Okuyan dostlarim ve okuyamayan ben :(

Yani sadece eğitim de değil sorun olan bence. Aynı çevrede oturduğumuz ve farklı da olsa üniversite okuduğumuz ortaokul arkadaşlarım olmasına rağmen biz de görüşmeyiz pek. Karakterlerimiz, kişiliklerimiz, zevk aldığımız şeyler çok çok farklı. Geçenlerde bir tanesi evlendi mesela, 5 6 kız hepimiz düğünde toplandık, sonra evine ziyarete gittik, aa ne güzel geçmişi yad ettik sürekli toplanalım derken bir daha aramadık bile birbirimizi. Bir sonraki düğünde belki... Hepimiz farklı kafadayız üniversite okumamıza rağmen. Çevre değişiyor, kişiliğin de ona göre oluyor, eskiler bir eğreti duruyor yanına, olmuyor yani.

Bir de açıkçası ben geçmişteki insanlarla görüşmeyi sevmiyorum. Yeni insanlarla yaşayacağın yeni hikayeler her zaman iyidir.

Çok sağolun anlayışınız icin

Fazla dramatize etmissiniz durumu. Vaktinizi harcayacak mesgaleler bulursanız sizin de aklınıza gelmeyecektir fatmasıydı, deniziydi, ayşesiydi...
Hayat telaşesine kapılınca insan, ki özellikle de yogunsa, yanıbasındaki insanlar dısında kimseye vakit ayıramıyor. Bu durum normal.
Evlenmissiniz, hala aileniz mi karar veriyor okumanıza? Izin vermeseler bile gidip okuyabilirsiniz, sözlerini dinlemeyin.

Yok hanimefendi ben egitiminize falan birsey demedim. Bir arkadas inanmamis da yazdiklariniza, ben ona istinaden yazdim o yorumumu. Yoksa size bir lafim yok. Olamaz da.

Yok zaten ben yanlis anlamadim :)
Yok hanimefendi ben egitiminize falan birsey demedim. Bir arkadas inanmamis da yazdiklariniza, ben ona istinaden yazdim o yorumumu. Yoksa size bir lafim yok. Olamaz da.

Valla kimse yanlis anlamasinda da saydigin mazeretlerin hepsi gecersiz bence.
Benim bir arkadasim ilkokul mezunuydu. Evlendi cocugu oldu. Okulu disaridan bitirdi. Sonra ustune cocuk bakarken acikogretime kaydoldu iki yillik onlisans bitirdi. Onun ustine kpss ye girdi 73 puan aldi. Onun ustune ehliyete yazildi ehliyetini aldi. Simdi cocugu buyudu ve memur olmak icin ugrasiyor. Yasi da 33
Kendini ezik hissetmek yerine yada ark instagramdan takip edip uzulmek yerine liseyi aciktan bitirmek icin calissan ?
Herkesin kendi hayati duzeni var yeri geliyor ailemizi arayamiyoruz buna uzulup dertlenme bos yere ve onune bakmalisin.

cnm sen okumadim diye beni unuttular diye düşünüp uzulecegine egitimine odaklan
boşver arkadas illa bulunur ama sen kendini geliştir. oku eğitimini tamamla

Okumakla değil bence büyümekle alakalı bir kopma oluyor. Benim ortaokul arkadaşlarım da ben de hepimiz üniversiteye gittik ama birbirimizle artık görüşmeyiz.

Ama sizinkiler yine düğüne, çocuğunuza bike gelmişler, aramışlar.

ben hıcbır eskı arkadasımla gorusmuyorum bulndugum yerdede ıs arkadaslarımın bırkaçı ıle dısarda gorusurum o da senede bır ıkı kalan vaktımı aıleme ayırıyorum , esıme kızıma anne ve babama..
ınsanların ısı gucu esı cocugu vs var, onlarla ugrasırken sıze ayıracak vakıtlerının olmaması cok dopgal, hem onların oncelıklerı ıle sızınkıler bır degıl hemde egıtım ve sosyal konum farkından konusacak ortak bırseyınız kalmamıstır bence sız fazla buyutuyorsunuz kendınıze sosyal konumu sıze yakın baska arkadaslar bulun derım.

Zamanla hersey degistigi gibi arkadaslarda degisiyor.. sasirilcak birsey yok..arkadaslarin okumayip sen okusaydin belki aynisi olacakti..

canım bizde ortaokulda 3 yakın arkadaştık sonra herkes farklı şehirlere gitti sonra benim oldugum şehire geldiler tatilde çagırdım sagolsunlar geldiler ama gerçekten hepimizin karakteri deişmişti hiçbiriyle ortk yönümüz kalmamıştı daha sonra onlar buluşmak istedi bende kırmamk için gittim daha sonra buluşmak istediklerinde işim var deyip kabul etmedim çünkü konuşcak konumuz yok hepimizin huyu farklılaşmış çocukken herkesin sorunu konuşcagı şeyler aynı ama byüdükçe degişiyor bence görüşmeye çalışma sende başka arkadaşlarbulmaya çalış açık ailenle çocugunla vakit geçir

Eminim ki sen okumadin diye senden uzaklasmis degillerdir. Herkesin farklı hayatı var çevresi var. Karekteri hayata bakış açısı farklilasiyor büyüdükçe ve çocukken ki o yakınlık daimi kalmıyor. Bence onları çok takma hayatta ne istiyorsan onu yap. Bu dünyaya bir defa geldin hayatını ozgurce yasa

okutulmamanızı anlıyorumda siz neden kendinizi geliştirmiyorsunuz. ve tabi ki sosyal çevrenizi. bir akrabamın kızı lise birde 3 sene kalınca okuldan aldılar. hobi kurslarına gitti. dikiş kursu aşçılık kursu ahşap boyama vs. en son aşçılık olayını çok sevdi bu konuda kendini geliştirdi vs. şimdi bir bistroda mutfakta şeflik yapıyor deli para kazanıyor. ve benim olmayan sosyal çevrem onda var. sizde bu tarz kurslara vs gitseniz en azından sosyal çevreniz genişler. geçmişe ah etmezsiniz.
ayrıca açık öğretim liselerinde ders devamı yok senede 2 kere sınava giriliyor. herhalde eşiniz yada bir arkadaşınız o iki gün idare eder çocuklarınızı.

canım ortaokulda okulu bırakmıs olsaydım denin hibi olurdum belkide neden arkadaslıklarımın azaldıgını sorgulardım.

ama insan yeni cevreler yeni okullar gördükce degisime ayak uydurmak zorundalar artık konusacagın konuda degisiyor.

keske sende okusaymısım ama kısmet olmamıs kendini baska yönlrrde grliştir

bir zanaatın olsun . yada acıktan oku .

canım ortaokulda okulu bırakmıs olsaydım denin hibi olurdum belkide neden arkadaslıklarımın azaldıgını sorgulardım.

ama insan yeni cevreler yeni okullar gördükce degisime ayak uydurmak zorundalar artık konusacagın konuda degisiyor.

Bosver canim cevap vermene bile degmez. Allah'a havale ediyorum bu ve bunun gibi zihniyetleri. Sen kendini uzme. Oz kardesler bile evlenip coluk cocuga karisinca birbirlerine hayri dokunmaz oluyor. Yillar gectikce ortamlar degisiyor. Sosyalles, yeni ortamlara gir. Sana arkadas mi yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…