- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Lohusalık dönemimde öyle olmuştum. Vasiyet bile bırakıyodumKızım 15 aylık oldu. Şuan hamileyim. 20 hafta olduk. İçimde birkaç haftadır bir korku var. Sürekli ölecekmişim kızım yalnız kalacak bensiz büyüyecek gibi hissediyorum bazen ağlamak geliyor içimden. Ağlıyorum falan uzun uzun. Neden böyle olmaya başladı. Bunu yaşayan var mı? Neden bu şekilde. Ara ara hep bu düşünce geliyor. Geçen gün eşimle de konuşurken bir an bişi olacak gibi dedim ve çok kızdı. Saçmalama bir daha böyle konuşma dedi ona da bu korkumdan bir daha bahsetmedim ama içimde kaldıkça daha çok oluyır sanki. Bunu yaşayan var mı?
Amin çok teşekkür ediyorum cevap için. Eşim biraz sert çıktı. Sanırım ben doğumdan biraz korkuyorum. Başta daha Bilinçsiz girdim ama o zamanda böyle yaşadım fakat şimdi daha bir kötüyüm sanki ya. Sanırım biraz daha devam ederse bu iş yardım alacağım.Çocuklarımızın bize ne kadar muhtaç olduklarını gördükçe, insan böyle bir duygu geliştiriyor bence. Bir de anneniz hayatta değilse, benim değil, annesizliğin ne zor bir şey olduğunu biliyorsanız, çocuğunuzun bunu yaşama ihtimalini düşünmek bile yüreğinize oturuyor. Ya da hayatınızın bir döneminde hiç beklemediğiniz acılar yaşadıysanız, sanki bütün hayatınız boyunca her an bir şey olabilirmiş gibi hissedebiliyor, tetikte bekleyebiliyor ve Türk filmi repliği gibi "bu saadet bozulacak diye çok korkuyorum" moduna girebiliyorsunuz. Hormonlarla, doğum tedirginliğiyle bunlar tetikleniyor. Yani bir yandan normal bence, diğer yandan da zor. Ama bunlar bir süreç. Yaşayıp görüyorsunuz ki, hiçbir şey olmuyor. Hayatta acılar da var ama bunlar sürekli bizim başımıza gelecek diye bir durum yok.
Eşinizin saçmalama, bir daha böyle konuşma demesi olmamış, kötü niyetinden dememiştir, ama insan psikolojisi içine attıklarını büyüten bir şey. Benim de öyle atak halinde korkularım olur, dökerim ortaya. Bazen bir arkadaşıma, bazen eşime, eskiden psikologa dökerdim de uzun zamandır gitmiyorum. Bu korku içinizde büyümeye devam ederse psikologa gidin. Kişisel fikrim, doğumdan sonra, korkunuzun gerçekleşmediğini görecek ve dinginleşeceksiniz. Ama olmuyorsa da, en azından farkında bir insansınız, gider yardım alırsınız.
Yavrunuz da sağlıkla gelsin. Allah ikisine de anne, babalarıyla birlikte uzun, mutlu ömürler versin.
İlk Doğumun ne şekildeydi ?Amin çok teşekkür ediyorum cevap için. Eşim biraz sert çıktı. Sanırım ben doğumdan biraz korkuyorum. Başta daha Bilinçsiz girdim ama o zamanda böyle yaşadım fakat şimdi daha bir kötüyüm sanki ya. Sanırım biraz daha devam ederse bu iş yardım alacağım.
Henüz vasi yet durumuna geçmedimLohusalık dönemimde öyle olmuştum. Vasiyet bile bırakıyodumhormonlardandır diye düşünüyorum.
Aslında var, yardımda ediyorlar hatta ama bu duygu geldi ve gitmiyorhamile olduğunuz için olabilir, ailenizde size destek olacak kimse yok mu
Evet aslında ona haksızlık gibi düşündüğüm oluyor. Yani bazen şey gibi geliyor kızıma ayıracağım zamanlar bölünecek hatta karnımdakş bebeğime de haksızlık givi geliyor çünkü kızımda çok dinlendim çok beslendim fakat şuan bunu yapamıyorum dinlenme hiç yok hatta beslenmeye vakit yok falan buda kötü yapıyır içimiKızınız henüz küçük ve hamile kalmış olduğunuzdan dolayı bastırılmış bir vicdan yapma gibi geldi bana. Kızınıza haksızlık ettiğinizi mi düşünüyorsunuz?
Büyük ihtimalle öyle ama kötü bir duygu durumuAllah muhafaza yahu hamilesiniz hormonlardandır o öyle
Sezaryen olmuştumİlk Doğumun ne şekildeydi ?
bu asiri bi evham. bu düşünceler geldigi an. tv acin vs zihninizi baska seylerle doldurun..Kızım 15 aylık oldu. Şuan hamileyim. 20 hafta olduk. İçimde birkaç haftadır bir korku var. Sürekli ölecekmişim kızım yalnız kalacak bensiz büyüyecek gibi hissediyorum bazen ağlamak geliyor içimden. Ağlıyorum falan uzun uzun. Neden böyle olmaya başladı. Bunu yaşayan var mı? Neden bu şekilde. Ara ara hep bu düşünce geliyor. Geçen gün eşimle de konuşurken bir an bişi olacak gibi dedim ve çok kızdı. Saçmalama bir daha böyle konuşma dedi ona da bu korkumdan bir daha bahsetmedim ama içimde kaldıkça daha çok oluyır sanki. Bunu yaşayan var mı?
Bir an kızım yanımdayken geliyor aklıma TV açamıyorum. Kızımla oyun oynayayım diyprum daha bir ağlama geliyor hadi bakalım derken sarıyır duruyır bu duygubu asiri bi evham. bu düşünceler geldigi an. tv acin vs zihninizi baska seylerle doldurun..
bi yerde okumuştum gecmis ve gelecek kaygısı olanlarda evham oluyormus. ani yasayanlarda evham olmuyormus..Bir an kızım yanımdayken geliyor aklıma TV açamıyorum. Kızımla oyun oynayayım diyprum daha bir ağlama geliyor hadi bakalım derken sarıyır duruyır bu duygu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?