diğer konumda yapmış olduğum açıklama.
düğünümde sorun çıkardılar kınamda sorun çıkardılar. her yerde sorun çıkardılar
biz eşimle çok mutluyuz, ailesi çomak sokmadığı sürece
Diğer konunuzda da aynı şeyi düşünmüştüm, bu konunuzda ve eklediğiniz Doğu ziyareti forumunuzu okuduğum yine fikrim değişmedi. Ben suçladığınız eş ailesi kadar sizinde hatalı, hatta bir kaç tık daha fazla hatalı olduğunuzu düşündüm.
-Ortada bir ölüm varsa ve bu kişi 1.derece akraba yada kök aileden ise, ve ortada sadece laf/söz/tartışma varsa cenazeye gitmemek gibi bir şeyi asla kabul edemem. Ben böyle bir şey yaşasam ve eşim yanımda olmazsa o adamın istisnasız yüzüne bir daha dönüp bakmam. Diğer türlü düşünelim eşim babasını kaybetse ve bana sen gelme dese bile alacağı tek cevap "saçmalama baban o senin, kin, nefret böyle günlerde rafa kalkar" olurdu. Anlattığınız tüm konularda bu kadar ileri gitmenizi gerektirecek bir olay olmamış diye düşünüyorum.
-Doğu ziyaretiniz ve diğer forumlarda anlattıklarınızda da lehinize davranıp eksik yazdığınızı düşünüyorum. Misafirliğe gittik kv ağladı, lokantaya gittik kp söylendi, gözünün üstü kaş dedim kv kızdı vs vs. Siz ne söylediniz, nasıl davrandınız bu tepkileri aldınız. Ki öğrenmeme gerek yok ölümde bile kinini diri tutan birini az çok tahmin edebiliyorum. Sadece kendinizi sorgulamanız için yazdım. Böcek gördüyseniz "ben bu arabadan inmem" diyen kişiye "ne halin varsa gör" denir zaten. Onun yerine eşinize huylandığınızı yada korktuğunuzu söyleyip acil ilaçlama teklif edebilirdiniz. Kaçışan çekirgeler sizi yememiş hoş, bak hayatttasınız.
-Sırf sizin tartışmanız var diye cenaze evine gitmeyen, hatta acısı varken kızını fişfişleyip damadının üstüne salan annenizi de hatalı buldum. Evlerine girmese de en azından camiye, mezarlığa gidip görevini yapması gerekirdi. Davranış biçimleriniz malesef aynı ve "anasına bak kızını al" sözünü doğruluyor.
-Herşeyi yok sayıp cenaze evine giden, hikayenizde ki tek normal karakter yengenizi, o evden kovarcasına konuşan görümceleriniz ayrı bir felaket. Sorunun kiminleyse ona gösterirsin tavrını, soyadı yada kan bağıyla insan ayırıp/gözetemezsin.
-Pasifliğinden olayları yönetemeyen eşinize acımıyorum, çünkü benim acımı bile yok sayan eşe hala saygı gösteriyorsam, oturup laf anlatıyorsam zaten hakettiğimi yaşıyorumdur.
Yazdıklarım sizi üzmek için değil, özeleştiri yapıp hatanızı görmenizi sağlamak için lütfen bunu düşünerek okuyun. Hepimiz akraba yada eş ailesiyle sorunlar yaşıyoruz. Önemli olanda bu zamanlarda ki tavrımızdır. Karakterimizi, kişiliğimizi asıl böyle zamanlarda ortaya koyarız. Mutlu yada sorunsuz olduğumuzda zaten herkes aynı tavırları sergiler.