Okurken evlenmemi tavsiye eder misiniz ?

karamell_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
15
0
36
Diğer
öncelikle herkese merhaba:17.size bir sorum olacak okurken evlenmek doğru olur mu?üniversite öğrencisiyim 2 yıl sonra okulum biticek ama erkek arkadaşım bu yaz düğün yapma konusunda çok ısrarlı.bense cesaret edemiyorum.aranızda öğrenciyken evlenenler varsa bana yardımcı olabilir mi?olumlu yönleri ve olumsuz yönleri neler?:24:

erken yaşta evliliğee karşıyımmmmmmmmmmmm
erkek arkadaşın altından olsa bile bekle ne yani erken evlenip okadar sorumluluk altına girmeye gerek yok bence.
okulunu bitir mesleğin kolunda bi bilezlik olsun sonraki safhalar evlilik. :6:

bende erken evlenmeye karşıyım..
acelesi nedir ki ? önce okulunu bitir, gençliğini yaşa..
biraz daha bekleyin derim..

Son düzenleme:
Hayatının hatasını yaparsın muhtemelen.
Evleneceğin kişi de senin yaş civarında ise evliliğe hazır olmasının imkanı yok.
O yaştaki biri bukadar acele ediyorsa evlenmek için bunun kesinlikle iyi bir nedeni olamaz bunu böyle bil. Seviyor felan tamamen yalan. Sevgi ise sevgi evli değilken sevemiyor mu. bunun altında genellikle kaybetme korkusu acelecilik hemen olsun bitsin gibi duygular yer alabilir. Ayrıca karşındaki insanı HER yönden tanıyor musun ? bu da inanılmaz önemli birşey umarım es geçmemişsindir. Sana tavsiyem okulun bitsin. işine girmiş ol sende bazı özgürlükle sosyal sorumluluklar edinmiş ol. Bakalım karşındaki kişi bunları kaldırabilecek olgunluktamıymış. Birden çok şey değişebilir aklın almaz sonra karşındakini tanıyamazsın. Hatta ben olsam harfini değiştirmeden şunu söylerdim. "ben okulumu bitirip kendi düzenimi sağlamadan evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum" gerçekten seven birisi ilk başta ısrar eder ama sonunda bunu anlayışla karşılar. sırf bunun için problem çıkaran kişi de zaten seni sevmemiştir evine kadın düzenine eksik kalan kadın figurunu eklemek istiyordur.

okulun bıtmeden evlenme canım. evlılık cok farklı bısey. ev ıs guc kayınvalıde es bunların ıcınde cıkamazsın bır sure sonra ders calısmak kulfet oluyor. ben okulumu bıtırdıkten sonra evlendım. hadı 2 unıversıte mezunu olayım dedım acıkogretıme basladım ınan 2 senede sadece 1 ders verebıldım .
ısını bul , hayatını duzene sok oyle evlılıgı dusun. saglam ısın olmadıgı surece hep bıseylere mecbur kalacaksın. oda kocanın sbaha gıderken verdıgı paraya

yorumlarınız iiçin çok teşekkür ederim.doğru düşündüğüme inandım sonunda=) çevremdeki herkes evlen yaparsın ne var bunda diyor. ben daha erken okul bitmeden olmaz diye direttikçe onlar yanlış düşünüyorsun diyorlardı yanlış düşünen onlar sanırm.:65:

Türkiye şartlarında zor. El bebek, gül bebek yetiştirildiğimiz için evlilik hayatına adapte olamıyoruz hemen.

Polonya'dayken hem evli hem de çocuklu olup derslerinde inanılmaz başarılı kızları görünce çok kıskanmıştım açıkçası :)

önce bi kendi hayatini, universite hayatini doya doya yasa...

aceleye gerek yok :))

elbette basarilinir ama ne gerek var...

Ben lısede 1o yıldır öğretmenlık yapıyorum

Her daım genc kızlarımıza once iş sonra eş dıyorum..

Hayat sunu sıze gosterecek en ıyı koca sızın meslegınız.....

sıze hıc ıhanet etmez ..her daım ayaklarınızın uzerınde durmanızı saglar ısteklerınızı gıderır..

Ben bır kızın elıne meslegını alıp ıkı uc sene çalıştıktan sonra evlenmesı taraftarıyım..

Hala ılk mezun ettıgım ogrencılerımle gorusuyorum hepsıde hocam keske sızı dınleseydık okulumuza devam etseydık dıyor..

Evlılık cıddı bır kurum ve buyuk sorumlulukları var...

Bu kadar genc yasta hem okul hem ev hayatını başarabılcek mısınız

Okuldan eve gelınce kocanız sıze sen cok yoruldun sen dınlen ben sana yemek yapayım mı dıyecek

Rahat rahat derslerınıze calısın mezun olun

sevıyorsa bekler sızı

ben hem okuyorum hem evliyim 6 ay oldu ama çok zorlanıyorum ama benime vlenmem gerekiyordu okula devam edebilmem için.yoksa bende okul bittikten sonra evlenirdim ama sorarsan çok mu kötü diye.hayır çok güzel çok rahatım.eşimide çok seviyorum.o bana çok yardımcı oluyor.ev işinde yemekte.ama o da isterdiki okulum bitsin öyle evlenelim ama hayat şartları.bencede okulunuz bitsin öyle evlenin

Türkiye şartlarında zor. El bebek, gül bebek yetiştirildiğimiz için evlilik hayatına adapte olamıyoruz hemen.

Polonya'dayken hem evli hem de çocuklu olup derslerinde inanılmaz başarılı kızları görünce çok kıskanmıştım açıkçası :)

Büyük ihtimal orayla bura arasında eğitim farkı vardır ve kızlar burdaki gibi akraba çevresiyle uğraşmıyor ve eşleri yardım ediyordur

Bencede paranı kazan harca sonuna kadar biraz gez tadını çıkar kendi paranla alışveriş yapmanın beğendiğin şeyleri al ödeme derdine düş sonrasında evlenirsin adam kaçmıyor sonuçta

Hep dediğim bir şey bir insanla ha 50 yıl evli kalmışsın ha 30 yıl çok bişeyi değiştirmez

Herşeyin bir zamanı var canım.
Ne güzel üniversitede okuyabiliyorsun.
Gençliğinin, okulunun tadını güzelce çıkar.
Evlilik tabi ki çok güzel bir şey ancak ayakların yere sağlam bastıktan, karşındakini ve kendini iyice tanıdıktan, ne istediğinizi bildikten sonra yapılırsa güzel. Bugünlerin geri gelmeyecek. Kıymetini bil ve en az 3-4 sene daha evliliği düşünme bence.

Ben lısede 1o yıldır öğretmenlık yapıyorum

Her daım genc kızlarımıza once iş sonra eş dıyorum..

Hayat sunu sıze gosterecek en ıyı koca sızın meslegınız.....

sıze hıc ıhanet etmez ..her daım ayaklarınızın uzerınde durmanızı saglar ısteklerınızı gıderır..

Ben bır kızın elıne meslegını alıp ıkı uc sene çalıştıktan sonra evlenmesı taraftarıyım..

Hala ılk mezun ettıgım ogrencılerımle gorusuyorum hepsıde hocam keske sızı dınleseydık okulumuza devam etseydık dıyor..

Evlılık cıddı bır kurum ve buyuk sorumlulukları var...

Bu kadar genc yasta hem okul hem ev hayatını başarabılcek mısınız

Okuldan eve gelınce kocanız sıze sen cok yoruldun sen dınlen ben sana yemek yapayım mı dıyecek

Rahat rahat derslerınıze calısın mezun olun

sevıyorsa bekler sızı
Çok güzel bir yorum :42:

acelesi ne arkadaşının?..okul bitsin evlenin..
illa da ısrar ediyorsa, söz filan yapabilirsiniz aile arasında..
okul ve evlilik ne derece kolay olur?
iş ve evlilik bile zorluyor..kaldı ki öğrencilik..
aman haaa..iyi düşün pembe hülyalara dalıpta evet demiyesin..
açıkcası öğrenci olup evlenmeye karşıyım..
sorumluluk üzerine sorumluluk olmaz..

ben suan evli ve ogrenci biri olarak kesinlikle okul varken evlenmeyi tavsiye etmiyorum.
zor oluyor bence...
soyle ki,
okula git, derslere bir ton kafa patlat, sonra eve gel ortaligi toparla, biraz ev isi yap, yemek yap derken zaten gun bitiyor. aksama esimin eve gelecegi saatlerde ders calisman gerekirken bakiyorsun esin tv karsisinda uzanmis keyif catiyor, senin de canin cekiyor sen de esine katilip onunla beraber vakit gecirmek istiyorsun ama yok olmaz :20: cunku okunlunla ilgilenmek zorundasin.
belki esim ev islerine yardim etse daha kolay olabilirdi bu surec ama isi cok agir, ustelik sabahin korunde gidip aksam bitik bir halde geliyor ve bel problemi var. o yuzden ev isleri benim uzerimde, camasirlari beraber yikariz o kadar.

benim evliyken okumada en buyuk sorunum esimle istedigim zaman istedigim gibi vakit gecirememem.
surekli quizler, grup projeleri, vizeler, finaller, odevler vs. var ve benim hic zamanim yok.
gece ayni yatakta yatiyoruz bi de haftasonu disari cikiyoruz beraber bu yani.
onun disinda evde yalniz takiliyoruz maalesef cunku ben hep pc basinda stressli bir sekilde odev falan yapmaya calisiyor oluyorum :25:
zaten dersi birakip esimin yanina gitsem esim ders calis ders calis diyip duruyor o da ayri.

soyle eve gelsem okuldan, yemegim hazir olsa, ev toplu olsa, ben biraz dinlenip ders calissam sonra da aksam kocisle vakit gecirsem cok super olacak ama nerdeeee :18:
annem lazim bunun gerceklesmesi icin :31:

Son düzenleme:
bende açıköğretim okuyorum ilk senem daha doğrusu 1 ay sonra evleniyrum yaşta 18 kazanmışken gitmedim evlenmek istedim ikisi bi arada olmaz bence açıköğretimi okuyabileceğimden bile şüpheliiym ben

bende açıköğretim okuyorum ilk senem daha doğrusu 1 ay sonra evleniyrum yaşta 18 kazanmışken gitmedim evlenmek istedim ikisi bi arada olmaz bence açıköğretimi okuyabileceğimden bile şüpheliiym ben

Bu bayanların acele etme merakını hiç anlamıyorum
Yaşayın hayatınızı parayı kazanın harcayın paranızla sevdiğiniz şeyleri alın
Aldıklarınızı eskitin hatta pişman olun lüzumsuz para harcadım diye
Türk erkekleri öyle kaçırılmayacak tipler değiller bence
Olsa bende bir tane tutardım ama ...:32:

yorumlarınız iiçin çok teşekkür ederim.doğru düşündüğüme inandım sonunda=) çevremdeki herkes evlen yaparsın ne var bunda diyor. ben daha erken okul bitmeden olmaz diye direttikçe onlar yanlış düşünüyorsun diyorlardı yanlış düşünen onlar sanırm.:65:

Her$eyin bir zamani var.
Önce egitimin sonra evliligin. Seven ki$i herzaman bekler. Erkek arkada$inla nezamandir berabersiniz? Askerligini yapti mi buarada? Sen okurken o da askerligini yapsin madem bekleyemiyor. :15:

Ilerde bir sorun çiktiginda kim bilir diplomani alacagin ne malum?! Elinde hiç bir$eyi olmayan kadin programlarina konuk olan bayanlardan biri olursun.
ÖNCE EGITIM oku, i$ sahibi olmaya adim at veya atarken evliligin ilk ba$lari söz veya ni$an yapabilirsin. Hem de görmü$ olursun huyu suyu degi$ti mi? Sen çali$iyorken kiskançlik krizleri, vs...

Bak bi arkada$ evli ve okuyormu$ ve zorluklarindan bahsetmi$. Bir yöne $ansli ki e$i pek rahatsiz etmiyor anla$ilan her e$ de öyle olmayabilir. Farzet sen derslerine kafa patlatirken e$in de sana.. "biz ne biçim evliyiz hergün PC ba$inda kitaplarin arasindasin." dese 1 gün dersleri ihmal edersin, 2 gün, 3 gün,...ya sonra?

YUKARDA ALINTI YAPTIM!
Bu çevrende ki insanlar kimler? Sinif arkada$larin ya$itlarin mi? Kaç ya$indasiniz buarada?

Bu bayanların acele etme merakını hiç anlamıyorum
Yaşayın hayatınızı parayı kazanın harcayın paranızla sevdiğiniz şeyleri alın
Aldıklarınızı eskitin hatta pişman olun lüzumsuz para harcadım diye
Türk erkekleri öyle kaçırılmayacak tipler değiller bence
Olsa bende bir tane tutardım ama ...:32:

valla bnde anlamadım nedir bu acelem :) sabredemedim okulu fln görmedi gözüm halbuki düzgün bi puan almıştım :4:

Back
X