- 3 Şubat 2018
- 25.845
- 111.169
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet, oyuzden ustune hemen bır ev Iste.
Pardon çoğunu deyince çoğunu anlaşılıyor da ben bilemedim tabiiÇoğunu dediğim bana göre belki 10bin lira fazla harcamıştır hesap yapmıyoruz
Derhal ustune ev ıste ironi degıl bu, bu kadar kafa yormussun karsılıksız kalmasın.Aynen hemen istemeliyim. Yaptığınızı ironi sanıyorsanız değil. Birşeyler isteyeyim mi diye yazmadım insanların bakış açılarını tecrübelerini öğrenmek için yazdım. Siz istenmesini düşünüyormuşsunuz saygı duyuyorum.
Kızlar sanırım “ilerde kıymetsiz olurum o yüzden şimdi istemeliyim” demek istediğimi düşündünüz ki kendim yazmasam ee evet böyle demek istiyor gerçekten diye düşünürdüm.
Niyetim bu değildi. Başkasından para istemek ailem dahi olsa kabul edebildiğim bir şey değil. Evlendikten sonra veya boşanırken “zaten hiçbişey istememişti belliydi kusurlu olduğu” tarzında şeyler okudum. Bu gerçekten bu şekilde mi oluyor bek insanlar değişiyor mu bunu merak etmiştim.
merhaba, çok alakasız olacak belki, cevap vermezseniz anlarım. ben de sizinle aynı görüşteyim ve evlenecek yaşa gelecek kişilerin hayat birleştirirken yapacakları masrafları kendilerinin üstlenmeleri gerektiğini düşünüyorum. ancak bu işlere el atmadan önce insana güven verecek birikim nedir emin değilim. sizler ne kadar birikimleriniz varken evlenmeye adım attınız acaba? benim şimdilik evlenmek gibi bir niyetim de yok ama ayda maaşımın yarısından çoğunu ayırır biriktiririm, spesifik bir amaç olmaksızın. bu konuda insana kendini hazır hissettiren birikim nedir merak ettim.
sorunuz içinse, sizin için kredi çekmeyi öneren bir aileden ilerde art niyetli bir yaklaşım beklemezdim ben.
Beklentilerinize, aklınızdakilere göre değişir. Biz mesela sade nikah düşünüyoruz, kesinlikle, şiddetle düğün istemiyoruz. Baya azaltıyor maddi yükü bu da. Ortalama 50-60 bin mobilya ve beyaz eşyalara gidecek diye hesapladık. Kredi çekip ortak ödemeyi düşünüyoruz evlilik sürecindeki tüm masrafları. Daha evlilik bize uzak ama mobilyaları beyaz eşyaları seçip ortalama fiyat çıkarıp hesapladık bile, evet![]()
çok teşekkürler. şayet evlilik kararı alırsak biz de ihtiyacımız olmayan şeylere harcama yapmama taraftarıyız. ancak toplam birikimimiz şimdilik 100-120k civarı olduğundan, yaklaşık ne kadarı bir anda evlilik yolunda gözden çıkartmak gerek merak etmiştim. 50 60 yine o kadar kötü gelmiyor kulağa. sırf düğünlere ne milyonlar milyörler gidiyor dklfjsd
Bana çok gereksiz geliyor ya düğüne para harcamak. Öyle bir miktar harcayabilecek olsam yerine balayına giderim. Zaten çocukluğumdan beri hiç sevmem düğünleri. Geleneksellikten olabildiğince uzak bir şekilde evlenmeyi düşünüyoruz. Dediğim gibi beklentiye göre değişir, biz fiyat olarak ortalamanın bir tık üstü ürünleri seçtik genel olarak. Her birinde de 1000’e kadar bir farkla içimize daha çok sinen şeylere geçiş yapabiliriz. Ben birikim açısından çok iyi değilim o yüzden atanıp işe başlayınca yavaştan çeyiz oluşturmaya başlamak istiyorum nevresim vs almaya başlayıp. Tabak çanak tencere harici, onları ev tutunca alırız falan diye planlar yapıyorum. En erken 2022 bizde evlilikAma ikimiz de heyecanlı ve hevesliyiz, sık konuşup planlıyoruz
![]()
Teşekkür ederim, size de :)ne güzel, hakkınızda hayırlısını dilerim :)
Ben öyle aşırı aşırı altınlar istemedim takılacak kadar takıldı yani iki kolumda dolacak 1 metre zincirim olacak gibi isteklerim yoktu. Olması gerekenler yapıldı. Kendi öz teyzem arkamdan lafımı etmiş X ucuza gitti diye. Şu an konuşmuyoruz da onunla başka nedenlerden dolayı haddini fazlasıyla aştı. Diyeceğim o ki oğlunu evlendirirken geçen sene, kız tarafı herşeyin en pahalısını aldırmış altın olarak falan da ne güzel aldığı gelin ucuza gitmiyormuşKızlar merhaba, nişanlıyım yaza evlilik planlıyoruz. Evimizi tuttuk eşyalarımızı aldık düğün salonuyla anlaştık. Tüm masrafları nişanlım ve ben yapmak istedik kimseden beklentimiz yoktu durumumuz da iyi borçsuz hallediyoruz herşeyi. Nişanlımın anne babası emekli çok fazla maaşları yok, birikimimiz yok ama istersen kredi çekelim demişler ve biz bunu istemedik okuttunuz biz kendimize yeteriz artık dedik.
Nişanlımın birikimi benden daha fazla olduğu için masrafların çoğunluğunu o karşıladı. Benim ailem ev taşınırken yanımda olduğu için ufak tefek masrafların bir kısmını karşıladı. Buraya kadar olan kısmı ayrıntı sorabilirsiniz diye yazdım.
Sorum şu ki evlenirken hiçbir şey istemeyen kızların daha sonra kıymetsiz olmasıyla ilgili şeyler okuyorum. İkisi de çok iyi insanlar aramız çok iyi böyle bir durumu hiç beklemiyorum ama burdan öğrendiğim kadarıyla evlilikten sonra herkes değişiyor.
Bir erkek kardeşi var. O evlenirken aileye masraf yaptırırsa (ki hiç umrumda olmaz) gerçekten kıymetsiz önemsenmeyen saygı duyulmayan biri mi olurum sizce?