- Konu Sahibi elifcik_45
-
hayır üç kardeşler.ve ödediği borçlar babasının borcu.bakın ilk zamanalr giyinmedi öyle normaldi herşey.snradan zıtlaşır gibi yapmaya başladı.bende konuşup orta yolu bulmak istediğimi söyliycem.Ben anlayamıyorum gerçekten ya.
Sen bence bahane arıyorsun ayrılmak için.
Gerçekten sevseydin böyle olmazdı.
Giyim tarzlarınızın uymadığını baştan bilmiyormuydunuz?
Ki bu sorun olmamalı bence. İnsanın dış görünüşünden çok içi önemli bence.
Nişanlınız tek kardeş mi?
Babası yokmuş annesi yaşlı zaten kadın ne yapabilir ki borçlar için.
Tabi ki nişanlınız ilgilenecek.
Ayrıca Madem böyle borç sorunları vardı baştan konuşup nişanı da erteleyecektiniz.
Ne kadar kolay bitireceğim diyorsunuz vallahi şaşırdım.
ama bu düşündüğüm şeyleri kendi oğluda düşünüyo.zıttına yapar gibi yapıyo diye.biz nişandada herşeyde nişanlımla hallettik kv olarak tamah etmedi.sadece ondan az özverili olsun istiyoruz.ölmez ya bi kısa kollu giyerek.bakın uzun bile demiyorum kısa kollu.
ilk başlar herşey yani giyinme konusunda iyi gidiyodu.patavatsızlıkları vardı ama artk idare ediyoduk.k.validem kapalı bi kadın ve eltimle ilk tanıştıklarında ona uzun etek ve uzun kollu giyeceksin demişti benim de ojeme laf etmişti..
konu sahibi de bunun gelin versiyonu işte.
insanları kıyafeti ile yargılayan onlara bu şekilde değer veren ya da vermeyen kişileri ömrüm boyunca anlamayacağım..
bilmiyor muydun k.validenin tarzını ya da acaba benim k.validem bilmiyor muydu bizim tarzımızı?.saygı duymak çok zor değil mi?
ben zaten ailemle tip uğraşını çok verdim.o kadar zorluk yaşadık kv hepsi gördü duydu.insan biraz dikkat eder.tabiki onun görüşüdür.ama ben onların ortamıda girdiğimde nasıl ayak uydurmaya çalışıyosam oğlu için az oda özveride bulunsun.istediği giyinmekte özgür ama ben bu düşünceyi aileme söylesemde anlatamıyorum ki.
siz buraya fikir alayım bakış açımı değiştireyim diye konu açmışsınız ama hala kendi dediğinizin doğru olduğunu savunuyorsunuz bir düşünün ya hu herkes aynı şeyi söylüyor size. belki bir bildikleri vardır deyin.
kadını giyimiyle eleştirirseniz elbette onda da ters etki yapar.
yani neden kısa kollu giyinsin neden? acık olunca ne oluyor ki? kapalı giyinse özverili mi olacak?
bunun cevabını cok merak ediyorum.
siz de ölmezsiniz kadının giyimine karışmasanız .
ailem de ailem demişsiniz ama aynı aile nişanlının tipini beğenmeyen aile idi değil mi?
benim çocuğumu beğenmeyen aileye ben niye fedakarlık yapayım ki demez miyim?
lütfen biraz empati yapın.
ailem kasabada yetişip evlenince şehre gelmiş insanlar ne dersem onların fkrini değiştiremem cnm.öyle görüş onlar.onlara çok ters.ben kendim için stemedim kısa kollu giymesini.aileler ters düşmesin diye bu uğraşım.eğer benm ailem bu denli bakmasa olaya isterse gelirken sütyenle gelsin umrumda değil.onlar geliyo annem babam yani o öle bu böle bnm beynimi yiyolar.arada kalmak idareci olmak ne kadar zor bil bilsen.sadece azızık özveri istiyorum.başka sorunlarınızı bilemem ama ben şu giyim konusundaki yargılamanızı son derece anlamsız ve yanlış buldum. 70 yaşında bir kadının giyimini yargılamak size düşmez. sırf siz tesettürlüsünüz diye kadın da kendini ona göre ayarlayıp kısa kollu mu giyecekti? bu ne saçmalık. kaldı ki kadın sadece kolsuz giyinmiş, derin göğüs dekolteli mini elbise giymemiş. ha, isterse öyle de giyer, kimseyi ilgilendirmez. herkes inancı kültürü ve yaşam tarzı gereğince giyinir ve davranır. kimse kimsenin de kişisel sınırlarına müdahale edemez. siz zaten bu bakış açısıyla bu evlilikten hayır beklemeyin bence.
nişanlım süper kişiği dört dörtlük ailem nişanlımın saygısı bana olan sevgisini tutumunu beğendi.bnm ailem kv de takılıyo şuan.yoksa bnm nişanlımla kişisel bir tane birşeyim yokbence meselenin açık-kapalı meselesi olmadığı çok açık! evliliğe mani olsun diye mi öyle giyinmiş diye şüpheye düşmüş kızcağız.
bak elif, daha birçok problem var diyorsun, böyle evlenilmez. sevgi biter, aşk biter kalırsın öyle dımdızlak. bitmeyecek olan saygıdır. bir de evli olanlara sor, ne kadar önemli eşinin kültürü öğren. eşinin kendisi seninle aynı bilince sahip mi? bunları düşün.
ben sana bitir gitsin derim ama bu konularda vebal almayı kimse istemez. eline bir defter al, yaz olumluları-olumsuzları. başkası yazmış gibi oku, sana sorsalar aynı işi ben napmalıyım diye, gönlünü çıkar aradan cevap ver.
Allah kolaylık versin.
Beni de ailem yetistirdi, bende ailem gibi dar bakiyorum demissin, o yuzden buradaki yorumlari cok iyi degerlendir diyeyim once..
Cok takildigin kayinvalidenin giyim tarzi. 70 yasindaki kadin icin, bari 2 yil kopruyu gecene kadar bize gelirken duzgun giyinsin demisin. 70 yasindan bahsediyorsun. 20kusur yasindaki sen empati kur. Yarin bigun oglun acik kiz istese, kiz ailesine yaranmak icin basini acarmisin? Hadi bas acmak uc bi ornek, pardesunu yada ferace mi ne onu cikarir daha normal giderim der misin? Derim diyosan ayril..
Aileme baktim aileme baktim diyorsun. E guzelim, senin ailen degil miydi nisanlini sirf tipinden dolayi istemeyen? Sen de dindar bi kiz oldugunu iddia ediyorsun. Simdi sen degerlendir kolsuz giyinmek mi daha gunah? Allahin yarattigi kulu begenmemek mi? Kolsuz giyinmek daha buyuk gunah dersen ayril..
8,5 ayda 8 kere geldi demissin. Az bulmussun. Burda bi kac baslik okusan bile anlarsin, hem de kadin oglu istenmedgi halde ve daha koskoca 2 yil oldugu halde dugune, cok ciddi soyluyorum, cok bile gelmis. Ne konustular bu kdr cok daha 2 yil varken?? Daha konusulacak cok sey var ama hic ilgilenmiyorlar diyosan ayril..
Ev, altin birikimleri yok diyorsun. Turkiyede ki bu yasam sartlarinda hangi aile oglum, kizim hadi evleniyo demeden birikim yapabiliyo? Senin ailen birikim yapti mi kizim/oglum evlenir ev alirim diye.. 28 yasindayim, ailemin birikmis bin lirasi yoktur. Millet zor geciniyo ne birikimi? Kadin emekli hemsire demissin. Aylik aldgi 1500 lirayla ne ewi ve 2 yil kalan dugun icin ne altini bekliyosun??? Ki ewi kendiniz alacakmissin, daha nisanlin askere gitmemis, allhkorusun olum var, ayrilik var ne evi daha? Ne bu ac gozluluk?? Bu kadar madfiyatciyim diyosan ayril bencede..
Her seyi gectim, 7 yil cikmissin bu adamla. Simdi kendisinden tek bi sikayetin olmamasina rahmen yok anasi, yok parasi diye ayrilacaksin. Cok dindardin dimi? Allaha, kolsuz giyinenlerden daha cok inaniyordun?? Kolsuzu gec, askili dahi giyinirim ama senin su yaptgini yapmaya korkarim.. Bi adamin 7 yilini almissin, umut vermissin, tip, kilik kiyafet, ev, altin nedenlerinden ayrilacaksin ya, allah islah etsin ne diyim..
kv karşı olan bi soğukluk var ama nişanlımı çk seviyorum işte onsuz naparım bilmiyorum.kurtarabilir miyim derdindeyim hep.aynen dediğim gibi 70 yaşında ama 35 gibi davranıyo.nasıl davranırsa giyinsinirse giyinsin sadece biraz özveri.bugüne kadr göstermediği o özveriyi biraz olsa eminim herşey güzel olucak.bakalım konuşucam yakın bir sürede.Kayınvalidenin giyiminden kime ne? Siz ona giderken kayınvalidem açık. ben de ona göre gideyim mi diyorsunuz? Herkesin kendi görüşü kendi tarzı bu sorun bile olmamalı...
70 yaşında kadın...İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar malesef..Benim anneannem de öyle mesela... Bazen yersiz konuşur, saçmalarda... Biz espriye vururuz ya da duymazdan geliriz güler geçeriz.Yengelerim yani gelinleri de öyledir. Çok bayılmasa da yaşlıdır der üstünde durmaz,evet der geçer. Başka sorunlarınız var gibi. Bence sizde belki çevrenin ya da ailenin etkisine girip kendinize yakıştırmamaya soğumaya başlamışsınız.
Nişanlını çok seviyorsan annesini idare edeceksin arkadaşım.Yaşlı kadın sen biraz alttan al anlayışlı ol.ailenle de varsın sık görüşmeyiversin çok mu gerekli? peki ne diyeceksin kadına ? nasıl bir konuşma yapmayı düşünüyorsun ? ailem hoş karşılamıyor desen o kadın kırılıp üzülmeyecek mi? daha çok büyür bence sorun :26:kv karşı olan bi soğukluk var ama nişanlımı çk seviyorum işte onsuz naparım bilmiyorum.kurtarabilir miyim derdindeyim hep.aynen dediğim gibi 70 yaşında ama 35 gibi davranıyo.nasıl davranırsa giyinsinirse giyinsin sadece biraz özveri.bugüne kadr göstermediği o özveriyi biraz olsa eminim herşey güzel olucak.bakalım konuşucam yakın bir sürede.
az çok ne konuşcağımı biliyo canım neticeyi yazıcam burdan.Nişanlını çok seviyorsan annesini idare edeceksin arkadaşım.Yaşlı kadın sen biraz alttan al anlayışlı ol.ailenle de varsın sık görüşmeyiversin çok mu gerekli? peki ne diyeceksin kadına ? nasıl bir konuşma yapmayı düşünüyorsun ? ailem hoş karşılamıyor desen o kadın kırılıp üzülmeyecek mi? daha çok büyür bence sorun :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?