- 24 Eylül 2013
- 9.839
- 32.208
- 748
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Hayat çok değişik. Ben de babamın bir an önce ölmesini isterim mesela. Sadece hayatımızı mahvetmek üzere var çünkü. Ya da evlendim ama çok korkunç bir evlilik yaşadım, boşandım. Hiç evlenmemeyi dilerdim. Babanız konusunda şanslınız ama bence evlenmedim diye üzülmeyin. Belki de hayat böyle daha güzeldir sizin için. Ayrıca şu korona ile görüyorum ki yarına çıkma garantimiz yok. Sağlıklı insnaların bile öldüğü bir hastalık. Korkmak yerine var olana sarılmak lazımGelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Evlenmedim; ailem yok, esim yok, cocugum yok. Halbuki aile oyle degerli bir kavram ki... Olmadi iste.
Uzgunum...
Sana anlamsız geliyorsa cevap vermemek gibi bir seçeneğin var. Böyle birinin mutsuz ve yalnız olmasına şaşırmadım. İyi geceler :)Anlamsiz seyler yazarsaniz boyle tepki alirsiniz. Kaygilarimdan bahsediyorum, her sey insanin elinde gibi anlamsiz bir cumle kuruyorsun.
Bir digeri de diyor ki sukretmek lazim, sukursuzmusum gibi sanki.
Yorum yapmak zorunda degilsiniz.
Anlamsiz seyler yazarsaniz boyle tepki alirsiniz. Kaygilarimdan bahsediyorum, her sey insanin elinde gibi anlamsiz bir cumle kuruyorsun.
Benım de bi arkadsım var 34 yasında, cok secici davranıyor evlilikte tabıkı hakkı da ama olur olmadık seylerı bahane edip talıplerini geri cevirdi, öyle biriyle sevgili olcak Bı kız da deıl,Hanı belkı zamanla tanısa olcak o iş..36. Evet, var.
Benım de bi arkadsım var 34 yasında, cok secici davranıyor evlilikte tabıkı hakkı da ama olur olmadık seylerı bahane edip talıplerini geri cevirdi, öyle biriyle sevgili olcak Bı kız da deıl,Hanı belkı zamanla tanısa olcak o iş..
Hayatınızda biri olmadıgı ıcın de anne babaya asırı duskunsunuz, hakkınızda hayırlısını diliyorum.. Umarım Allahım gonlunuze gore bırını cıkarır, sıze kol kanat gerecek destek olacak..
Bu arada ben babamı 6 yıl once kaybettim, dunyam basıma yıkıldı.. 1 yıl ne yaptıgımı hıc bılemedım, sonra esım cıktı karsıma cok destek oldu bana.. Hayat devam edıyor...
SevgiliGelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Evlenmedim; ailem yok, esim yok, cocugum yok. Halbuki aile oyle degerli bir kavram ki... Olmadi iste.
Uzgunum...
Cok tesekkur ederım, Allah razı olsun..Basiniz sag olsun. Huzur icinde uyusun babaniz.
Bir hayat arkadasina, bir destege oyle ihtiyacim var ki... Tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin.
SevgiliSummer-girl umarım olacak.
Bize hep toplum tarafından 30ların başında eşin, çocuğun hatta çocukların olmalı diye empoze ediliyor.
Halbuki hayat arkadaşının ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin.
Daha yaşın 36. 30larda tanışıp evlenen hatta nasipse çocuğu olan çok kişi var.
Burada yapılması gereken; esnek bir hoşgörüye sahip olup insanlara şans vermek. Hemen kesip atmamak.
Bir de eğer kriterler çok fazla ise belli başlı duruma getirmek..
Mesela; şu meslekten olsun, şusu olsun busu olsun yerine; işi gücü olsun, çalışkan olsun sebatkar olsun, bana değer versin demek..
Bu arada herşey bizim elimizde değil ben ona asla katılmıyorum.
Evet şans veririsin çabalarsın ama olmayacaksa olmaz.
Başkasının kalbine hükmedemezsin. Kalpler ısınmıyorsa zorla da olmuyor.
Siz gene çabalayın elinizden geleni yapın ama nasipse olduğunun da bilincinde olun..
Gönül işlerinde bireysel çaba yetmez. İki taraflı istek, gönül bağı lazım..
Sizin bir talibiniz vardı, olmadı mı o?
Bu konuda her şey elimizde değil. Üyeler size moral vermeye çalışıyor anlıyorum ama bu gönül işlerinde bu her şey elimizde tam konuya oturmuyor.Anlamsiz seyler yazarsaniz boyle tepki alirsiniz. Kaygilarimdan bahsediyorum, her sey insanin elinde gibi anlamsiz bir cumle kuruyorsun.
Ben de sizin yaşlarınızda böyle düşünüyordum. Gerçi hala o düşüncem geçmedi de..
Sizden daha büyüktüm hiç istemezken kendimi evlenmiş buldum desem yeridir. Yani diyeceğim o ki, hayat süprizlere dolu. Aile olayına bişey diyemem, anne babasını seven herkes 50 yaşına da gelse bunu düşünmeye devam eder maalesef.
Anlıyorum sizi..Bende aynı durumdaydım. Ondan çok iyi anlıyorum.Iste yorum var, yorum var. Tesekkur ederim yorumunuz icin.
Hayir, olmadi. Ufacik bir seyden oturu baglar koptu. Demek ki neymis, olmayinca olmuyormus. Oyle "her sey insanin elinde" gibi beylik cumlelere de gerek yokmus.
Toplum baskisini falan hic hissetmedim ben hayatimda, ailem bile bu konuda hicbir baski yapmadi bana ama ebeveynler yaslaninca kaygilar artiyor sanirim.
Anlıyorum sizi..Bende aynı durumdaydım. Ondan çok iyi anlıyorum.
Umutsuzdum ki erkek arkadaşım karşıma çıktı. Ben bu sitede 30larda çok evlenen üye duydum. Hatta çocuğu olan biliyorum. Bunlar nasip kısmet.
Başka durumlarda evet bireysel çaba çok önemli. Bir işte tutunmakta, bir sınavı kazanmakta vs.
Ama bu durumda karşı taraf istemezse kadın istediği kadar istesin olmaz.
Size tavsiyem çevrenize artık bende evlensem güzel olurdu deyin; kısmetin nereden geleceği belli olmaz.
Bir de şu pandemi geçsin, fotoğrafçılık veya trekking gibi unisex hobilere gidin.
Olur mu olur..
Ama bence bu durumun püf noktası; beklentiyi azaltmak. Umut etmek ama beklentiye girmemek.
Hatta sitede A ayynill var. O da umutsuzdu sizin yaşınızdaydı. Şu an ekimde nikahı olacak diye biliyorum.
Başka bir konuda konuşmuştuk. O da artık biraz umutsuz gibiydi ama bir anda karşısına nişanlısı çıktı.
Özetle lütfen umutsuz olmayın..
Sevgili A ayynill senin yorumunu da merak ediyorum.
Teşekkür ederim. İnşallah sizin de benim de olur..Yorumunuz ve orneginiz moral verdi. Tesekkur ederim. Mutluluklar sizin olsun.
Erken evlenen insanların çok farklı motivasyonları var.
Evde mutsuz,ailesi kötü, belki ailesi yok yA da fiziki olarak çirkin olduğu için ilk tuttuğunu götürmek ve hızlıca çocuk yaparak kendine birini ömür boyu bağlamak istiyor vs.
Birbiriyle kaliteli zaman geçirdiği için evlenen insan sayısı çok az.
ya da bazılarına hayatlarının aşkı denk geliyor bu da çok nadir.
aslında düzgün koşullar arıyorsanız yalnız olmanız çok normal.
bir de hayat çok sürprizli her an her şey değişebiliyor karamsar olmayın.
bana da sonsuza dek evlenemem gibi geliyor ve ailemin yaşlanması beni üzüyor sonra diyorum ki ana odaklan şu an yanındalar ve güvendeyiz yarın her şey değişebilir ve bu bizim elimizde değil.
akışta kalmak lazım.
KendiGelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Uzgunum...
Üzülmeyin lütfen 36 yas oyle cokta gec bir yas degil. Şimdiki aklimla 35 imden once evlenmezdim. Biraz sosyallesin. Herkes bir sekilde sevdiklerini kaybedecek, sevdiklerimizde bizi kaybedecekler. Bende ailemden uzaktayim ve kötü haber alacagim diye cok korkuyorum. Allah acilarini yasatmasin güzel sağlıklı ömürler nasip etsin ailelerimize. Varken kiymetlerini bilelim. Hayata bir sekilde tutunacaksiniz ama sevdiginizle ama kendiniz. Allah kimseye tasiyamayacagi yükü yüklemez. Umutlu olun, güzel seyler düşünün, karsiniza cikan insanlari muhakkak degerlendirinGelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Uzgunum...
Sizin yerinizde olmayı o kadar isterdim ki ailenizin kıymetini bilin hayatınızın tadını çıkarın bence. Bekarken evlenmeyi çok istedim çok sevdiğim adamla evlendim ama hayatımın en kötü günlerini hep o yaşattı bana. Geri dönüp aileme sığınmak istedim ama babam kapısını açmadı bana neymiş bizde boşanma olmazmış. 2 yaşında bebeğimle(varlığına şükürler olsun çok zor bir çocuk) sürünüyorum gidebileceği yere kadar..Gelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Uzgunum...
Şuan 50 yaşında bekar bir tanıdığım iki sene önce sohbet arasında biri kaynanasını anlatırken şey demişti, benim kaynanam öyle olmaz inşallah ya. Ben de ne yalan söyleyeyim içimden, yani bu yaştan sonra nasıl olcak ki zaten falan demiştim. Bu arada ben de bekarım ve ara ara sizin gibi düşüncelere kapılıyorum. Yani içimden geçen onu küçümsemek için değil de toplumsal yargılardan kaynaklı karamsar düşüncemdi. Birkaç hafta önce nişanlandı bu tanıdığım. Bana da hem sürpriz hem moral oldu gerçekten bazen çok karamsar olabiliyoruz ama gerçekten hayat sürprizlerle doluymuş.Gelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.
Uzgunum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?