Öküz patronumun terbiyesizliği!

Cevap veriyorsun iste :) :) neyse patronunla olan diyaloglarindan ifade ettin kendini ne kadar saygin hanimefendiyim desende üslup ele veriyor ve ben senin seviyene üzgünüm inemem daha fazla
BirDe lafa bakarsın değil mi? Allahın kezosu

Karıyı boşayacağım dediğinde özelinizi lütfen anlatmayın, beni ilgilendirmez deseydiniz keşke. Ben ne koşullarda ne tiplerle çalıştım bir dönem, diğer kadınların her türlü özeline çekinmeden giren kara cahil bir gruptu, öyle bir mesafe koyardım ki değil muhabbet etmek, bana korkarak selam verirdi insanlar. İnsanın başını ağrımaması için mesafe şart. Hele ki aynı pozisyonda olmayan insanlar arasında o sınır aşıldığı an çok çirkin şeyler olabiliyor böyle. Daha görücü aşamasında keşke tepkinizi koysaymışsınız. Bırakın paranızı boş verin artık bu saatten sonra ne yapsanız daha da çirkinleştirir durumu bence. Bu olay buradan kurtarılamaz.
Ancak kurumsal şirketlerde eş seviyedeki çalışma arkadaşlarıyla belli bir seviye iş arkadaşlığının olması dışında, iş hayatında kimseyle yüz göz olunmaması lazım bence de. Maraz doğuyor bir şekilde. Umarım bundan sonra çok daha dikkatli davranır, arkadaşça kurulmaya çalışılan muhabbetleri bile - iyi niyetli olsalar da - ciddi ciddi cevap vermek yerine geçiştirmeyi başarırsınız..

Yorumunuz için tşk ederim. 7 yıldır çalışıyorum hayatımda ilk defa böyle bir insan gördüğüm için ne yapıcağımı bilemedim belkide. Sonradan keşke öyle yapsaydım dedim zaten. Benim kızdığım hakettiği cevabı veremedim diye adamı haklı beni kaşındın ama sen diye suçlamaları.

Sizde yarın bşrgün tacize uğrarsanız ruh eşim beni buldu diye atlarsınız ozaman
Aslında kötü niyetle yazmamıştım terslemeyi beceremediğinizden adamın yüzsüzlüğünden bahsetmek istemiştim ama siz patronunuza yapamadığınız tepkiyi bize verdiniz maşallah burda hepimizi çok güzel tersliyorsunuz

Her mesajımda bende gereken tepkiyi verememişim şimdi olsa öyle yapmazdım yazdım ama ısrarla o adamı haklı çıkarırcasına haketmişsin yazıyorlar. Sizide onlardan sandım. Kusura bakmayın

Anlıyorum sizi.
Yine de konu açıyorsanız polemiğe girmemelisiniz. Her fikri kaldıramayabilirsiniz elbette.
Tabi ki hak etmek değil de zemin hazırlamak söz konusu. Karşınızdaki türü ilk defa görmüşsünüz, 7 yıldır çalışsanız da tecrübesizlik olabiliyor yeni karşılaşılan şeylerde. O zaman, görücü meselesinde daha açsaydınız konuyu çok tavsiye alırdınız da. Olan olmuş artık zaten hatanızı görmüşsünüz. İş hayatı öküzler ve hırs manyaklarıyla kaynıyor, bir daha düşmezsiniz zaten aynı hataya eminim.
Ama burada da eleştiriyi kaldırın derim, katılmıyorsanız bunu dile getirin, hakaret olursa kibleyin geçin. Burada da aynı şekilde cevap veriyorsunuz. Belki yapınız budur ama karşınızdakinin tavrını hemen benimsemeyin derim genel olarak hayatta da. Hakarete hakaretle karşılık vermek size zarar verir genel olarak. Sanırım konunuz da kapanacak. Size de birkaç kişiye de ceza gelecek gibi

Olan olmus.

Bir kereye mahsus telefonda konusup ya da mesaj atip istifa ettiğini ve haklarını istedigini soyle.

Söylediği laf taciz, hakli fesih sebepleri olusur.

Aranizda yakinlik derecesi ne olursa olsun soylememesi gereken laflari soylemis.

Siz de masum degilsiniz ama hatayi anlamissiniz, baska yerlerde de tekrar etmezseniz daha guzel olacak sanki.

3 gun gitmediysen ise tutanak tutup arkandan fesih yapmis olabilir o zaman mahkemeye başvurup ona gore bir surec ilerleteceksin.

Her mesajımda bende gereken tepkiyi verememişim şimdi olsa öyle yapmazdım yazdım ama ısrarla o adamı haklı çıkarırcasına haketmişsin yazıyorlar. Sizide onlardan sandım. Kusura bakmayın
Sizi de anlıyorum insan burda konu açıyor derdine çare arıyor ama öncesinde gelen tepkilere cevap vermekle uğraşıyor böylece konu amacından şaşıyor. Daha kötü bir şey başına gelmeden kurtulduğuna şükret kalan para sa önemli bir miktar değilse başının gözünün sadakası olsun yok bırakmam diyorsan bir erkek tanıdığını gönder durumdan da bahsederek.. paranı o alsın sen muhattap olma Allah korusun adam sapık belli..

İğrenç yorumlar gelince yardım alamicağımı anladım ve konumun kapanmasını istedim. Eleştiriye tabiki açığım ama onunda bir üslubu olmalı. Her mesajımda gereken tepkiyi verememişim yazmıştım zaten. Ama iş işten geçtikten sonra yapıcak bir şey yoktu bir daha orda çalışmicağıma göre. Dediğiniz gibi zemin hazırlamak bile olmuş olsaydı bu burda tacizi meşrulaştırmayı gerekmezdi. Ama malesef insanların giyimlerine göre hareketlerine göre tacizi tecavüzü hakedip haketmediğini belirleyen bir tayfa var

karısıda kadınlar kulübüne konu açmıştır kesin . eşim beni yanında çalışan kadınla mı aldatıyor acaba die

O konuda gözüm kapalı hak veriyorun size. Birçok konuda o tayfaya karşı kendi görüşlerimi savundum da burada, bilirsiniz belki. Ama işin sırrı hakaret etmemekte. Haklıyken haksız konuma düşürmeyin kendinizi, benim naçizane tavsiyem.

Kadın toplumda da kendisini ancak mesafeyle koruyabiliyor. Bazı erkekler bu atışmaları bile flörtleşme gibi görüyor işte ne yazık ki.. Asla haklı değiller. Asla. Ama insan bulunduğu ortamın koşullarını da iyi okumalı. Son derece mesafeli olsanız da arkadaşça sohbet etseniz de taciz olabiliyor, elbette biliyorum. Siz yüz göz olsanız dahi de haklı değil asla!!!
Ayrıca ben burada taciz için demedim de aslında mesafeyi, ayarsıza ayar, cevap vererek verilemiyor onu demek istedim.
Son mesajıma da anlıyorum sizi ekledim daha sonra, yazmadığımı fark edince. Onu da bilin..

Son düzenleme:
Aynen biliyorum. Sizin gibi düşünen iki üç kişi çıktı ne yazıkki. Dersimide fazlasıyla aldım. Ordan nasıl korkuyla kaçtığımı dışarı çıkınca nasıl ağladığımı ben biliyorum. Kim kendine bu kötülüğü bilerek yapar ki. Hakaret etmek istemezdim ama bu konu insanın namusuna şerefine giriyor. Adamı ayartmışsın nerdeyse diyen haketmişsin diyen... En basitinden üstteki yorum. Allah akıl fikir vicdan versin. Keşke bu kadar kötü kalpli olmasalar

Bin kere şükrediyorum zaten. Ya gerçek yüzünü göstermeseydi bir köşede sıkıştırdaydı Allah korusun. Muhattap olmaya bile tahammülüm yok. Hesap numarımı yolladım vermese daha da uğraşmam

Şimdi ne yapacaksın paranı bırakacak mısın?

İşte bu temennilerimiz temenni de kalıyor ancak. Burası da toplumun yansıması sonuçta.
Paranız büyükse telefon açın bir yoklayın. Sakin, katı ve kararlı konuşun... Yatırmaya yanaşmaz ise asla yalnız gitmeyin. Ama kavga edecek biri de olmasın gelecek kişi sizinle. Olmadı birilerini gönderin ama kavga etmeye değil insanca konuşmaya ehil birileri olsun derim. Baktınız alamadınız canınızdan kıymetli değil.
Asla bu aşamada laf dalaşına girmeyin derim ne telefonda ne yüzyüze. Çünkü muhtemelen sizi suçlayacak parayı vermemek için, çirkin şeyler yaşanabilir. Asla tahriklere gelmeyin, hep soğuk ve kararlı konuşun, kötü söz etmeden. Bunlarla uğraşamam derseniz ya da para çok değilse de değmez, sadakanız olsun derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…