Okuyamıyorum :(

Bende wc de tabletten kk ya yazayım daha

Bende aynı durumdayım. .
Kitap yerine internet başında okuyorum. .
Kk bağımlılık yapıyor. .

Bende dogudan batiya geldim. Kultur farki mi yasadim bilemiyorum ama insanlar cok yapmacik geldi burda bana. Sen simdi bana kizcaksin ama kultur farkidir o kultur farki

Yok kız niye kızayım kültür farkı Cidde'n çok fazla ve ben bunu çok yoğun yaşıyorum yazın Ramazan'da bile rakı masaları görürken şimdi Ramazan'da sigara içiyor diye dövülen çocuklar görüyorum düşün kültür şokunu işin şakası bi yana Rabbim Hakkı'mızda hayırlısını etsin inşallah alışmaktan başka yol yok

Polisiye cok severim aslinda. Korku da. Biyografi de severim. Eylulu biraz vadideki zambak ve madam bowary e benzettigim icin oyle dedim. Asla onlar gibi bir kitap degil.

Flaubert'in Bowary'sini her kadın ve özellikle genç kız okuyup dersler çıkarmalı bence.
Sonra Mantaigne'ın Denemeler'i insanla ilgili o kadar doğru , hayatla ilgili o kadar gerçek şey var ki.

Ben bir de Zar Adam'ı önereyim..
Konu içimi açtı gerçekten de.

Aynen ya. Bende cok zorluk cekiyorum. Daha evlendigim ilk gun dugunumde yasadim bu zorlugu. Doguda gelinler dugunde pek oynamaz. Hatta cok oynarsa ayiplarlar hemen gelini. Ne merakliymis evlenmeye diye. Ege de dugunlerde gelin sahneden inmez hic. Surekli hadi cik oyna diyorlardi bana, bende nasil zorlandim anlatamam. Halbuki baskasinin dugunlerinde hic oturmayan biriyim. Iste kultur, adetler beynimize o kadar islemis ki, degismek cok zor. Hele benim gibi bir de ayak uydurmayi rededen biri icin.

Zar adam, himm. Bunu da ekledim listeme. Arastiracagim. Normale donersem hepsini okuyacagim insallah.

ay aynen ben. burda da kendi çapımda aktifim, ilk geldiğim gibi değil ama olmuyor memleketteki gibi bir hayat. valla ordan oraya koşturup akşama da kitabımı gazetemi okumadan yatamazdım. saldım gitti. sinirim bozuluyor

Ay sen Ege'ye mi gelin gittin biz gelin almışız seni. Bizde Cidde'n gelin oturmaz hatta ayakkabıları atıp oynarlar daha neler görürsün neler içip içip ortada herkese salça olan enişteler amcalar mı 90 yaşında gerdan kıran babaneler mi damadın ağzına emzik gelinin eline merdane verip oynatan arsız arkadaşlar mı ohoooooo olaylar olaylar

Hiç sorma COLIN
Zamane kadınlarının ortak sorunu

Bu biraz da tv, internet gibi yerlerin daha çekici olmasından kaynaklı.
Kk da sıkılınca instagram sonra twitter falan geziyosun zaman geçiyor ama elinde ki roman akıcı da değilse bir sayfa okuyup kenara koyuyorsun.
Bu nedenle ben en akıcı kitapları tercih ederek işe başladım.

Okuduğum konu beni sarmalı, dili güzel olmalı.
Ayni şeyi bin defa tekrar etmemeli.

Mesela su ferrarisini satan bilgeyi okurken kendimi kesecektim bu kadar cümle tekrarı bu kadar ayni anlamı taşıyan cümlelerin art arda veya üç dört sayfa sonra tekrar ettiği başka kitap okumamıştım. Baydı beni. İçerikten bile zevk alamadım.

Ama Beyoğlu'nun En Güzel Abisini iki günde bitirdim.
Yine Beş Sevgi Dilini iki günde bitirdim.

Ciddi anlamda akıcılık önemli.

SADE diye bir kitabi tanıdık tavsiye etti hatta okumam için verdi ama onu da pek begenmedim.
Anlatım tarzı sıkıcı geldi.

Şuan başlamak için yeni kitap arıyorum bakalım.

Kitabın hakkını verip okumak için de dingin bir kafa gerekiyor bence yoksa öyle bir sayfaya yarım saat bakıp ne yapıyorum ben deyip kitabı kapatıveriyor insan...

Oh sonunda o ferresini satan bilgeyi begenmeyen biri daha cikti. Bende yarim biraktim o kitabi. Okuyamadim. Acayip sıkıciydi. Ve ayni sekilde 5 sevgi dili harika bir kitapti. Hala bazen acip bakarim sayfalarina.

Oh sonunda o ferresini satan bilgeyi begenmeyen biri daha cikti. Bende yarim biraktim o kitabi. Okuyamadim. Acayip sıkıciydi. Ve ayni sekilde 5 sevgi dili harika bir kitapti. Hala bazen acip bakarim sayfalarina.

İçerik ve teknik olarak güzel bir kitap bilge ama yazar aşırı tekrara düşmüş sanki karşısında gerizekalı varmış gibi anlatmış
Ben hiç sevmedim.
Orada ki teknikleri günlük hayatıma azar azar geçirmeyi düşünüyordum onu bile yapmaya gerek duymadım.

Beş sevgi dili ise gerçekten muhteşem. Ayrıca evlilik içi iletişim ve sorunlar üzerine oldukça etkili olabilecek bir kitap. Bakalım ben okudum eşimin de okumasını bekliyorum sonrasında uygulayacağız.

Eğer polisiye seviyorsan Ahmet Ümit güzeldir. Anlatımı sıkmaz mesela.

Normalde ben en sıkıcı kitapları bile okuyan biriydim.
Lisedeyken felsefik romanlar okumayı çok severdim ama şimdi 10 sayfa sonra intihar ederim heralde onları okursam
Zamanla insan değişiyor.
Teknoloji hayatımızın sürekli sevkli ve eğlenceli olmasını şart koşmuş gibi.

Kırmızı ile işaretlediğim kısım bana B12 eksikliğini hatırlattı. Bir kan testi yaptırıp baktır derim. B12 ihmale gelmez, eksikliği olması halinde belirtileri can sıkıcı olabiliyor.

Şayet B12 değeri 300'ün altındaysa acil önlem almak gerekiyor. 500 ve üstü normal kabul edilir. 750-100 arası tutmak en iyisi diye biliyorum.

Aliskanlik meselesi. Okudukca okuyasin gelir. Okumazsan sogursun.
Mesela guvendigim insanlarin tavsiyesi ile aldigim kitaplari bir solukta bitiriyorum. Haftada 2 kitap okudugumu bilirim.
Ama begenmeyince aylarca elimde surunuyor da surunuyor.
O yuzden sevdigin tarzlari okumak onemli.
Bir de kafan cok mesgul olabilir. Sinav donemleri ders calisasim gelmese bile ben elime kitap alamam. Cunku aklim hep sinavda olur.
Kendini zorlamana gerek yok canin istediginde okursun. Boyle baskilar kurmamali insanlar kendi uzerlerinde. 3 gunluk dunya okumazsan okumazsin bitti gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…