Ölene kadar içimden çıkmayacak derdim :(

Hiç cinsel istismara maruz kaldınız mı? Ailenizin haberi oldu mu?

• Evet, istismar yaşadım.

OY: 134 45,1%
  • Hatırlamıyorum.

OY: 18 6,1%
  • Hayır, yaşamadım.

OY: 80 26,9%
  • Belki yaşamışımdır, bilmiyorum.

OY: 33 11,1%
  • Yaşadıklarım yüzünden psikolojik destek aldım.

OY: 5 1,7%
  • Ailemin haberi vardı, inanmadılar.

OY: 7 2,4%
  • Aileme hiçbir zaman anlatamadım.

OY: 54 18,2%
  • Aileme anlattım ve bana destek oldular.

OY: 14 4,7%
  • Kimseye anlatamadım, suçlanmaktan korktum.

OY: 27 9,1%

• Ankete Katılan
    297
sanırm ben de 5 yaşındaydım.. yarım yamalak hatırladığım etek vardı üstümde. bakkalda benden yaşça çok büyük bir genç. fermuarını aç falan dediğini hatırlıyorum sonra eve kaçtım sanırım. anlattım aileme. babam bana çok kızdı sanki benim aklım basarmış gibi. sonra gitmedim o bakkala falan. tam da net değil. 5 yaş ya. resmen bebeklik gibi geliyor bana şimdi..
diyoruz ya git gide suçlar arttı. hayır hep vardı ama konuşulmuyordu. artık dile vuruluyor. Rabbim korusun o pisliklerden yavrularımızı da bizleri de..
ne olduğunu anlamadığın şey cinsellik o yaşta baba kızınca ya da aile bireyi kendini suçlu olmasan da suçlu hissediyorun ve bu geleceğinde bile suçluluk hissi yaşamana sebep oluyor

ne olduğunu anlamadığın şey cinsellik o yaşta baba kızınca ya da aile bireyi kendini suçlu olmasan da suçlu hissediyorun ve bu geleceğinde bile suçluluk hissi yaşamana sebep oluyor

ewt malesef :( şimdi çok üzüldüm halime. sanırım cinselliği bilmediğin ama kötü birşey olduğunu anladığın için bilinç altına gömmeye çalışıyorsun. o yüzden net hatırlanmıyor işte. bilemiyorum tetiklenmesiyle ortaya çıkması iyi mi yoksa orda kalsa daha iyi mi?? ama tek bildiğim bu tür insanların yok olması.

ewt malesef :KK43: şimdi çok üzüldüm halime. sanırım cinselliği bilmediğin ama kötü birşey olduğunu anladığın için bilinç altına gömmeye çalışıyorsun. o yüzden net hatırlanmıyor işte. bilemiyorum tetiklenmesiyle ortaya çıkması iyi mi yoksa orda kalsa daha iyi mi?? ama tek bildiğim bu tür insanların yok olması.
normal düşüncelirn olmayabiliyor kendimi yıllarca çok sorguladım neden güvensizim neden tüm hayallerim tecavüz üzerine nedeb o haberler bu kadar ilgimi çekiyor ben sapık mıyım derdim ortaya çıkmasını çok istedim tetiklenince de çorap söküğü gibi geldi..

normal düşüncelirn olmayabiliyor kendimi yıllarca çok sorguladım neden güvensizim neden tüm hayallerim tecavüz üzerine nedeb o haberler bu kadar ilgimi çekiyor ben sapık mıyım derdim ortaya çıkmasını çok istedim tetiklenince de çorap söküğü gibi geldi..

ben de öyleyim :KK43: şimdi anlıyorum. hep tecavüz taciz üzerine haberlere bakıyorum. çocukların mahrem yerleri açılmasın istiyorum. yolda insanların birbirine bakışlarını izliyorum. dar giyen bayanları dikkatle süzüyorum. hep yaşadığım bu şeyden olabilirmiş :KK43: kendime bende sordum sapık mıyım ben acaba diye. şimdi daha çok üzüldüm limon. oruçluyum vallahi kusma dercesindeyim.
bildiğin böyle vahşi insanlar yüzünden kaç tane hayat kayıyor. ben de artık eminim bizim çağdaki çocukların hemen hemen hepsi yaşamış bu tacizi ne acı.

ben de öyleyim :KK43: şimdi anlıyorum. hep tecavüz taciz üzerine haberlere bakıyorum. çocukların mahrem yerleri açılmasın istiyorum. yolda insanların birbirine bakışlarını izliyorum. dar giyen bayanları dikkatle süzüyorum. hep yaşadığım bu şeyden olabilirmiş :KK43: kendime bende sordum sapık mıyım ben acaba diye. şimdi daha çok üzüldüm limon. oruçluyum vallahi kusma dercesindeyim.
bildiğin böyle vahşi insanlar yüzünden kaç tane hayat kayıyor. ben de artık eminim bizim çağdaki çocukların hemen hemen hepsi yaşamış bu tacizi ne acı.
canım bende kızım bir yaşıt çocuğun pipisini görmesin tesadüfde olsa, erkek bebeğim olmasın kızım hiç görmesin diyorum inan mahrem yerleri açılmasın istiyorum bende aynı şekilde.sen benim yazdıklarımla mı şüphelendin kendinden öyleyse çok üzülürüm:KK43:tam kesinde yaşamışssın denilmez bilemedim:KK43:

canım bende kızım bir yaşıt çocuğun pipisini görmesin tesadüfde olsa, erkek bebeğim olmasın kızım hiç görmesin diyorum inan mahrem yerleri açılmasın istiyorum bende aynı şekilde.sen benim yazdıklarımla mı şüphelendin kendinden öyleyse çok üzülürüm:KK43:tam kesinde yaşamışssın denilmez bilemedim:KK43:

yok yok cnm ben hatırlıyorum malesef. ama taciz edemedi kaçtım diye hatırlıyorum. eşime de anlattım hatta. ama kendimdeki bu garip hareketlerin nedeni oymuş onu anladım :( benim bir oğlum var. inan pipisi bana cinsel organ gibi gelmiyor. daha melek onlar. düşüncesi pis olan yaratıklar bunları kendilerince anlamlandırıyor işte.

Allah küçük çocuklara kötü gözle bakanları kahretsin. böyle bana diyolar ki çok korumacı kişiliğe sahipmişim. bugün arkadaşla konuşuyoruz oğlunu bahçeye oynasın diye yollamış kızdım ona ,çocuğu nasıl tek bırakırsın diye. bilmiyorum ya çocuğum olduğunda dibimden hiçbi şekilde ayırmam heryer sapık dolu. hani bazıları çocuk sahibi olmaya korkuyo ya çok normal. sen o kadar besle büyüt elin adisi daha fazla yazamıcam. konu sahibi arkadaş sen de terapilerini bırakma lütfen

Erkek evlatlarımızı iyi yetiştirelim kızlara bu kadar yuklenecegimize ilk önce namus kavramını erkek evladımiza anlatalım.herşey ailede bitiyo erkek evlatları pohpohlaya pohpohlaya hale getiriyolar göster oğlum pipini yok oğlum oldu oğlum şöyle böyle Allah hayırlı evlat versin

Olayların başka bir boyutu daha var; bu cinsel istismarcıların büyük çoğunluğu kendi çocukluklarında istismara uğramış kişilermiş. Kendi yaşadığı şeylerin öfkesini başkalarının da yaşamasını istiyorlarmış, tabi en kolay hedef kim? çocuklar...
Çok geniş sosyolojik çalışmalara ihtiyacı var bu ülkenin, kıytırık akademisyenler tarafından değil gerçekten idealist, bulunduğu yere yaptığı çalışmalarla gelmiş gerçek akademisyenler tarafından... Aile kurumunu, genci, çocuğu koruması gereken en üst düzey kişilerin bile olayları normalleştiren konuşmalar yapabildiği ülkemde zor çok zor... Geleceğe hiç de umutla bakamıyorum. Kendi adıma öğrencilerimle farkındalığı arttıran konuşmalar yapıyorum, uyarmaya çalışıyorum, evladımı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışacağım elimden daha başka ne gelir bilemiyorum.

Keşke bu konu anketiyle birlikte en başa sabitlense... Mağdurlar da tek kendi başlarına gelmiş gb suçluluk duyarak utanarak yaşamasalar.

YavruPancar YavruPancar kesinlikle haklısın bir dönem ona bile üzüldüm kim bilir ne yaşadı bana bunları yaptı diye asla üzülmüyorum artık onun yaşadığı şeyi benim yaşamaya hakkım yoktu elbet ama yaptı işte , zaten eşini döverdi kaç kere karokolluk oldular mahalleye polis gelirdi falan sarhoş ve aptal bir adamdı. Albino diye ne kadar ilgimi çekerdi gizemli gelirdi hali .herşeyin başı eğitim eğitimli anne baba olsa evladına inanır terapi aldırır falan ama bizim dönemde ailelerin çoğu inanmıyor dövüyor daha iki gün önce çocukluğumun geçti mahallede 15 yaş kız tecavüze uğtuyor aileye anlatot aile kızı öldürmek üzereyken kız bir ekilde kaçıp polise sığınıyor düşünebiliyor musun? cahil kaldik zorla yapılanı namussuzluk saydık eğitim şart.

Üzücü gerçekten umarım hafizaniz tekrar geriye atar bu olayları sürekli hatırlayıp canınız sikilmaz

Benimde emin olamadigim bir anim var böyle ama yüzleşmek kesinlikle istemiyorum çünkü akrabam

Çok geçmiş olsun. Aslında bunun için terapiste gidip hatırlamaya çalışma çabanız iyi olmamış sizin için zaten hatırlamıyormuşsunuz ki olanları. 5 yaş baya her şeyin hatırlanacağı bir yaş oysa ki ve böyle bir olaydan dolayı babanıza bile sokulmazken hatırlamamanız ilginç. Benimde böyle bir olayım var hiç anlatmadığım. Annemin arkadaşına gitmiştim iki arkadaşı altlı üstlü oturuyorlardı. Alt katta oturanın yaşı benden 3-4 yaş büyüktü hep beraber vakit geçirirdik iyi bit çocuktu üst katta olan annemin arkadaşının oğlu daha büyüktü gençti. Biz alt kattaki çocukla bahçedeyken öbür genç olan eve çıkmıştı sonra bende çıktım tuvalete gidecektim belki de yukardaydık o yüzden oraya gittim bilmiyorum ama kapı açıktı ve kendisi malum şeyi yapıyordu bana yanına gelmemi, korkmama mı söylemişti. Daha en fazla 11-12 yaşlarındaydım sanırım ne yaptığı hakkında fikrim yoktu ama kötü bir şey olduğunu ve niyetini kötü olduğunu anlamıştım. Aşağı indim. Sonra aşağıda çocuğa söylemiş beni böyle gördü diye herhalde ve anlatmamam için para vermiş bana vermesi için o da al bunu ve unut dedi. Bende istemem deyip çıkmıştım. O mahalleden taşınalı çok olmuştu gezmeye gitmiştik o yüzden onu yıllarsa görmedim bir gün gördüğümde de tüylerim diken diken olmuştu. O hatırladı mı bilmiyorum.

terapiste gitmek istedim çünkü çocukluğumdan beri güven problemim vardı biri peşime takılsa ayılıp bayılırdım benim yaştıımda olsa erkekleri sevmezdim nefret ederdim bir beğense teklif etse reddeder kızardım .babama güvenmzedim abime dayıma amcama tüm erkeklere neden böyleyim diye yıllarca sordum kendime neden dışarıda yüreymezdi falan .terapist dedi ki bazen tetiklemiş ama hatırlamamışsın çocukuluk dönemi travmalarda şoka girip hatırlayamak çok normalmiş çoğu sonrada ya yavaş yavaş ya da birden hatırlarmış ben .parça parça bir kaç şey hatırladım mesela iyive merak ettim aşmam gerekiyorudu hayatım altüstü oldu gittim eşime abime kimseye kızımı bırakamazdım babasına güvenim sonsuz ama ya birşeyy yaparsa diye yaşayamazdım önceden. artık eşime güveniyorum.ve çocukluk dönemi fiziksel istismar görsel istismarda bir travma malesef.geçmiş olsun.

terapiste gitmek istedim çünkü çocukluğumdan beri güven problemim vardı biri peşime takılsa ayılıp bayılırdım benim yaştıımda olsa erkekleri sevmezdim nefret ederdim bir beğense teklif etse reddeder kızardım .babama güvenmzedim abime dayıma amcama tüm erkeklere neden böyleyim diye yıllarca sordum kendime neden dışarıda yüreymezdi falan .terapist dedi ki bazen tetiklemiş ama hatırlamamışsın çocukuluk dönemi travmalarda şoka girip hatırlayamak çok normalmiş çoğu sonrada ya yavaş yavaş ya da birden hatırlarmış ben .parça parça bir kaç şey hatırladım mesela iyive merak ettim aşmam gerekiyorudu hayatım altüstü oldu gittim eşime abime kimseye kızımı bırakamazdım babasına güvenim sonsuz ama ya birşeyy yaparsa diye yaşayamazdım önceden. artık eşime güveniyorum.ve çocukluk dönemi fiziksel istismar görsel istismarda bir travma malesef.geçmiş olsun.
dejavu_one dejavu_one

Merhaba kızlar uzunca bir yazı okumak isteyen okusun kusura bakmayın bu özet hali .Benim derdim unutamadığım bir dert:KK43:Çocukluğum mükemmeldi yani ben hep öyle zannettim ta ki anlatacaklarımı öğrenene kadar yani 3 yıl öncesine kadar .Bundan 3 yıl önce sokakta gündüz sapığın biri peşime takıldı çok yakınımdaydı hızlandıkça geldi arkamdan ,kaçtım beni kovaladı evimize yakın bir yerdi ne kadar bağırsam da sesimi duyup yardımıma gelen olmadı:KK43: çok korktum adam bir şey yapmadan kaçtı ne kadar bağırdıysam artık polise falan gitsek de adam kaçtı gitti ve bu olay bana yıllar önce yaşadığım acı bir olayın ilk ipuçlarını hatırlattı .Beni kuCağına oturtmuş bir görüntü ve korkan ağlayan ben:KK42:tek hatırladığım yer burasıydı malesef (iyiki hatırlamamışım o zaman asla evlenmezdim).Zaten çocukluğumdan beri erkeklere asla güvenmedim nefret ettim ama nedenini hiç bilememiştim:KK42:.Bu minik görüntü üzerine ben altüstü oldum yıllarca hatırlamadığım ve hatırlamak istediğim olayın peşine düştüm.:KK43:Terapi gördüm geçmişe bir yolculuk 7 ay süren bir çalışma idi ve devamını getirmedim oysa öğreneceğim çok şey vardı kaçtım daha fazlasını kaldıramazdım.Terapi ile öğrendiğim şey ise; Küçüğüm mahalleye yeni taşınan albino hastası bir yaratık vardı(belki 40 yaşlarında) ilgimi çekerdi saçları kaşı kirpiği bembeyaz beni evine çağırdı zaten yakındı evlerimiz gittim işte başıma gelecekleri bilemezdim.:KK43:Bana evde beslediği yavru kedileri gösterecekmiş:sinirli: kucağına oturttu ben tabi ne olduğunu bilmiyorum sallıyor kucağında beni falan sonra gitmek istiyorum korkuyorum bırakmıyor ağlıyorum sessizce ne olduğunu anlamıyorum sadece bırakmıyor diye ağlıyorum ben devamında beni banyoya yüzümü yıkamak için diye götürüp zorla bana bir yerlerine dokundurup öptürüyor:KK42:devamında dövüyor kusuyorum ama hala sessizce ağlıyorum çünkü beni tehdit ediyor aileme zarar vermekle (ben 5 yaşındayım)sonra evden çıkartıyor güzelce tembihleyip ,sonrası yok aileme anlattım mı ?ağladım mı kimse bir şey anladı mı??(Bu adamı ne zaman görsem nefret ederdim ama ne olduğunu hatırlamazdım)gerisi yok ta ki 29 yaşıma gelene dek hiç bir şey hatırlamadan yaşadım bazen korkularım tetikliyormuş ama hiç hatırlamadım .Sadece erkelerden yıllarca kaçtım babama bile sarılmadım abime bile bana zarar verecekler korkusuyla:KK43:yıllarım nedenini bilmediğim asosyal hayatımla, eve tıkılıp kalmakla, kızımı babası dahil baba, kb,dayı,amca ve diğerleri kimseye güvenmeyip bırakmamamla geçti hala da kimseye terapiye rağmen güvenmem babası hariç.toplu taşıma araçları taksi ne varsa beni kaçıracaklarını tecavüz edeceklei korkusuyla hiç binmediğim dönemlerle geçti .Adım okulda rahibeydi .bu adamı mahkeme vermeye karar verdim zaman aşımı yıllar öncesi sonuçta ama ne olursa olsun intikam alacaktım falan günlerce ölmesini diledim tabi önce yüzleşmeliydim mahallemde gördüm hesap sordum hala orada karısa ölmüş perişan halde yaşıyordu beter olsun:sinirli:kabullenmedi tabi ama artık babamın yüzüne bakmayıp kaçıyormuş pislik ve yalvarışımı duydu Rabbim ve 3 ay önce çocukluk arkadaşım geberdiğini söyledi.Kız erkek farketmez evladınız size tuhaf geliyorsa inceleyin derdini sorun korkutmayın yeri gelince arkadaş gibi olun herşeyini anlatabilsin size ve onlara inanın .
benim de sebepsiz yere yılbaşı kartpostalları var ya karlı manzara felan onlara bakarsam hep içim daralır
25 yaşıma felan tekabul eder bigun ole yıne karlı simli bi yılbası kartına bakarken herseyi hatırladım
ilkokula gidiyorum souk kıs oğretmen yılbası kartpostalı alın ve resmini yapın dıe odev vermiş
kartpostalı almaya gidiyrm yol bos genç bi cocuk belki de benden 5-6 yas buyuk tam hatırlayamıyrm
benı yolun kenarında sıkıstırıo heryerime dokunuo bacaklarımı oksuo ve elimde yılbası kartpostalı var
ben bunu hiç hatırlamadım 25 yasıma kadar

benim de sebepsiz yere yılbaşı kartpostalları var ya karlı manzara felan onlara bakarsam hep içim daralır
25 yaşıma felan tekabul eder bigun ole yıne karlı simli bi yılbası kartına bakarken herseyi hatırladım
ilkokula gidiyorum souk kıs oğretmen yılbası kartpostalı alın ve resmini yapın dıe odev vermiş
kartpostalı almaya gidiyrm yol bos genç bi cocuk belki de benden 5-6 yas buyuk tam hatırlayamıyrm
benı yolun kenarında sıkıstırıo heryerime dokunuo bacaklarımı oksuo ve elimde yılbası kartpostalı var
ben bunu hiç hatırlamadım 25 yasıma kadar
çok geçmiş olsun kartpostala karşı tutumun nedeni ne acı yaşamayana kolay gelir ama yaşayan nasıl yaşar kimse bilmez:KK43:

bunları okudukça cehennemin gereksiz olmadığını bir ez daha anlıyorum. ya bunun ne yoklukla ne başka bir şeyle alakası var bu başlı başına bir sapkınlık. bu insanlar küçücük çocuğa hatta hayvanlara bile neler yapıyorlar. ama Allah onları perişan etsin bunlar için ölmek bu dünya için bir kaçış ama bunun ötesi de var. Artık aileler aha bilinçli çocuklarımıza yanına yabancı biri yaklaşıp ona dokununca bağırmayı onlarla konuşup gitmemelerini öğretmeliyiz. erkek çocuklarına çifte standart uygulamamalı, kızlara nasıl edep adap öğretiyorsak onlara da aynı terbiyeyi vermeliyiz. ondaki fazlalığı " aa erkek oğlum benim aslansın kaplansın" diye değil kadından bir farkı olmadığını her istediğini elde edemeyeceğini öğretmeliyiz. başkasını eğitemeyiz ama insan en başta kendisini ve evlatlarını düzeltecek. bunlar hep eğitim. ama bahsettiğim öyle okul eğitimi değil aile eğitimi. dinlemeyi öğreneceğiz çocuğu. okuldan gelince muhabbet eder gibi gününü anlatmasını isteyeceğiz. fark ettiğimiz bir gariplik olursa müdahale edeceğiz. belki çocuğa garip gelmez o şey o yaşta ama biz erken fark etmiş olacağız. onlara ne olursa olsun onlarla olduğumuzu korkmamaları gerektiğini öğreteceğiz. hepimiz ve hepimizin evlatları Allaha emanet bilinçlenmeliyiz artık.

şimdi okudum haberde 56 yaşında kadın 8 yaş erkek çocuga istismarda bulunmuş soyup :duduk:kadın mal tartışmamız var iftira demiş namazımda niyazımda kadınınm diyerek reddetmiş :işsiz:çocuk ise mahkemede yaşadıkları ağlayarak anlatmış torunuyla yaşıtmış torun eve gidince bir metruk binaya götürüp üstünde zıplamış öpmüş tokat atmış bağırınca anne babayı öldürmekle tehdit etmiş .şimdi ben kime inanıyım mal davasınnı çocuk ne anlar ağlamış :KK43:

şimdi okudum haberde 56 yaşında kadın 8 yaş erkek çocuga istismarda bulunmuş soyup :duduk:kadın mal tartışmamız var iftira demiş namazımda niyazımda kadınınm diyerek reddetmiş :işsiz:çocuk ise mahkemede yaşadıkları ağlayarak anlatmış torunuyla yaşıtmış torun eve gidince bir metruk binaya götürüp üstünde zıplamış öpmüş tokat atmış bağırınca anne babayı öldürmekle tehdit etmiş .şimdi ben kime inanıyım mal davasınnı çocuk ne anlar ağlamış :KK43:

işte bunlar namazı niyazı kullanan insanlar oldu canım o zaman her namaz kılana inanalım bu insanla alakalı bir şey bakın artık kız erkek ayrımı bile yapılmıyor ben o üvey anne erkek çocuğunu taciz ediyordu videoları yayınlanmıştı o aklıma geldikçe boğuluyor gibi oluyorum onu izlediğime o kadar pişmanım ki ama benim pişmanlığım üzülmem bir şeyleri değiştirmiyor o çocukların acısını kim yok edebilir. ya bu artık sapıklık azmışlık insanlık değil. daha dün gördüm anne köpeğe tecavüz edip boynunu kırmışlar yavrusu yanında ölüsünü bekliyor. insan diyor kopsun artık kıyamet daha fazla can acımasın

Back
X