olmayınca olmuyo :(

canm ben ona kapansın demiyorum.sadece biraz dikkat etsin.yoksa ne giydiği bni ilgilendirmez.herşey zor ilerlerken kısa kollu giymesi onu rencide etmez herkes nasıl ortayolu buluyosa oda orta yolu bulsa.ben ona bize gelirken kapansın demiyorum.yada niye açık demedim.konu lütfen sapmasın.mevzu açıklık kapalılık değil sadece benm ailemi biliyo az orta yolu bulmak niyet.

kayınvalidenin kendi tercihi o yaşa kadar öyle yaşamış gene kolsuz giymiş ya straplez giyseydi bence herşeye olumsuz yandan bakmak yerine biraz da olumlu şeyleri gör birini gerçekten seviyosan zorluklara da göğüs germen lazım en ufak şeylerde bırakmamak lazım

şöyle bir gerçek var ki ailenin içine sinmeyen birşeyler varsa, ısrarla hayır diyorlarsa vardır bir hayır

şöyle bir gerçek var ki ailenin içine sinmeyen birşeyler varsa, ısrarla hayır diyorlarsa vardır bir hayır
bnm ailemdede var ki hata ben tek tarafa yüklemiyorum ilk başlar çok yaptı onlarda ama düzeldiler orta yolu bulduk onlarla ama kv.ya biliyo bizimkilerin düşüncelerini biraz dikkat etse diyorum.ben onu kapansın diye bişi demiyorum.konu açıklık kapalılık değil.konu çok sapıyo.

mesela ilk zamanlar bnm ailem ayırma niyetindelerdi.gelecek için konuştuğumda daha çok var öle olmaz demeleri vardı.şimdi annem 2 yıla kadar şu çeyizi yapalım şunu yapalım dediler kararlı olduğuma inandırdım onları.sadece kv ilede orta yolu bulmak.onu kapatmak değil niyetim.

anladığım kadarıyla siz kayınvalideyi kendinize uydurmaya çalışıyorsunuz?
onun açık ya da kapalı giyinmesi size niye sorun oluyor ki
siz kayınvalide ile iyi ilişkiler kurmaya çalışmalısınız giyimiyle nasıl bir alaka anlayamadım.
kadın 70 yaşında istediği gibi giyer çıkar. hayır bu saatten sonra bana da şöyle yap deseler 1 2 saatliğine bile kabul etmem.
benim insanlığım önemli giyimim mi?

seni anlıyorum. konuyu saptırmaya da hiç gerek yok. normal şartlarda herkes dilediğini yapar tabii ki.. insanların görüşlerini yaşam biçimlerine saygı duymak gerekir.ama iş evliliğe, beraber bir ömrü paylaşmaya gelince hayat görüşü farklılıkları ilerde çok sorun olabiliyor. nişanlın nasıl biri? seni birşeylere zorlar mı? rencide eder mi? aşk bitince, maymun gözünü açınca, herkes eteğindeki taşları dökünce, ayakta kalabilecek gücünüz olur mu?

bakın siz geniş bakamıyorsunuz. lütfen bunu kabul edin. bu kötü bir şey değil
kadın dese ki e onun ailesi de pek kapalı az bana uymaya çalışsınlar, biraz daha açık olsunlar dese siz kabul eder miydiniz?
hiç sanmıyorum
öyleyse empati yapın. sizin gözünüze hoş görünsün diye koskoca insanlar size uymaz.

nişanlım dört dörtlük biri asla ama asla benim üzülmemi istemez herşeyden önce gelirim onun için.zaten sevgimiz ile duruyo herşey ayakta.nişanlım aksi huysuz tarafları olsa niye bu kadar uğraşayım.ben 70 yaşındaki kadını kapatma derdinde değilim.nasl bnm ailem düzelip orta yollu davranıyosa aynı anlayışı ondanda beklerim.

hepiniz çok sert yorum yapıyosunuz ama benm niyetim onu değiştirmek değil sadece orta yollu davranmasını istemek.

Konu sapmasın diyorsunuz ama tüm sıkıntılarınızı bir yana bırakıp kayınvalidenizin kolsuz giyimine takılmış vaziyettesiniz

Koskoca insan siz onun nerede ne giydiğine karışamazsınız, yorum bile yapamazsınız

70 yaşında bir insandan söz ediyorsunuz onun kemikleşmiş tarzını değiştirme şansınız yok. Üstelik bu durumun üzerine gitmek saygı sınırlarını da aşar.

Eğer sevdiyseniz, bu tür sorunların ötesinde nişanlınızla birlikte mücadele vereceksiniz, lakin ben sizde istediği olmayınca huysuzlanan bir çocuk edası gördüm.

Her aile bir değildir, kimi birbirine çok tutkundur, kimi uzaktır. Nişana kaç kişi geldiklerini bile dert etmişsiniz bu şekilde bakmaya devam edersiniz onca yıllık emeğinize yazık edeceksiniz yok yere. Eğer sevgi var ve nişanlım buna değer diyorsanız ilişkinize ikili bir çerçeveden bakarak devam edin. 70 yaşında bir insan yaşadığı kadar daha yaşamayacak, hayatta yalnız eşini de kaybetmiş. Çok bişey beklemeyin ondan artık, nişanlınızı da annesi yüzünden üzmeyin

bakın beni yalnış anlıyosunuz o niye giyerse giysin ama bize gelirken dikkat etsin.bizimkilerin huysuzluğunu bilerek yapar gibi ağızlarına laf veriri gibi yapmasın herşey zorken daha çok zorlaşmaması niyetim.
7 yaşına gelmiş evet doğru 70 yaşına gelmiş bi kadın evladı için fedakarlık yapamaz mı.annem babam vermez diye direttiler.evlatlıktan bile ret etme ortamına geldik biz snra ben hastalanınca dayanamayıp verdiler ne kadar zorluklar yaşadık bin şükür atlattık .ona şeyi yaşadığımı oğluyla ne mücadeleler verdiğimizi görüyo az oda ben nişanlım ve ailem kadar özverili olsa.

Amcam kuzenimin nişanlılığının aynı bu sebeplerden bitmesini sağladı ve kuzenim 3 buçuk yıldır toparlanabilmiş değil tam anlamıyla iyice düşün her koyun kendi bacağından asılır kv ni böyle kabul etmek zorundasın fevri kararlar alıp pişman olacağın şeyler yapma kendinle kal düşün biraz objektif bir şekilde ikinizin artılarını ve eksilerini iyice emin olmadan bir adım atmak çözüm olmuyor bazen daha da çöktürebiliyo

Son düzenleyen: Moderatör:

yani ben anlamadım ki neden sizin aileniz memnun olsun diye kadın kapalı giyiniyor?
aileniz de koluna bacağına bakmayıversin.
giyimiyle mi adam seçiyoruz Allah aşkına?
siz ona uyun madem, siz onun gibi giyinin bu da bir orta yol?

bende çok kararsız olduğum için buraya konu açtım.nişanlımla bi problemimiz yok çok şükür aileler bi rahat bıraksa nefes alsak ama yok yani.iki tarafı idare edicez die biz harap olduk.

Sizin tesettürlü olmanız ya da annenizin kapalı olması,kayınvalidenizin de sizin gibi giyineceği anlamına gelmez.Sizin için kadın kapalı giyinecek değil giyimi kendi tercihidir ve size karışmak,eleştirmek düşmez.Aynı şekilde kayınvalideniz içinde geçerli o da siz tesettürlüsünüz diye sizi eleştiremez.Birbirinizi olduğunuz şekilde kabul etmelisiniz yoksa mutlu olamazsınız.
Ben konuda açıklık kapalılık dışında başka bir şey göremedim,kafayı buna takmışsınız.Eğer eş adaylarının ailesinin giyim tarzı sizin için bu denli önemliyse,tesettürlü bir ailenin evladıyla nişanlanmalıydınız.Ayrıca nişanlınıza da annesi hakkında bu tarzda konuşmalar yapıyorsanız(kolsuz kıyafetle niye bize geliyor biz tesettürlüyüz tarzında)çok büyük tepki alıyor olmalısınız.Şahsen benim annemin giyim tarzını ve yaşam biçimini kimse eleştiremez buna izin vermem.

ama bu düşündüğüm şeyleri kendi oğluda düşünüyo.zıttına yapar gibi yapıyo diye.biz nişandada herşeyde nişanlımla hallettik kv olarak tamah etmedi.sadece ondan az özverili olsun istiyoruz.ölmez ya bi kısa kollu giyerek.bakın uzun bile demiyorum kısa kollu.

Ben anlayamıyorum gerçekten ya.

Sen bence bahane arıyorsun ayrılmak için.

Gerçekten sevseydin böyle olmazdı.

Giyim tarzlarınızın uymadığını baştan bilmiyormuydunuz?

Ki bu sorun olmamalı bence. İnsanın dış görünüşünden çok içi önemli bence.

Nişanlınız tek kardeş mi?

Babası yokmuş annesi yaşlı zaten kadın ne yapabilir ki borçlar için.

Tabi ki nişanlınız ilgilenecek.

Ayrıca Madem böyle borç sorunları vardı baştan konuşup nişanı da erteleyecektiniz.

Ne kadar kolay bitireceğim diyorsunuz vallahi şaşırdım.

k.validem kapalı bi kadın ve eltimle ilk tanıştıklarında ona uzun etek ve uzun kollu giyeceksin demişti benim de ojeme laf etmişti..

konu sahibi de bunun gelin versiyonu işte.

insanları kıyafeti ile yargılayan onlara bu şekilde değer veren ya da vermeyen kişileri ömrüm boyunca anlamayacağım..

bilmiyor muydun k.validenin tarzını ya da acaba benim k.validem bilmiyor muydu bizim tarzımızı?.saygı duymak çok zor değil mi?

Orta yoldan neyi kastediyorsunuz ben merak ediyorum.Aileniz ne yaptı mesela? Bakın orta yol dediğiniz noktaya uzaklık; insanların durduğu noktaya göre değişir.Konu açıklık kapalılık meselesi değil deyip eleştirileri acımasız buluyorsunuz.Diyelim ki siz türbanlısınız kayın valideniz "türbanlı olmasın da hadi orta yolu bulalım eşarplı olsun şöyle saçı görünsün önden .." dedi.İşte bu da orta yol değil mi? Size açılın demiyor ki ne olacak yani siz de böyle kapalı olun.Bu kabul edilir mi? Size göre edilir demek ki...İşte bunun adı orta yol... Farkında değilsiniz: Bir insana açılsın demekle askılı giymesin kısa kollu giyebilir demek arasında hiçbir fark yok, hiçbir fark...Ve halen daha yapılan ılımlı mesajlara bile evet yanlış düşünüyorum diyemiyorsunuz.Evet sorun açık kapalı meselesi değil; konuyu siz çarpıtıyorsunuz biz değil.Siz örneğinizi burdan verdiğiniz için biz de örneklerimizi mecburen ordan veriyoruz. Yoksa konu herkesin anlatmak istediği gibi " saygı" meselesi.Sorun bu.Sizin "daha ev alınacak" lafınız bile üzerine destan yazılacak bi laf...Kendinizi olumlu yönde kıyaslamak için söylediğiniz biz şöyle kalabalık bir aileyiz demeniz bile karşı taraf için olumsuz bir durum bence.Ki bence de öyle...Siz kendinizdeki her şeyi olumlandırıp karşıyı negatifliyorsunuz.Tüm bu yazdıklarımdan lütfen sadece kızma, kırılma kapmayın.Hepimiz burda size bi parça farklı bir bakış açısı sunmaya, kazandırmaya çalışıyoruz.

Şu anda bu mücadele onun için bir kişilik meselesi. Büyük ihtimalle sizinle aynı pencereden bakmıyordur olaya. Rahmetli annemden bilirim, bu yaştan sonra ben size değil siz bana uyacaksınız derdi. Yaşı itibariyle ondan bir şeyler beklemeyin, olduğu gibi kabullenmeye çalışın. Bir sürü sorun yaşanmış, ailenizde yaşanmış şeylere karşı içinde bir tepki yaşıyor olabilir, yaşanan problemlerin sonucunda bu insanlar oğlumu sürekli üzüyor düşüncesinde olabilir. Anneler bazı konularda hassastır, oğlum mücadele verdi diye düşünmez, oğluma eziyet ediyorlar diye düşünür. Herkeste aynı olgunluk olmuyor maalesef. Bu konunun üzerine giderseniz nişanlınızla aranız açılır. Konu anneler olduğunda duygular hassaslaşır. Olduğu gibi kabul edin, üzerine gitmeyin. Bir süre sonra daha ılımlı olacaktır. Şu anda tüm savunma kalkanları kuşanmış bir anneyle karşı karşıya olduğunuzdan eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…