olay bana patladı

Görüşmeyin Görüşmeyin Görüşmeyin. Istemediğiniz kimseyle iletişim halinde olmayın. Ne halleri varsa görsünler. Esiniz sizi bırakmak niyetinde değil zaten. Uzak dursunlar. Insan eceli ile ölür. Yok bunun yüzünden şunun yüzünden geçsinler bunları

zaten 2 damarı uzun zamandır tıkalıymış, adamın ailesinden 7-8 kişi kalp krizinden ölmüş. ya bu nasıl bir kötülük ki bir insanın ölümüyle suçlanıyorum

Siz eşinize fazla aşıksınız, eşiniz öyle masum bir adam değil, o dengeyi kurabilse size karışamazlar.

En azından şunu görün, lafı evirip çevirip size getiren kim eşiniz. Sizi gerçekten seviyor ve düşünüyor olsa, yengeniz böyle bir şey söylese bile size taşımazdı, size bak sen haksızsın senin yengen bile seni suçluyor demek istemiş.

Eminim olayın iç yüzünü de biliyordur, herkes ailesini bilir, siz bile ben gidersem kötü davranırlar diye biliyordunuz.

Tamam boşanmayın ama en azından olayların farkında olun.

ben farkındayım, eşimin denge kuramadığının da farkındayım. eşim onlara bi ne oluyoruz yeter dese susacaklar ama adamın ödü kopuyor ailesi buna küsecek diye

Günaydın G Gelinlerce
tam anlamadım,yengenle kayınvalidenler seni konuşmuşlar,kayınvalide olumsuz cümleler kurmuş tamam da eşin senin yanında mı,onlardan etkileniyor mu,illa gel görüş,özür dile,öpüş,barış diyor mu?

hayır hayır asla böyle şeyler söylemiyor adamın günahını almayayım. görüşme der hatta ama laale görüşmediğim halde görüyorsun olay bana patlıyor.

Bu is bitmiş. Bundan sonra yürümesi mümkün değil. Siz de karşı tarafta dedikodu,laf taşıma vb. konuların bagimlisisiniz belli ki. Hele bir de böyle bir ölüm olmuş ve size resmen "katil" damgası vurulmuş ki bundan sonra ne düzelecek? Parçalar insanlar anlattiginiz ortamda adamı. Bildiğin vahşi yaşam ortamı gibi durum.

ben nerde laf taşımışım?

Bir isguzarlik sezdim eşinizde.

Neden gelip ailenizin konuşmasını size aktardı. Amaç neydi ?

Üstelik tamamen taraf tutarak diğer sözleri kesmiş.
..

Ve en sevmediğim hareket " ayrılmayı " tamamen karşı tarafın iznine bırakmak.

Ayrilacaksaniz ayrılın, sürekli koz olarak bunu kullanmak çok itici.

koz olarak kullanmıyorum ama düzelecekse eşim düzelsin istiyorum.

ailesi eşime o kadarını anlattığı için eşim gelip o kadarını anlattı, daha önce de ailesinin sadece kendi tarafından anlattığı çok oldu. zaten kalan kısmı anlatsalardı eşim cesaret edip gelip bana anlatamazdı

Bence bi sure kimseyle konusma esinin durumuna bak oda sana biseyler soylerse devam ederlerse ozman bosan. Bir bocek mevzusu nerelere geldi ya

günaydın bdv

hakkınızı helal edin 2 güne bir konu açar oldum ama artık sabrım kalmadı, dayanacak gücüm kalmadı, takatim kalmadı...

geçen konumdan alıntı yaptım.

dün eşimden arabayı istedim, geldi beni aldı. anlatıyor yolda yengen geldiğinde 2-3 defa seni sormuş gelinlerce neden hizmet etmiyor demiş hatta bizimkilere aman bizi onlarla karıştırmayın biz zaten görüşmüyoruz demiş dedi. ben de sinirlendim baya annemi aradım nasıl benim hakkımda konuşuyor vs, annemde kuzeninle aran iyi ona sor annesi neden böyle bir şey yapmış dedi.

yahu allahtan ki çok sakin yazdım, ne yapıyorsun ne ediyorsun faslından sonra bir şey duyduğumu ve çok kırılıp üzüldüğümü söyleyip eşimin anlattıklarını söyledim. kuzenim de annem seni sormuş onlarda ne yüzle buraya geliyorsunuz demişler dedi
biz eşimle bunu konuşurken annem aradı eşin sana ablalarım yengenin üstüne gidip bilseydik sen gelinlercenin yengesisin sana hoşgeldin bile demezdik ne yüzle geldiniz bizim babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demiş bunu da anlattı mı dedi.

hanımlar ayrılmak istiyorum diyorum eşim bırakmıyor ama bu işin oluru ederi kalmadı. allahınız aşkına ben napayım ben bu yükü artık nasıl kaldırayım?
Bazen sessizce uzaklasmak en iyisidr hayat herzmn adil olmuyor eşinde babası öldü herkes brbini sucluyor ama sne ne alaka ? Gtmemen normal bırak suruncekse surunsun arkandan ama bosancaksanda boşan

Hem de ne. Ben istiyorum, eşim istemiyor nedir. Bir kişi istemeyince biter. Bunlar hep bahane.

Böyle söyleyince kendilerinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu mu anlatmaya çalışıyorlar anlamıyorum.

ben neden vazgeçilmez olayım? ya insanlar buraya dert anlatmak için yazıyorlar niye sizler de ortada olmayan bir şeyi empoze etmeye çalışıyorsunuz?

günaydın bdv

hakkınızı helal edin 2 güne bir konu açar oldum ama artık sabrım kalmadı, dayanacak gücüm kalmadı, takatim kalmadı...

geçen konumdan alıntı yaptım.

dün eşimden arabayı istedim, geldi beni aldı. anlatıyor yolda yengen geldiğinde 2-3 defa seni sormuş gelinlerce neden hizmet etmiyor demiş hatta bizimkilere aman bizi onlarla karıştırmayın biz zaten görüşmüyoruz demiş dedi. ben de sinirlendim baya annemi aradım nasıl benim hakkımda konuşuyor vs, annemde kuzeninle aran iyi ona sor annesi neden böyle bir şey yapmış dedi.

yahu allahtan ki çok sakin yazdım, ne yapıyorsun ne ediyorsun faslından sonra bir şey duyduğumu ve çok kırılıp üzüldüğümü söyleyip eşimin anlattıklarını söyledim. kuzenim de annem seni sormuş onlarda ne yüzle buraya geliyorsunuz demişler dedi
biz eşimle bunu konuşurken annem aradı eşin sana ablalarım yengenin üstüne gidip bilseydik sen gelinlercenin yengesisin sana hoşgeldin bile demezdik ne yüzle geldiniz bizim babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demiş bunu da anlattı mı dedi.

hanımlar ayrılmak istiyorum diyorum eşim bırakmıyor ama bu işin oluru ederi kalmadı. allahınız aşkına ben napayım ben bu yükü artık nasıl kaldırayım?
Eşiniz sizi muhattap etmiyor ailesiyle o yüzden eşinizin bir suçu yok,hemen düşünmeyin boşanmayı adamın ne günahı var

Daha önce açtığınız konuları okudum, yanlış anlamayın ama eşinizin biz kapımızı kapatırız oldu bitti laflarının altı çok boş.Adam bunun için çabalamadığı gibi, cenaze evinden size laf taşıyıp ortalığı birbirine katıyor.Evet seviyorsunuzdur boşan ya da boşanma demek bize düşmez ama bu durumları yaşamamak için kesin tepkinizi koyun, inanın sadece sevmek yetmiyor.Bakın ne kadar huzursuzsunuz, sevmek yetseydi bu durumda olmazdınız değil mi?

diğer konumda yapmış olduğum açıklama.

düğünümde sorun çıkardılar kınamda sorun çıkardılar. her yerde sorun çıkardılar

biz eşimle çok mutluyuz, ailesi çomak sokmadığı sürece

Diğer konunuzda da aynı şeyi düşünmüştüm, bu konunuzda ve eklediğiniz Doğu ziyareti forumunuzu okuduğum yine fikrim değişmedi. Ben suçladığınız eş ailesi kadar sizinde hatalı, hatta bir kaç tık daha fazla hatalı olduğunuzu düşündüm.

-Ortada bir ölüm varsa ve bu kişi 1.derece akraba yada kök aileden ise, ve ortada sadece laf/söz/tartışma varsa cenazeye gitmemek gibi bir şeyi asla kabul edemem. Ben böyle bir şey yaşasam ve eşim yanımda olmazsa o adamın istisnasız yüzüne bir daha dönüp bakmam. Diğer türlü düşünelim eşim babasını kaybetse ve bana sen gelme dese bile alacağı tek cevap "saçmalama baban o senin, kin, nefret böyle günlerde rafa kalkar" olurdu. Anlattığınız tüm konularda bu kadar ileri gitmenizi gerektirecek bir olay olmamış diye düşünüyorum.

-Doğu ziyaretiniz ve diğer forumlarda anlattıklarınızda da lehinize davranıp eksik yazdığınızı düşünüyorum. Misafirliğe gittik kv ağladı, lokantaya gittik kp söylendi, gözünün üstü kaş dedim kv kızdı vs vs. Siz ne söylediniz, nasıl davrandınız bu tepkileri aldınız. Ki öğrenmeme gerek yok ölümde bile kinini diri tutan birini az çok tahmin edebiliyorum. Sadece kendinizi sorgulamanız için yazdım. Böcek gördüyseniz "ben bu arabadan inmem" diyen kişiye "ne halin varsa gör" denir zaten. Onun yerine eşinize huylandığınızı yada korktuğunuzu söyleyip acil ilaçlama teklif edebilirdiniz. Kaçışan çekirgeler sizi yememiş hoş, bak hayatttasınız.

-Sırf sizin tartışmanız var diye cenaze evine gitmeyen, hatta acısı varken kızını fişfişleyip damadının üstüne salan annenizi de hatalı buldum. Evlerine girmese de en azından camiye, mezarlığa gidip görevini yapması gerekirdi. Davranış biçimleriniz malesef aynı ve "anasına bak kızını al" sözünü doğruluyor.

-Herşeyi yok sayıp cenaze evine giden, hikayenizde ki tek normal karakter yengenizi, o evden kovarcasına konuşan görümceleriniz ayrı bir felaket. Sorunun kiminleyse ona gösterirsin tavrını, soyadı yada kan bağıyla insan ayırıp/gözetemezsin.

-Pasifliğinden olayları yönetemeyen eşinize acımıyorum, çünkü benim acımı bile yok sayan eşe hala saygı gösteriyorsam, oturup laf anlatıyorsam zaten hakettiğimi yaşıyorumdur.

Yazdıklarım sizi üzmek için değil, özeleştiri yapıp hatanızı görmenizi sağlamak için lütfen bunu düşünerek okuyun. Hepimiz akraba yada eş ailesiyle sorunlar yaşıyoruz. Önemli olanda bu zamanlarda ki tavrımızdır. Karakterimizi, kişiliğimizi asıl böyle zamanlarda ortaya koyarız. Mutlu yada sorunsuz olduğumuzda zaten herkes aynı tavırları sergiler.

ne kolay herkese hemen boşan demek yaa. şoktan şoka girerek okuyorum.
bi de boşan dedik o kadar boşanmadın diye trip atmalar :KK70:

görüşme arkadaşım, canını sıkan kimseyle görüşme, ailene de söyle görüşmesinler, damadımızın ailesidir büyüklük bizde kalsın demesinler, her seferinde aralarındaki konuşma gene dönüp dolaşıp sana gelecek gerek yok.

eşine de söyle tek bir laf duymak istemiyorum artık diye. sen de, sizden kimse de görüşmeyince o gelen laflar da gelmeyecek bi süre sonra.

eşin gitsin gelsin seni yok saysınlar, annem de yıllarca görüşmedi baba tarafımla, anne akrabalarımın da görüşmesine gerek yoktu. emin ol sorunlu insanlarla kavga kıyamet birbirine girip tekrar zorla istemeye istemeye görüşmektense hayat böyle çok daha kolay.

zaten 2 damarı uzun zamandır tıkalıymış, adamın ailesinden 7-8 kişi kalp krizinden ölmüş. ya bu nasıl bir kötülük ki bir insanın ölümüyle suçlanıyorum

Bu da bir tür psikolojik şiddettir. Başkalarını suçlu bulmak ve suclamakak bu durumda daha kolay geliyor tabi. Ama psikolojinizi korumak adına onlarla tüm iletişiminizi kesin ve esinize de söyleyin laf taşımasin. Bu böyle devam ederse siz hasta olursunuz

tabi ki öyle ama hani insanlar şiddet görür ayrılır aldatılır ayrılır yahu bizim eşimle hiç bir derdimiz yok şu ailesi olmasa. isteyen insan ayrılır o konuda da çok haklısın, geçen tartışmada adliyeye gittik bu sefer yalvarıp yakarmaya başladı her şey düzelecek seni savunacağım diye
Savundu mu? Düzeldi mi?

Diğer konunuzda da aynı şeyi düşünmüştüm, bu konunuzda ve eklediğiniz Doğu ziyareti forumunuzu okuduğum yine fikrim değişmedi. Ben suçladığınız eş ailesi kadar sizinde hatalı, hatta bir kaç tık daha fazla hatalı olduğunuzu düşündüm.

-Ortada bir ölüm varsa ve bu kişi 1.derece akraba yada kök aileden ise, ve ortada sadece laf/söz/tartışma varsa cenazeye gitmemek gibi bir şeyi asla kabul edemem. Ben böyle bir şey yaşasam ve eşim yanımda olmazsa o adamın istisnasız yüzüne bir daha dönüp bakmam. Diğer türlü düşünelim eşim babasını kaybetse ve bana sen gelme dese bile alacağı tek cevap "saçmalama baban o senin, kin, nefret böyle günlerde rafa kalkar" olurdu. Anlattığınız tüm konularda bu kadar ileri gitmenizi gerektirecek bir olay olmamış diye düşünüyorum.

-Doğu ziyaretiniz ve diğer forumlarda anlattıklarınızda da lehinize davranıp eksik yazdığınızı düşünüyorum. Misafirliğe gittik kv ağladı, lokantaya gittik kp söylendi, gözünün üstü kaş dedim kv kızdı vs vs. Siz ne söylediniz, nasıl davrandınız bu tepkileri aldınız. Ki öğrenmeme gerek yok ölümde bile kinini diri tutan birini az çok tahmin edebiliyorum. Sadece kendinizi sorgulamanız için yazdım. Böcek gördüyseniz "ben bu arabadan inmem" diyen kişiye "ne halin varsa gör" denir zaten. Onun yerine eşinize huylandığınızı yada korktuğunuzu söyleyip acil ilaçlama teklif edebilirdiniz. Kaçışan çekirgeler sizi yememiş hoş, bak hayatttasınız.

-Sırf sizin tartışmanız var diye cenaze evine gitmeyen, hatta acısı varken kızını fişfişleyip damadının üstüne salan annenizi de hatalı buldum. Evlerine girmese de en azından camiye, mezarlığa gidip görevini yapması gerekirdi. Davranış biçimleriniz malesef aynı ve "anasına bak kızını al" sözünü doğruluyor.

-Herşeyi yok sayıp cenaze evine giden, hikayenizde ki tek normal karakter yengenizi, o evden kovarcasına konuşan görümceleriniz ayrı bir felaket. Sorunun kiminleyse ona gösterirsin tavrını, soyadı yada kan bağıyla insan ayırıp/gözetemezsin.

-Pasifliğinden olayları yönetemeyen eşinize acımıyorum, çünkü benim acımı bile yok sayan eşe hala saygı gösteriyorsam, oturup laf anlatıyorsam zaten hakettiğimi yaşıyorumdur.

Yazdıklarım sizi üzmek için değil, özeleştiri yapıp hatanızı görmenizi sağlamak için lütfen bunu düşünerek okuyun. Hepimiz akraba yada eş ailesiyle sorunlar yaşıyoruz. Önemli olanda bu zamanlarda ki tavrımızdır. Karakterimizi, kişiliğimizi asıl böyle zamanlarda ortaya koyarız. Mutlu yada sorunsuz olduğumuzda zaten herkes aynı tavırları sergiler.
Uzun uzun yazmışsın eline sağlık ama bir işe yarar mı bilmem.

H3RA_ H3RA_ adlı arkadaşın yorumuna katılıyorum ; Benim abimin eşiyle aram iyi değildir.. Fakat düğün cenaze bayram seyran yanyana geliriz.. Acıyıda sevincide paylaşırız.. Sonra yine aynı düzen.. Öyle olmasa bile yine görevimi yapardım.. Aranızdaki gitmemenizi gerektirecek mesele de çok büyütülecek bir durum yok ken..

Eşinizin hatrına olmasada; iyi kötü baba dediğiniz insanın cenazesine katılmanız gerekirdi sizin ve ailenizin... Çok daha önce kalp krizi geçirdiğinde olmanız gerekirdi aslında..

Boşanmak aklındaysa hiç takma bile kim ne dedi, ne yaptı, suçu atarlarsa atsınlar
Eşine bak bundan sonra, sana karşı falsosu olunca herkes kendi yoluna der çeker gidersin.

Neden sürekli sorun çıkardılar?

Siz böyle harika gelin onlar da hep sorun çıkaran mi oldular ?

Bir sebebi vardır. Siz çift olarak birbirinizi çok seviyor olabilirsiniz.
Ama Aileleriniz var ve Allah başınızdan eksik etmesin.
Uyumluyum diyorsunuz peki bu aile neden yengenizi kovacak kadar size bilenmişler ?

ben hiç bir zaman ben mükemmelim demedim. hep mutlaka hatalarım vardır dedim mesela nişanlıyken evlerine yalnız gitmezdim annem uygun görmediği için kv gönül koyardı. her cuma aramadım kv gönül koydu, evlerine temizliğe yardıma gitmedim gönül koydu, sık sık gitmedim gönül koydu.. bunlar sadece aklıma gelenler ve benim bildiklerim ama asla saygısızlık etmedim doğuya gidesiye kadar orada sesimi yükseltip bıktım sizden dedim bu benim 3 yıllık evliliğimde ki en büyük terbiyesizliği - ki çok pişman oldum keşke susabilseydim orada.

bir bana değil ki, eşim nişan atmış ailesi yüzünden, görümcemin kv si de görüşmüyor bu aileyle. hepimiz kötüyüz de bi bunlar mı iyi

Bence bi sure kimseyle konusma esinin durumuna bak oda sana biseyler soylerse devam ederlerse ozman bosan. Bir bocek mevzusu nerelere geldi ya

kesinlikle, keşke inseydim arabadan keşke. o zaman beni neyle suçlayacaklardı? eşim hiç bir şey demiyor, vadesi yetti vefat etti, zaten ailesinde genetikmiş, sadece sen yoktun annemle bizde vardık o zaman bizde suçlanıyoruz diyor

Bazen sessizce uzaklasmak en iyisidr hayat herzmn adil olmuyor eşinde babası öldü herkes brbini sucluyor ama sne ne alaka ? Gtmemen normal bırak suruncekse surunsun arkandan ama bosancaksanda boşan

zaten yeterince süründü. amacım süründürmekten ziyade bir şeyleri anlaması. şimdi burada boşanamazsın diyorlar ama severken boşanmakta çok kolay olmuyor. kalp krizinden önce baktım olmuyor anlamıyor beni kalk adliyeye gidiyoruz dedim gittik. orada düzeleceğine, ailesine laf ettirmeyeceğine söz verdi. şimdi de bana sakin ol konuşacağım diyor ama ne olur bilmiyorum

Back
X