• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmadi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama olmalı ya herif boşamıycam diye keyfine gelmez yıllarca kurtulamayacak mısın?
Bu ne saçmalık..
Evet öyle, 3 sene sürüyor maalesef
3 sene ustune karşı taraf hala bosanmamaya direnirse, evlilik birliği bu saatten sonra devam ettirilemez diye mahkeme boşanmayi gerceklestiriyor

evet tam anlamiyla hem de. Hele bir de tebligat gitmesi gerekiyormus, eline gecmesi lazimmis. Adamin adresi yoksa yada kacaksa yandin yani.
Ben hiç öyle birşeyi duymadım
adam gaipse makhme krariyla gaipligi ilan edilir ve eşi boşanmak istiyorsa bosanabilir belirli bir süre sora

Sagolun okudum yorumlari ama cok kirginim hazirlandim heyecandan uyuyamadim gece ve bi hic icin. Sinirlerim cok bozuk. Bari seviyorum bosanmicam de ya da en azindan sevmiyorum cik git de...

Ne yapmaya calistigini cozemiyorum. Anlamiyorum.
Sanki sana seni seviyorum , tekrar deneyelim dese ikna olacak gibisin.

Evet öyle, 3 sene sürüyor maalesef
3 sene ustune karşı taraf hala bosanmamaya direnirse, evlilik birliği bu saatten sonra devam ettirilemez diye boşanma gerceklesiyor

Böyle bilmiyordum.
Peki bir sorum var.

Diyelim ki iki taraf da boşanmayı istedi birlikte gidip imza attılar.
Sonra mahkeme tarihi geldi.
Adam şimdi diyor ki vazgeçtim boşanmıycam gelmiycem mahkemeye.
Kadın kesinlikle istemiyorum seni diyor.

Bu durumda adamın fikrini değiştirmesi süreci uzatır mı?
Başlangıçta anlaşmalı imzalar var sonuçta?

Böyle bilmiyordum.
Peki bir sorum var.

Diyelim ki iki taraf da boşanmayı istedi birlikte gidip imza attılar.
Sonra mahkeme tarihi geldi.
Adam şimdi diyor ki vazgeçtim boşanmıycam gelmiycem mahkemeye.
Kadın kesinlikle istemiyorum seni diyor.

Bu durumda adamın fikrini değiştirmesi süreci uzatır mı?
Başlangıçta anlaşmalı imzalar var sonuçta?
Anlaşmalı boşanma çekişmeli boşanmaya dönüşür. Vazgecen taraf ne kadar direnirse dirensin en fazla 3 sene uzatabilir

Evet uzatabilir çünkü bir nevi mahkemenin görevi evlilik birliğinin devamliligina teşvik etmektir.

Teşekkür ederim..
Doğrusu başta anlaşmalı gidip imza atmış çocuk oyuncağı değil bu istediği gibi
borusunu öttüremez diye düşünüyordum..

Ama sunuda ekliyim, kusursuz veya daha az kusurlu taraf uzatabilir en fazla üç sene.
kusurlu taraf uzatamaz
mesela kadın aldatiliyor, koca boşanmak istiyor boşanma davası acıyor. Kadın boşanmak istemiyorsa 3 sene sürüyor mahkeme.
Tam tersi, adam aldatır kadın boşanma davası acıyor, bütün delilleri mahkemeye sunuyor, illa 3 yıl sürecek diye birşey yok. Delillere göre mahkeme kararını veriyor.

Iyice düşün taşın justcum
detaylari bilmiyorum gerçi..

Ama sunuda ekliyim, kusursuz veya daha az kusurlu taraf uzatabilir en fazla üç sene.
kusurlu taraf uzatamaz
mesela kadın aldatiliyor, koca boşanmak istiyor boşanma davası acıyor. Kadın boşanmak istemiyorsa 3 sene sürüyor mahkeme.
Tam tersi, adam aldatır kadın boşanma davası acıyor, bütün delilleri mahkemeye sunuyor, illa 3 yıl sürecek diye birşey yok. Delillere göre mahkeme kararını veriyor.

Şöyle ki adam ben seni aldattım diye itiraf ediyor.
Boşanmak istiyorum diyor.
Sonra birlikte boşanmak için başvuruyorlar imzalar atılıyor.
Bu sırada kadın facebooktan kadınlarla yazışmaları buluyor ama sahte profili adamın kendi adı soyadı değil.

Şimdi adam vazgeçtim boşanmak istemiyorum, gelmem mahkemeye diyor.
Kadın affetmiyor diye gizli bir face hesabı açmış kendi adı soyadı ile ama
başka bir kadınla ilişkisi var durumu yapmış.
Bu sayfanın çıktısı bile delil sayılır mı?

Kadın bunu gösterip bu adam beni aldattı alın kanıtları ben artık istemiyorum boşa uzatmayın dese yine de uzar mı acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X