Okuyan dostlarim ve okuyamayan ben :(

Arkadaşlarımda bende okuduk ben hala üni okuyorum. Ve görüşmüyoruz çünkü onlar bekar ve ben evliyim iki kızım var. Onlara göre çok daha iyi bir puanla kaliteli üniversitede iyi bir bölümde okuyorum. Kendimi övmek için yazmadım. Buna rağmen dışlanıyorum çünkü hayatlarımız farklı. Yaşam tarzımız önem listemiz gezmelerimiz farklı . Onlar sevgilileriyle günü birlik tatile giderlerken biz eşimle daha sakin konforlu yerler seçiyoruz çünkü bebeklerimiz var. Kendine göre çevre edin oonlatın yaptığı gibi

Başarısız deneme

Lise okumadın değil mi?

Netten mi geliştirdin yazmanı?

Sözüm Meclis'ten öte.

İnanmadığım için kızma olur mu

Ailenize cok ama cok kizdim, bambaska bir hayatiniz olabilirdi:S Kizmayin arkadaslariniza hayatlari degisiyor insanlarin normal uzaklasmaniz. Lutfen tekrar okumayi deneyin bu size cok iyi gelecek!

ortaokul arkadaşından ziyade biz çocukluk arkadaşıyız aynı mahalle çocuklarıyız dostuz mesela ortaokul bütün arkadaşlarımı numaralarını buldum vatsapta grup kurduk bütün kızlar nerdeyse fatmada var icinde hepsi dahil arada yazışırız ama fatma ben ordada grupları sevmedigim icin yazamıyorum siz yazısın sizin yazdıklarınızı okurum yazmıştı.

iste bende boyle düşünüyorum çevrelerde genişlese paylasilmislik var evet benimde farkli çevrem var eşimin ailesi oldu çevrem genişledi ama unutmadım onları yeri gelse bende çocuğumdan dolayı vakit ayıramam onlara ama bu aylarca görüşemeyecek kadar degil..

Başarısız deneme

Lise okumadın değil mi?

Netten mi geliştirdin yazmanı?

Sözüm Meclis'ten öte.

İnanmadığım için kızma olur mu

Neye inanmadiniz? Lise okumayan yazi yazamiyor mu? Ayrica yazim hatalari da var. Belki siz farkedemediniz.
evet lise okumadım bu gözünüzde cahil köylü kizi imaji oluşturulmasın okuyan çoğu kişiden daha çok geliştirdim kendimi netten olsun yada tvde sorulu yarışmalar gazetelerde bulmacalar olsun ama sonuçta bu ortaokul mezunu olmamı degistirmiyo.

Evet yazim hataları da var telefondan yazıyorum onun içinde olabilir.

Senden uzaklasmalarinin sebebi okul okumaları değil ki. Kim ortaokul arkadaşlarıyla görüşüyor ki hala? Çok çok çok az bir azınlıktir. Ben lise, üni vs hic bi arkadaşımla görüşmüyorum. Ayrı şehirler vs olunca insan vakit ayiramiyor ki.

Olay sadece okumakla alakali degil onlar birseyler yaparken siz surekli yerinizde saymissiniz. Hicbiseyi paylaşmadigin, birlikte vakit gecirmedigin insanla nasıl dost kalacaksın ki?
Benimde cocukluk arkadasimla bagim koptu oysa cocukken yedigimiz ictigimiz ayri gitmez, kardes gibiydik 0, evlerimiz dibdibeydi. Aksam birbirimizden ayrilip eve gidemezdik. Ama adı ustunde cocukluk.
Zamanla karakterin, hayatin şekillenip oturuyor ve bu sürecte hersey eskisi gibi olamayabiliyor. Ayni pencereden bakmadigim ve artik biseyleri paylasamadigim insani sirf cocukken arkadastik diye zorla hayatimda tutamazdim. Kendiside benim dugunume geldi. Evlenirse bende Onunkine gidecegim o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunun eğitimle ilgisi yok ki
Hayatın değişmesiyle ilgisi var
Ben de artık eski okul arkadaşlarımdan çok iş arkadaşlarımla görüşüyorum
Ortaokul çağlarında gündemim çok farklıydı
Şimdi çok farklı
Yani ortaokuldaki arkadaşlarımla görüşsem bile o tadı alamıyorum.
Bence siz de aramayanı aramayın
Çevrenizde sizin kafanıza uygun kişilerle arkadaşlık edin

Cok takintilisiniz.
Yani aramak gorusmek isteyen arardi.
Demek sizinle gorusmek istemiyorlar ne bu ısrar.

Beni istemeyeni ben hic istemem mantigiyle yuruyun azicik.
Hem uzulmezsiniz.

Ortaokulda cocuktuk daha ya benim de cok saglam arkadasliklarim oldu hep sozlesirdik yine gorusucez kopmicaz diye ama malesef olmuyor herkesin hayati degisiyor kimi okuyor kimi evleniyor. Paylasimlar da azalmaya baslayinca arkadaslikmis dostlukmus kalmiyor. Ha ben bittigi icin uzuluyor muyum yoo cunku yeni insanlarla tanisiyosun sonra onlarda eskiyo yenileri geliyor.
Bence sen de artik herkesin hayatinin degistigini farket
Uzulmemis olursun. Ha okuyamam su saatten sonra diyorsan da kurslara yazil orda da cok guzel arkadasliklar kurabilirsin

dostluklar yıllar geçtikçe yontulur
Ayrıca siz tanıştınız zaman üç ortaokul kız çocuğuydunuz
Şimdi bilinçli koca kadın
Aradaki fark bu belli ki istemiyorlar
Ne diye fotolarını beğeniyorsun
Yada biz niye böyle olduk diye sızlanıyorsun
Şimdi olsa belki senle konuşmazlar bile
Üç beş ev kadını bul onlarla arkadaşlık yap arkadaşlarına parka inersin komşuluk edersin
Artık çevreleri değişti anlaştıkları insanlar değişti
Senin hala kafan ortaokulda kalmış

Benim de aile faktörü okuyamamış bi arkadaşım var. Ben de zamanla iletişimi kestim çünkü farkettim okumak gezmek çok istiyor ama imkanı yok. Yaninda sohbet ettikçe diğer üni okuyan arkadaşla o kendini hep kötü hissetti uzak kaldı kırıldı içerledi. Açıkçası en iyisi gorusmemek. Rahat olamiyorsun mutlu olamıyorsun eski bağlar kurulmuyot. Bunun dostlukla ilgisi yok.

Sizin çevreniz aynı kalmış fakat onlar çevresini değiştirmiş. İlgileri kaymış. Bu çok normale bir olay. Benim de var böyle arkadaşlarım ama ortak noktamız Yok :/ bir yerden sonra sonra onlarla bir şey yapamıyorum.

Kultur farki dostlukta sorun olur tabi ki, hatta en cok dostlukta olur.
Insanlar kafadengi olanla vakit gecirmek isterler (hakli olarak)
Ben hayat gorusu ve yasam tarzi olarak uzak oldugum akrabalarimla bile gorusmuyorum, degil ki arkadas yani... otursam ne konusup ne paylasacagim ki, nasilsin iyi misin den oteye gecmez muhabbet, gecse de taraflardan birini bayar.

Hayallerin için mücadele edecek olan sensin başkaları taş koyar sen mücadele edersin tüm engellere rağmen gerçekten istiyorsan hayallerini gerçekleştirirsin bu senin elinde yoruldum deyip oturma kalk devam et hiç kimse için değil kendin için... Kendin için bir şey yapmak istemiyorsan evladın için yap ona en güzel örnek insan sen ol...

Ne kadar kirici bir yorum.
Gonul kirmak bu kadar kolay olmamali ya.

Aileniz niye sizi okutmuyordu ne büyük cahillik şu çağda hem de..
Onun dışında inanın insan çok bölünemiyor benim de sürekli arkadaş çevrrm değişiyor çook nadir bi iki kişidir liseden sürekli görüştüğüm ki onlarla da ara ara koptuk ara ara tekrar buluştuk ...çünkü cidden bölünemiyorsunuz düşünsenize onlar bi de evli şimdi ev var iş var akrabalar var iş arkadaşları dibinde ister istemez sosyal çevresi onlar o an ...yani bölünemedğinden de size sıra gelmiyor olabilir suçlamak yerine bi iki daha siz arayın baktınız emekler boşa gidiyo boşverin gitsin size başka arkadaş mı yok..

Okumak isyeyip te okumasına izin verilmeyen kızlara çok üzlüyorum. İnşallah eşinle mutlusundur.

Kendine yeni arkadaşlar edinmeye çalış. Eminim eski arkadaşların da seni seviyor, ama ortak paylaşımlar azalınca mesafeler artıyor ne yazık ki.

Merhaba. Uzun bir yorum olabilir.
Öncelikle konu sahibi seni anlayabiliyorum. Çocukluk arkadaşım ve ben birlikte büyüdük her şeyi birlikte yaşadık. Daha sonra ortaokulda gitti başka ile. Öncelikle her yaz gelmeye çalısıyordu yanıma. Daha sonra bulundugum ile gelse bile gelmemeye başladı. Ama arada sırada konuşuyorduk sosyal medyada. Bakın o da okuyor idi bende okuyordum. Bunun okumakla alakasının oldugunu sanmıyorum ben. Sizden utanmak veya kültür fark oldugunu da sanmıyorum. Biz büyüyoruz önceliklerimiz değişiyor, hayatımız değişiyor, arkadaşlarımız çevremiz... Hiçbir şey aynı kalmıyor ki. Şöyle düşünün. Tekrardan biraraya gelseniz birbirinize o kadar çok anlatacak şeyiniz var ki. İnsan sıkılır. Anlatırken akla gelmez mi ben arkadaşım bunları yaşarken nerdeydim. Veya ben bunları bunları yaşadım sen yoktun. Yani nerde samimiyet nerde dostluk...
Konu sahibi inanın sosyal medya beğeniler takipler önemsiz. Bir arkadaşım var. X diyim. Nefret ediyor bir kızdan. Arkasından etmediği laf yok ama fotoğrafını begeniyor.
Aynı şekilde çoğu çocukluk arkadaşımla görüşmüyorum. Sorsan soyadını hatırlamam belki o da benim, ama fotoğraf begeniyoruz karşılıklı
Sizde lütfen açıktan okuyabilirsiniz mesela. Kurslara gidebilirsiniz. Arkadaş edinebilirsiniz yeni.. Ben arkadaşlığa çok önem veririm çünkü çevremde mutluluğumu özelimi paylasabileceğim bir akrabam yok. Anne babaya da her şey anlatılmıyor. Bazen insan akıl danışıyor. Desteğe ihtiyaç duyuyor. Aynı şekilde onunda sana. Bu yüzden sizi anlayabiliyorum. Bunca sene içinizde yara olmasını anlayabiliyorum.. Şaşırmadım da açıkçası çünkü öyle arkadaşlıklar oluyor ki güveni sarsıyor. Yıllar geçse de yarası kalıyor ve insan temkinli oluyor. O da bana bunu yaşatır mı bu ea yaşatır mı diye

Son düzenleme:
Nekadar kırıcı bir insansiniz eminim bu tanrınızla cevrenizde bile sevilmiyosunuzdur.

Ayrıca ev kadını tabiri kullanarak dalga geçmek de sizin gibi dar düşünceli insanlara oyun olmus oynayın güzelce...

Benim beynim ortaokulda kalmis olabilir keske sizin zihniyet ilkokulu görebilseymiş. Yazık.!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…