecek kadar bilinçsiz veliler değildi. Türkiye bu eğitim "sistem"iyle, otoritesizlikle geri kalmaya mahkum.

Ogrenciyi siniftan atmak yasaksa madem, 11 zayifla ogrenci nasil sinif gecebiliyo? Yasalara uymaksa mevzuu, sinifta birakmalisiniz bu notlari alanlari. Rica micayla mudur lafiyla ogretmenlik yapmayin
Rica ile değil o sınıf geçme, yine yönetmelik sayesinde. 16 ders var müzik, beden, trafik, din kültürü, sağlık, proje, hz.Muhammedin hayatı gibi derslerin notlarını yükselt, matematik, fizik, kimya, edebiyat gibi temel dersler zayıf olsa da yıl ortalamasını 50 tuttur ve geç.

Kurum değiştireceğim. Bu meslek omur boyu cekilmez. Ogretmen olmayin sakin.

Sınavla öğrenci alan, ya da belli bir kalitede olan okullar dışında dediğiniz doğru maalesef
Bir dönem Anadolu öğretmen lisesinde görevlendirme ile derslere gitmiştim, çok tuhaf geliyordu. Dur sus dediğimi sesimi yükselttiğimi hatırlamıyorum. Saygılı ve zeki çocuklardı dersler çok güzel geçiyordu...hatta zil bile yoktu çocuklar teneffüs saati gelince çıkıyor bitince de derse geri geliyorlardı. Öğretmen olduğumu anlamıştım orada.
Ya öyle bir okula kapağı atıp rahat edeceksiniz ya da kurum değiştireceksiniz, bu sistemş değiştirmeye gücümüz yetmiyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…