• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmayacağını bildiğiniz bir ilişki olduğu halde hala çok sevmek

littlemermaid993

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
365
810
18
32
Herkese merhaba,

Çok farklı olduğunuz, beraber olmayacağınızı bildiğiniz ama hala çok sevdiğiniz birini tamamen hayatınızdan çıkarmak mı gerekli? Yoksa arkadaş kalıp, duygularınızın bitmesini beklemek mi doğrusu? Karşı taraf bir şekilde bahanelerle hep iletişimde kalmak istiyor.

Mantığımla hareket eden bir insanım ne kadar çok seversem seveyim hiçbir ortak noktada buluşamayız, beraber olamayacağımız belirgin bir durum. Zamanla duygularımın biteceğine de eminim, hiçbir acı sonsuza dek sürmüyor. Sadece nasıl bir adım atarak bu durumu kendime en az hasarla atlattırabilirim diye merak ediyorum.

Ek yapayım : Aslında hiçbir şekilde görüşmüyorduk aylardır. 15 gün önce bana ulaştı benim doktora için gideceğim yerden uğraşmış ve kabul almış, yani o da gelecek. O günden beri bu bahane ile ara ara yazıyor, ben de kısa kesiyorum ama cevap vermeden duramıyorum.

Ek2 : İkimiz de bekarız ve hiç evlenmedik. Ben 25 , karşı taraf 26 yaşında. Kariyer ve eğitim farkımız yok ama aşmamızın imkansız olduğu bir inanç ve yetiştirilme tarzı farkımız var. Ortak nokta bulamıyoruz daha önce denedik ve birbirimizi yıprattık

Son düzenleme:
Bütün iletişim kanallarını kapatacaksınız. Unutmanın başka yolu yok sanırım.
Her gün yüzyüze gediğiniz biri değilse daha kolay
Görüşüyosanız görüşmeyeceksiniz, konuşuyosanız artık konuşmayacaksınız.
İmkansızsa kendinize acı çektirmenin anlamı yok

Herkese merhaba,

Çok farklı olduğunuz, beraber olmayacağınızı bildiğiniz ama hala çok sevdiğiniz birini tamamen hayatınızdan çıkarmak mı gerekli? Yoksa arkadaş kalıp, duygularınızın bitmesini beklemek mi doğrusu? Karşı taraf bir şekilde bahanelerle hep iletişimde kalmak istiyor.

Mantığımla hareket eden bir insanım ne kadar çok seversem seveyim hiçbir ortak noktada buluşamayız, beraber olamayacağımız belirgin bir durum. Zamanla duygularımın biteceğine de eminim, hiçbir acı sonsuza dek sürmüyor. Sadece nasıl bir adım atarak bu durumu kendime en az hasarla atlattırabilirim diye merak ediyorum.
Hiçbir şekilde görüşmeyerek.

Bütün iletişim kanallarını kapatacaksınız. Unutmanın başka yolu yok sanırım.
Her gün yüzyüze gediğiniz biri değilse daha kolay
Görüşüyosanız görüşmeyeceksiniz, konuşuyosanız artık konuşmayacaksınız.
İmkansızsa kendinize acı çektirmenin anlamı yok

Hiçbir şekilde görüşmeyerek.

Aslında hiçbir şekilde görüşmüyorduk aylardır. 15 gün önce bana ulaştı benim doktora için gideceğim yerden uğraşmış ve kabul almış, yani o da gelecek. O günden beri bu bahane ile ara ara yazıyor, ben de kısa kesiyorum ama cevap vermeden duramıyorum.

Herkese merhaba,

Ek yapayım : Aslında hiçbir şekilde görüşmüyorduk aylardır. 15 gün önce bana ulaştı benim doktora için gideceğim yerden uğraşmış ve kabul almış, yani o da gelecek. O günden beri bu bahane ile ara ara yazıyor, ben de kısa kesiyorum ama cevap vermeden duramıyorum.

Yeni bir ortama girecek ve tek kalmamak adına sizinle iletişim kuruyor olabilir. Ve olmayacağını bildiğiniz bir şeyi zorlamaya gerek yok sonradan bir şeyler yaşayınca çirkin bir hale gelebilir . En güzeli seviye ve mesafenizi koruyun.

kendinehas kendinehas 8993 8993 deniz1923 deniz1923 Siz de mesajı beğenmişsiniz bana söz hakkı doğdu. Yalnızca erkek evli olunca mı ilişki yaşamak imkansız oluyor ben anlayamadım. İnanç ve yetiştirilme tarzı olarak çok farklıyız, şu an aynı konumdayız ama o bir türlü 'beraber olduğum kadın benden bir adım geri olacak, benim egom zedeleniyor yoksa' kafasından çıkamadı. Ne yüksek lisans ne de iyi bir kariyer bu kafayı değiştiremedi onda. Önceki konularımda var zaten eski sevgilim kendisi. Hayatım boyunca hiçbir evli erkeğe başka bir gözle bakmadım, öyle bir şeyin düşünülmesi bile benim açımdan çok kötü.

Yeni bir ortama girecek ve tek kalmamak adına sizinle iletişim kuruyor olabilir. Ve olmayacağını bildiğiniz bir şeyi zorlamaya gerek yok sonradan bir şeyler yaşayınca çirkin bir hale gelebilir . En güzeli seviye ve mesafenizi koruyun.

En yakın arkadaşım da aynı sizin gibi diyor orada yalnız kalmamak için sana yazıyordur diyor. Biz çok iyi ayrılmadık aslında ama başlarda ben çok iyiydim sonra niyeyse özlemeye başladım. Şimdi mesafeliyim evet korumaya gayret ediyorum

kendinehas kendinehas 8993 8993 deniz1923 deniz1923 Siz de mesajı beğenmişsiniz bana söz hakkı doğdu. Yalnızca erkek evli olunca mı ilişki yaşamak imkansız oluyor ben anlayamadım. İnanç ve yetiştirilme tarzı olarak çok farklıyız, şu an aynı konumdayız ama o bir türlü 'beraber olduğum kadın benden bir adım geri olacak, benim egom zedeleniyor yoksa' kafasından çıkamadı. Ne yüksek lisans ne de iyi bir kariyer bu kafayı değiştiremedi onda. Önceki konularımda var zaten eski sevgilim kendisi. Hayatım boyunca hiçbir evli erkeğe başka bir gözle bakmadım, öyle bir şeyin düşünülmesi bile benim açımdan çok kötü.
Bu ilişki sizin içinize sinmemiş ki dert edinip konu açmışsınız.
Evli ya da bekar, belki de ölesiye size aşık.
Ama aşk denilen şey çok geçici bir olgu, ömrü çok kısa, eğer ki içinde şüphe barındırıyorsa.
Kafa yapınız, kültürleriniz birbirinize uymuyorsa öyle ya da böyle ilişki olmaz ve irtibatı sağlama kanalllarını da kapatmak gerekir.

Bu ilişki sizin içinize sinmemiş ki dert edinip konu açmışsınız.
Evli ya da bekar, belki de ölesiye size aşık.
Ama aşk denilen şey çok geçici bir olgu, ömrü çok kısa, eğer ki içinde şüphe barındırıyorsa.
Kafa yapınız, kültürleriniz birbirinize uymuyorsa öyle ya da böyle ilişki olmaz ve irtibatı sağlama kanalllarını da kapatmak gerekir.

Haklısınız, içime kesinlikle sinmiyor. Hayatım boyunca uğruna savaştığım bütün düşüncelere ters bir ilişki olur eğer onun istediği gibi bir ilişkimiz olursa. Tekrar görüşmeye başladığımızda alt metinde hep 'ben artık eskisi gibi değilim' konuşmaları yapıyor. Ben insanların değişebileceğine inanmıyorum. 3-4 ay önce 'ben ortadoğuluyum, ben hayatımdaki kadının benden daha başarılı olmasını kaldıramam, ailem zaten seni kabul etmez' diyen erkek, bir anda aşırı modern bir düşünce yapısına mı bürünecek? Muhtemelen bir 10 sene sonra doktoralı, kariyerinin zirvesinde ama memleketten annesinin uygun gördüğü bir kadınla evlenen bir erkek olacak. Bazı şeyler değişmiyor bu coğrafyada.

Biz sizi tanımayız etmeyiz . Hakkınızda kötü düşünmek için özel bir çaba sarf etmedik . Neler gördük burada neler okuduk aklınız şaşar . Siz de takip ediyorsunuz belli ki .

Burada bir konu açıldığında insanlar o konu hakkında yorumlarını detaylar üzerinden ilerletir . ulasimiz ulasimiz adlı arkadaşımız da burada oldukça zaman geçirmiş sizden benden eski bir üye belli ki . Önceki tecrübelerine dayanarak , konunun çıkış noktasından yola çıkarak , size yardımcı olabilmek adına böyle bir soru sormuş . Alınganlık yapmanıza lüzum yok bence .

Açıkladığınıza göre tamamdır . Siz evli bir adamla bir şeyler düşünmüyormuşsunuz .

Bizim yönelttiğimiz sorunun cevabını almış olduk aklına böyle bir şey takılan biri de varsa , bunu okuyup daha doğru yorum yapacak , ona göre diğer üyelerde konunuzu ilerletecek .

Konunuzdaki sorun da insanın genleriyle alakalı bir durum . Ataerkil bir toplumda büyümüş bir erkeği istediğimiz kadar tedrisattan geçirelim kadının kendisinden önde olmasını kabul etmiyor . Önceki konunuzu bilemem hak verirsiniz ki. Bende bundan dolayı acaba adam evli mi ki de imkansız olduğu bu kadar vurgulanmış diye merak ettim .

Sizin durumu imkansız hale getiren beyefendinin kafasındaki egoları . Aşmak da pek zor gibi .

Biz sizi tanımayız etmeyiz . Hakkınızda kötü düşünmek için özel bir çaba sarf etmedik . Neler gördük burada neler okuduk aklınız şaşar . Siz de takip ediyorsunuz belli ki .

Burada bir konu açıldığında insanlar o konu hakkında yorumlarını detaylar üzerinden ilerletir . ulasimiz ulasimiz adlı arkadaşımız da burada oldukça zaman geçirmiş sizden benden eski bir üye belli ki . Önceki tecrübelerine dayanarak , konunun çıkış noktasından yola çıkarak , size yardımcı olabilmek adına böyle bir soru sormuş . Alınganlık yapmanıza lüzum yok bence .

Açıkladığınıza göre tamamdır . Siz evli bir adamla bir şeyler düşünmüyormuşsunuz .

Bizim yönelttiğimiz sorunun cevabını almış olduk aklına böyle bir şey takılan biri de varsa , bunu okuyup daha doğru yorum yapacak , ona göre diğer üyelerde konunuzu ilerletecek .

Konunuzdaki sorun da insanın genleriyle alakalı bir durum . Ataerkil bir toplumda büyümüş bir erkeği istediğimiz kadar tedrisattan geçirelim kadının kendisinden önde olmasını kabul etmiyor . Önceki konunuzu bilemem hak verirsiniz ki. Bende bundan dolayı acaba adam evli mi ki de imkansız olduğu bu kadar vurgulanmış diye merak ettim .

Sizin durumu imkansız hale getiren beyefendinin kafasındaki egoları . Aşmak da pek zor gibi .

Siz de haklısınız ama insan kendi ile yanyana düşünemeyince bu tarz şeyleri, kötü hissediyor.
İmkansız olmasının sebebi dediğiniz gibi bu durumu aşmamızın mümkün olmayışı. O egosundan sıyrılamaz ben de kendimi bu tarz bir ilişkinin içine sokmam. Benim annem ve babam da aynı şeyleri yaşamış ama onlarda olumlu ilerlemiş. Annem doktor, babam annemin kariyerini kaldıramayınca evlenince yüksek lisansa başlamış ve sonra doktora derken akademisyen olmuş :) Bizde kariyer farkı da yok, ikimiz de yüksek lisans mezunuyuz ve doktora yapacağız. Aynı iş yerinde tanıştık. Ama bana geldiği önerme: sen ilkokulda özel okulda okudun, ben okumadım, kaldıramıyorum. Ben de anlayamıyorum işte...

Siz de haklısınız ama insan kendi ile yanyana düşünemeyince bu tarz şeyleri, kötü hissediyor.
İmkansız olmasının sebebi dediğiniz gibi bu durumu aşmamızın mümkün olmayışı. O egosundan sıyrılamaz ben de kendimi bu tarz bir ilişkinin içine sokmam. Benim annem ve babam da aynı şeyleri yaşamış ama onlarda olumlu ilerlemiş. Annem doktor, babam annemin kariyerini kaldıramayınca evlenince yüksek lisansa başlamış ve sonra doktora derken akademisyen olmuş :) Bizde kariyer farkı da yok, ikimiz de yüksek lisans mezunuyuz ve doktora yapacağız. Aynı iş yerinde tanıştık. Ama bana geldiği önerme: sen ilkokulda özel okulda okudun, ben okumadım, kaldıramıyorum. Ben de anlayamıyorum işte...

Ya kalp önemli elbette . Ama bu devirde mantık daha önemli bence .

İleride en ufak bir davranışınızda alınganlık yapıcak gibi biri . Aşağılık kompleksi olan insanlar cidden ruhunuzu sömürür .

Aranızdaki aşk sönünce elinizde bir adet kaprisli kocayla kalıverirsiniz.

Daha felaket senaryo ziyan olup giden çocuklar sahneye çıkar .

Eşimin böyle bir arkadaşı var. Kızla mezhep ve siyasi görüş farklılıkları vardı ve en başından beri aileleri karşıydı. 7 sene bir ayrıl bir barış zorla yürüttüler ilişkilerini. Şimdi ayrılar ve bence birbirlerini çok yordular kavgalar kuslükler..
Bence bıçak gibi kesin arkadaş kalmayın.
Inşallah çok mutlu bir hayatınız olur

Eşimin böyle bir arkadaşı var. Kızla mezhep ve siyasi görüş farklılıkları vardı ve en başından beri aileleri karşıydı. 7 sene bir ayrıl bir barış zorla yürüttüler ilişkilerini. Şimdi ayrılar ve bence birbirlerini çok yordular kavgalar kuslükler..
Bence bıçak gibi kesin arkadaş kalmayın.
Inşallah çok mutlu bir hayatınız olur

Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz beni çok mutlu etti. Haklısınız konuşmuyorken daha iyiydim şimdi boş yere kafam karışıyor en iyisi kesmek.

O kafa yapısını çok iyi bilirim,
Eski konularımda da var fikir edinmek isterseniz,
Önce bi sure uğraştım,
Sonra inancın yetersiz dedi bigün,
Başka bir gün bana itaat etmiyorsun dedi (köpegim çünkü),
Başka bir sefer hizmetkâr olmayışımdan şikayet etti,
Benim çevremdeki herkes bana biat ediyor, etmezsen olmaz dedi filan örnekler çoğaldı gitti.
Sonuç paketledim, gönderdim.

Olmaz canim, olmuyor.
Ben de malesef çok sevmiştim ama zamanla bu yoz düşünceleri herşeyi bitirdi.
Lütfen bıçak gibi kes,
Ben 4 yıl uğraştım. Daha modern gibi göründüyse de aslında hiç değişmedi..

Başlığı çözmeye çalışırken, beyin devreleri yandı dersiniz :KK51:

Bence hiçbir şekilde görüşmeyin.

O kafa yapısını çok iyi bilirim,
Eski konularımda da var fikir edinmek isterseniz,
Önce bi sure uğraştım,
Sonra inancın yetersiz dedi bigün,
Başka bir gün bana itaat etmiyorsun dedi (köpegim çünkü),
Başka bir sefer hizmetkâr olmayışımdan şikayet etti,
Benim çevremdeki herkes bana biat ediyor, etmezsen olmaz dedi filan örnekler çoğaldı gitti.
Sonuç paketledim, gönderdim.

Olmaz canim, olmuyor.
Ben de malesef çok sevmiştim ama zamanla bu yoz düşünceleri herşeyi bitirdi.
Lütfen bıçak gibi kes,
Ben 4 yıl uğraştım. Daha modern gibi göründüyse de aslında hiç değişmedi..

Hemen bakacagim konulariniza cok tesekkur ederim. Bizde 1 sene hic belli etmedi. Felsefe, sanat kuluplerinden cikmayan, feminist oldugunu one suren bir erkekti. Ben de onlara asik oldum. 1 senenin sonunda gercek yuzunu ortaya cikardi bu sefer de 'Benim hayatimdaki kadin haric feministim' demeye basladi :/ Nasil kandirdin beni bir sene diye hesap sorunca, zamanla bana cok baglanmismis o yuzden bunlar ortaya cikmismis. Ben fark eder etmez ayrildim ama simdi tekrar konusursam bir 4-5 sene de benden gidecek kesin.

Back
X