- 24 Ağustos 2025
- 4
- 8
- 1
- 31
- Konu Sahibi dertlifasulye
Çok samimi olmadığım bir arkadaşımı evime davet ettim. Bir markanın hazır pizzası üzerine konuşmuştuk. Gel ben de deneyelim istersen dedim. Ardından kendimde tatlı hazırladım. Küçük ikramlar kahve vs derken gün bitti. Ardından mesaj atmış bana. “Ayy senden sonra midem çok kötü oldu, hep karıştırırım ama ilk defa böyle oluyorum, hala bir şey yiyemedim. Sende bir şey var mı ?” Bu bana biraz kaba geldi ve kırıldım. Çok samimi değiliz sanırım o yüzden yakın arkadaşım olsa farklı tepki verebilirdim. Birde daha çok sohbet amaçlı bir buluşmaydı, fakat yeni gelin sunumu tarzında bir şey mi bekledi bilmiyorum. İşte “Evine gittiğim arkadaş kahve yaptıysa ikram olarak ben de kahve yapacağım artık sadece” sonra başka bir konuda “Sen bana gelirsen ben sana gün tabağı hazır edeyim.” tarzında cümleleri oldu. Ben de benim için yediğim içtiğimden ziyade sohbet daha değerli aslında, oturur bir Türk kahvesi içeriz yeter tarzında konuşmuştum. Anladığım bu konuya önem veriyor. Fakat önem verirken bu cümleyi böyle kurabilmesi kaba değil mi ? Bilmiyorum rahatsız hissettim. Siz ne düşünüyorsunuz, kişisel algılamamak mı lazım ? Ardından mesaj attım kafama taktım ne dokundu acaba, iyi misin ? diye. Düşünmen yeter yazmış açıklama yok yine. Size yapılsa nasıl tepki verirdiniz ? İnsanlık hali mi yoksa söylememek kibarlık mı olurdu