- 20 Ağustos 2015
- 1.598
- 1.224
- 48
- 45
Öğretmenlik çok kolay yeaaa diyenler gelip yorum yapsın, yiyorsa kendileri uğraşsınlar. İşte ''Yata yata maaş alıyosonooooz'' diye ağzını ayıranlar işte bu çocukları başlarından atıp okula yollayanlar.
Yaşamadan tecrübe edinmeden ogrenilmeyecek şeyler. ..Gayet iyi bir eğitim aldım. ...Sorunlu öğrenciler bir öğretmenle değil 10 öğretmende aynı atmosferi yaşatıyor. Çünkü eğitim sistemi yanlış. İlköğretim kalma yok.12.sinuf öğrencisinin okumasi yok .Toplama yapamıyor. İnanmak zor ama gerçek. Özel eğitime muhtaç çocuğa aileler rapor çıkarmıyor özel eğitime gidemiyor. Sınıfta dengesizlik oluyor. Hatta sınavdan sadece yujsek puan almak değil sistemde ..boş beyinli düşünmeyen sorgulamayan bireyler oluşturmakiste türkiyenin en büyük sorunu egitim sistemi,
yanlis anlamayin ama cogu ögretmen yapmamasi gereken bir meslek le ugrasiyor , her önüne gelen puani tuttu diye ögretmen olmamali
bir ögretmen olarak bu gibi sorunlarda nasil yaklasmaniz gerektigini ögrenmedinizmi? lütfen yanlis anlamayin sadece merak ettim ,
benim icin en yüce bir meslek sonsuz saygim vardir , cocuklari gencleri hayata hazirlamada (kazandirma da ) payi olan iyi insanlar ,
cok sey varda yazacak neyse ...
Küçük ilçede soyadlari çok aynı bişi varNeden gecirdiniz ki?Şök'te birakivericektiniz.
70 kisilik koy okuluyuz pasalar gibi 12 cocuk biraktik.Azcik duruldular.
Hocam bizim 12 sınıflar okuma yapamıyor. 3 tane 60 krş toplayıp veremiyor.4. Sınıfta okuma yazma bilmeyen öğrencim var. Doğrru düzgün okula gelmedi. Babası madde bağımlısı, abisi hapiste, annesi çöp topluyor. Ailede kimse okuma yazma bilmiyor. Sınıfta bırakmak yok, okuma bilmese de, devamsızlığı çok olsa da bırakamıyoruz. Bu sene de geçirmek durumundayız. Okuma yazma bilmeyerek drvam edip ileride baş belası olacak eminim ki.
Neden gecirdiniz ki?Şök'te birakivericektiniz.
70 kisilik koy okuluyuz pasalar gibi 12 cocuk biraktik.Azcik duruldular.
B
8 saat kafam çatladı. Görevimiz sadece ders anlatmak değil. ..30 kişi hepsini zapdetmeye çalışmak ...evrak işleri ..ders hazırlama. .15 gündür eve geldiğimde ayaklarım uzatıp kafam dinç olmadı.
allah sabır versin 11 zayıfla geçiren eğitim sisteminin sonuçları bunlar. sonnra biz neden bilimde ilerlemiyoruz. adam pişkin pişkin sen hhallledersin hoca derse....İnanın çok bunaldım .Cuma günü son saat artık sabrım taştı. 11 zayıf ile gecirilen öğrenciler ...okula zorla gelen .... ailesinin başından attığı ....hocam zaten zorla geliyorum ailem zorla gönderiyor diyip ... eli cebinde gelen öğrenci... kalem defter yok .....diger arkadaşları ile dalaşıyor .....bağrış çağrış ....ögretmen ders anlatmaya çalışırken diger öğrenciler gürültüden anlayamıyor ....öğretmen bunalıyor ... öğrenciler şikayet ediyor dinleyemiyoruz diye ......öğrencilere diyorum aldırış etmeyin görmemezlikten gelin ... ama bunu öğrenci duyoyor alay ederek " hoca diyor beni görmemezlikten gelecekmişsiniz " ... öğretmenin sabrı taşıyor yakasından tutuğu gibi bağırmaya çalışıyor .Bu çocuğa iyi yaklaştım olmadı kazanmaya çalıştım olmadı .Anladıkları dilden bağırmaya başladım olmadı .. Her türlü olumlu ya da olumsuz yaklaştım olmadı .
Öğrenci okula gitmek istemiyor .Aile zorla başından atmak için gönderiyor . Oğretmen idare ne yaptıysa uzaklaştıramadı . ( Açık liseden devamı için )11 zayıf ile geçti . Ve diğer ögrencilerin de eğitim hakkına engel oluyor . Ders anlatmakta zorlanıyorum. Bende çok bunaldım .Daha ikinci hafta sonunda çok bunaldım.
16 yaşındaki çocuk bunun bilincinde olmalı. ..Her türlü yollar ugrasilir. Öğretmen olmayan anlayamaz. Bir öğrenci bir iki dersten başarısız olur. Öğrenci karşınıza geçip zayıflama rağmen göbek atıp gectim gectim diyerek hocalar nispet ediyorlar. Çocuklar okumucam ehliyet icin geliyirum diyor lise öğrencileri. .kusura bakmayın ama eğitimci olarak tavrınızı yanlış buldum... çocukları eğitime doğru olana sevk etmek yerine sizde kaderlerine terk etmişssiniz... onlar şimdi göremıyorlar görseler elbet okumanın anlamını bilseler önemini 11 zayıfı düzeltmek için ellerinden geleni yaparlar... eğitimci okuldaki ailesidir çocuğun şayet çocuğum sizin gibi bir eğitimcinin elinde olsaydı onu o sınıftan hemen alırdım tereddütsüz... haylaz, okuma isteği olmayan çocuklar topluma kazandırılmalı...
Lisedeyken bizim okula muhteşem bir edebiyat hocası gelmişti.Tuğba hoca :) Sınıfımda bahsettiğiniz türde yaklaşık 5 erkek öğrenci vardı.Bütün hocaların artık nefret ettiği bunaldığı.Sonra bu Tuğba hoca geldi,ve en çok onlarla arkadaş oldu.Herkese olduğu gibi onlarada hal hatır sorar,bazen bizimle birlikte öğle aralarında yemek yer sohbet eder güler eğlenirdi.Bu gençlerde bu hocanın dersinde gürültü yaptıkları zaman Tuğba hoca ''Umut,beni üzüyosunuz şuan gerçekten.Sessizce konuşabilirsiniz dersi dinlemek istiyorsanız biliyorsunuz.Beni üzmeyin'' derdi.O yaramazzzz hiçç bir hocanın başedemediği bazen hırsından çığlık çığlığa hocaların dersten çıkmasına sebep olan arkadaşlarım, Tuğba hocamızı üzmemek için gerçekten en arkada toplanır sessiz sakin konuşur oyun oynarlardı kendi aralarında.Sonra bir gün Tuğba hocamızın tayini istanbula çıktı.Arkasından ağladık desem yeridir,ve o 5 ipe sapa gelmez arkadaşta aynı şekilde.Sonra hocamızla hiç birimiz bağımızı koparmadık.Yeni gittiği okuldaki öğrencilerle facebook üzerinden arkadaş olup,Tuğba hocanın kıymetini bilmelerini söyleyip durduk.Bazı hocalar hiç unutulmaz ya hani.Bizim için Tuğba hoca oydu.. Yani size tavsiyem, görmezden gelin demeyip yada güzel dillede olsa bile uyarmak yerine onlarla arkadaş olun.Kesinlikle başınız ağrımaz.Ha karakteriniz buna müsaitmi değilmi bilemem tabi ama,onları emin olun bu şekilde kazanır ve istediklerinizi yaptırırsınız.Bu kesin bir çözüm.Biz yaşayıp gördük şahsen.Tuğba hocamızın kulakları çınlasın.Anlatırken bile içim acıdı,öyle bir sevmek özlemek :)))
Gunumuzde arkadaş olma sökmez. Bu sefer adın sapık öğretmene çıkar.
Rica ile değil o sınıf geçme, yine yönetmelik sayesinde. 16 ders var müzik, beden, trafik, din kültürü, sağlık, proje, hz.Muhammedin hayatı gibi derslerin notlarını yükselt, matematik, fizik, kimya, edebiyat gibi temel dersler zayıf olsa da yıl ortalamasını 50 tuttur ve geç.Ogrenciyi siniftan atmak yasaksa madem, 11 zayifla ogrenci nasil sinif gecebiliyo? Yasalara uymaksa mevzuu, sinifta birakmalisiniz bu notlari alanlari. Rica micayla mudur lafiyla ogretmenlik yapmayin
Kurum değiştireceğim. Bu meslek omur boyu cekilmez. Ogretmen olmayin sakin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?