Okurken evlenen var mı

öğrencisin ne anneliği. aklınız fikriniz buna nasıl müsade ediyor anlayamıyorum. öğrenci olmanızı geçtim, 20 yaş çok erken evlilik için...
her yaşında kendi güzelliği vardır. bu yaşınızda bu yükün altına girmeyin..
kaçıncı sınıf? bölüm nedir?

Okurken anne olmayi dusunmuyorum sadece evlenip okul bitene kadar evliligimi oturtup ondan sonra genc anne olmak istiyorum. Isletme okuyorum 2. Sinif. Zaten dusuncem hemen bu yil evlenmek degil. Dediğim gibi daha söz nisan dugun hazirliklar falan var. Uzun bir surec var evlilige giden yani. Benimki sadece merak aynisini yasayanlar neler yasadi merak ettim

bir insan üniversite hayatını yaşamak dururken neden 20 yaşında evlenmek ister ben hiç anlamıyorum
okuyun, mesleğinizi elinize alın ondan sonra evlenin
20 yaşında verilen kararların çok sağlıklı olacağını da düşünmüyorum açıkçası

Dedigim gibi bu benim cocuklugumdan gelen bir hayal aniden aşık oldum evleneyim diye ortaya cikan bir sey degil

Okurken anne olmayi dusunmuyorum sadece evlenip okul bitene kadar evliligimi oturtup ondan sonra genc anne olmak istiyorum. Isletme okuyorum 2. Sinif. Zaten dusuncem hemen bu yil evlenmek degil. Dediğim gibi daha söz nisan dugun hazirliklar falan var. Uzun bir surec var evlilige giden yani. Benimki sadece merak aynisini yasayanlar neler yasadi merak ettim
yapanlar vardır. belki mutlu da oldular..
ama sadece bu çerçeveyle bakmayın olaya..
çok istiyorsan madem üniversite sonun ara tatilinde nişan yaparsın, okul bitince de evlenirsin..
şuan bunları düşünmene gerek yok yani..
25 yaşında anne olsanda yine genç anne olacaksın..
ayrıca, 20 yaşındasın evlenirsen çocuk sahibi hemen istemediğini söylüyorsun,
birincisi, ozaman ha okul bitmiş ha okul bitmemiş ne fark eder?
ikincisi, bu çocuk işleri öyle planlamayla olmuyor..

fikirlerimizi öğrenmen istiyorsan, okulunu bitir, mesleğini eline al ondan sonra evlen.. Hayatınızı neden bu yaşınızda bu kadar zora sokuyorsunuz anlamıyorum.

20 yaşındayım ve bunu düşünme sebebim daha cok kucuklugumden beri genc evlenip genc anne olma hayalim. Bu da kendi annemin beni dogurma yasindan kaynaklanan bir durum sanırım. Ben hep erken olsun istedim bundan dolayı

Annelerimizin evlenme şekli ve yaşı bizler gibi değil. Senin ailen ne yapıda bilemem ama benim anneme dedem şununla evlenmek ister misin diye sormamış bile, seni şuna verdim demiş. Yaş 18. Çok mu güzel bir şey tamam erken anne olmuş vs ama çok onay verdiğim durumlar değil bunlar. Sonra bu yaşlarına dönmek için neler vermezdim dersin. Her şey yeri ve zamanında güzel.
Üniversite okuyorsun daha yaşın 20. Ne bu acele diye sorarlar ?
Ha birde genç anne olmak fikrine çok takılmışsın. Bizler yaşlı anne miyiz merak ettim doğrusu. 5 yıl okudum, çalıştım, evlendim 1,5 yıl sonra çocuk yapmaya karar verdim. Yaşımda gayet genç illa ki 20-22 yaşında doğurmak gerekmiyor ki. Her konuda olgunlaşmak lazım.
Evlilik çocuk oyuncağı gibi gelmesin şimdiden sana tavsiyem.

Şimdi diyelim kırarken evlendiniz çocuk sahibi olmak için nasipse ; ee okurken zaten hamilelik çok ağır gelir. Sadece evliyken okul bitirmiş olacaksınız.
Ancak okulu bitirip meslek sahibi olursanız ayaklarınız daha sağlam basar yere.
Evlendiğimiz insana da her yönden guvenirseniz evliliğimizin üzerinden çok geçmeden bebek istersiniz.

Okurken evlilik çok zordur. Üniversite zamanı en güzel anılardir.

yüksek lisans sayılıyorsa ben varım. hem de üniversitemden farklı bir ilde yaşamaya başladım evlenip. her hafta şehir değiştirdim 1 sene. bu arada özel ders verdim.

sonra hamilelik, çocuk, tezimi bitirdim mezun oldum ve kpss ye girdim baklım ne olacak sonuç. lisansta çok daha zor olurdu ama eminim.

2 sene varmış hem mezuniyetinize bence; yaşınız da çok küçük daha; önce bir mezun olun sonra evlenin bence. olurken söz-nisan olabilir ama.

Evet hic beklemedigim bir zamanda kismetim cikti. Nasipmis demekki oldu. Ben okuyordum 2.sinifin sonundaydim. 21 yasindaydim. 2.sinif biter bitmez nisan yaptik. 1.5 yil nisanli kaldik. 23 yasimda evlendim. Bu sefer de 3.sinifinin basiydi evlendigimde. 3u ve dordu evliyken okudum. Ama ben sansliydim. Eve geldigimde temizlik yemek falan derdi yoktu. Cunku esimin durumu iyiydi sukur. Bi de evlendikten sonra hayatimi daha dolu yasamaya basladim. Cunku bekarken okul ile ev arasi gidis donus toplamda 6 saatimi alıyordu. Okuldan cik direk eve git durumu vardi. Fakat evlendikten sonra 20 dakikami aliyordu yol. Temizlige yardimci geliyordu. Yemek derdim zaten yoktu. Esim yemek sektorunde cunku restoranimiz var ve gec geliyordu. Ama ben kafama eserse yapiyordum, eve gec gidiyordum zaten esim gec geldigi icin, ben de arkadaslarimla geziyordum falan. Cunku 5 saatlik bir vaktim kaliyordu resmen bekar hayatimi goz onune alirsak. Bazen kayinvalidem cagirirdi yemek yapardi falan.
Cok sukur ben sansliydim. Ama eger boyle bir durum sende olmayacaksa tavsiye etmiyorum. Psikolojin bozulabilir. Pisman olabilirsin. Maddi imkan burda gercekten onemli..
Hakkinda hayirlisi olsun insallah..

yapanlar vardır. belki mutlu da oldular..
ama sadece bu çerçeveyle bakmayın olaya..
çok istiyorsan madem üniversite sonun ara tatilinde nişan yaparsın, okul bitince de evlenirsin..
şuan bunları düşünmene gerek yok yani..
25 yaşında anne olsanda yine genç anne olacaksın..
ayrıca, 20 yaşındasın evlenirsen çocuk sahibi hemen istemediğini söylüyorsun,
birincisi, ozaman ha okul bitmiş ha okul bitmemiş ne fark eder?
ikincisi, bu çocuk işleri öyle planlamayla olmuyor..

fikirlerimizi öğrenmen istiyorsan, okulunu bitir, mesleğini eline al ondan sonra evlen.. Hayatınızı neden bu yaşınızda bu kadar zora sokuyorsunuz anlamıyorum.
yarın kızlı erkekli ders notlarını konuşmak gibi basit bir eylem için bile bir kafeye gitsen senin için kabus olacak düşünsene.dimi :deli:

Evet hic beklemedigim bir zamanda kismetim cikti. Nasipmis demekki oldu. Ben okuyordum 2.sinifin sonundaydim. 21 yasindaydim. 2.sinif biter bitmez nisan yaptik. 1.5 yil nisanli kaldik. 23 yasimda evlendim. Bu sefer de 3.sinifinin basiydi evlendigimde. 3u ve dordu evliyken okudum. Ama ben sansliydim. Eve geldigimde temizlik yemek falan derdi yoktu. Cunku esimin durumu iyiydi sukur. Bi de evlendikten sonra hayatimi daha dolu yasamaya basladim. Cunku bekarken okul ile ev arasi gidis donus toplamda 6 saatimi alıyordu. Okuldan cik direk eve git durumu vardi. Fakat evlendikten sonra 20 dakikami aliyordu yol. Temizlige yardimci geliyordu. Yemek derdim zaten yoktu. Esim yemek sektorunde cunku restoranimiz var ve gec geliyordu. Ama ben kafama eserse yapiyordum, eve gec gidiyordum zaten esim gec geldigi icin, ben de arkadaslarimla geziyordum falan. Cunku 5 saatlik bir vaktim kaliyordu resmen bekar hayatimi goz onune alirsak. Bazen kayinvalidem cagirirdi yemek yapardi falan.
Cok sukur ben sansliydim. Ama eger boyle bir durum sende olmayacaksa tavsiye etmiyorum. Psikolojin bozulabilir. Pisman olabilirsin. Maddi imkan burda gercekten onemli..
Hakkinda hayirlisi olsun insallah..

Peki aileniz destekledi mi okurken evlenmenizi

yarın kızlı erkekli ders notlarını konuşmak gibi basit bir eylem için bile bir kafeye gitsen senin için kabus olacak düşünsene.dimi :deli:

Benim üniversite hayatım biraz farkli cevre edinmeyi seven biri degilim ozelde okuyorum derslere gidiyorum geliyorum o kadar. Tek arkadasim sevgilim diyebilirim yani

Benim üniversite hayatım biraz farkli cevre edinmeyi seven biri degilim ozelde okuyorum derslere gidiyorum geliyorum o kadar. Tek arkadasim sevgilim diyebilirim yani
tahminim sen bu nikahı kıyacaksın.sağlam destekler arıyorsun .yanlış düşünmüyorum değil mi:110:hakkında hayırlısı:nazar:

Sevgilinle nasıl tanıştın peki ? Yazdıklarından çıkardığım şu; sen evlenmeyi kafaya koymuşsun ailem nasıl tepki verir vs diye düşünüyorsun gibi geliyor bana.

Benim evliligim gerçekten tuhafti ama. Evin en kucuguydim. Onumde bekar 3 ablam vardi. Birden bi kismet cikti. Annem kayinvalideme hakaret etti. Sen çıldırdın mi? Bilgece mi? Nasil boyle bir sey bana dersin utanman yok mu falan filan dedi. Benim babam yok. Neyse abilerim falan da cok sasirdilar. Mumkun degil Bilgece kabul.etmez deyip gulduler. Ama ben de ilginc bir sekilde kabul ettim. Cok guvende hissetttim kendimi onun yanında. Gercekten iyi biriydi. Zaten abilerim de taniyordu falan. Abim bence kacirma dedi. Annem asla istemedi. Ablalarim da sasirdi. Yengemler falan. Amcamin ogullari herkes ustume geldi. Sonra ben istedim tabi. Neyse bana kacirma diyen abim sok oldu. Bana cok duskundurler. Oglum iyi dusun yapamazsin. Sen rahata alismissin olmaz falan demeye basladi. Annem benimle kustu ama ben istiyorum nasip kismet bu dedim. Hayirli oldugunu dusunuyorum dedim. Neyse biraz zaman gecti. Sonra herkes kabullendi yavas yavas. Soz nisan falan oldu. Cok sukur bir gune bir gun pisman olmadim insallah da olmam. Rabbim herkese boyle guzel hayirli bir yuva nasip etsin. Kimsenin huzuru bozulmasin. Kimseyi sasirtmasin. Benim böyleydi. Ama ben cok dua ettim. Ha tabi ben nisanlanir nisanlanmaz tek tek ablalarimin kismeti acildi. Hepsi de evlendi. Ayagimi surtmusum :)))) hatta onlarin cocuklari var benim daha yok :/
Peki aileniz destekledi mi okurken evlenmenizi

Sevgilinle nasıl tanıştın peki ? Yazdıklarından çıkardığım şu; sen evlenmeyi kafaya koymuşsun ailem nasıl tepki verir vs diye düşünüyorsun gibi geliyor bana.

Üniveristenin ilk yılında daha dogrusu hazirlikta bir arkadasim vardi onun arkadasiymis bizim programimiza dahil oldu bir gece. Ve gorur gormez asik olduk. 2 yillik iliskim var. Ve cok bagliyiz birbirimize. Bu hayattaki en buyuk guven kaynagim o. Evet biraz oyle yani hem aile hem de maddi durumu dusunuyorum bir tek. Ikisi de ciddi konu tabii

Back
X