olmayınca olmuyo :(

hayır üç kardeşler.ve ödediği borçlar babasının borcu.bakın ilk zamanalr giyinmedi öyle normaldi herşey.snradan zıtlaşır gibi yapmaya başladı.bende konuşup orta yolu bulmak istediğimi söyliycem.

siz buraya fikir alayım bakış açımı değiştireyim diye konu açmışsınız ama hala kendi dediğinizin doğru olduğunu savunuyorsunuz bir düşünün ya hu herkes aynı şeyi söylüyor size. belki bir bildikleri vardır deyin.

kadını giyimiyle eleştirirseniz elbette onda da ters etki yapar.
yani neden kısa kollu giyinsin neden? acık olunca ne oluyor ki? kapalı giyinse özverili mi olacak?
bunun cevabını cok merak ediyorum.
siz de ölmezsiniz kadının giyimine karışmasanız .
ailem de ailem demişsiniz ama aynı aile nişanlının tipini beğenmeyen aile idi değil mi?
benim çocuğumu beğenmeyen aileye ben niye fedakarlık yapayım ki demez miyim?
lütfen biraz empati yapın.

Son düzenleme:
başka sorunlarınızı bilemem ama ben şu giyim konusundaki yargılamanızı son derece anlamsız ve yanlış buldum. 70 yaşında bir kadının giyimini yargılamak size düşmez. sırf siz tesettürlüsünüz diye kadın da kendini ona göre ayarlayıp kısa kollu mu giyecekti? bu ne saçmalık. kaldı ki kadın sadece kolsuz giyinmiş, derin göğüs dekolteli mini elbise giymemiş. ha, isterse öyle de giyer, kimseyi ilgilendirmez. herkes inancı kültürü ve yaşam tarzı gereğince giyinir ve davranır. kimse kimsenin de kişisel sınırlarına müdahale edemez. siz zaten bu bakış açısıyla bu evlilikten hayır beklemeyin bence.

ilk başlar herşey yani giyinme konusunda iyi gidiyodu.patavatsızlıkları vardı ama artk idare ediyoduk.

kim ne derse desin ama 70 yaşındaki biri evladı oğlunun huzuru için bişiler yapmalı.eğer oğlu onun için zorluk çekmesin askere gidince diye düşünürken onunda oğlu için bişiler yapması gerek.bize gelirken dikkat etmeli.ben ailemle onlarla görüşmeden nolur benm için idare edin hep diyorum.bnm ailemin davranışları on nurmara demiyorum ama onlar beni kırmayıp isteiğimi bnm murluluğumu düşünmeye başladılarsa 7 yaşındaki bi insanda 1-2 saatlik idare ediversin.ben başını kapatıp gelsin demedim.

ben zaten ailemle tip uğraşını çok verdim.o kadar zorluk yaşadık kv hepsi gördü duydu.insan biraz dikkat eder.tabiki onun görüşüdür.ama ben onların ortamıda girdiğimde nasıl ayak uydurmaya çalışıyosam oğlu için az oda özveride bulunsun.istediği giyinmekte özgür ama ben bu düşünceyi aileme söylesemde anlatamıyorum ki.
kv ile dün konuştuk konuşmamız gerek diye.e yakı zamandada konuşucam.anne biraz orta yolu bulalım biz oğlunla yıpranıyoruz aileler arasında kalmaktan.bende ailemle konuşucam onları düzelticem sende biraz özveride bulunsan en azından bizleyken diye.sanmıyoruz ters bişi diceğini.neticeyi zaten konuşunca burda yazıcam.

bence seviyorsan onun yada senin aylen yuzunden ayrilma derim ..
insan kendi hayatini ba$kalarinin keyfine gore duzmemeli bu kendi ayleside olsa

Başka ülkelerden insanlar evleniyor yahu yabancı damatlar gelinler alınıyor artık farklı kültürler kaynaşıyor,yani bunlar oluyor da sizin mesele nasıl halledilemiyor anlamadım bence takmayın gerçekten seviyorsanız eminseniz bunlar çok gereksiz ayrıntılar.

bence meselenin açık-kapalı meselesi olmadığı çok açık! evliliğe mani olsun diye mi öyle giyinmiş diye şüpheye düşmüş kızcağız.

bak elif, daha birçok problem var diyorsun, böyle evlenilmez. sevgi biter, aşk biter kalırsın öyle dımdızlak. bitmeyecek olan saygıdır. bir de evli olanlara sor, ne kadar önemli eşinin kültürü öğren. eşinin kendisi seninle aynı bilince sahip mi? bunları düşün.

ben sana bitir gitsin derim ama bu konularda vebal almayı kimse istemez. eline bir defter al, yaz olumluları-olumsuzları. başkası yazmış gibi oku, sana sorsalar aynı işi ben napmalıyım diye, gönlünü çıkar aradan cevap ver.

Allah kolaylık versin.

Kayınvalidenin giyiminden kime ne? Siz ona giderken kayınvalidem açık. ben de ona göre gideyim mi diyorsunuz? Herkesin kendi görüşü kendi tarzı bu sorun bile olmamalı...
70 yaşında kadın...İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar malesef..Benim anneannem de öyle mesela... Bazen yersiz konuşur, saçmalarda... Biz espriye vururuz ya da duymazdan geliriz güler geçeriz.Yengelerim yani gelinleri de öyledir. Çok bayılmasa da yaşlıdır der üstünde durmaz,evet der geçer. Başka sorunlarınız var gibi. Bence sizde belki çevrenin ya da ailenin etkisine girip kendinize yakıştırmamaya soğumaya başlamışsınız.

ailem kasabada yetişip evlenince şehre gelmiş insanlar ne dersem onların fkrini değiştiremem cnm.öyle görüş onlar.onlara çok ters.ben kendim için stemedim kısa kollu giymesini.aileler ters düşmesin diye bu uğraşım.eğer benm ailem bu denli bakmasa olaya isterse gelirken sütyenle gelsin umrumda değil.onlar geliyo annem babam yani o öle bu böle bnm beynimi yiyolar.arada kalmak idareci olmak ne kadar zor bil bilsen.sadece azızık özveri istiyorum.

nişanlım süper kişiği dört dörtlük ailem nişanlımın saygısı bana olan sevgisini tutumunu beğendi.bnm ailem kv de takılıyo şuan.yoksa bnm nişanlımla kişisel bir tane birşeyim yok

konuyu bu kadar güzel özetleyen yorumun sahibini kutluyorum

kv karşı olan bi soğukluk var ama nişanlımı çk seviyorum işte onsuz naparım bilmiyorum.kurtarabilir miyim derdindeyim hep.aynen dediğim gibi 70 yaşında ama 35 gibi davranıyo.nasıl davranırsa giyinsinirse giyinsin sadece biraz özveri.bugüne kadr göstermediği o özveriyi biraz olsa eminim herşey güzel olucak.bakalım konuşucam yakın bir sürede.

evet, ben de tekrar baktım. az önce şöyle aralardan okuyarak yazmıştım yorumumu, 8 yıl bir çırpıda silinmez, ama en iyi sen tanırsın kendini. oğlan dört dörtlük diyorsun ama iyice düşün bence, dört dörtlük sana yeter mi? yetmezse hem kendini hem kocanı hem kayınvalideni mutsuz eder misin?

bu suç değil, maalesef bazıları da dört dörtlükle mutlu olmaz, dört on altı arar, hep gözüne batar, hep gözünde kalır, hep şu mutlu ben mutsuz vs deyip zehir eder hayatı.

ne yaparsan yap şunu unutma, eşinin annesi hayatında hep olacak, olmak zorunda. kendi annenin de, senin de hep gözünüze batarsa mahvolursunuz. işin kötüsü bir anne çok üzülür, oğlu karımla aram açılmasın diye anneciğine farklı muamele ederse. ama eşin gerçekten iyi biriyse annesini üzmemesi lazım. anneyi zmemek demek anneci olmak demek değildir...

Nişanlını çok seviyorsan annesini idare edeceksin arkadaşım.Yaşlı kadın sen biraz alttan al anlayışlı ol.ailenle de varsın sık görüşmeyiversin çok mu gerekli? peki ne diyeceksin kadına ? nasıl bir konuşma yapmayı düşünüyorsun ? ailem hoş karşılamıyor desen o kadın kırılıp üzülmeyecek mi? daha çok büyür bence sorun :26:

yahu bir de güzelim, en seven gelin-kv bile bir zaman sonra beklentiler-alınganlıklar... soğuyup gidiyor. bu dünyanın başından beri var. sen kv sevmek zorunda değilsin, saygı gösterip onu da eşini kırma yeter.

Sen istiyorsun diye kadın kısa kollu ya da kolsuz giymeyecek mi? :)
Sana mı soracak 70 yaşında insan?
Benim annem 54 yaşında, anneannem 95 yaşında onlar da kolsuz giyiyorlar. Sen mi karar vereceksin kimin ne giyeceğine?
Sen istiyorsun diye tesettüre mi girsin kadın?
Ne insanlar var ya.
Komik.

elif, hadi kayınvalidenden bir fedakarlık istiyorsun, orta yolu bulsun diyorsun.

senin ailenin kendinden fedakalrlık yaptığı şey ne?

tipine laf ettikleri, maddi durumunu beğenmedikleri, neredeyse kapıdan kovacakları nişanlını çok şükür kabul edebildiler bu mu fedakarlık?

nişanlın da annesi de bunları biliyor. kolay mı dersin, neredeyse kovuldukları, istenmedikleri halde tekrar size geliyorlar ya, helal olsun, zordur gururunu böyle hiçe sayabilmek...bir de az geliyor demişsin, her ay gelmiş kadın...

kv bu kadar şey üzerine yine sana gel yavrum konuşalım diyebiliyor. şimdi sana böyle güzel davranan ama kolsuz giyebilen pis kadınla........ ""bunun tipinde meymenet yok başkasını bul!!"" diyen muhafazakar, oturmasını kalkmasını bilen aileni bi karşılaştır, kiminle oturup konuşman gerektiğini, kimin birazcık da olsun saygıyı hakettiğini bi düşün.

az çok ne konuşcağımı biliyo canım neticeyi yazıcam burdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…