Olası Kıymetsiz Gelin Sendromu

İlerde bence diğer kardeşi evlenirken ailesi herşeyini karşılıcak bu da sizi rahatsız etcek ister istemez
Sonra aranızda herhangi bi kıru olduğunda ben hiç bişey istemedim o yüzden böyle oldu gibi düşüncelere kapılcaksınız gibi geldi

Nasıl bir değer biçeceksiniz kıymetli olabilmek için?

hmmm saclar bir bilezik eder, bacaklar sütun, 2 de ona istesem,
Mutfakta çok iyiyim, oğullarının karnı doyacak sayemde, yaz bir tane daha
Ah bu gözler yok mu gözler... ne canlar yakar. Taki seti de gozlerime gelsin o zaman.
Çok kiymetliyim şu an.?

Diyelim aklınıza yattı ve bir miktar düşündünüz, nasıl isteyeceksiniz?

Aynen hemen istemeliyim. Yaptığınızı ironi sanıyorsanız değil. Birşeyler isteyeyim mi diye yazmadım insanların bakış açılarını tecrübelerini öğrenmek için yazdım. Siz istenmesini düşünüyormuşsunuz saygı duyuyorum.
Derhal ustune ev ıste ironi degıl bu, bu kadar kafa yormussun karsılıksız kalmasın.
Ben kocamla gecınmeye baktım evlenirken, kaynım evlenırde karısı kıymetli olur ben olmazsama kafa yormadım hamd olsun. Vaktım degerlıydı ozamanlar .
Iyı geceler

Bence ev alın (bunu sormamışsınız ama ben öyle yapardım)

Yan, ablacım sen bir mal değilsin, bir insansın

Üstüne masraf yapılınca emtia değeri artan bir obje değilsin

Bilmiyorum yani karşımdaki insan madem evleniyoruz ailem hediye alsın, bilezik alsın bilmem ne alsın dese kendimi satılık mal gibi hissederdim herhalde

Kaldı ki kv kp emekli diyorsun, bu insanlardan oğulları ezilmesin büzülmesin diye para isyemek zulüm bence. 2 yaşlı insana zulmederek mi değerli olucaksın?

Kızlar sanırım “ilerde kıymetsiz olurum o yüzden şimdi istemeliyim” demek istediğimi düşündünüz ki kendim yazmasam ee evet böyle demek istiyor gerçekten diye düşünürdüm.
Niyetim bu değildi. Başkasından para istemek ailem dahi olsa kabul edebildiğim bir şey değil. Evlendikten sonra veya boşanırken “zaten hiçbişey istememişti belliydi kusurlu olduğu” tarzında şeyler okudum. Bu gerçekten bu şekilde mi oluyor beklenmedik insanlar değişiyor mu bunu merak etmiştim.

Kızlar sanırım “ilerde kıymetsiz olurum o yüzden şimdi istemeliyim” demek istediğimi düşündünüz ki kendim yazmasam ee evet böyle demek istiyor gerçekten diye düşünürdüm.
Niyetim bu değildi. Başkasından para istemek ailem dahi olsa kabul edebildiğim bir şey değil. Evlendikten sonra veya boşanırken “zaten hiçbişey istememişti belliydi kusurlu olduğu” tarzında şeyler okudum. Bu gerçekten bu şekilde mi oluyor bek insanlar değişiyor mu bunu merak etmiştim.

Eğer evlilikte bu noktaya gelinirse kusur bulunur.
Istersiniz, bu sefer de açgözlüydü derler.
Kavga anında eşiniz canınızı arıtmaya meraklı ve kötü kalpli birine dönüşürse, zaten evlenirken masrafın çoğunu yaptım, yetmedi bir de ailemden şunları istedin der
Siz bunları düşünmeyin, ileride olabilecek her soruna bugünden önlem alamazsınız.
Müstakbel eşinizle mutlu olur musunuz, merhametli, vicdan sahibi biri mi, çekim hissediyor musunuz, bir ömür aşkla bakar mısınız birbirinize bunlara bakın

merhaba, çok alakasız olacak belki, cevap vermezseniz anlarım. ben de sizinle aynı görüşteyim ve evlenecek yaşa gelecek kişilerin hayat birleştirirken yapacakları masrafları kendilerinin üstlenmeleri gerektiğini düşünüyorum. ancak bu işlere el atmadan önce insana güven verecek birikim nedir emin değilim. sizler ne kadar birikimleriniz varken evlenmeye adım attınız acaba? benim şimdilik evlenmek gibi bir niyetim de yok ama ayda maaşımın yarısından çoğunu ayırır biriktiririm, spesifik bir amaç olmaksızın. bu konuda insana kendini hazır hissettiren birikim nedir merak ettim.

sorunuz içinse, sizin için kredi çekmeyi öneren bir aileden ilerde art niyetli bir yaklaşım beklemezdim ben.

Beklentilerinize, aklınızdakilere göre değişir. Biz mesela sade nikah düşünüyoruz, kesinlikle, şiddetle düğün istemiyoruz. Baya azaltıyor maddi yükü bu da. Ortalama 50-60 bin mobilya ve beyaz eşyalara gidecek diye hesapladık. Kredi çekip ortak ödemeyi düşünüyoruz evlilik sürecindeki tüm masrafları. Daha evlilik bize uzak ama mobilyaları beyaz eşyaları seçip ortalama fiyat çıkarıp hesapladık bile, evet :KK70:

Ben dediğiniz durumun gerçek olduğunu düşünmüyorum. Bence insanlar değer görmediğinde buna yoruyorlar. En ufak bir anlaşmazlıkta “bunlar hep zamanında masraf çıkarmadığım, ılımlı olduğum için oldu, farklı davransaydım böyle olmazdı” gibi düşüncelere sahip olunuyor. Mesela erkek arkadaşımla tartıştığımızda ben de “ben sana çok iyi davranıyorum o yüzden kıymet göremiyorum, sana nefes aldırmayacaktım ki kıymetimi bilecektin” gibi cümleler kurabiliyorum. Oysa kıymet görmediğim falan yok, aksine ona nefes aldırmasam zaten ayrılırız :KK70: Ama kendimi dolduruyorum işte. “Masraf yaptırsaydım daha kıymetli olurdum gözlerinde” demek de bu şekilde kendini doldurmaktan başka bir şey değil bence. Siz de aranızdaki samimiyeti, olumlu ilişkiyi görmezden gelip buna inanırsanız en ufak şeyde buna yormanız çok olası bence.

Benim iş arkadaşım eşinin erkek kardeşi bir gün evlenirse ve o kıza daha iyilerini yaparlarsa diye vakkodan nişan alışverişi yaptırdı... Çantalar ayakkabılar gömlekler annesine eşarp bile aldırmış, Daha neler neler :KK70: Hani desen ki kız zengin miydi ki yoo durumu hiç de iyi değildi.
İş yerinde herkes ona sonradan görme diye dalga geçti. Bence bu daha aşağılık bir davranış.
Ya ailelerin üstlerine düşenleri yapmalılar tabi ama bu hırsa dönüşmemeli. Bencee.

Beklentilerinize, aklınızdakilere göre değişir. Biz mesela sade nikah düşünüyoruz, kesinlikle, şiddetle düğün istemiyoruz. Baya azaltıyor maddi yükü bu da. Ortalama 50-60 bin mobilya ve beyaz eşyalara gidecek diye hesapladık. Kredi çekip ortak ödemeyi düşünüyoruz evlilik sürecindeki tüm masrafları. Daha evlilik bize uzak ama mobilyaları beyaz eşyaları seçip ortalama fiyat çıkarıp hesapladık bile, evet :KK70:

çok teşekkürler. şayet evlilik kararı alırsak biz de ihtiyacımız olmayan şeylere harcama yapmama taraftarıyız. ancak toplam birikimimiz şimdilik 100-120k civarı olduğundan, yaklaşık ne kadarı bir anda evlilik yolunda gözden çıkartmak gerek merak etmiştim. 50 60 yine o kadar kötü gelmiyor kulağa. sırf düğünlere ne milyonlar milyörler gidiyor dklfjsd

çok teşekkürler. şayet evlilik kararı alırsak biz de ihtiyacımız olmayan şeylere harcama yapmama taraftarıyız. ancak toplam birikimimiz şimdilik 100-120k civarı olduğundan, yaklaşık ne kadarı bir anda evlilik yolunda gözden çıkartmak gerek merak etmiştim. 50 60 yine o kadar kötü gelmiyor kulağa. sırf düğünlere ne milyonlar milyörler gidiyor dklfjsd

Bana çok gereksiz geliyor ya düğüne para harcamak. Öyle bir miktar harcayabilecek olsam yerine balayına giderim. Zaten çocukluğumdan beri hiç sevmem düğünleri. Geleneksellikten olabildiğince uzak bir şekilde evlenmeyi düşünüyoruz. Dediğim gibi beklentiye göre değişir, biz fiyat olarak ortalamanın bir tık üstü ürünleri seçtik genel olarak. Her birinde de 1000’e kadar bir farkla içimize daha çok sinen şeylere geçiş yapabiliriz. Ben birikim açısından çok iyi değilim o yüzden atanıp işe başlayınca yavaştan çeyiz oluşturmaya başlamak istiyorum nevresim vs almaya başlayıp. Tabak çanak tencere harici, onları ev tutunca alırız falan diye planlar yapıyorum. En erken 2022 bizde evlilik :KK48: Ama ikimiz de heyecanlı ve hevesliyiz, sık konuşup planlıyoruz 😂

Bana çok gereksiz geliyor ya düğüne para harcamak. Öyle bir miktar harcayabilecek olsam yerine balayına giderim. Zaten çocukluğumdan beri hiç sevmem düğünleri. Geleneksellikten olabildiğince uzak bir şekilde evlenmeyi düşünüyoruz. Dediğim gibi beklentiye göre değişir, biz fiyat olarak ortalamanın bir tık üstü ürünleri seçtik genel olarak. Her birinde de 1000’e kadar bir farkla içimize daha çok sinen şeylere geçiş yapabiliriz. Ben birikim açısından çok iyi değilim o yüzden atanıp işe başlayınca yavaştan çeyiz oluşturmaya başlamak istiyorum nevresim vs almaya başlayıp. Tabak çanak tencere harici, onları ev tutunca alırız falan diye planlar yapıyorum. En erken 2022 bizde evlilik :KK48: Ama ikimiz de heyecanlı ve hevesliyiz, sık konuşup planlıyoruz 😂

ne güzel, hakkınızda hayırlısını dilerim :)

Ben de kendimi anlatayim .Ben de evleneli bir sene olacak.Dugun istemedik ,benim ailem istedi ,köyde meydanda 2 gün yaptık.Biz düğün istemediğimiz için dugun masrafını ailelere bıraktık.Dugunde olabildiğince az masraf yaptik.Benim de eşimin de birikimi var bu arada.Esya işine aileyi karistirmadik.Altin konusuna siz bilirsiniz farketmez dedim ,ortalama bı takı takıldı.Benim ailem çiftçi ,babam emekli,kv ve kp emekli bu arada.Bir senedir iyiliklerini gördüm ,kötülüklerini görmedim .Severim sayarım eşimin ailesini,onlar da beni sever.Hatta düğün konusunda da hep memnuniyetlwrini belirtir kv.Esimin bir kardeşi var benim de.Ben de düşündüm aynı sizin dusundugunuzu.Ama boşver dedim kendi kendime .ikimizin kardeşi de bizden daha iyi olsunlar ,bu bir yarış değil sonuçta.Benim tek dikkat ettiğim şey ,herşeye istemem dememek.Neyi isteyip neyi istemedigime karar vermek oldu.Tavsiyem şu;ilerde bana şu yapılmadı diye uzulmeyecekseniz sorun yok ,uhte kalacak ya da aklınıza takilacak şeyleri isteyin ,ya da verilen herşeyi geri cevirmeyin. Mutluluklar dilerim

Kızlar merhaba, nişanlıyım yaza evlilik planlıyoruz. Evimizi tuttuk eşyalarımızı aldık düğün salonuyla anlaştık. Tüm masrafları nişanlım ve ben yapmak istedik kimseden beklentimiz yoktu durumumuz da iyi borçsuz hallediyoruz herşeyi. Nişanlımın anne babası emekli çok fazla maaşları yok, birikimimiz yok ama istersen kredi çekelim demişler ve biz bunu istemedik okuttunuz biz kendimize yeteriz artık dedik.
Nişanlımın birikimi benden daha fazla olduğu için masrafların çoğunluğunu o karşıladı. Benim ailem ev taşınırken yanımda olduğu için ufak tefek masrafların bir kısmını karşıladı. Buraya kadar olan kısmı ayrıntı sorabilirsiniz diye yazdım.

Sorum şu ki evlenirken hiçbir şey istemeyen kızların daha sonra kıymetsiz olmasıyla ilgili şeyler okuyorum. İkisi de çok iyi insanlar aramız çok iyi böyle bir durumu hiç beklemiyorum ama burdan öğrendiğim kadarıyla evlilikten sonra herkes değişiyor.
Bir erkek kardeşi var. O evlenirken aileye masraf yaptırırsa (ki hiç umrumda olmaz) gerçekten kıymetsiz önemsenmeyen saygı duyulmayan biri mi olurum sizce?
Ben öyle aşırı aşırı altınlar istemedim takılacak kadar takıldı yani iki kolumda dolacak 1 metre zincirim olacak gibi isteklerim yoktu. Olması gerekenler yapıldı. Kendi öz teyzem arkamdan lafımı etmiş X ucuza gitti diye. Şu an konuşmuyoruz da onunla başka nedenlerden dolayı haddini fazlasıyla aştı. Diyeceğim o ki oğlunu evlendirirken geçen sene, kız tarafı herşeyin en pahalısını aldırmış altın olarak falan da ne güzel aldığı gelin ucuza gitmiyormuş 😄😄😄
(Sen mutluysan kimseyi ilgilendirmez)

Back
X