Olgun yumurta hiç çıkmadı, çok yorgunum dostlar

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.654
471
73
Öncelikle anne olma yolunda yürüyen koşan herkese sımsıkı sarılıyorum... Hepimiz çok değerliyiz hepimiz anne olmayı hak ediyoruz. Nereden başlayacağımı gerçekten bilmiyorum ama artık sadece her gece değil her saat başı ağlıyorum. Dikkatim dağılıyor hiçbir şeye odaklanamıyorum. Çünkü kendimi çok yorgun hissediyorum sürekli savaşmak zorunda olduğunun farkındayım pes edemiyorum. Stres hayatımdan Yok etmem gerektiğini farkındayım Ama hayatımda bir şeyler iyi gitmeyince kendimi sürekli boşa kanat çırpıyor gibi hissediyorum. Biliyorum bizi bizden başkası anlamaz. Ben evleneli 5 sene oldu... Çocuk isteyeli 4.senemiz. istemeye başladıktan Bir sene sonra hamile kaldım maalesef kalp atışı oluşmadı kürtajla alındı tekrardan Bir sene sonra hamile kaldım tekrardan kürtajda alındı son gebeliğinde kan sulandırıcı kullandık ilk defa kalp atışı alındı fakat 10.haftada durdu. Tabii ben bu zamana kadar hiç hormon tahlili falan yaptırmamıştım ki böyle şeyleri de bilmiyordum pıhtılaşma desteği genetik testler bunları hep buradan şuradan okuyarak öğrendim ve kendim gidip de yaptım. Son kürtajımdan birkaç ay geçtikten sonra tekrar gebelik düşünmeye başlamadan önce rahim filmi çekmeyi düşündüm ve hormon tahlillerimi yapmak istedim çünkü çok geç gebe kalıyordum. Bir baktık ki rahim filminde bir tüpüm sıvıyla dolmuş hemen onu ameliyatla almam gerektiği söylendi ameliyata girdik histeroskopi falan da yapıldı... Sonra hormon testlerinde yumurtalık rezervimin amh min 0.29 olduğunu öğrendik. FSH 12 civarlarında tabii bunu ben öğrenince O kadar yıkıldım ki günlerce ağladım. Sonra bir doktora gitmeye karar verdim bana direkt dedi ki bu değer direkt tüp bebek değeri dedi. Gerçekten çok yıkıldım çünkü daha önceden 3 tane gebelik geçirmişim hiçbir konu hakkında hiçbir fikrim yok bir anda bana tüp bebek deniliyor. Neyse yine de kendimize 6 ay süre verdik doktor tavsiyesiyle 6 ay kendimiz denedik ovulasyon testleri ile falan gebelik oluşmadı tabii bu 6 ay içinde femera ile falan da denedik ama maalesef oluşmayınca doktorların da acele ettirmesi ile işte acele etmemiz gerekiyor değerleri çok yüksek falan deyince bir tüp bebek merkezine başvurduk. Biz de önceden konuştular işte böyle iğneler kullanılacak şöyle yapılacak falan neyse tamam dedik yumurta gelişimi doktorun söylediğine göre fazla olmayacak dedi ama deneyeceğiz dedi. Yüksek dozlarda iğne kullandırılmasına rağmen çok yumurtam gelişmedi ultrasonda 2-3 tane görülüyordu fakat iki tanesi zaten küçücüktü. Bir tanesine umut bağladık. Neyse bütün ödemeler yapıldı opu için. Maalesef yumurta toplamada yumurta çıkmadı yani bir tane çıktı o da olgun olmayan küçük yumurtaydı büyük olan boş çıktı. Tabii ben ağlamaktan artık hiçbir şey duyamıyorum çünkü bu kadar kötü olacağını bilmiyordum yani daha önceden hamile kaldığım için böyle bir şeyin başıma geleceğini bilmiyordum en azından bir tane sağlam çıkar diye düşünüyordum. Gerçekten umutlarım çok yerle bir oldu. Ve elimizde ne var ne yok bütün paramızı verdik transfer kısmı yani 25 bin TL lik kısmı tek iade edildi ondan ayrı olarak 150.000 TL'lik bir masraf edildik. Mesele gerçekten para değil ama yani transferi bile göremediğimiz için bu para bize çok fazla geldi. Çünkü yeniden denememiz için bile kendimizi toparlamamız gerekiyor önce borcun altından kalkmamız gerekiyor... Bir yandan doktorlar acele etmem gerektiğini söylüyor bir yandan borcumuz oldu bir yandan tekrardan bu sürece girmeye korkuyorum çünkü çok umutluydum. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum pes etsem mi diyorum ama edemiyorum sürekli gözümün önüne kucağımda bir bebek hayali geliyor. Yani bu duygu ile nasıl baş edeceğim bu stresle nasıl baş edeceğim onu da bilmiyorum. Sadece çok dua ediyorum. Ama daha önce böyle bir şey yaşayayıp daha sonradan yumurtalarında bir gelişme yaşayan var mı gerçekten umut arıyorum... Çünkü artık çok tükendim

Çok üzülerek okudum yazınızı hepsi birer imtihan bize pes etmeyin lütfen ayağı kalkıp silkenenin biz güçlü kadınlarız elbet başaracağız yumurta geliştirecek doğal yolla yiyecekler aktarıcılardan ot vs kullandınızmı onlarıda bir deneyin bence evet çok yıpratıcı bir yolculuk bu benimde başımdan geçti 8. Yılıma gireceğim bir tüp bebekle hamile kaldım sonra düşük yaşadım hala süreçteyim pes etmiyorum bizimde hakkımız anne olmak biraz zaman verin kendinize bedeninizi dinlendirin kullanmış olduğunuz hormon ilaçlarıda çok etkiliyor insanın psikolojisini duygusunu Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyor emin olun tevekkül edin Allah bizede büyüktür inşallah bizlerinde kucakları boş kalmayacaktır Rabbim hayırlı kapılar açsın bize ama bu aralar dinlendirecekseniz kendinizi araştırın doğal yolla yumurtalara ne iyi geliyor onları kullanablirsnz inşallah onlar şifa gelir size

Amiin Allah razı olsun çok teşekkür ederim dediğiniz gibi imtihan. Bunun bilincinde olmak çok önemli. Bir karışım aldım arı sütü polen propolis bal karışımı şeklinde onu denemeyi düşünüyorum işte zaten tüp bebeğe başladığımdan beri sağlıklı beslenmeye çalışıyorum yani sekerli şeyler tüketmemeye çalışıyorum çok canım istemedikçe. Kahveyi çok çok azalttım. 10 gündür yarım fincan falan içtim normalde hergun içiyodum. Çayın tiryakisi olmama rağmen günlük bazen 1-2 bazi günler hiç tuketmiyorum. Umarım bu şekilde devam edebilirim. Rabbim bize burda cocugumuz hakkında konuşmayı nasip etsin

Çok gecmiş olsun Rabbim en kısa sürede nasip etsin inşallah şöyle ki kadın her ay aynı sayı ve kalitede yumurta üretmiyor her ay farlılık gösteriyor yumurta sayısı ve kalitesi bir kaliteli yumurta oluşması 3 ayı buluyor yani bu ayki yumurta 3 ay önce ki deslenmenle oluşuyor sakın olmaya çalışın çok zor inanın anlıyorum sizi sonrada sizi tavsiyem omega 3 d vitamini folik asit ve kadınlar için üretilmiş eczanede satılan vitaminler var bir paket içinde her gün bi kere suya katıp için avakado yiyin doğal beslenin ve hazır hissettiğinde tekrar deneyin bunları yapınca inşallah tüp bebeğe gerek bile kalmaz ama en önemlisi sakın kalmamız lazım stres yönetimi önemli bende baş edemiyorum stresli uzman desteği almaya düşünüyorum birazcık kendinize zaman ayırın

Çok haklısın canım evet tüp Bebek Dr u ocean mommy vermişti içinde OMEGA d vit bisuru vitamin var onu kullanıyorum ekstra folik asit işte avokado falan tüketmeye çalışıyorum kabak çekirdeği bide işte şimdi arı sütlü Ballı bir karışım aldım ona başlayacam inşallah doğal yoldan nasip olur çünkü tüp Bebek süreci çok ama çok zor. Bide biz şehir değiştirerek gidiyorduk bizim oldugumuz yerde yoktu her gidisimiz 5 saatlik yoldu. İnşallah nasip olur çok teşekkür ederim

Çok üzülerek okudum okurken ezan okundu sana dua ettim Rabbim bir an önce seni muradına erdirsin inşallah. Her şey rabbimden biliyorum zamanı gelince en güzeliyle mükafatlandıracak sen de bu arada bir 3 ay bir diyetisyenle çalış istersen ya da çok iyi araştırıp ona göre beslen prowomen diye bir vitamin var ben iyi olduğunu biliyorum .imprly diye bir vitamin çok övülüyor yorumlar çok iyi. Bir de ben mfk nın vitaminlerine çok güveniyorum. Bence o karışım yerine bunları lütfen bir araştır düzenli en az 3 ay kullan. Bak gör yumurtaların tepki verecek istenilen kaliteye gelecek sonrasında da devamı gelecek Allah’ın izniyle.

Bir şey sormayı unuttum çk kaybın olduğu için eşine bakıldı mı sperm değerlerine

Amiin Allah razı olsun çok teşekkür ederim inşallah bugünler geçer ve bunları birgün elimde bebeğimle okurum burdaki herkese bende Umut olurum isteyen herkesin kucağı dolsun inşallah Mfk çok pahalı geldi bana o yüzden ordan almadim ama bu diğerlerini bir arastirayim canım çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…