olmayınca olmuyo :(

Beni de ailem yetistirdi, bende ailem gibi dar bakiyorum demissin, o yuzden buradaki yorumlari cok iyi degerlendir diyeyim once..

Cok takildigin kayinvalidenin giyim tarzi. 70 yasindaki kadin icin, bari 2 yil kopruyu gecene kadar bize gelirken duzgun giyinsin demisin. 70 yasindan bahsediyorsun. 20kusur yasindaki sen empati kur. Yarin bigun oglun acik kiz istese, kiz ailesine yaranmak icin basini acarmisin? Hadi bas acmak uc bi ornek, pardesunu yada ferace mi ne onu cikarir daha normal giderim der misin? Derim diyosan ayril..

Aileme baktim aileme baktim diyorsun. E guzelim, senin ailen degil miydi nisanlini sirf tipinden dolayi istemeyen? Sen de dindar bi kiz oldugunu iddia ediyorsun. Simdi sen degerlendir kolsuz giyinmek mi daha gunah? Allahin yarattigi kulu begenmemek mi? Kolsuz giyinmek daha buyuk gunah dersen ayril..

8,5 ayda 8 kere geldi demissin. Az bulmussun. Burda bi kac baslik okusan bile anlarsin, hem de kadin oglu istenmedgi halde ve daha koskoca 2 yil oldugu halde dugune, cok ciddi soyluyorum, cok bile gelmis. Ne konustular bu kdr cok daha 2 yil varken?? Daha konusulacak cok sey var ama hic ilgilenmiyorlar diyosan ayril..

Ev, altin birikimleri yok diyorsun. Turkiyede ki bu yasam sartlarinda hangi aile oglum, kizim hadi evleniyo demeden birikim yapabiliyo? Senin ailen birikim yapti mi kizim/oglum evlenir ev alirim diye.. 28 yasindayim, ailemin birikmis bin lirasi yoktur. Millet zor geciniyo ne birikimi? Kadin emekli hemsire demissin. Aylik aldgi 1500 lirayla ne ewi ve 2 yil kalan dugun icin ne altini bekliyosun??? Ki ewi kendiniz alacakmissin, daha nisanlin askere gitmemis, allhkorusun olum var, ayrilik var ne evi daha? Ne bu ac gozluluk?? Bu kadar madfiyatciyim diyosan ayril bencede..

Her seyi gectim, 7 yil cikmissin bu adamla. Simdi kendisinden tek bi sikayetin olmamasina rahmen yok anasi, yok parasi diye ayrilacaksin. Cok dindardin dimi? Allaha, kolsuz giyinenlerden daha cok inaniyordun?? Kolsuzu gec, askili dahi giyinirim ama senin su yaptgini yapmaya korkarim.. Bi adamin 7 yilini almissin, umut vermissin, tip, kilik kiyafet, ev, altin nedenlerinden ayrilacaksin ya, allah islah etsin ne diyim..

Kolsuz giymesi cok normal, diledigi gibi giyinmekte ozgur, tipki sizin dilediginiz gibi kapanmakta ozgur oldugunuz gibi. Farkliliklari hosgorup bunlari hayatiniza alabilecekseniz iliskinizin pesinden gitmenizi oneririm. Ama sizin aile yapiniza uyan birisini ariyorsaniz o zaman belliki huzursuzluk cikacaktir. Karar tamamen sizin farkliliklari hosgorup onun ailesini de kendi aileniz yerine koyup koyamayacaginiza bakiyor. Ben sahsen sevgilimin ailesinin basi kapaliysa bunu yapamazdim.

Bakış açınız , yorumlarınız o kadar kötü ki bunu yazmak istedim sadece.Hemen hemen her yorumda benim de ifade edebileceğim eleştiriler yapılmış zaten size.Tabi ben çok daha sert dile getirirdim bunları ama arkadaşlar yazdığına göre yazmama gerek yok.Sizin kv. nize saygınız bile yok bence 7O yaşındaki kadını şamar oğlanı yapmışsınız siz ve aileniz.Aileniz ki; nişanlınızın tipine bile takık...Artık bizim dinimizin neresinde varsa bu...Ayrılın bence.Siz nişanlınızı da ailesini de çok üzersiniz ailece...

konu sahibine çok yüklenilmiş ama ben ne demek istediğini anladım...
böyle bi konuda ailesinin hassas olduğunu bilio biraz dikkat etseydi demek istemiş.. inadına yapar gibi algılamış bayanın kolsuz giyinmesini...
örneğin, benim kardeşimin erkek arkadaşı babam olmadığı için dedemle tanışmaya gelecekti..
dedem 90 yaşında.. eski kafalı biri..
kız kardeşimin erkek arkadaşı da küpeli..ve dedem böyle şeylerden nefret eder, köpürür. yaşlılığında verdiği huysuzlukla sinirlenir..
kardeşim söyledi.. erkek arkadaşı da aa olur mu öle şey ben böyleyim kişiliğimden ödün veremem böyle çıkcam karşısına demedi...
öyle mi tmm yeter ki dedemizin gönlü hoş olsun, dedi.. küpesini çıkardı öyle geldi..
kişiliğinden taviz mi verdi, hayır bence... sadece dikkat etti..

Guzel yazmissiniz.
70 yasina gelmisi gec, 23 yasindayim kimse benim giyimimden dolayi elestiremez kimse. Var mi boyle bi zihniyet.

7 sene demişsin ya bu kadar yıl farkedemedin mi
madem bu kadar ayrı görüşteydiniz neden bu kadar yıl nişanlanana kadar beklediniz
ayrıca kv kapalı gelini kabul etmiş siz kv kabul etmiyorsunuz açık diye
akraba ilişkileri yok demişsiniz bende kapalı bir gelin olarak ve akraba ilişkileri kuvvetli biri olarak söyleyeyim
akrabayla çok içli dışlı olmamak ne kadar rahat biliyor musun laf yok söz yok ohhh
benimde kv nin akraba ilişkileri kuvvetli değil ama bundan banane
banada ellerinde olduğu halde hiçbirşey yapmadılar eşim yaptı ve hala borç ödüyoruz
öderiz borç nedir ki ya allah evimize dirlik versin
bir şey söyleyeyim para pul altın ev hiçbir önemi yok evinde dirlik olmadıktan sonra
nişanlınla anlaşabiliyorsan seni ezdirmiyorsa senden mutlusu olamaz....

Nişanlınızı kaybetmek istemiyorsanız,oturun ailenizle konuşun.Sorun kayınvalideniz değil,aileniz.Kayınvalideniz sizin kapalı olmanızdan rahatsız olmamış ki,aileniz onun açıklığından rahatsız oluyor!Hadi ailenizin düşüncelerini değiştiremiyorsanız diyelim,siz neden insanları olduğu gibi kabul etmiyorsunuz?Karşımızdakine saygı,inanın bu kadar zor değil.Kolsuz giymesi,bacak bacak üstüne atması kayınvalizi oturaksız yaptı,annenizi de oturaklı.Nişanlınızı yanına yakıştıramadıklarında,evinize gelince surat astıklarında keşke ailenize müdahale etseydiniz yanlış yaptıklarını anlamış olurlardı.Aynısını kayınvaliniz yapsa sizinde hoşunuza gitmezdi.Ev,altın konusu gerçekten seviyorsanız bir kenara bırakın,Allah huzur versin sağlık versin bunlar çok daha önemli.Benim için sorun değil diyorsanız ailenizin bunu sorun yapmasına izin vermeyin.Ayrıca,kız evi,adet gelenek bunlara takılırsanız herşey sorun olur.Bunlar için nişanlınızı üzmeye üzülmeye değmez.Kayınvalidenizin size yaklaşımında sorun yoksa gerisi boş inanın.Ailenizin etkisinde kalıp,sonra çok pişman olursunuz.Umarım sakin kafayla doğru kararı verirsiniz.

kayınvalidem bana gelse kıyafetine dikkat et bize gelirken en azından dese o kadının yüzüne bakmam bir daha

benim ailemde kapalıdır ,hele baba tarafım hacı-hoca hepsi kapalı,ben açığım

eşimin tarafı açıktır kv dahil askılı,dekolteli rahat giyinirler , nişamındada düğünümdede istedikleri gibi giyindiler

sülalemden hiçbir tek laf duymadım , akıllarından bile geçmemiştir eminim, hatta ne kadar iyi insanlar olduğunu söyler dururlar hala

siz bunlara takılmayın bence , bi laf söyleseniz , kadın yanlış anlar ve haklı da bana göre

acaba siz ailenizin yakıştırmadığından etkilenmiş olabilir misiniz, diceksin ki yıllardır takmadı 7 yıl sonra mı etkilenicem, belki duygularında yıpranma olmuştur,

Kimsenin kimseyi giyiminden dolayi yargilama hakki yok, kolsuz giyiyorsa normalde size gelirken de giyer senin annen onlara giderken basini aciyor mu ?

Maddiyatciliga gelince neden ailen ev istiyor? Kimse size ev almak zorunda degil ki.

ailelerin kafa yapisi bu kadar farkli diye sorun ediyosun madem sec bi tarafi. ama tarafsiz degerlendirme yapmani tavsiye ederim. yolun bahtin acik olsun.

Imzami atarim altina

Burda anladığım kadarıyla iki uyumsuz aile var. Ailelerde uyumsuz olunca malesef herşey bozuk oluyor

ya ne kadar kızıyorum böyle konulara ,

arkadaşım senin aklın onca zaman nerdeydi ,nişanlanırken bilmiyormuydun annesinin açık olduğunu ,böyle kabul etmedin mi ,o zaman

garibim o nişanlınla ayrılınca o adamın durumu ne olacak ,tek başına mücadele etmeye çalışıyo ,fedakarlık ediyo ,sen annesi bize

uymuyo ,akrabası yok diye ağlanıyosun ,akraba çok olsaydı da bu sefer sürü gibiler derdin

yazık ,ne aşk kalmış bu devride ,ne anlayış ,ben seni çok yadırgadım şu an ,sevmiyorsan sevmiyorum ayrılalım de ,böyle bahaneler

uydurma ,neymiş kadını kapıda görmüşte kolsuz giymişte ben napıyorum demiş ,kadın bir düşünseymiş ,pardon da o istemedi sizi ki gelin

olarak o seçmediki , kılık kıyafetini değiştirsin ,siz istediniz o aileye gitmek o zaman onu da öyle kabul edecektiniz ..

Bu kadar yıl ailesini bilmiyormuydunuz..şimdi ne değiştiki ..ya arada büyük saygısızlık yoksa aileler birbirini idare eder hergün birlikte değillerki bazı şeyleri görmezden geliceksiniz herkesin seçimi 8 yılda ailesinin tarznı giyimini far etmedinizmi..
sorun size soğuk davranmalarımı acaba hani düğün için feln çabalamıyolarsa vs gibi mi..
bide biçok kapalı kaynananın açık giyinen mini giyinen gelinleri var kv kapalı diye gelin kapanıyomu yokk..siz kapalısınız diye onunda giyimini değiştirmesini hiçbiriniz bekleyemezsiniz..ben açık biriyim kapanmayı hep düşünen biriyimdir yani karşı olduğumu düşünme ama bu kadar küçük şeylerde takılırsanız zaten evliliği yürütemezsiniz..
sizi kırmak değil niyetim hayırlı günler

ha bak iiliğine bişi demem iyi biri ama sanki zıttına giyer gibi yaptı ona sinirlendim ben.az dikkat etse yüreğim yanmıcak.

şu msjınla diğer yazdıkların o kadar ters düşüyorki anlatamam....

birkere bazı arkadaşlarında dediği gibi 70 yaşına gelmiş bi insanı değiştiremezsin kaldı ki böyle bir hakkında yok zaten. Çünkü aynı şekilde belkide senin giyim tarzında ona yanlış geliyordur ama seni açmaya çalışmadı sonuçta değil mi o zmaan sende aynı muameleyi ona yapamazsın. ayrıca herkesin günahı sevabı kendine o öyle rahat ediyorsa bırak öyle kalsın ve öyle kabullenin tıpkı onların seni kapalı kabul ettiği gibi...bu bir

ikincisi alıntıladığım msjında yazdığın gibi eğer kv iyi biriyse bırakın şekilci davranmayı da azcık içindeki iyi niyete odaklanın...ben eminimki çok mutlu olacaksınız ama siz böyle düşünmeye devam ettikçe zor gibi görünüyor.

neyse uzatmayayım umarım birazda bu açıdan bakarsınız hakkınızda hayırlısı olsun umarım sorunlar halledilir

hatalı olan sizsiniz.sizin için ya da aileniz için neden insanlar değişsin.hangi devirde yaşıyoruz.dogrularınızı birine anlatmanın yolu bu değildir.sabırla örnek ve guzel bir hayat yaşayacak sevgi anlayışla olur bu işler.bu kafayla zaten olmaz.bırakın çocugu bence

O oğluna oğlum bu aile çok tutucudur diye bi şey diyip oğlunu dolduruşa getirmişe benzemiyor siz niye kadının giyinişine karışıyorsunuz ki anlamıyorum. Herkesin kendi tercihi. Nişanlınızın yerinde olsam o ayrılık mesajını okuduktan sonra ağzıma geleni sayardım çünkü o kadar arada kaldığı halde sizi kırmamış. Sizse iki kumaş parçası yüzünden bitiriyorsunuz. Bilmiyor muydunuz 7 yıllık ilişkinizde nişanlınızın ailesini.? Aradaki farkları. Evet evlenirken ailelerin uyumu cok önemli ama sizin koca bir geçmişiniz var. İşler ciddileşince kaçmanız gerçekten üzücü. Siz nasıl kapalıysanız o da istediği gibi kolsuz giyer. Sonucta size bir saygısızlık yapmamış.

Kayınvalidenizin ne yapmasını istiyorsunuz
Size gelince giydiklerine dikkat etmesinimi,
O kadın kac yasına gelmiş sizin ve ailenizin dogrularına göre giyinmek zorunda değil
Tam tersi olsaydı ve nişanlınız böyle düşünseydi cok üzülürdünüz herhalde

Bence siz ailenizin dogrularına göre yasiyan biri ile evleninki böyle sorunlaryasamiyasiniz.

ben onun için onu giymesinb unu giymesn demedim ailem zaten istemiyo arada kalıyoruz.herkes nasl bişi yaıyosa oda ize gelirken kısa kollu giyicek.ben ona kapansın istemem demiyorum.yadırgıyo ailem kolsuz giyinen biri olunca.genç olsa açık giyse bişi demezler ama yaşlı olup bu derece açıklık tuhaflarına gidiyo.herkes farklı yetişiyo.ben ne kadar geniş baksamda neler desemde düşündüklerini nasl değiştireyim.
hep napayım oda öyle görmüş.evlenesiye kadar sabredin elbet düzelir diyorum hep.bu konuştuğum konuları size sölediklerimi gidip bi kişiye anlatmadım daha.ailemle oturup kv dedikodusu asla yapmam aksine savunurum onları.

kusura bakmayın ama sizin bu yaptığınız kayınvalidenizi doğru, güzel olandan soğutur
evet tesettürlü olmak çok güzel fakat bu demek değil ki açık olanı hor görmeliyiz
kayınvalidenize bir gelin olarak bu konuda daha anlayışlı ve candan yaklaşsanız, onu rencide etmeden ona doğruyu anlatsanız eminim daha etkili olur

Sizi az çok anlayabiliyorum,benim ailemde dinine bağlıdır,hani sülale olarak oyleyizdir.
Fakat benim kuzenlerimin sevdiği kişiler tesettürlü değildi.
Biraz bocalamalar oldu ve sonunda evlenildi.
Şu an kimse kimsenin umrumda değil.
Olmuyor da..
Ayda yılda 1 annesine gitcen gelcen.
7 yıl gibi bir geçmiş var,hani dayak hakaret olsa arkana bakmadan kaç diyeceğim.
Ama tek sebep dinse biraz saçmalamışsınız.
Sonuçta adam çaba sarf ediyor.
Yan gelip yatmıyor,kadın tesettürlü olsaydı siz buraya konu açsaydınız;Kayınvalidem tesettürlü olmamı istiyor diye,
o kv'nin ne insanlığı ne anlayışlılığı kalırdı.
Burda afaroz ederdik ona ne neden karışıyormuş gerekirse ayrıl diye.
O zaman adamda öyle düşünsün.
Benim annemi değiştirmeye çalışıyor ayrılayım diye.
Çok yanlış düşüncedesiniz inanın.
Rabbim tez zamanda doğru yolu göstersin size.
Bence bir istihare namazı kılın,nacizane tavsiyem.

Dipnot:Bende tesettürlüyüm,ama yine kızdım size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…