Bebek isi planla programla olacak birşey değil canim. Her bebeğin dünyaya geleceği vakit saat bellidir. Sabirla beklemek gerekiyor. Biz de benzer sikintilar yasadik hatta doktorlar ümidi kesti tüp bebek deneyelim dediler o kadar vahimdi durum ama biz tüpbebek karari aaldıktan 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrebdim. Dünyalar benim oldu. Simdi dört gözle suyaya gelmesini bekliyoruz. Rabbim en kLisa zamanda size de nasib eder inşallah.
Doktorların böyle söylemesi norma, 1 sene dolmadan tedaviye dahi başlamıyorlar. Çünkü 1 sene korunmasız ilişkide dahi hamile kalınamayabiliyor. Zaten bir ayda bile hamile kalma olasılığı %20 imiş.
onlar öyle hastalara maruz kalıyorlar ki bir şey diyemiyorum. İlk ay hamile kalamadı diye telaşlananlar bile var...Evet aslında doğru söylüyorsun ama o alaycı bakışları unutamıyorum.kaç gün kendime gelememiştim
cok sukur etmelısın saglıklısınız bende evlendım de 8 ay ne kadar ugrasmıstım üzülmüştüm aglamıstım ta kı esımı dokrora göturdum de sonucu almaya tek basıma gıtmıstım dokrorun acıyarak bakısları cocugunu asla olmaz demesını hıc unutmuyorum meger o 8 aymıs benım annelık heyacanım umudum beklemmek ne buyuk umutsuz sımdı zaten olmuycak bılıyorumz evlenmeden once adet olmak nasıl normalse sımdıde oyle nasıpse elbet olcaktır bı gun kısmet...evlılıgı yıpratmana degermı mutlsun saglıklısınız yakında olcaktır o heycanın bıle tadını cıkarın dua edın allah en kısa zamanda mutlulugunu tamamlasın27 yaşındayım bir yıldır evliyim. En büyük hayalim eşimle evlenmekti. Evlendik çok şükür sonra hayalim bebek oldu. Ama olmuyor her seyi denedik bir sürü test yaptırdık ikimizde gayet sağlıklıymışız doktor bize, derdiniz ne sizin dercesine alaylı bir şekilde bakarken ağzına kürekle vurasım gelmişti bundan 4 ay önce. Kürler, Dualar, ovül. Testleri ve daha neler neler. Yok olmuyor. Ben eşime belli etmiyorum üzüldüğümü oda bana. Çok mutlu bir çiftiz aslında. Çok şükür durumumuz iyi borcumuz yok kv kp derdimiz yok ikimizde ailelerimizden yana cok şanslıyız. Dert yok tasa yok ama bebekte yok. Kendime dert mi arıyorum dersiniz? Hayır aslında ama eksik hissediyorum kendimi. Tam olarak tanımlayamadığım bir durum bu. Bekarken hep eşimi özlerdim bir gün bile görmeyince ama şimdi olmayan bir varlığı özlüyorum!! Haftaya yine regl olcam biliyorum ve artık yorulduğumu hissediyorum. Regli biticek ayy yumurtlama günü hesaplama, akıntı takip etme dertlerim başlayacak. Kimseyle paylaşamıyorum içimdekileri kiminle paylassam artık abarttığımı düşünüyorlar ve ben buna deli oluyorum. Kafaya takmamak gerekirmiş ama bebek isterken nasıl takılmaz kafaya. Daha erkenmiş hayatımızı yaşayacakmısız ve buna benzer cümleler, bilirsiniz. Pardonda siz mi karar vereceksiniz erken mi değil mi demeden edemiyorum. ( içimden de olsa) anneler anne adayları hamile kalmam mucizeydi diyenler bir iki söz söyleyin de kocam eve gelmeden gülsün yüzüm sıyrılayım şu bunalım halimden.
Destek bekliyorum hepinizden. Şimdiden çok teşekkürler her birinize.
Sevgiler,
Evet aslında doğru söylüyorsun ama o alaycı bakışları unutamıyorum.kaç gün kendime gelememiştim
o kadar çok örnek var ki etrafımda..
mucize denebilecek...
ya da sadece kafaya taktıkları için olmayan ve kafaya takmayı bıraktıkları ay hamile kalan akrabam...
bir arkadaşıma doktor asla doğal yolla çocuğunuz olmaz demişti (olmuyordu da) ve tüp bebekle ikizleri oldu..
doktor halen doğal yolla asla olmaz dediği için korunmadılar ve bebekler 1 yaşına gelmeden doğal yolla bir hamilelik daha..
akrabam dediğimse ; 1 seneden fazla çocuk için uğraşan.. her ay ağlayıp krizlere giren.. duyduğu herşeyi deneyen, gitmediği doktor ve okuyup üfleyen hoca kalmayan..
en sonunda "olmayacak bu iş" kabullenmesi ve ardından hamilelik hatta ikinci bebek..
demek istediğim bebekler Allah nasip ettiği zaman geliyor, bence sen de takibi bırak canım, düşme o kadar üstüne.
bilimsel olarak kanıtlanmış çünkü.. stres hormonunun hem yumurta hem sperm üzerinde, döllenmeyi engelleyici şekilde etkileri varmış.
mümkün mertebe kafanı dağıt... ( böyle bir tavsiye istemiyordun biliyorum ama :) )
onlar öyle hastalara maruz kalıyorlar ki bir şey diyemiyorum. İlk ay hamile kalamadı diye telaşlananlar bile var...
Alıngan olmayın bence daha çok gerilirsiniz. Bir sorununuz, sağlık sıkınız yoksa ne mutlu size. Hem böyle uzun bekleyişler sonucu kavuşmak daha güzel oluyor :)
:) hayır aksine mutlu oldum bu ay karar verdm takibi bırakıyorum hatta buna suan karar verdim :)) yaşanmıs her olayı çok önemsiyorum hiç biri tesadüf değil ne de olsa :)
cok sukur etmelısın saglıklısınız bende evlendım de 8 ay ne kadar ugrasmıstım üzülmüştüm aglamıstım ta kı esımı dokrora göturdum de sonucu almaya tek basıma gıtmıstım dokrorun acıyarak bakısları cocugunu asla olmaz demesını hıc unutmuyorum meger o 8 aymıs benım annelık heyacanım umudum beklemmek ne buyuk umutsuz sımdı zaten olmuycak bılıyorumz evlenmeden once adet olmak nasıl normalse sımdıde oyle nasıpse elbet olcaktır bı gun kısmet...evlılıgı yıpratmana degermı mutlsun saglıklısınız yakında olcaktır o heycanın bıle tadını cıkarın dua edın allah en kısa zamanda mutlulugunu tamamlasın
Ne kadar süredir deniyorsunuz?
tesekur edeım canım lutfen kafana takma rabbım vercek kı saglıklısınız ısteyen herkez evlat kokusunu hıssetsınCanım benim sende ümidini yitirme Allah çok büyük bizde bir gün anne olacağız dularımda seni unutmayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?