Olamaz böyle birsey yaa

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Günaydin herkese..

Artik sabrimi zorluyorlar.. Sabah uyandim, kizim odasina gittim.. Birde ne göreyim? Kizim oyuncaklarini (büyükleri) hep toplayip, kaldirmislar, esimin annesi ve babasi..
Onlara ne anne ne baba nede kayinvalide, kayinpeder demek gelmiyor icimden..

Bu konuyu dün actim, bugünki onun devami.. Belki oyun olmustur aranizda..
"Bugün canim yine cok sıkın.. Kayinpederin yüzünden düsen yine bin parca. Kendi evimde huzurum yok, rahat edemiyorum bunaldim iyice. Birde onlarin olur olmaz laflari.
Daha önce yazdigim konulari okuyan bilir. Biz 3 odali bir dairede kaliyoruz. Cocugumuz olmadan önce odanin biri misafir odasiydi, simdi cocuk odasi. Her firsatta niye misafir odasini cocuk odasina cevirdik diye basimizin etini yiyorlar.. Zaten onlar geldiklerinde iki tane yatak aciyoruz cocuk odasina oda büyük, ferah ama rahat edemiyorlarmis!! Onlar gelecek diye odayi misafir odasi mi birakmam mi gerekiyordu?? Öyle diyorlar... Bu insanlara ne yapsak yaranamiyoruz. Hep bi isyan icindeler bize karsi..
Kendileri türkiyede kaliyor, 5 daireli bir apartmanlari var, hepsi 4 odali.. Biz türkiyeye gidigimiz zaman onlarda kaliyoruz.. Bizim kaldigimiz oda, onlarin bizde kaldigi odanin yarisi bile degil.. bir yatak (160) birde kücücük dolap var, daha adim atilacak yer yok. Oda hep karanlik, günes vurmuyor iceri. Bir kere bile sikayet etmedim odanin kücüklügünden veya yatagin kücüklügünden.. Büyük oda olmasina ragmen bize fare deligi gibi bir oda verdiler.. Ücümüz 160lik yatakta yatiyoruz. Esim rahat edemiyor gece kalkip oturma odasina yatiyor.. Agzimizi acipta sitem etmedik..
Ama onlar hep sikayet icinde, artik iyice sinir olmaya basladim. Hep bana hep bana, bu kadarda olmazki yaa.."

Öyle bir duruma geldik ki.. Benim odamdan cikasim yok, kendi evimde cok huzursuzum.. Esim ailesinin bu tavirlari yüzünden yemekten kesildi..

neden sizde kalıyolar?
misafirlkimi yani kendi evleri varmış anlayamadım ben:44:

neden sizde kalıyolar?
misafirlkimi yani kendi evleri varmış anlayamadım ben:44:

Evet misafir.. Ama bir türlü rahat ettiremedigimiz misafir.. Ne yapsak yaranamadigimiz.. Onlar türkiyede yasiyorlar.. Biz almanyada.. Senede 3-4 defa geliyorlar, 3 hafta falan kaliyorlar..

ner zaman gidecekler peki...
yılda ne kadar süre sizde kalıyolar...

sizi ziyarete gelmişler sanırım değil mi?

buna verilecek tek cevap var; misafir umduğunu değil bulduğunu demişler..

eğer ziyaret maksatlı geldilerse sizin şartlarınıza uymak durumundalar.herkes ister çok odalı evi olsun,misafirler rahat etsin ama olmuyorsa da var olanla yetinmeyi bilmek lazım.

Evet misafir.. Ama bir türlü rahat ettiremedigimiz misafir.. Ne yapsak yaranamadigimiz.. Onlar türkiyede yasiyorlar.. Biz almanyada.. Senede 3-4 defa geliyorlar, 3 hafta falan kaliyorlar..

bizim aileler ayrı şehrilerde olduğu halde yılda bir kere geliyolar
yurt dışına yılda 3 4kez geliyolarmış..
arık yapacak bişey yok dişinizi sıkacaksınız ne de olsa misafirler
görmeyin duymayın gidecekler zaten deyip yatıştırın kendinizi..

mütevazi ve bilinçli olmak bir sanat yaşlı insanlar bunu düşünmez onlar yaşlı ya her hakka sahip olduklarını düşünürler aynı benim cadı kaynana gibi kendisi geçmiş zamanda hepten kendini kaynanaya ve kayın babaya ezdirmiş şimdi ise sürekli ezildiğini gençliğini heba ettiğini söylüyor yani demek istiyor ki ben zamanında ezildim sen kendini ezdirmiyorsun bende ona dedim ki yapmasaydın , baktığı kaynananın topraklarına sahip çıkmayıp ona bakmayan çocukları satıp parayı cebine attınca acısı bir başka olmuş , .........yaşlıların kahrı zor allah yardımcın olsun

Dün esime diyorki.. "Niye o odayi cocuk odasi yaptirtin?? Niye burasi böyle kalacak, gelince babamlar burda yatacak demedin?? Niye agirligini koymadin karnina karsi??" Böyle dedi yaa.. Aklima geldikce sinirden her tarafim titriyor.. Ben böyle birsey ne gördüm nede duydum..
3 kizi var.. Birazda onlarda kalsin ama yok onuda yapmiyor.. Tabi Damatlarinin yaninda istedigi gibi davranamiyor.. Ama gelin neki insan degil köle, herseye katlanmak zorunda.. Birde bütün gün yalnizim onlarla.. Demedigi laf kalmiyor.. Esim ise gidiyor, sabah 10 aksam 11...

eşin konuşmayı denese dinlemezlermi....

Yok onuda dinlemiyor.. Üstüne birde diyor ki esime.. "Niye izin verdin odayi cocuk odasi yapmasina? Niye demedinki hayir burasi böyle kalacak babamlar gelince yatiyor burda?? Niye agirlini koymadin karina karsi ??" Aynen böyle diyor yaa.. Gelde sinir olma.. Aklima geldikce elim ayagim titriyor sinirden..

Abartmayın Alah aşkına...
senede 3 defa geliyolarmış, dişinizi sıkacaksınız, sıkmak zorundasınız...
sürekli aynı evin içerisinde yaşayan insanlar napsın?
öyle yemeden içmeden kesilecek bi durum yok bence...
bi süre görmeyin, duymayın... onlar istedikleri kadar burayı neden çocuk odası yaptınız desin dursun, nihayetinde siz evinizi istediğiniz gibi döşemişsiz, bitti... konuşsun dursunlar... öle söylenen herşeye kafayı takarsak, hastalık sahibi olur çıkarız...

Abartmayın Alah aşkına...
senede 3 defa geliyolarmış, dişinizi sıkacaksınız, sıkmak zorundasınız...
sürekli aynı evin içerisinde yaşayan insanlar napsın?
öyle yemeden içmeden kesilecek bi durum yok bence...
bi süre görmeyin, duymayın... onlar istedikleri kadar burayı neden çocuk odası yaptınız desin dursun, nihayetinde siz evinizi istediğiniz gibi döşemişsiz, bitti... konuşsun dursunlar... öle söylenen herşeye kafayı takarsak, hastalık sahibi olur çıkarız...

Hicde öyle göründügü gibi basit görünmüyor ne yazik ki.. Burda bütün sorunlari yazmaya baslasam, roman olur.. Her gün baska bir huzursuzluk cikariyor.. HER GÜN!!!!!
Hayvan mi etmedi, bunlarin insanligindan süphe ediyorum mu demedi..

Dün esime diyorki.. "Niye o odayi cocuk odasi yaptirtin?? Niye burasi böyle kalacak, gelince babamlar burda yatacak demedin?? Niye agirligini koymadin karnina karsi??" Böyle dedi yaa.. Aklima geldikce sinirden her tarafim titriyor.. Ben böyle birsey ne gördüm nede duydum..
3 kizi var.. Birazda onlarda kalsin ama yok onuda yapmiyor.. Tabi Damatlarinin yaninda istedigi gibi davranamiyor.. Ama gelin neki insan degil köle, herseye katlanmak zorunda.. Birde bütün gün yalnizim onlarla.. Demedigi laf kalmiyor.. Esim ise gidiyor, sabah 10 aksam 11...

aslında evde ki en ferah en güzel oda çocuk odası olmalı ama biz hep en küçük ve karanlık odaları çıcuklarımıza büyük odaları misafirlerimize ayırıyoruz. o odalara girilmiyor bile.ancak ayda bir misafir gelecek de evin en güzel köşesi kullunılacak.sanki çocuğumuzdan daha değerliler..

sizi bu konuda tebrik ediyorum...eşinizin yapacağı iki şey var..ya hiç cavep vermeyip duymamazlıktan gelecek ya da "baba bizim en değirli varlığımız çocuğumuz ev en güzel odamızı ona vermek istedik.yetişkin insanlar her yerde yatar sorun etmeyin bu kadar" diyecek..

Hicde öyle göründügü gibi basit görünmüyor ne yazik ki.. Burda bütün sorunlari yazmaya baslasam, roman olur.. Her gün baska bir huzursuzluk cikariyor.. HER GÜN!!!!!
Hayvan mi etmedi, bunlarin insanligindan süphe ediyorum mu demedi..

çoğu yorum yapanların kaynanaları bahse girerim 1 hafta evlerinde kalmış değiller , benim kide gelir kendi düzenini kurardı arabul salçayı tencereyi koltuk değiştirmeler çoğunluk fena

Yok onuda dinlemiyor.. Üstüne birde diyor ki esime.. "Niye izin verdin odayi cocuk odasi yapmasina? Niye demedinki hayir burasi böyle kalacak babamlar gelince yatiyor burda?? Niye agirlini koymadin karina karsi ??" Aynen böyle diyor yaa.. Gelde sinir olma.. Aklima geldikce elim ayagim titriyor sinirden..

siz de diyeceksiniz ki '' bizim evladımız misafirlerden daha degerli :31:''

misafirlere gösteriş yapma meragı nerden geliyor anlamıyorum ben zaten. ayda bir insan gelir eve aaaaaaa o oda misafir odası günlük biz burda oturmuyoruz.:30: ne kadar metacı toplumuz.

hiçbirsey senin çocugundan önemli değil arkadasım. eşin de güzelce dile getirsin bunu ailesine karsı.:31:

aslında evde ki en ferah en güzel oda çocuk odası olmalı ama biz hep en küçük ve karanlık odaları çıcuklarımıza büyük odaları misafirlerimize ayırıyoruz. o odalara girilmiyor bile.ancak ayda bir misafir gelecek de evin en güzel köşesi kullunılacak.sanki çocuğumuzdan daha değerliler..

sizi bu konuda tebrik ediyorum...eşinizin yapacağı iki şey var..ya hiç cavep vermeyip duymamazlıktan gelecek ya da "baba bizim en değirli varlığımız çocuğumuz ev en güzel odamızı ona vermek istedik.yetişkin insanlar her yerde yatar sorun etmeyin bu kadar" diyecek..

En güzel oda zaten cocuk odasi.. En Aydinlik, en ferah oda cocuk odasi.. Büyüklük olarak bizim odayla asagi yukari ayni..
Esim cevap vermesede susmuyorlar, cevap versede susmuyorlar..
Valla öyle bir duruma geldimki.. Onlar gidene kadar annemlerde kalmayi düsünüyorum..

En güzel oda zaten cocuk odasi.. En Aydinlik, en ferah oda cocuk odasi.. Büyüklük olarak bizim odayla asagi yukari ayni..
Esim cevap vermesede susmuyorlar, cevap versede susmuyorlar..
Valla öyle bir duruma geldimki.. Onlar gidene kadar annemlerde kalmayi düsünüyorum..

o zaman Allah size sabır versin. ama annenizin evine giderseniz hem ayıp olur hem de onların eline cok güzel koz vermiş olursunuz.:31:

Back
X