- 19 Haziran 2015
- 66
- 29
- 3
direk yüzüne diyecektiniz ben orospu muyum diye .Kizlar ben de eşimde bir ünv. Araştirma gorevlisiyiz ve benim ailemdeki tum kadinlar okumustur. Teyzem ve annem emekli ögretmen ablam doktor vs. Eşimin ailesinde de birakin kizlari erkeklerde bile sadece esim ve bir kuzeni unv. Mezunu. Bu bir sorun mu? Benim ve ailem için hayir. Çünkü bir biliriz ki görgü ve asalet diplomayla elde edilecek birsey degil. İnsanin biraz aileden aldigi egitim biraz da kendini gelistirmesiyle alakali ancak gelgelim esimin ailesine. Bir halasi ve 3 kiz kardesi var ki offf. Kizlarin biri haric hicbiri lise bile bitirmemis hala da genç bir hala. Bu 4 ü resmen benimle yaris halinde ve acayip kompleksliler. Resmen aşagilik kompleksiyle yasiyorlar.
Geçenlerde kv.lerde oturuyoruz bir konu acildi. Kv. Nin komsunun kizi tip fakultesini kazanmis erzurum da derece yapmis filan. Ben de dedim ki masallah kiz hayatini kurtarmis aferin ona. Hayy demez olaydim bunlarda yine bir surat. Dedikleri laflar şu ; "ne varmiş okuyunca mi hayati kurtulurmuş" "okumak kolay ne diye buyutuyorsunuz" vs. En sonda halasi aynen şunu dedi " okuyan kizlar o....pu olur" dondum kaldim ne diyecegimi bilemedim. Kalktim mutfaga gittim kv geldi yanima sen takma kizim filan dedi ama neyse sonra kalktim eve geldim o gunden beri icime batiyor niye agzinin payini vermedim diye. O gunden beride o halayla gorusmuyorum bir daha yuzunu göresim de yok.
Bi de kiz kardeslerinden biri kocaya kacmis 1 sene nikahsiz yasamislar. Sonra nikah yapmislar aileler affetmis filan. Ama sorarsan bir namuzsusuz cunku okuduk avrupalara tatillere gidiyoz kadin basimiza . denize giriyoz mayo giyiyoruz
hala ve görümcelerinde okuyamamışlığının getirdiği eziklik var...senide diğer tahsil yapmış elinde mesleği olan kocaya muhtaç olmadan para kazanan hemcinslerini kıskanıyorlar..o derece kıskanıyorlarki iftira atacak kadar hemde..okumuş ve okumamışlar hakkında bir araştırma yapsalar o.... okumamışlarıdan çıkıyor..bir ekmek için kendini,etini satan kadınlar kızlar var..ayrıca denize mayoyla girilir şalvarla girecek halleri yok..asıl şalvarlılar yapıyor o...tarlalarda bağlarda..neler duyuyoruz görüyoruz..
ahahaha kadın tam bi salak ya kompleksli olduğunu bu kadar belli etme bari yaKizlar ben de eşimde bir ünv. Araştirma gorevlisiyiz ve benim ailemdeki tum kadinlar okumustur. Teyzem ve annem emekli ögretmen ablam doktor vs. Eşimin ailesinde de birakin kizlari erkeklerde bile sadece esim ve bir kuzeni unv. Mezunu. Bu bir sorun mu? Benim ve ailem için hayir. Çünkü bir biliriz ki görgü ve asalet diplomayla elde edilecek birsey degil. İnsanin biraz aileden aldigi egitim biraz da kendini gelistirmesiyle alakali ancak gelgelim esimin ailesine. Bir halasi ve 3 kiz kardesi var ki offf. Kizlarin biri haric hicbiri lise bile bitirmemis hala da genç bir hala. Bu 4 ü resmen benimle yaris halinde ve acayip kompleksliler. Resmen aşagilik kompleksiyle yasiyorlar.
Geçenlerde kv.lerde oturuyoruz bir konu acildi. Kv. Nin komsunun kizi tip fakultesini kazanmis erzurum da derece yapmis filan. Ben de dedim ki masallah kiz hayatini kurtarmis aferin ona. Hayy demez olaydim bunlarda yine bir surat. Dedikleri laflar şu ; "ne varmiş okuyunca mi hayati kurtulurmuş" "okumak kolay ne diye buyutuyorsunuz" vs. En sonda halasi aynen şunu dedi " okuyan kizlar o....pu olur" dondum kaldim ne diyecegimi bilemedim. Kalktim mutfaga gittim kv geldi yanima sen takma kizim filan dedi ama neyse sonra kalktim eve geldim o gunden beri icime batiyor niye agzinin payini vermedim diye. O gunden beride o halayla gorusmuyorum bir daha yuzunu göresim de yok.
Bi de kiz kardeslerinden biri kocaya kacmis 1 sene nikahsiz yasamislar. Sonra nikah yapmislar aileler affetmis filan. Ama sorarsan bir namuzsusuz cunku okuduk avrupalara tatillere gidiyoz kadin basimiza . denize giriyoz mayo giyiyoruz
okumayanlar da f..hişe deseydiniz siz de.
evde oturanlar da ...... oluyor deseydin.
hadsiz.
cahile laf anlatılmaz diye boşa demiyorlar.
Susarak en güzel cevabı vermişsin neden dert ediyorsun ki, laf etsen onun seviyesine inecektin. Bir de gereksiz münakaşayla daha çok canını sıkacaktı. Edepsize edepsizlik yapsan mükafat olur, susman koymuştur. Kıskançlığından kudursun dursun, ilerde yine söylerse susmazsın zaten...
Ayrıca okuyup o.... olan çok fazla yok genelde okumayıp işi gücü olmayanlar o.... oluyor, yanlış biliyor hala..
o zaman okumayanlarda o.. çocugu deseydın..
Yerinde olsam ben üniversite mezunu o... görmedim, otobanlarda gezenlerin ne mezunu olduğunu ya da mezun olduğu bir okul var mı araştırın derdim
Sonra onlar düşünsün bu şimdi bize mi laf soktu diye.
Şu yorumlarınızla okumayan insanlara o... diyerek genelleme yapıyorsunuz. o haladan ne farkınız kaldı?
polemik çıkarmak gibi bir düşüncem yok, yaptığınız genellemenin çirkinliğinden bahsediyorum tıpkı o halanın yaptığının çirkin olması gibi.
o msjla alıntıladıgınız herkes , o halaya o cevabı vermeyecek zekaya sahıpler..
arkasından konusulmus ! sinir harbıyle agızdan cıkan sozler olabılır mı acaba ? resmen polemık cıkarmak olmus amac..
o alıntıdakılerın aılesı cevresındekı herkes akademik karıyere sahıp insanlar mı.. okuyup gecseydınız keşke!
Şu yorumlarınızla okumayan insanlara o... diyerek genelleme yapıyorsunuz. o haladan ne farkınız kaldı?
Üslubunuza dikkat edin önce, benim yazdığımı doğru anladınız mı acaba, ben ne olduğunun farkındayım, azarlar gibi konuşma hakkını kim veriyor sizeSaçmalamışsın resmen sülalemdeki kadınların yarısı ilkokul mezunu ya da onu bile okuyamamış.
O...luk yapan kadınları buna iten şey işsizlik, hayat şartları, parasızlık. Okuyan işi olan parası olan (istisnalar hariç) bunu yapmaz. Doktor, mühendis, avukat o... da vardır ama ne kadar. Her okumayan o... dur ile, o...luk yapanların çoğu okuyamamış hayat sillesi yemiş kadınlardır arasındaki farkı kavrarsanız seviniriz.
Üslubunuza dikkat edin önce, benim yazdığımı doğru anladınız mı acaba, ben ne olduğunun farkındayım, azarlar gibi konuşma hakkını kim veriyor size
Düşünerek yazdım hiç merak etmeyin hala azarlar tarzda yazıyorsunuz, bir konuya yorum yapmadan önce bütün mesajları okurum cımbızlamak gibi bir amacım yok hanımefendi.Sen bize okumayan insanları yaftalamakla suçlarken düşünecektin. Burada okumayan nice kadın var bizim onlara böyle adice bir şey yaftalamak ne haddimize? Koca site bizi anlamadı bir sen anladın hemen lafı yapıştırdın di mi? Okumamış insanlara genelleme yapıp o... diyoruz diye. Bu söylediğin burada bizi bu insanlara karşı zan altında bırakmak, nifak sokmak. Saçmalama lafı üslup olarak kötü ama senin ima ettiğin değil.
Burada her yazdığımızı kompozisyon şeklinde açmaya gerek yok, senin anladığın gibi anlayan varsa affola ama orada okumayan o... dur gibi bir mana çıkarmak için cidden paragrafı cımbızlamış olmak gerek...
Düşünerek yazdım hiç merak etmeyin hala azarlar tarzda yazıyorsunuz, bir konuya yorum yapmadan önce bütün mesajları okurum cımbızlamak gibi bir amacım yok hanımefendi.
Genelleme yapmadığınızı söylüyorsanız sorun yok neden uzatıyorsunuz, tenkit edilmek hoşunuza gitmedi mi.
Polemik gibi bir amacım yok rahatsız olduğum konuyu belirttim buna da hakkım var, konu sahibinin konusunu sabote etmek istemiyorum.
İyi günler.
Haksızlık yapmaktan korkarım hanımefendi, hakka girmekten, ben okurken öyle anladım ve rahatsız oldum rahatsızlığımı belirttim sadece, tıpkı konu sahibine söylenenden rahatsız olduğum gibi.Sadece asla aklımdan geçmeyen ve geçmeyecek birşeyin tarafıma mal edilmesinden hoşlanmadım. Birisi beni haksız yere tenkit edince de çıldırıyorum bu da benim üslubum.
Size de iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?