Okurken evlenmemi tavsiye eder misiniz ?

ya ben 25 yaşındayım üniv. hazırlanıyorum ve bir yandan aöf sosyoloji okuyorum evlenme teklif ederse evlenmiyimmi yani okula başlasam 5 sene sürecek 30 yaşıma kadar benimi beklicek zor... ama arkadaş gençmiş bekliyebilir....

bende kücük yasta severek evlendim. esim benden 8 yas büyük. evliyken liseyi bitirdim simdide üniversiteyi bitirmek üzereyim, bir kac ayim kaldi.

esimden allah razi olsun bana her konuda cok destek oldu, ev islerinde özellikle, camda silerdi, yerleride süpürürdü, ben yemek hazirlarken o salata yapar sofrayi hazirlardi..... böyle seylerde hep yardim etti. yetisemedigim yerlerde benden fazlasini hic beklemedi, kayinvalidemde cok destek oldu.

ama bu demek degilki herkeste böyle olacak. ben sansliydim.

ama bi tane arkadasim vardi onda hersey ters gitti, esi evlenmeden önce söz verdi meslek okulunu bitirmesine, ama evlendikten bir kac ay sonra yasakladi.

yani birazda sans meselesi.

karsindaki kisinin vicdanina kalmis.

yolun acik olsun

canim bunu bi aralar bende düsündüm ama tavsiye etmem... evlenince insan calisip esine destek olmak istiyor esiyle eviyle ilgilenmek isitiyor ancak bu okul ile olmuyor... ders , ödev vsss ayy yok ben almiyim... bence sende alma :S

etmem

gerekçeleri malum.buralara sığmaz yazsam.

ama kısaca:"bir koltukta iki karpuz taşınmaz" diyeceğim

bencede okulunu önce okulunu bitirmelisin...hem evle ilgilenmek hemde okul dersler ağır gelebilir.nişanlınında yaşı küçükse okulunuzu bitirene kadar dah bilinçlenmiş olursunuz.allah mutlu etsin..

ben de üniv. öğrencisiyim.
aynı zamanda evliyim.
ikisi bir arada zor olmuyor mu çook zor gerçekten.
bazı günlerde yemek bile yapmaya vakit bulamıyorum.
akşamdan hazırlıyorum her şeyi.
evin ihtiyaçları bitmez. bir yandan onlar bir yandan okul. zor...
ama sağ olsun eşim çok yardımcı oluyor.
işi de evde olmasını gerektiriyor.
bazen temizliği yapar. çok sıkışıksam yemeği hazırlar. alışverişi birlikte yaparız.
bekleyebilirdik aslında ama birbirimizi çok sevdik.
ben pişman olmadım umarım sen de senin için en hayırlı kararı verirsin.
son olarak evlenmeye karar versen bile okulunu sakın bırakma.

Herkes karşı çıkmış ama ben de yazayım dedim...
Ben de evli ve öğrenciyim...
Ama fark şurda ben üniversite okurken evlenmedim. Evlendikten sonra üniversite okumaya başladım...
Örgünde okuduğum için tabiki zorlukları var. Bazen çok yoruluyorum...
Ama sorarsan şuan olsa yine evlenir misin diye evet evlenirim...

evlendiginde okulunu bıraktırmayaakları ne belli?işini garantiye al be okulun bitmesini bekle şekerim..

ne gerek var..
10 gün sevgilimle aynı evde kaldım da nasıl kaçtığımı bilemedim. ne kadar yardımcı olursa olsun işlerden gözüm çok korktu.
okulum bu yıl bitiyor inşallah. sonra da bir işe girebilirsem kimbilir nereye atanabilirim, biraz kendi başıma yaşarım herhalde. önce bi hayatı anlamam gerek ;)

Son düzenleme:
Tavsiyem okulun bitsin,mesleğinle ilgili işini de bul,ve en az 1-2 sene çalış derim,insan aklı 25-26 yaşından sonra farklı oluyor arkadaşım..Zor bir dönemden geçersiniz..bu da sizi ve evliliğinizi sarsar..Kendi adıma söyleyim,keşke okulum bitince çok daha farklı yerlere gelseydim de öyle evlenseydim..şuan okuyorum,çalışıyorum ve ev işleri üstüne bir de 7 yaşında oğlum var o da okullu oldu inanın ,yaşım 27 ömrüm gidiyor resmen..kendimi iyi hissetmiyorum..:5: tabi eşim çok destek oluyor ama yetmiyor inanın..

ben evlendiğimde üniversite 4. sınıftaydım.. eşim anlayışlıydı bana yardım ediyordu bi sıkıntı yaşamadım.. bence eminsen sevdiğin kişiden evlen çünkü hayat kısa ne zaman ne olacağı belli olmuyor.. benim babam 35 yaşındayken öldü ben o yüzden hayatmı ertelemeden yaşamak istiyorum ve evlendim

Back
X