İlk kez duymuyorum canım bunu reelde de hangi üniye gittiğimi soranlar oluyorOrtaokul mu?anaa ben seni üniversite mezunu sanıyordum, vallahi bravo hiç çaktirmiyorsun.
Bende wc de tabletten kk ya yazayım dahaKiz soyledim ya, Ferrarisini satan bilge
Wc deyken de kitap okuyorsun ha.. Valla utandim kendimden ya.
Benim okul derdim de yok. Acikogretim okuyorum ama cok calismiyorum derslere. Kitaplara soyle bi goz gezdirip oyle giriyorum sinavlara.
Isi ve okulu geregi cok okumak zorunda olanlarin boyle bir durumda olmasi normaldir, ama benimki normal degil.
Bende dogudan batiya geldim. Kultur farki mi yasadim bilemiyorum ama insanlar cok yapmacik geldi burda bana. Sen simdi bana kizcaksin amakultur farkidir o kultur farki
Polisiye cok severim aslinda. Korku da. Biyografi de severim. Eylulu biraz vadideki zambak ve madam bowary e benzettigim icin oyle dedim. Asla onlar gibi bir kitap degil.
Aynen ya. Bende cok zorluk cekiyorum. Daha evlendigim ilk gun dugunumde yasadim bu zorlugu. Doguda gelinler dugunde pek oynamaz. Hatta cok oynarsa ayiplarlar hemen gelini. Ne merakliymis evlenmeye diye. Ege de dugunlerde gelin sahneden inmez hic. Surekli hadi cik oyna diyorlardi bana, bende nasil zorlandim anlatamam. Halbuki baskasinin dugunlerinde hic oturmayan biriyim. Iste kultur, adetler beynimize o kadar islemis ki, degismek cok zor. Hele benim gibi bir de ayak uydurmayi rededen biri icin.Yok kız niye kızayım kültür farkı Cidde'n çok fazla ve ben bunu çok yoğun yaşıyorum yazın Ramazan'da bile rakı masaları görürken şimdi Ramazan'da sigara içiyor diye dövülen çocuklar görüyorumdüşün kültür şokunu işin şakası bi yana Rabbim Hakkı'mızda hayırlısını etsin inşallah alışmaktan başka yol yok
Zar adam, himm. Bunu da ekledim listeme. Arastiracagim. Normale donersem hepsini okuyacagim insallah.Flaubert'in Bowary'sini her kadın ve özellikle genç kız okuyup dersler çıkarmalı bence.
Sonra Mantaigne'ın Denemeler'i insanla ilgili o kadar doğru , hayatla ilgili o kadar gerçek şey var ki.
Ben bir de Zar Adam'ı önereyim..
Konu içimi açtı gerçekten de.
ay aynen ben. burda da kendi çapımda aktifim, ilk geldiğim gibi değil ama olmuyor memleketteki gibi bir hayat. valla ordan oraya koşturup akşama da kitabımı gazetemi okumadan yatamazdım. saldım gitti. sinirim bozuluyorSohbet etmeye ac kaldigim dogrudur. Zaten evlenip baska bir sehre geldim. Arkadaslarim memlekette kaldi. Burda da kimseyle arkadaslik kuramadim dogrusu.
Benimki biraz da rahattan sanirim. Karisan eden yok. Istedigim gibi takiliyorum. Internete de bu yuzden baglandim bu kadar.
Ay sen Ege'ye mi gelin gittin biz gelin almışız seni. Bizde Cidde'n gelin oturmaz hatta ayakkabıları atıp oynarlar daha neler görürsün nelerAynen ya. Bende cok zorluk cekiyorum. Daha evlendigim ilk gun dugunumde yasadim bu zorlugu. Doguda gelinler dugunde pek oynamaz. Hatta cok oynarsa ayiplarlar hemen gelini. Ne merakliymis evlenmeye diye. Ege de dugunlerde gelin sahneden inmez hic. Surekli hadi cik oyna diyorlardi bana, bende nasil zorlandim anlatamam. Halbuki baskasinin dugunlerinde hic oturmayan biriyim. Iste kultur, adetler beynimize o kadar islemis ki, degismek cok zor. Hele benim gibi bir de ayak uydurmayi rededen biri icin.
Oh sonunda o ferresini satan bilgeyi begenmeyen biri daha cikti. Bende yarim biraktim o kitabi. Okuyamadim. Acayip sıkıciydi. Ve ayni sekilde 5 sevgi dili harika bir kitapti. Hala bazen acip bakarim sayfalarina.Hiç sormaCOLIN
Zamane kadınlarının ortak sorunu
Bu biraz da tv, internet gibi yerlerin daha çekici olmasından kaynaklı.
Kk da sıkılınca instagram sonra twitter falan geziyosun zaman geçiyor ama elinde ki roman akıcı da değilse bir sayfa okuyup kenara koyuyorsun.
Bu nedenle ben en akıcı kitapları tercih ederek işe başladım.
Okuduğum konu beni sarmalı, dili güzel olmalı.
Ayni şeyi bin defa tekrar etmemeli.
Mesela su ferrarisini satan bilgeyi okurken kendimi kesecektim bu kadar cümle tekrarı bu kadar ayni anlamı taşıyan cümlelerin art arda veya üç dört sayfa sonra tekrar ettiği başka kitap okumamıştım. Baydı beni. İçerikten bile zevk alamadım.
Ama Beyoğlu'nun En Güzel Abisini iki günde bitirdim.
Yine Beş Sevgi Dilini iki günde bitirdim.
Ciddi anlamda akıcılık önemli.
SADE diye bir kitabi tanıdık tavsiye etti hatta okumam için verdi ama onu da pek begenmedim.
Anlatım tarzı sıkıcı geldi.
Şuan başlamak için yeni kitap arıyorum bakalım.
Oh sonunda o ferresini satan bilgeyi begenmeyen biri daha cikti. Bende yarim biraktim o kitabi. Okuyamadim. Acayip sıkıciydi. Ve ayni sekilde 5 sevgi dili harika bir kitapti. Hala bazen acip bakarim sayfalarina.
Benzer bir sorun bende de var. Kelimeleri okuyorum ama anlamlandıramıyorum sanki. Koca sayfayı tek kelime anlamadan okumuş oluyorum işin sonunda.
Kütüphaneden kitap alıp süresi içinde bitirmeye çalışıyorum. Bir bakıyorum süre doldu diye mail gelmiş, erteliyorum. Önceden haftada bir iki kitap bitiren ben şimdi ayda bir kitabı ite kaka bitiriyorum.
Kafam dolu ondan mı var bu durum bilmiyorum ama cidden sıkıldım artık. Eski tanti olmak istiyorum.
Aliskanlik meselesi. Okudukca okuyasin gelir. Okumazsan sogursun.Selam kizlar,
Aldatilma konularinin bu kadar yogun oldugu bir sirada, boyle bir konu actigim icin aslinda ne gerek vardi ki diyorum ama, dusundum de, kk kadinlari olarak bu aldatilma konularindan psikolojimiz cok etkilendi. (En azindan ben cok etkilendim) Bu konu biraz da kafa dagitma konusu gibi birsey olur belki bizim icin. Neyse, yine cok konustum.
Derdim şu ki, ben kitap okuyamiyorum uzun zamandir. Tam olarak evlendigimden beri. Eskiden kitapsiz duramayan ben, sabah basladigim kitabi, erktesi sabaha kadar araliksiz okuyan ben, simdi elime kitap alamiyorum.
Neden boyle oldum hic anlamiyorum. Eskiden sorunlarimi kitap okurken tamamen unuturdum. Simdi kitabi elime aliyorum, daha ilk sayfanin yarisinda bir bakiyorum ki, ooo kafam nerelere gitmis. Kitap elimde oylece duruyor. Bi turlu kendimi kitaba veremiyorum.
Inanir misiniz 5 ay once bi kitaba basladim, daha 100. sayfadayimKitap kurtlari bana kizacak ama, durum bu vallahi.
Bir kitap konusu bile bu kadar uzattigim icin, bravo bana deyip, benim gibi olup da sonradan duzelen biri var mi diyerek sonlandiriyorum konumu. (Oh şükür)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?