olay bana patladı

Daha önce açtığınız konuları okudum, yanlış anlamayın ama eşinizin biz kapımızı kapatırız oldu bitti laflarının altı çok boş.Adam bunun için çabalamadığı gibi, cenaze evinden size laf taşıyıp ortalığı birbirine katıyor.Evet seviyorsunuzdur boşan ya da boşanma demek bize düşmez ama bu durumları yaşamamak için kesin tepkinizi koyun, inanın sadece sevmek yetmiyor.Bakın ne kadar huzursuzsunuz, sevmek yetseydi bu durumda olmazdınız değil mi?

kesinlikle. 1,5 ay önce ki olayda da dedim bak sevgi yetmiyor diye. olayda gözüm sevgi falan görmüyordu zaten ipleri koparmıştım.

kesinlikle, keşke inseydim arabadan keşke. o zaman beni neyle suçlayacaklardı? eşim hiç bir şey demiyor, vadesi yetti vefat etti, zaten ailesinde genetikmiş, sadece sen yoktun annemle bizde vardık o zaman bizde suçlanıyoruz diyor
Vefatmi etti ben orayi gormedim sadece kalp kirizi gecirdigini okudum. Ozman kp olaylardan demisti galiba onlarda o yuzden boyle dusunuyor olabilirler. Acilari taze biraz zaman verin daha snra yine ayni seyi soylerlerse ecelini ben yazmadim ben olmasaydimda aynisi olacakti dersin.

kesinlikle, keşke inseydim arabadan keşke. o zaman beni neyle suçlayacaklardı? eşim hiç bir şey demiyor, vadesi yetti vefat etti, zaten ailesinde genetikmiş, sadece sen yoktun annemle bizde vardık o zaman bizde suçlanıyoruz diyor
Bakin siz orda inmediniz diye size tepki koymadılar. Siz kayinvalideye kızın olsa indirir miydin diye tepki vermiştiniz?
Bu çok garip bir cevap değil miydi?
Siz orda bir durum yaşıyorsunuz kızı ne alaka?

hayır hayır asla böyle şeyler söylemiyor adamın günahını almayayım. görüşme der hatta ama laale görüşmediğim halde görüyorsun olay bana patlıyor.
O zaman sen de konuş,sana oradan laf getirip götürmesin.
Kendi gitsin,gelsin,ne istiyorsa yapsın,ama sana onlardan,senden onlara haber taşımasın.
Madem bu evliliğe devam edecekseniz bu çetin ve zorlu yolda elele yürüyeceksiniz,üçüncü,dördüncü,beşinci kişileri değil kendinizi konuşun.
Kolay değil ailelerle küs yaşayıp evliliği sürdürmek.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Eşin ağlamak,yalvarmak yerine aklını başına alacak,bir yetişkin gibi sağlam duracak.
Seni de ailesini idare etmesini bilecek.

Siz cenazeye gittiniz mi peki.
Bence yüz yüze gelmelisiniz ve herkes eteğindeki taşları dökmeli.
Kavgaysa kavga. Yoksa o demiş bu demiş laf taşımanın vs sonu yok.

Diğer konunuzda da aynı şeyi düşünmüştüm, bu konunuzda ve eklediğiniz Doğu ziyareti forumunuzu okuduğum yine fikrim değişmedi. Ben suçladığınız eş ailesi kadar sizinde hatalı, hatta bir kaç tık daha fazla hatalı olduğunuzu düşündüm.

-Ortada bir ölüm varsa ve bu kişi 1.derece akraba yada kök aileden ise, ve ortada sadece laf/söz/tartışma varsa cenazeye gitmemek gibi bir şeyi asla kabul edemem. Ben böyle bir şey yaşasam ve eşim yanımda olmazsa o adamın istisnasız yüzüne bir daha dönüp bakmam. Diğer türlü düşünelim eşim babasını kaybetse ve bana sen gelme dese bile alacağı tek cevap "saçmalama baban o senin, kin, nefret böyle günlerde rafa kalkar" olurdu. Anlattığınız tüm konularda bu kadar ileri gitmenizi gerektirecek bir olay olmamış diye düşünüyorum.

-Doğu ziyaretiniz ve diğer forumlarda anlattıklarınızda da lehinize davranıp eksik yazdığınızı düşünüyorum. Misafirliğe gittik kv ağladı, lokantaya gittik kp söylendi, gözünün üstü kaş dedim kv kızdı vs vs. Siz ne söylediniz, nasıl davrandınız bu tepkileri aldınız. Ki öğrenmeme gerek yok ölümde bile kinini diri tutan birini az çok tahmin edebiliyorum. Sadece kendinizi sorgulamanız için yazdım. Böcek gördüyseniz "ben bu arabadan inmem" diyen kişiye "ne halin varsa gör" denir zaten. Onun yerine eşinize huylandığınızı yada korktuğunuzu söyleyip acil ilaçlama teklif edebilirdiniz. Kaçışan çekirgeler sizi yememiş hoş, bak hayatttasınız.

-Sırf sizin tartışmanız var diye cenaze evine gitmeyen, hatta acısı varken kızını fişfişleyip damadının üstüne salan annenizi de hatalı buldum. Evlerine girmese de en azından camiye, mezarlığa gidip görevini yapması gerekirdi. Davranış biçimleriniz malesef aynı ve "anasına bak kızını al" sözünü doğruluyor.

-Herşeyi yok sayıp cenaze evine giden, hikayenizde ki tek normal karakter yengenizi, o evden kovarcasına konuşan görümceleriniz ayrı bir felaket. Sorunun kiminleyse ona gösterirsin tavrını, soyadı yada kan bağıyla insan ayırıp/gözetemezsin.

-Pasifliğinden olayları yönetemeyen eşinize acımıyorum, çünkü benim acımı bile yok sayan eşe hala saygı gösteriyorsam, oturup laf anlatıyorsam zaten hakettiğimi yaşıyorumdur.

Yazdıklarım sizi üzmek için değil, özeleştiri yapıp hatanızı görmenizi sağlamak için lütfen bunu düşünerek okuyun. Hepimiz akraba yada eş ailesiyle sorunlar yaşıyoruz. Önemli olanda bu zamanlarda ki tavrımızdır. Karakterimizi, kişiliğimizi asıl böyle zamanlarda ortaya koyarız. Mutlu yada sorunsuz olduğumuzda zaten herkes aynı tavırları sergiler.
Tespitleriniz harika ..Fakat konu sahibi kendi hatalarını kabul etmiyor ki ?

Az önce sordum Evet benim de hatalarım var diyor.
örnekte; nisanliyken benı temizliğe çağırdılar gitmedim diyor. Yine ustaca tribüne oynuyor:)

Cenazeye gitmemiş; bir Allahın kulu da ( özellikle konu sahibinin annesi çok şaşırttı 😕niye şaşırdım onu da bilemiyorum ya..) böyle olmaz cenazeye gidilmeli dememiş ..Eşi de bir garip babası vefat etmiş o hatunu pışpışlamaya gelmiş ..

Vay ki o babanın haline vayy. .

Son düzenleme:
Diğer konunuzda da aynı şeyi düşünmüştüm, bu konunuzda ve eklediğiniz Doğu ziyareti forumunuzu okuduğum yine fikrim değişmedi. Ben suçladığınız eş ailesi kadar sizinde hatalı, hatta bir kaç tık daha fazla hatalı olduğunuzu düşündüm.

-Ortada bir ölüm varsa ve bu kişi 1.derece akraba yada kök aileden ise, ve ortada sadece laf/söz/tartışma varsa cenazeye gitmemek gibi bir şeyi asla kabul edemem. Ben böyle bir şey yaşasam ve eşim yanımda olmazsa o adamın istisnasız yüzüne bir daha dönüp bakmam. Diğer türlü düşünelim eşim babasını kaybetse ve bana sen gelme dese bile alacağı tek cevap "saçmalama baban o senin, kin, nefret böyle günlerde rafa kalkar" olurdu. Anlattığınız tüm konularda bu kadar ileri gitmenizi gerektirecek bir olay olmamış diye düşünüyorum.

-Doğu ziyaretiniz ve diğer forumlarda anlattıklarınızda da lehinize davranıp eksik yazdığınızı düşünüyorum. Misafirliğe gittik kv ağladı, lokantaya gittik kp söylendi, gözünün üstü kaş dedim kv kızdı vs vs. Siz ne söylediniz, nasıl davrandınız bu tepkileri aldınız. Ki öğrenmeme gerek yok ölümde bile kinini diri tutan birini az çok tahmin edebiliyorum. Sadece kendinizi sorgulamanız için yazdım. Böcek gördüyseniz "ben bu arabadan inmem" diyen kişiye "ne halin varsa gör" denir zaten. Onun yerine eşinize huylandığınızı yada korktuğunuzu söyleyip acil ilaçlama teklif edebilirdiniz. Kaçışan çekirgeler sizi yememiş hoş, bak hayatttasınız.

-Sırf sizin tartışmanız var diye cenaze evine gitmeyen, hatta acısı varken kızını fişfişleyip damadının üstüne salan annenizi de hatalı buldum. Evlerine girmese de en azından camiye, mezarlığa gidip görevini yapması gerekirdi. Davranış biçimleriniz malesef aynı ve "anasına bak kızını al" sözünü doğruluyor.

-Herşeyi yok sayıp cenaze evine giden, hikayenizde ki tek normal karakter yengenizi, o evden kovarcasına konuşan görümceleriniz ayrı bir felaket. Sorunun kiminleyse ona gösterirsin tavrını, soyadı yada kan bağıyla insan ayırıp/gözetemezsin.

-Pasifliğinden olayları yönetemeyen eşinize acımıyorum, çünkü benim acımı bile yok sayan eşe hala saygı gösteriyorsam, oturup laf anlatıyorsam zaten hakettiğimi yaşıyorumdur.

Yazdıklarım sizi üzmek için değil, özeleştiri yapıp hatanızı görmenizi sağlamak için lütfen bunu düşünerek okuyun. Hepimiz akraba yada eş ailesiyle sorunlar yaşıyoruz. Önemli olanda bu zamanlarda ki tavrımızdır. Karakterimizi, kişiliğimizi asıl böyle zamanlarda ortaya koyarız. Mutlu yada sorunsuz olduğumuzda zaten herkes aynı tavırları sergiler.

uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. bakın gitmek çok istedim ama karşımda sizin gibi benim gibi normal seviyede insanlar yok, bizler hep kendimizden yola çıkabiliriz, ben hayatta bu kadar kötü insan olduğunu bilmezdim.
eşime gelmek istiyorum dedim gelme dedi, kuzeni sakın gelme dedi. eğer gitseymişim yengeme yapılan bana yapılacakmış. kadını içeri bile almayıp mutfakta oturtmuşlar. 50 yaşında bir kadından bahsediyoruz.
daha önce görümcem ameliyat olacağında gitmiştim muhatap alınmadım. anneaneleri vefat etti yine ortamda yapayalnızdım ama sorun değil cenaze ortamı.

annem kv yi aradı geçmiş olsun demek için açmadılar, biz cenazemiz olduğu zaman o halimizle evlerinden alıp evlerine bırakıyorduk kv ve kp i. annem demek ki bizi de istemiyorlar, seninle sorun yaşadılar ben ne yaptım gidersem milletin için de kovarsa beni dedi ve gitmedi.

sizin hayatta korktuğunuz bir şey var mı? kedi, köpek, iguana, yılan? mesela neyle bir ortamda bulunamazsınız? ben iguanayı bile elime alabiliyorum ama böcekten aklım çıkıyor, insanları korkularıyla yargılayamayız.

acısını yok sayan ben değilim eşimin, hastane sürecinden düne kadar hep destekledim, siz hiç bir insanın ölümüyle suçlandınız mı? ben dün alakam bile yokken suçlandığımı öğrendim. evine gelen misafiri içeri bile almayıp mutfakta oturtan insanlar, eşimle kavga edeceğimizi bile bile bu lafları söyleyebildi, size göre buna rağmen ben hatalıyım :)

insanların kötü zamanlarında yanında olursunuz ama size hakaret varsa gitmezsiniz. kovulursanız gitmezsiniz. eğer karşınızdaki aile damadını dövmek için eş dost evine toplayıp damadı bekliyorsa korkar gitmezsiniz.

Tespitleriniz harika ..Fakat konu sahibi kendi hatalarını kabul etmiyor ki ?

Az önce sordum Evet benim de hatalarım var diyor.
örnekte; nisanliyken benı temizliğe çağırdılar gitmedim diyor. Yine ustaca tribüne oynuyor:)

Cenazeye gitmemiş; bir Allahın kulu da ( özellikle konu sahibinin annesi çok şaşırttı 😕niye şaşırdım onu da bilemiyorum ya..) böyle olmaz cenazeye gidilmeli dememiş ..Eşi de bir garip babası vefat etmiş o hatunu pışpışlamaya gelmiş ..

Vay ki o babanın haline vayy. .

siz bana - bir şey yapmış olabilir misiniz dediniz bende size bugüne kadar beklediklerini benim yapmadıklarımı söyledim cevap sizi tatmin etmemiş ama ben saygısız sokak ağzıyla büyüyen hakaretler eden edepsiz davranan birisi olmadım.

merak ediyorum istenmediğiniz kaç yere gittiniz?

annem aradı, çünkü insanlıktan anlıyor. karşı taraf cevap verme tenezzülünde bulunmadı. annem kv min telefonlarına anneannemin cenazesinde dahi cevap veriyordu kadın yanlış anlamasın diye.

ne kolay herkese hemen boşan demek yaa. şoktan şoka girerek okuyorum.
bi de boşan dedik o kadar boşanmadın diye trip atmalar :KK70:

görüşme arkadaşım, canını sıkan kimseyle görüşme, ailene de söyle görüşmesinler, damadımızın ailesidir büyüklük bizde kalsın demesinler, her seferinde aralarındaki konuşma gene dönüp dolaşıp sana gelecek gerek yok.

eşine de söyle tek bir laf duymak istemiyorum artık diye. sen de, sizden kimse de görüşmeyince o gelen laflar da gelmeyecek bi süre sonra.

eşin gitsin gelsin seni yok saysınlar, annem de yıllarca görüşmedi baba tarafımla, anne akrabalarımın da görüşmesine gerek yoktu. emin ol sorunlu insanlarla kavga kıyamet birbirine girip tekrar zorla istemeye istemeye görüşmektense hayat böyle çok daha kolay.

boşan boşanma demeleri çok sorun değil ama boşan dedik boşanmadın diye trip atmaları da beni üzüyor, kolay değil ki sevdiğin birini bırakmak.

biri yazmış acaba sen neler yaptın diye, mutlaka yapmışımdır ama bu terbiyesizlik değildir. eşime ve ailesine çok defa sordum ben size bir saygısızlık yaptım mı diye yemin ederim söyleyecekleri bir terbiyesizlik yok. sadece doğuya gittiğimiz de sesimi yükselttim ki çok çok pişmanım, keşke sakinliğimi koruyabilseydim.

Basiniz sagolsun.. Esiniz sizden ayrilmak istemiyor belli ki sizi seviyor. Adam ölmüs gitmis o bunu demis su bunu demis demeyin evliliginize bakin. Bazen bosvermek iyidir.

@neutral adlı arkadaşın yorumuna katılıyorum ; Benim abimin eşiyle aram iyi değildir.. Fakat düğün cenaze bayram seyran yanyana geliriz.. Acıyıda sevincide paylaşırız.. Sonra yine aynı düzen.. Öyle olmasa bile yine görevimi yapardım.. Aranızdaki gitmemenizi gerektirecek mesele de çok büyütülecek bir durum yok ken..

Eşinizin hatrına olmasada; iyi kötü baba dediğiniz insanın cenazesine katılmanız gerekirdi sizin ve ailenizin... Çok daha önce kalp krizi geçirdiğinde olmanız gerekirdi aslında..

yengeniz sizi birinin ölümüyle suçlayacak olsa gider misiniz?
keşke diğer yazdıklarımı da okusaydınız, anneanneleri vefat etti gittim, görümcem ameliyat oldu gittim. bu cenazeye de gitmeyi çok isterdim fakat!! yengeme yapılan bana yapılacaktı, insanların içinde beni dövedebilirler.
benim ailemde cenaze olsa eşim gelse kimse eşimi suçlamaz, kimse kimseye bir şey demez ama karşımızda ki aile kavgayla besleniyor

Vefatmi etti ben orayi gormedim sadece kalp kirizi gecirdigini okudum. Ozman kp olaylardan demisti galiba onlarda o yuzden boyle dusunuyor olabilirler. Acilari taze biraz zaman verin daha snra yine ayni seyi soylerlerse ecelini ben yazmadim ben olmasaydimda aynisi olacakti dersin.

kp ben gelinlerceye bir şey yapmadım demiş, artık nasıl bir vicdan yaptıysa..

pireye kızıp yorgan yakmayın onların isteği odur illaki ama neden onların istediğini yapıpta onları sevindiresiniz ki ?

Peki umursamamayı denediniz mi? Konuşsunlar niye takıyorsunuz ki. Eşiniz yanınızda daha ne istiyorsunuz.

Bakin siz orda inmediniz diye size tepki koymadılar. Siz kayinvalideye kızın olsa indirir miydin diye tepki vermiştiniz?
Bu çok garip bir cevap değil miydi?
Siz orda bir durum yaşıyorsunuz kızı ne alaka?

görümcem de böcekten çok korkar, kv çok ısrar etti inmem dedim arabaya gelip bana bağırınca bende kızın olsa indirebilir misin onu dedim, sonuçta bana da kızım kızım diyorlar lafta, kızı olsa eve gider benim kız böcekten korkuyor der konuyu kapatır ama beni dedikoyuya koymayı tercih etti

Siz cenazeye gittiniz mi peki.
Bence yüz yüze gelmelisiniz ve herkes eteğindeki taşları dökmeli.
Kavgaysa kavga. Yoksa o demiş bu demiş laf taşımanın vs sonu yok.

gitmedim, korkuyorum çünkü daha önce de üstüme yürüdüler. şimdi kesin döverler valla

Peki umursamamayı denediniz mi? Konuşsunlar niye takıyorsunuz ki. Eşiniz yanınızda daha ne istiyorsunuz.

benim yaşım daha 27 bu kadar ağır bir şeyi kaldıramıyorum. daha kp hastanedeyken bu laf dolandı ortalıkta acaba mı deyip araştırdım, ineternette öyle bir tartışmayla olacak bir şey olmadığını, uzun bir süreç olduğu yazıyordu. tatmin etmedi. kp ile ilgilenen hemşire arkadaşımın eşi ona sordurdum aynısını söyledi. zaten 2 damar uzun süredir tıkalıymış. adam da sigara var, şeker var, tansiyon var. ki en büyük etken genetik olması, kp ailesinden 7-8 kişi kalp krizi geçirip vefat etmiş. bunlar ortada ki nedenlerken her şeyin bana yüklenmesi çok çok ağır

benim yaşım daha 27 bu kadar ağır bir şeyi kaldıramıyorum. daha kp hastanedeyken bu laf dolandı ortalıkta acaba mı deyip araştırdım, ineternette öyle bir tartışmayla olacak bir şey olmadığını, uzun bir süreç olduğu yazıyordu. tatmin etmedi. kp ile ilgilenen hemşire arkadaşımın eşi ona sordurdum aynısını söyledi. zaten 2 damar uzun süredir tıkalıymış. adam da sigara var, şeker var, tansiyon var. ki en büyük etken genetik olması, kp ailesinden 7-8 kişi kalp krizi geçirip vefat etmiş. bunlar ortada ki nedenlerken her şeyin bana yüklenmesi çok çok ağır
Gitmeyecek, ne olsun istiyorsunuz ailesi pişman olsun özür dilesin mi, bu olmaz mümkün değil. Huzur istiyorsanız onlardan gelecek tek bir söze bile izin vermeyeceksiniz

Back
X