Olacak Gibi! (Umut Verdi)

Mrb.gunluk
Seni ikinci sayfalardan topluyorum.ayip bana.
Savunmam;bayram haftasi kosusturmacasi,yogunluk,ihmal.
Sonrasinda sehir disindan annemi ziyarete gelen buyuklerimiz.yatili kalan oldu.haliyle buralari biraz ihmal ettim.
Şimdi bir ev toparlama,kosusturmacasi.temizlik.
Kilo takibine yarin itibariyle resimli bildirimlerimle devam edeceğim.
Artik kilo almak yok.en fazla duraksama olabilir.
Çok istekliyim.
Kilolu olmak kaderim olmayacak.
NOKTA...

Yoruldum.bir kahve molasi.
Temizlik bitsin.aksam yemegi fasli baslasin.
Bamya, pilav,salata,meyve,yogurt.
Ben bunun neredindeyim peki?
Tabi ki sadece salata,greçka.
Yaaa aslinda gercekci olayim.evde yarim tepsi baklava duruyor.en az üc dilim yerim.
Karpuz,seftali,erik,armutta nasibini alir.yogurt,bamya tadilir.cay belki.

Yarin baskulde gormeyi umdugum kilo 84 kusurler.
Şu baklava bitsin haftaya en az iki kilo verecegim.
Yani haftaya cuma baskulde gorunen 82 kusurlerde olacak.
Nokta...
Yaa varken,elimle tabaga koyarken nasil atamam o bir dilimi ağzima.hem de oyle bir hizla giriyorki .bazen pencereden gokyuzune bakiyorum.uzaydan uydulardan birinin objektiflerine yakalandiysam diye.
Vee tabiki arkasi geliyor.iki ucc.en son yedincide tikandim.vee utandim.
Arkasindan hizla karpuz dilimleri ucuştu.iki armut gitti.
Sonunda neyseki masayi topladim da simdi salatami yiyorum.
Ekmek yemedim bugun hiç.pilav ve yemektende yemedim.
Az yogurt,domat,salat,sogan.yağsiz.
Şimdi bebisi yikayip uyutmali

Acil resmi yukluyorum.yorumum daha sonra

Eklentiler

• IMG_20180622_123338_973.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 44
VKİ ne demek nasil bir hastalikki bu hep iğne vuruluyosunuz çok geçmiş olsun

VKİ ne demek nasil bir hastalikki bu hep iğne vuruluyosunuz çok geçmiş olsun
Mrb.VKİ; vucut kitle indeksi: bir hesaplama gostergesi.yani kilo,boy ve yaşin hesaplanmasiyla şişmanliğin seviyesinin gostergesi.benim 42 ye kadar cikmişti.yani ikinci derece obezdim.suan hesaplama yapmadim.10 kilo civari verdim.bu degerin dusmus oldugunu dusunuyorum.
İğne kullanmam ise farkli bir durum.sismanlikla insulin direncim yukselmis.ayrica tip2 seker hastasi olmusum.
Kullandigim igne ve ilaçlar seker hastaligiyla ilgili.yani yeme seklimi duzenlersem ve yeterince kilo verirsem buyuk ihtimalle kullandigim ilaclar ve igneye gerek kalmayacak.
Bu igne ayni zamanda kilo vermeme de fayda sağliyormuş.insulin degil ama.

Acil resmi yukluyorum.yorumum daha sonra
Evt.bugunku kilo gostergem bu.amaa gercekci olmak gerekirse sıkılmış limon gibi halimle tartildim.mide-bagirsak boştu.sonucta her zaman boş mideyle gezmiyorum ki.
Yinede baskulde bunu gormek moral verdi.onun icin boyleymisim gibi kabul ettim.azcik yalan ama motive ediyor.yarinda ayni rakami gorursem inandiriciligi olur tabi.

Bende tip2 diyabetim insilünüm benimde yüksek bana glifor verdiler gerçi çok kullanamıyorum ama iğneyi yeni duydum nasıl birşeymiş acaba

Bende tip2 diyabetim insilünüm benimde yüksek bana glifor verdiler gerçi çok kullanamıyorum ama iğneyi yeni duydum nasıl birşeymiş acaba
Tip2 de insulin kullanilmiyor zaten.gebelik hariç bildigim kadariyla.
Benim ins.direncim 4.7 kanda ins.seviyem 9.6 (kusurden emin degilim unuttum.)
Uc aylik ortalam da hbA1c sanirim 6 veya 7 kusurluydu.
Ama aclik tokluk sekerim sinirda az yuksek.
İğne midenin gec bosalmasini saglayip daha az yemek yeme ihtiyaci olusturuyormus.
Ve gerektiginde vucudun insulin uretimi veye kullanimi icin (hangisi diye tam hatirlayamiyorum) uyatiyormus.amaci buymus.
Onun icin evde hergun bir defa tokluk sekerimi kendim olcup kaydediyorum.ani cikislar falan olmadin diye

Benim inzilün seviyem 26 çıktı insülin direncinde 6 gibi çıktı açlık kan şekerin iyi çikiyoda hiç tokluğa baktirmadim bende ilaca bidaha başlıcam yeni ölçtürdüm

Benim inzilün seviyem 26 çıktı insülin direncinde 6 gibi çıktı açlık kan şekerin iyi çikiyoda hiç tokluğa baktirmadim bende ilaca bidaha başlıcam yeni ölçtürdüm
Geçmişolsun.
Konunun uzmani değilim.kendi degerlerim,arastirmalatim ve ogrendiklerimden yola cikarak,sizin degerlerinizin yuksek oldugunu dusunuyorum.sorular sormak isterim

Sorularim
Guncel kilonuz,boyunuz ve yasiniz?
Peki bu degerlerle dr.unuz tedavi uygulamadi mi?
Endokrine gittiniz mi?
İnsulin direncinde sınır 2,7 diye biliyorum.
Sizinki bayaği yuksekmiş,bana gore tabi.
Birde bu homa test sonucu degilmi.
Yani 10-12 saat ac kalinarak olculen sekerle,biseyin daha carpiminin 500 e bolumuyle elde edilen.(kabataslak aklimda kalni yazdim.tamda doğru islem sirasi,elemani verememis olabilirim)
Yani bu degerlerle,sadece glifor yeterli geliyormu.kii onuda duzenli kullanmadiginizi yazmissiniz.
Teşhis koyucu asla olamam.ev hanimiyim sadece.ama siz sanki gizli şeker hastasiymissiniz gibi geldi bana.
Yani acliksekeriniz normal diye onemsemediniz mi acaba?
Kaldiki onceleri bende buna inanmiyordum.cunku tum olcumlerim ve olcturdugum aclik sekerim hep normal yada az ustunde cikiyordu.halada oyle.

Surekli tatli yiyorum.ensemden damarlarimin cekilmesine alistim.o derece yani.
Ama sonrasinda ictigim glifor sanki o sekeri bastiriyormuş gibi geliyor.yani ben aslinda glifor a guvenerek tatli yiyorum.
Haa gozlerim etkilendi mi evt.45 yasindayim.belki yasliliktan belkide sekerden iyice gorme netligim kayboldu.
Hala numarali gozluklerimi kullanmiyorum o da ayri tabi.

Çok geçmiş olsun benim insilün direncim 8 den düştü polikistik över hastasiyim yaş 27 boy 169 güncel kilo 100 2. Derece obezim bende vücut kitle endeksim 35 çıktı gloforu günde 3 defa almam gerekiyo 800 mg hiç 2nin altına düşmedi malesef ama benden kaynaklandı düzenli kullanmayınca sizin vesilenizle yarın sabah başlayayım yoksa kendimi alamam dediğiniz gibi

Ohhh mis gibi ılık serin bir havaa.
Kahvalti yapildi.ufaklik geri uyutuldu.
Fazla bir iş yok.yatsam mii,tv ye mi takilsam.aslinda canim yurumek istiyor ama kizim uyanirsa ne olacak.
Sanirim yatacağim.

Evt guluyorum ve şaşkinim da.
Bugun obezitenin kabullenilmedigini öğrendim.yani başini kuma gomen devekuşu misali.
Zayifa zayif,şişmana şişman,obeze obez denir(bazilarida obezite diyor.oda onun cahilliğidir).
Nedir bu tahammulsuzluk.
Yani obez değilsen ne guzel.senin adina sevinirim.de sen obezleri niye tu kaka liyorsun ki.ayni grupta yarisiyon.içten içe obez sinirlari icinde olanlarla dalga geciyorsun belliki.
Kelimesini hakaret sayiyorsunda kişisini nasil yorumluyon ki.
Neymis kabaymis o kelime.yahu zaten kaba,iriyari insanlari tabir ediyor o kelime.
Yazik anlama kapasitesi dar insanlarla muhattap olmak zor.

Merhaba ne güzel 83 leri görmüşsünüz... kaç ayda gördünüz. Bende 75 olmak istiyorum. Sonra ki hedefim 65

Merhaba ne güzel 83 leri görmüşsünüz... kaç ayda gördünüz. Bende 75 olmak istiyorum. Sonra ki hedefim 65
Mrb.tesekkur ederim.23 martta basladim.
3 ay oldu.biraz az tabi.benim kilomda biri bu surede daha fazla verebilmeli.
Ama ben ac kalmayi yada duzenli gitmeti beceremiyorum.mantigimsa su; istefigim kiloya indigimde de diyete devam edeceksem ne anlafim.bence yeme seklimi oturtup,ac kalmadan verecegim kiloyu korumaya calismak olmali.

Sizin se kilonuz boyunuza gore daha avantajli.sonuçta siz sanirim zayif gorunmek icin kilo veriyorsunuz.bense kilolu sinirina inmeyi hedefliyorum.
Kilosu fazla olan daha hizli kaybeder,az olansa biraz mucadele eder.
Dilerim istefiginiz kiloya saglikli bir sekilde tez zamanda uladirsiniz.

Komsu sayfalardan bir grupta bir arkadas kabahin iyi geldigini,odem atgigini yazmisti.
Bende kendimce denedim.yani ise yaradi.birde ekmek yerine karabuğday grecka yapiyorum.salataya,corbaya,kahvaltida birkacgun denemeye devam edecegim.sonra yine arafa denetim.
Gunun bir ogununu diyet seklinde digerleri biraz dikkat ederek normal yeme seklinde devam ediyorum

Süpersin. Birlikte devam edebiliriz. Ben yediklerimi paylaşacağım. Dr denetiminde listem ve şekerim yüksek çıktı. Çocuk düşünüyorum acil zayıflamam lazım. Ama bende geçici değil kalıcı beslenme şekli istiyorum. İnşallah başaracağız.

İnş.başaririz.
Dilerim istediginiz bebeginize tez zamanda kavuşurdunuz.cok guzel bir duygu gercekten.
1 yasinda ikinci kizim var.44 yasinda dogurdum.88 le basladim,101 lerle doguma gittim.
Gebelik kilom kalmadi, sonrasinda almaya devam ettim.94-95 lerde yeter dedim.
Uc aydir umudum artiyor basaracagim.

maşallah. Allah bağışlasın. Bende inanıyorum sigarayı bıraktım 3 ay önce diyet basit yanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…