- 20 Ocak 2013
- 4.045
- 9.175
- 408
- Konu Sahibi elifcik_45
-
Guzel yazmissiniz.Ne tuhafsınız...
Ortada sorun, ailenizin nişanlınızı sizin yanınıza yakıştıramaması, nişanlınızı çirkin bulması değil miydi?
Bugün; kayınvalidenizin 70 yaşında olup, evlenme meraklısı gibi kolsuz giymesi(!)... Ailenizin uygun gördüğü gibi giyinmemesi!!
Kayınvalidenizi tebrik ederim. Sizi kapalı olmanıza rağmen gelini olarak kabul etmiş. Belli ki hayat görüşleriniz farklı...
7 yıl sorun çıkarmamış, oğlunun mutluluğunu düşünmüş...
Dereyi geçene kadar demişsiniz ya? Ailenizi ne yerine koyuyuorsunuz burada?
Kayınvalidenizi de sahtekar gibi davranmasını istiyorsunuz..
Kadının konuşmalarını halini tavrını değiştirmesini istiyorsunuz. Yani bir nevi size gelirken kostüm giyip rol kesecek....
Çok sinirlendim!! Lütfen mantıklı düşünün... Aklı selim davranın...
Neden ailenizin istediği gibi giyinsin?
Te Allam ... kadın gelmiş 70 yaşına, kim bilir neler yaşadı neler gördü, hayat tarzını değiştirmemiş...
Şimdi gelmiş bir.... neyse
Neyse yaa...
Beni de ailem yetistirdi, bende ailem gibi dar bakiyorum demissin, o yuzden buradaki yorumlari cok iyi degerlendir diyeyim once..
Cok takildigin kayinvalidenin giyim tarzi. 70 yasindaki kadin icin, bari 2 yil kopruyu gecene kadar bize gelirken duzgun giyinsin demisin. 70 yasindan bahsediyorsun. 20kusur yasindaki sen empati kur. Yarin bigun oglun acik kiz istese, kiz ailesine yaranmak icin basini acarmisin? Hadi bas acmak uc bi ornek, pardesunu yada ferace mi ne onu cikarir daha normal giderim der misin? Derim diyosan ayril..
Aileme baktim aileme baktim diyorsun. E guzelim, senin ailen degil miydi nisanlini sirf tipinden dolayi istemeyen? Sen de dindar bi kiz oldugunu iddia ediyorsun. Simdi sen degerlendir kolsuz giyinmek mi daha gunah? Allahin yarattigi kulu begenmemek mi? Kolsuz giyinmek daha buyuk gunah dersen ayril..
8,5 ayda 8 kere geldi demissin. Az bulmussun. Burda bi kac baslik okusan bile anlarsin, hem de kadin oglu istenmedgi halde ve daha koskoca 2 yil oldugu halde dugune, cok ciddi soyluyorum, cok bile gelmis. Ne konustular bu kdr cok daha 2 yil varken?? Daha konusulacak cok sey var ama hic ilgilenmiyorlar diyosan ayril..
Ev, altin birikimleri yok diyorsun. Turkiyede ki bu yasam sartlarinda hangi aile oglum, kizim hadi evleniyo demeden birikim yapabiliyo? Senin ailen birikim yapti mi kizim/oglum evlenir ev alirim diye.. 28 yasindayim, ailemin birikmis bin lirasi yoktur. Millet zor geciniyo ne birikimi? Kadin emekli hemsire demissin. Aylik aldgi 1500 lirayla ne ewi ve 2 yil kalan dugun icin ne altini bekliyosun??? Ki ewi kendiniz alacakmissin, daha nisanlin askere gitmemis, allhkorusun olum var, ayrilik var ne evi daha? Ne bu ac gozluluk?? Bu kadar madfiyatciyim diyosan ayril bencede..
Her seyi gectim, 7 yil cikmissin bu adamla. Simdi kendisinden tek bi sikayetin olmamasina rahmen yok anasi, yok parasi diye ayrilacaksin. Cok dindardin dimi? Allaha, kolsuz giyinenlerden daha cok inaniyordun?? Kolsuzu gec, askili dahi giyinirim ama senin su yaptgini yapmaya korkarim.. Bi adamin 7 yilini almissin, umut vermissin, tip, kilik kiyafet, ev, altin nedenlerinden ayrilacaksin ya, allah islah etsin ne diyim..
Bu kadar yıl ailesini bilmiyormuydunuz..şimdi ne değiştiki ..ya arada büyük saygısızlık yoksa aileler birbirini idare eder hergün birlikte değillerki bazı şeyleri görmezden geliceksiniz herkesin seçimi 8 yılda ailesinin tarznı giyimini far etmedinizmi..gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
ha bak iiliğine bişi demem iyi biri ama sanki zıttına giyer gibi yaptı ona sinirlendim ben.az dikkat etse yüreğim yanmıcak.
gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?