- 21 Mart 2013
- 7.876
- 4.308
- 248
- Konu Sahibi elifcik_45
-
gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
koskaca kadın sizin yüzünüzden o yaşa kadar olan giyim tarzınımı değiştirecekti. tesettürlüyseniz sizler gibi ebeveyni olanla beraber olacaktınız. kimsenin giyimine karışmaya hakkınız yok. o kalkıp size açıl demiyorsa sizde onun kıyafetlerine karışma hakkına sahip değilsiniz. sizi asla ilgilendirmez.gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
ben zaten ailemle tip uğraşını çok verdim.o kadar zorluk yaşadık kv hepsi gördü duydu.insan biraz dikkat eder.tabiki onun görüşüdür.ama ben onların ortamıda girdiğimde nasıl ayak uydurmaya çalışıyosam oğlu için az oda özveride bulunsun.istediği giyinmekte özgür ama ben bu düşünceyi aileme söylesemde anlatamıyorum ki.
kv ile dün konuştuk konuşmamız gerek diye.e yakı zamandada konuşucam.anne biraz orta yolu bulalım biz oğlunla yıpranıyoruz aileler arasında kalmaktan.bende ailemle konuşucam onları düzelticem sende biraz özveride bulunsan en azından bizleyken diye.sanmıyoruz ters bişi diceğini.neticeyi zaten konuşunca burda yazıcam.
nişanlım dört dörtlük biri asla ama asla benim üzülmemi istemez herşeyden önce gelirim onun için.zaten sevgimiz ile duruyo herşey ayakta.nişanlım aksi huysuz tarafları olsa niye bu kadar uğraşayım.ben 70 yaşındaki kadını kapatma derdinde değilim.nasl bnm ailem düzelip orta yollu davranıyosa aynı anlayışı ondanda beklerim.
hepiniz çok sert yorum yapıyosunuz ama benm niyetim onu değiştirmek değil sadece orta yollu davranmasını istemek.
Ya gözünü seveyim yapma şunu.
Kadının ne suçu ne günahı var?
Arada dengeyi kuracak olan sensin, ailene de bir ayar verecek olan sensin.
Orta yol bulunacaksa böyle bulunur.
Kvdenin giyim şeklini değiştirerek değil.
Hoş boşa yazıyorum ya çünkü sen de ailen gibi düşünüyorsun.
Yazık kvdeye ve nişanlına gerçekten çok acıdım.
kusura bakmayında tek bir şeye takıldım üstüne basa basa kolsuz giymiş demişsiniz size ne yahu? sizin kapanma özgürlüğünüz varsa başkalarınında açılma özgürlüğü var. kafası sadece kendi özgürlüklerine basanlardan mısınız? umarım nişanlınız önce davranıp 'napıyorum ben ya?' der siz de kolsuz giymeyen bi kayınvalide bulursunuz. tövbe yaaaa
Ya gözünü seveyim yapma şunu.
Kadının ne suçu ne günahı var?
Arada dengeyi kuracak olan sensin, ailene de bir ayar verecek olan sensin.
Orta yol bulunacaksa böyle bulunur.
Kvdenin giyim şeklini değiştirerek değil.
Hoş boşa yazıyorum ya çünkü sen de ailen gibi düşünüyorsun.
Yazık kvdeye ve nişanlına gerçekten çok acıdım.
böyle bir istatistik yok.Yine birşey yazacağım olmayacak belki yanlış anlaşılacağım.İnsanlar sarışınlara aptal derler(bu benim düşüncem değil tabi genel olarak herkesin kabulleniş kabul görmüş düşüncesi,ben istatiklerin yalancısıyım)Peki insanlar neden yaşlarına göre giyinip saçlarını ya doğal bırakıp yada kendine yakışanı yapmaz ki.Her neyse konu bu olmasa da inşallah kv yaşına göre giyinmeyi öğrenebilir.Bazen bu yaştaki insana laf anlatmak zor biliyorum farkındayım ama insanlar bazı şeyleri anlamamak için neden yoğun çaba içine girerler,yada hiç etraflarına bakmazlar.Zaman tanıyacaksın kendine.En azından nişanlın askerliğini yapsın gelsin bakalım,belki düzelir bazı şeyler yoluna girer.Sen şu an kv giyim kuşamını bu kadar büyütme kafanda.Nişanlınada kestirip atma bazı şeyleri.En azından kv ile biraraya gelip akıl vermekten çok orta yolu bulmaya çalışsanız.Çünkü o da sana kızım ben sana ayak uymaya çalışayım ama sende bana uy derse ona Allahın emrinide anlatsan,yaşam tarzınıda koysan masaya o kendi ölçüsünü korumaya çalışacaktır.
Evlensende ne erkek tarafına nede kendi ailene sık sık gitme,yada bir taraf diğerinden ağır basmasın.Hani artık o zaman evli olacaksın.Sende bir aile olma yoluna girerken aradaki mesafeyi korumak çok önemli olacak.
İnşallah herşey hakkında hem hayırlı hem güzel olur.Ve senin için son olarak şunu söylemek istiyorum,üzülme biraz yumuşak huylu davran(bu sana düşen görev),inan bana çözülecek bazı şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?