Okunmaya Değer...

Senden gitmek zorunda değildim. Sen gönderdin kelimelerinle. Bu yüzden ardına kadar açık kapılarım. Geleceğini biliyorum çıkıp odanın derinliğinden; yüzünde yüzlerce sitemle. İçerime girer misin yoksa kapı önü nöbetine mi yatırırsın bedenini bilemem ama ‘gel’ bitti dilimde.

Özdemir Asaf

O şimdi onu özlediğimi sanıyor, fotoğraflarımıza baktığımı, sürekli aklıma geldiğini, gün içinde aramasını ya da mesaj çekmesini beklediğimi..
O şimdi onsuz nefes alamadığımı sanıyor, kokusunu özlediğimi hatta bende unuttuğu o aptal ayakkabılarına bakıp içimi ısıttığımı..

o şimdi hala onu deli gibi sevdiğimi sanıyor..

yanılmıyor..

Özcan Bülbül

Bu gün seni izledim… sadece 3 ay önce sana sarılarak izlerdim seni, oysa şimdi yabancı gibi uzaktan bakıyorum… o kadar acıtıyor ki hayatında olmamak, olamamak. biliyorum şimdi dönsen bana kabul edemem. tekrar senle olamam, olsakta eskisi gibi olmaz zaten. çabalarız ama unutamayız yaşananları. hem bunca şeyden sonra ben seni yanımda istemiyorum. e madem artık istemiyosun beni niye ağlıyorsun diyceksin çünkü ben özlüyorum… ben eskiyi özlüyorum. Belkide bi daha hiç o zaman ki gibi olamayacağımız için özlüyorum.Seni istemiyorum ama çok özlüyorum…

Bazen gidişini değilde seninle olduğum zamanları düşünüyorum. aslında hepsi çok güzeldi. ama bana bıraktığın her dokunuş bana acı çektiriyor. kokunu hatırlıyorum mesela birdenbire. sonra gözlerim doluyor. güçlü olmam gerektiğini hatırlıyorum. ve seni unutmuş gibi davranıyorum. ama bilemezsin işte.. her gün biri seni soracak diye o kadar korkuyorum ki..

Birkaç saat önce alıştım sanırken sensizliğe, nasıl bu kadar zehir zemberek bu gece,
Nasıl yalvarıyorum Tanrı’ya böyle,
“Ver onu bana, yeter artık!” diye…
Niye…
Niye dönmüyorsun aklını sevdiğim?
Özlemiyor musun?

Ve ben,
Hep senin doğrularının kurbanı oldum,
Oysa sen benim yalnışlarımda bile doğruydun.
Anlamadın...

Beritan Erdal Ayna

İnsan kendi kabuğuna çekilmişse
içinde fırtınalar kopuyor demektir…

- Anonim

ölsem yeridir

"Bugüne kadar insanlara tahammül edebileceğimi yeryüzü ile başa çıkabileceğimi düşünmezdim hiç. Ama sen şunu öğrettin bana dayanılmaz olan aslında yaşam değilmiş, insanlarmış."

Kafka

Kurtuluşunu bir başkasında görmek, yıkılmanın en güvenli yoludur.

Simon de Beauvoir

Ve bütün gemileri yakıp
Yollara düşerdi o hep aynı ıslıkla
Mutlu muydu,
Hiç düşünmedi böyle şeyleri
Umutlardansa nefret etti daima...

Ahmet Telli

"öğrendik ki gidenin nerede olduğunu düşünmek saçmalıktır. öğrendik ki hayallerin yıkılması, hayallerin kurulmasından daha ucuza mal oluyor."

Tezer Özlü

Siz hiç her şeyim dediğiniz adama bir yabancı gibi baktınız mı?

Ben baktım,bakıyorum,muhtemelen bakacağım.Çok zor durum be adaşım. Kendine yalan söylüyormuşsun gibi. Çok zor.

Gecenin sessizliğinde aklına geliyor sesi,o sonsuz sessizlik bozuluyor.

Başını yastığa koyunca aklına geliyor yüzü,uykun kaçıyor.

Durup dururken kokusu geliyor burnuna anlam veremiyorsun.

Şuan ne yapıyor acaba düşüncelerinin sonu gelmiyor.Aç mı, tok mu, uykulu mu, uykusuz mu, mutlu mu, mutsuz mu diye saatlerce düşünüyorsun.

En çok da özlüyorsun.Çok özlüyorsun hem de…

Sabahları hiçbir şey olmamış gibi ”Günaydın” diyorsun,bazen bir ‘Günaydın’ı çok görüyor sana onu da yutuyorsun.

Hiçbir şey olmamış gibi bakıyorsun yüzüne…

Sanki dün gece boynundaki kokuyu özleyen sen değilsin.

Sanki dün gece sarılmak istediğin adam o değil.

Sanki hayal ettiğin ”siz” siz değilsiniz…

Yanından öylece gelip geçiyor,dur diyemiyorsun.

Bazen onunla konuşuyorsun içinden ”Sana aşığım” demek geçiyor ama sen başka şeyler söylemekle yetiniyorsun.

Sesin titriyor,gözlerin doluyor,kalbin deli gibi atıyor,için acıyor. O fark etmiyor.

Sana herkese baktığı gibi bakmıyor ama sevgiyle de bakmıyor.Sanki sen dünyanın en büyük katiliymişsin gibi suçlayıcı bakışlar atıyor.

Soramıyorsun ben sana ne yaptım diye.

Hüngür hüngür ağlayamıyorsun yanında.Ağlasan umrunda olmuyorsun.

Arkadaşların ondan bahsederken ”Sus” diyemiyorsun.

Morali bozukken yanına gidemiyorsun.

Sesini duyuyorsun ama sana konuşmuyor.

Güldüğünü görüyorsun ama sen güldürmüyorsun.

İçin yanıyor,o bilmiyor…

Sadece birkaç metre uzağımda.

Ben bunları karalarken muhtemelen ne yaptığıma anlam veremiyor ya da umursamıyor.

Hiç üstüne alınmıyor belki…

Gece olup da yalnızlık kokana kadar odam o bana yabancı olmaya devam edecek…

Ne kadar yaşarsan yaşa,
Sevdiğin kadardır ömrün..
Gülebildiğin kadar mutlusun
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
Sakın bitti sanma her şeyi,
Sevdiğin kadar sevileceksin.
Can Yücel-

Son düzenleme:

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…