- 14 Mayıs 2010
- 5.146
- 13.429
- 448
- Konu Sahibi Kozlenmis patates
Şu anket bile içimi sızlatıyor ne kadar çok istismara uğrayan

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl bi zihniyet sizdeki anlamadım yani.aynı şey sizinde başınıza gelebilirdi. lütfen yorum yapmadan önce empati kurun biraz !! ve birazda saygı !!Rahibe gibi yasadiysaniz,erkeklerden korkup nefret ettiğiniz halde nasıl evlendiniz?
Bende 8 yaşında falanken komşumuzun tacizine uğradım. Aynı senin anlattıgın gibi çok yaşlıydı. Çocuk aklımızla yaşlılardan korkmuyorduk. Ne bilelim insan kondurmuyor işte, taa ki yaşayana kadar. Sürekli bize oturmaya gelirdi. Bizimkilerde acırdı yaşlı ve tek yaşıyor diye. Annem yemek götürürdü hatta. Sürekli sevme bahanesiyle yanına çağırırdı. Tacizden sonra bir daha yaklaşmadım. Annemde ne bilsin zavallı, kızıyodu bana yabani misin sen diye. Yıllar sonra duydum ki, küçücük bi bebeği taciz ederken yakalanmış. Komşular linç etmeye çalışmış da polisler kurtarmış. Bunları bana annem anlattı. İftira attılar yaşlı başlı adama diye anlatıyor üstelik zavallı annem. Dayanamadım anlattım anneme. Anne iftira değil gerçek, beni de taciz etti bu adam, ben korktum söyleyemedim dedim. Annem çok üzüldü ağladı. Söyleyip annemi üzdüm diye pişman oldum bu defa.
Biz Türklerin çok yanlış örf ve adetleri var. Yaşlı da olsa çocuklarımızı uzak tutmamız gerektiğini ne zaman anlayacağız bilmiyorum.
Allahim yorumlari okudukca cok kotu oluyorum peki ne yapacagiz nasil anlatacagiz nasil koruyacağız çocuklarımızı hadi dersin ki yabanci adamlardan uzak durun diye Allah korusun oz babasindan dayisindan dedesinden nasil koruyacağız yeri geliyor onlara emanet ediyoruz cocuklarimizi ne yapmamiz gerekiyor.
Sizin derdiniz ne gercekten cok merak ettim. Nasil bir yorum nasil bir soru? Hayret gercekten...Rahibe gibi yasadiysaniz,erkeklerden korkup nefret ettiğiniz halde nasıl evlendiniz?
Iste nasil bilinclendirecegiz mesela babası alip kucagina sevemiyecek mi yada amcası kizim amcanin babanin kucagina oturma desen olmaz bu defa kimseye guvenmezler valla insan ne yapacagina sasiriyorişte maalesef dediğiniz gibi o kadar çok tehlike var ki ancak o insanları artık değiştiremeyiz yapabileceğimiz tek şey çocuklarımızı bilinçlendirmek.
Iste nasil bilinclendirecegiz mesela babası alip kucagina sevemiyecek mi yada amcası kizim amcanin babanin kucagina oturma desen olmaz bu defa kimseye guvenmezler valla insan ne yapacagina sasiriyor
Evet Azonce bende biraz baktim daha cok arastirmak gerekiyor biz bilincli olacağız ki çocuklarımız da bilinçli olsun Allahim kotu insanlar la karsilastirmasin cumlemizi.evlatlarmizi da korusunbunun için çocuk yapmayı düşündüğünüz andan itibaren bir uzmanla konuşup ondan öğrenmek lazım. fakat çoğu anne instagramda bile çocuğa ne nasıl öğretilir videolarla anlatıyorlar. çocuk tabi ki birilerine güvenmeli yoksa yaşayamaz fakat belirli bir yaşa gelinceye kadar gözlem yapmalıyız ona nasıl tepki vereceğini bir şeyle karşılaştığında öğretmeliyiz. bunu sana amcan dayın teyzen halan böyle yaparsa değil kim olursa olsun onunla devamlı iletişim içinde olup onu dinlemeliyiz. yoksa karşı tarafı engelleyemeyiz. mesela yabancılara karşı tutumu şu şekilde öğretiyorlar; anne ve çocuk aralarında parola koyuyorlar çocuğa diyor ki yabancı biri yanına yaklaştğında parolayı sor bilemezse onunla konuşmayacağını belirt ve iletişim kurma eğer sana dokunursa temas olursa avazın çıktığı kadar bağır. bunun gibi o kadar çok yöntem var ki her şeye müdahale edip hükmedemeyiz ama bir yerlerden başlamak lazım. benim evladım yok evli de değilim ama şimdiden bunları araştırıyorum bilmek gerekiyor.
Evet Azonce bende biraz baktim daha cok arastirmak gerekiyor biz bilincli olacağız ki çocuklarımız da bilinçli olsun Allahim kotu insanlar la karsilastirmasin cumlemizi.evlatlarmizi da korusun
Evet bak böyle birbirimizi bilinclendirelim daha yarali olacak çünkü artik yasadiklarimiz bizimle kaldi bundan sonra çocuklarımızı koruyalımçocugunuzu gözlemleyin
mutlu huzurlu girişken biriyken birden içine kapanık huzursuz ve korkmuş davranıyorsa bu bir işaret
onun söylediklerine inanın ciddiye alın
çocuğunuz size gelip açıkça söyleyemese de imada bulanacaktır
sen neden arkadaşlarınla sokakta oynamıyorsun diye sorunca
x abi bana şöyle yapıyor diyemeyip "sürekli beni izliyor" diye cevap veren çocuğa "sana öyle gelmiştir" demeyin mesela
annemi affedemediğim tek konu bu.
Evet nettende bakacamÖzel bölgelerine (popo gogus cinsel organ ve dudak)kimsenin dokunmasına izin vermemelerini anlatın nete yazarsaniz nasıl anlatacağınız çıkar anneden başka kimse özel bölgeye dokunmamali bilsinler zarar veren olursa ciglik atsınlar gibi. ne olursa olsun herşeyin anne babaya anlatılması gerektigini (tabi bunun için bizim yaklaşım önemli hep korkutursak inanmazsınız asla anlatmaz )anlatmamiz lazım bize güvensizlikleri olmasın ne olursa olsun anlatsinlar.
Amin insallah. Su an bi kizim var benimde 8 yasinda. Onun basina boyle birsey gelecek diye ödüm kopuyor. Istiyorum ki hayatinin hicbir aninda boyle olaylarla karsilasmasin. Dusuncesi bile korkunc ya. Allahim cocuklarimizi korusun.COLIN umarım kalıcı izlerin olmamıştır üzüldüm ne kadar fazlayız
Annene de üzüldüm inan ,nerden bilecek ki kadın adamın sapık olduğunu .Biz de (Türkiye)eğer varsa böyle şeyler namusum kirlenir rızası var derler ölüme mahkum ediliR tecavüze uğradıysa, eğitim gerek bilinçli olmak gerek ...burada yazanların çoğu 12 yaş altı birileri diyebilir mi siz ayartmış olabilir misiniz diye bu aşağılık yaratıkları hiç tükenmeyecek ama bizler bilinçli olursak belki biraz daha düzelir bir 20 yıl sonra evlatlarımızda böyle konular açmazlar inşallah
![]()