öncelikle çok tesekkürler cevabın için.. ne gibi ayrıntılar biraz acarmısın konuyu ?.düşünün ki bir ay içerisinde 24 saat yumurta canlı kalıyor.bu sürede mutlaka tutacak diye bir kural yok.sağlıklı bile olsanız çok kısa sürede hamile kalamayabilirsin.üzülmeyin akışına bırakın.moral bozmayın.inşallah en kısa süree olur.günleri kaçırmamaya özen gösterin ve bazı ayrıntılara dikkat edin yeter.
öncelikle çok tesekkürler cevabın için.. ne gibi ayrıntılar biraz acarmısın konuyu ?.
tesekkür ederim cevabın için..krem jel vs kullanmadık..ovulasyonuda kendim tahmini takip ettim..yaa cok kucuk yasta bebek sahibi olanları gördükçe keske beklemeseydik diyo insan ama hayırlısı işte demekki vakti değildi değilcanım ben de 6 yıldır evliyim.. bi süredir bebek istiyorum..
umutsuzluğa kapılma,
gereken her şeyi yapsan da her ay gebe kalma ihtimali %20-25 diyor doktorlar zaten..
biz de ovulasyon testleriyle, preseedle, hatta ovulasyon zamanı tatillerle denedik birkaç kez ancak olmadı
gerekli kontrolleri yaptırdım, muayene, kan testi(hormonlar için) her şey normal görünüyor..
-ovulasyon testleriyle takibi yapın,
-kayganlaştırıcı kullanıyorsanız su bazlı olanları tercih edin
(krem, jel..vs birçok şey spermleri öldürür)
-en önemlisi de stresinizle hormonlarınızı yönetmeyin, sakin olun, önemsemeyin der hekimler
dilerim en kısa zamanda kavuşursun meleğine...
tesekkür ederim cevabın için..krem jel vs kullanmadık..ovulasyonuda kendim tahmini takip ettim..yaa cok kucuk yasta bebek sahibi olanları gördükçe keske beklemeseydik diyo insan ama hayırlısı işte demekki vakti değildi değilmeger şıp diyede olmayabiliyomuş..birde 6 yıldır hiç hap kullanmadım korunma hapı..ondanda ümitliydim..
canım bir nebze içime su serptin demekki o yaslarda erteleyip çocuk düşünmeyen tek ben değilimböyle düşünme ya bi sorun yokmuş ki neden olmasın
ben 24 yaşındayım 3 senelik evliyim neredeyse
28-29 a kadar çocuk planım yok.
ve eşim korunmayı reddettiği için ben doğum kontrol hapı alıyorum
artık benim hiç olmaz herhalde senin gibi düşünürsek
ilk başta hemen olcak sanıyosun çok hevesleniyosun sonra her ay hevesin kırılıyo ümitsizliğe kapılıyosunmrba arkadaslar..ben 6 yıldır evliyim ve şuan 28 buçuk yasındayındayım..genc evlenmeme ragmen gecen 6 yıl zarfında hep korunduk...sadece gecen mart ayında bir denedik ama malesef adetime cok yakınmış olmadı gebelik..bu ay içinse okadar ümitliydimki hatta 3 gün gecti diye dun aksam gidip nöbetci eczaneden test aldık eve bi geldimki adet olmuşum..insan bi üzülüyo yaaneyse daha bu ikinci denememiz hayırlısı dedik ama..ben hem yumuurtlamaya hem ilşki enasında ve sonrasında herturlu tedbirimi alıp olmayınca piskolojik buhran oldu acaba aylarca böyle olmucakmı die..sizden belki bi deneyiminizi veya bu konuda yazabilicek bir cevabınızı bekliyorum..şimdiden tesekkürler..
6 yıl içinde sadece birkez ertesi günü hapı kullandımBen otuz yaşındayım ve hemen oldu. Üstelik hesaplamalarıma göre olmaması bir günde oldu. Nasıl olsa hemen hamile kalmam diye korunmayı bıraktım sadece. Ayrıca bu kadar sıkıntı stres edilecek birşey yok. Arkadaşların da dediği gibi folik asite başla. Hamile kalmadan üç ay önce başlamayı tavsiye ediyor doktorlar. Bir de daha önce nasıl korunuyordun? Hap falan kullandıysan hormonların dengesini bulana kadar zaman geçer. Sorun olsa bile çözümler şimdiki zamanda çok kolay. Rabbim yeter ki istesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?