Bence herseyden önce doktorunuzu degitirin.Gecmiste ne olmus ne bitmis onlardan sadece ders cikarin,hayatiniza bunlari arti olarak katin ve bu sekilde yeniden temiz bir sayfa acin.Artik kendiniz olan bitenlere dur demesini bilin.Hayat cok uzun ve güzel,inanin bu gibi sorunlari ilk ve son yasayan siz degilsiniz.O adami kafanizdan silmeye calisin hatta bu konuyu artik irdelemeyin cünkü yanlis bir baslangic yapmissiniz.Onu hayatinizin merkezinden cikarin,belli bir yasa gelmis genc bir bayansiniz,basarirsiniz bunlari.Merkezde sizden ve ailenizden baska kimse olmasin simdilik.Ve bundan sonraki gerek toplumsal,ailevi gerekse özel iliskilerinizde kendinize güvenin ve her ne olursa olsun dogru söyleyin.Yaptiginizin sonucuna katlanip kendinizi yipratmamasini ögrenin.Bu sekilde devam eden bir sürec sonunda kiminle bir seye baslarsaniz baslayin sizi asla mutlu etmez.Ailenizle de kötüymüs araniz,üzüldüm dogrusu.Hayatta en degerli varliktir aile.Mesela artik göz yaslarinizi silin,iciniz acisada...Ailenizle vakit gecirmek icin firsatlari degerlendirin,bundan sonra her yaptiginiz isi dogru yapin yada yapmaya calisin zamanla güven toplarsiniz tekrardan ve kendinizi bu sekilde anlatmis olursunuz.Kendinize,sorunlara,göz yaslariniza dur deyin,savasin sorunlarla ve gelecek planlari yapin,hedefler koyun.Bu plana sadik kalin,iradeli olun.Sonrasinda hersey adim adim düzelir.Tabiki psikolojik destek alin,sizi iyi anlayacak ,destek olacak birisi olsun bu,öyle kolaya kacmasin mesleginin hakkini versin mümkünse ve sizde karsiligini isteyin,susmayin