olmayınca olmuyo :(

Konuyu ve bikac yorumunuzu okudum tek ama bu bile nisanliniza acinama yetti diyebilirim... Yazik anlattiginiza göre cok iyi biri ve size cok deger veriyor,elinden gelen herseyi yapiyor...kimse ailesini secemeiyor maalesef, sizde dahil... Bunu su sebepten söylüyorum,sizin ailenizde sütten cikma ak kasik degil... Hep karsi traftan bi ilimlilik, bi caba, bi degisiklik bekliyosunuz, insanlari degistirmeye ugrasiyorsunuz, oysa sizin aileniz cok önyargili ve dar düsünceli... Sirf sizin icin bile cogu seyi görmemezlikten gelebilirler, kimse birbirini sevmek zorunda degil, saygi önemli, ki anladigima göre sizin cabanizla bile olsa kv yinede suyunuza gidiyor, sizin kavgali sinirli konusmuyor, gel kizim oturalim konusalim diyor, her insanin bi siniri vardir, kolsuz gelmede bence artik hep sizin istedigi olmasi gerektiginden sIKIlmasindan olabilir... Evet dikkat edebilirdi ama sizin ailenizin tavirlari demekki onunda hosuna gitmiyoki kendince bi tepki koydu... Aaa diyosunuz oglu icin yapsin, sizin ailenizde kizi icin yapsin ozaman... Anladigima göre aileniz kapali dünürler istiyo ki sizin ailenize laik olsun, peki bakalim o kaynana size nasil davrancak, o es nasil bi es olcak... Indanlar giyimlerine göre kiyaslanmamasi lazim... Tamam kimi gicik huylari vardir ama siz diyorsunuz 70 yasinda, artik yasli bi insan ve onlar bazen cocuktan beter oluyor... Size sövüp saymadikca, nisanliniz sizin arkanizda oldukca, kv oyunlar cevirmedikce, daha ne bekliyorsunuz ki? Aileniz ne bekliyor? Tamam aile cok önemli, cogu seyleri daha iyi görürler, onlari dinlemekte yarar vardir, ama herzamanda hakli olmuyorlar maalesef... Sizin durumunuzda elle tutulur bisey göremedim, sadece onlar acik,aile baglari kopuk ki herkes mükemmel bagli olamiyor maalesef, siz kapali ve aile bagi güclüsünüz... Eeee bu sebepten dolayi, 7 senelik bi iliskiyi, sizin tabirinizle mükemmel bi insani birakacaksaniz, gercekten yazik... Insanlari degistirmeye ugrasmayin, size bi zarari yoksa birakin görmezlikten gelin, simdi var kavga ediyoz diycenizde, kavgayi sizin aileniz yüzünden yapiyosrsunuz ilk önce bunun farkina varin derim... Dogru insani bulmak zordur, eger siz ondan eminseniz ve gercekten seviyorsaniz, bu tür sbeplerden ne kendinize nede o kisiye bosa aci cektirmeyin...

Madem siz ve aileniz bu kadar sorun edecektiniz ,
o zaman en baştan bu ilişkiye başlamayacaktınız.
Madem başladınız olduğu gibi kabul edip,
ailenize de olduğu gibi kabul ettireceksiniz.
Kendinizi düşünün .
Siz kapalı olduğunuz halde nişanlınız ya da ailesi size evlenince açılacaksın
dese hoşunuza gider mi?
Gitmez.
Onlar nasıl size saygı duyuyorsa siz de saygı duyacaksınız efendim.
Saygı duymuyorsanız da o aileye gelin olmayacaksınız.
Kendinize ve ailenize uygun bir damat adayı ve dünür bulacaksınız.

Bunu sorun ediyor olmayınca olmuyor diyorsanız , şimdiden ayrılın zaten.
Evlenip de nişanlınıza ve ailesine , ailenizle birlik olup sırf dış görünüşleri için
hayatı zindan etmenin manası yok.

Ayrıca saygıdan bahsetmişsiniz.
Onlar size ve ailenize saygı duyuyor ama siz onları olduğu gibi kabul edip saygı duymuyorsunuz.
Saygı kelimesinin anlamını bir daha araştırın isterseniz...

Son düzenleme:

Sizi biraz eleştireceğim, kayınvalidenizin giyim tarzı bu kadar mevzu edilmemeli, size gelirken kolsuz giymiş, uzun kollu giymiş fark etmemeli, iyi insan olması yeterli olmalı, hem sırf size gelirken olduğundan farklı görünmek için kısa kollu giyse yapmacık olmayacak mı?
Sizin yaşam tarzınıza giyiminize karışmayan biri anladığım kadarıyle, bırakın o da istediği gibi giyinsin, 8,5 ayda 8 kere gelmesi az değil, ayrıca herşeyi tek başına yapmaya çalışan nişanlınızdan ev istenmesi, düğün dernek, takı istenmesi doğru mu sizce?
Dünya malı görümlüktür, insanlar evi var takıları var, mobilyaları a'dan z'ye düzülmüş desinler diye bunca istek babasız bir çocuk için çok fazla bir yük, önemli olan dürüst, çalışkan, iyi huylu, karakteri sağlam, saygılı biri mi?

Varsın ev olmasın, gençsiniz ilerde çalışır alırsınız, takıların az olsun onlarda alınır, ekmeği helal olsun yeter ki, her anne baba her genç kız herşeyi dört dörtlük olsun ister fakat herşey gelip geçicidir kalıcı olan iyi ahlaktır, ahlaklı biriyse anne babanızın tereddütü niye?

Nişanlınız yanınıza yakışmıyormuş, çok yakışıklı olsa, evi barkı olsa, takılar taksa, eşyalar alsa, huyu kötü, ekmeği haram olduktan sonra neye yarar.

Anne babanızın düşüncesi de çok önemli ama ortada nişanlınızın istenmeyen damat olmasına sebep elle tutulur birşey yok, huyu kötü diyemiyorlar, saygısız diyemiyorlar, annesi açık, borçları var, isteklerimizi yerine getiremeyecek, ev alamayacak, düğün yapamayacak endişesinden başka bir tereddüt göremedim ben.

Herkesn kendi goruşü .. acik da giyer kapali daaa.. size bir ornek vereym.,, ewlendnz kv kendi cevresne tanistirack sizi, sna dedi ki başini aç açarmisn bence açmazsn ,, hosuna gtmezZ.. aynisini kv icn dusün.. kii basini baskasi isttedi diye acmada.. yanii baskasinin ne dusundgu deil bnm ne istdgm onemli..
Bu konuda yanls fikirlerdesn.
Nisanlini sewiyor musun, mutlu olabilckmsn omür boyuu. Onu düsün ilk once

koskaca kadın sizin yüzünüzden o yaşa kadar olan giyim tarzınımı değiştirecekti. tesettürlüyseniz sizler gibi ebeveyni olanla beraber olacaktınız. kimsenin giyimine karışmaya hakkınız yok. o kalkıp size açıl demiyorsa sizde onun kıyafetlerine karışma hakkına sahip değilsiniz. sizi asla ilgilendirmez.

ha ayrıca kolsuz giyinmek ayıp değildir.

Sen nasil ödün veriyorsun pardoonn,,
Napiosun yaniii,, coook mrk ettm

kusura bakmayında tek bir şeye takıldım üstüne basa basa kolsuz giymiş demişsiniz size ne yahu? sizin kapanma özgürlüğünüz varsa başkalarınında açılma özgürlüğü var. kafası sadece kendi özgürlüklerine basanlardan mısınız? umarım nişanlınız önce davranıp 'napıyorum ben ya?' der siz de kolsuz giymeyen bi kayınvalide bulursunuz. tövbe yaaaa

Ya gözünü seveyim yapma şunu.
Kadının ne suçu ne günahı var?
Arada dengeyi kuracak olan sensin, ailene de bir ayar verecek olan sensin.
Orta yol bulunacaksa böyle bulunur.
Kvdenin giyim şeklini değiştirerek değil.

Hoş boşa yazıyorum ya çünkü sen de ailen gibi düşünüyorsun.

Yazık kvdeye ve nişanlına gerçekten çok acıdım.

Snn ailen nden kv ni kabullenmiyor. Orta yolu onlr nie bulmuyor.. ewleneck olan sizsinz. Annenler kv le yasamicaklar. Ayda yilda bir gorusecklet.

İnan sana katiliyoruummmmmmmm

annesninin kolsuz giymesi sizi sinir etmiş çok enteresan, sanarsınız dekolte giymiş insan biraz dikket etmezmi diyorsunuz kısa kollu giyse gönlünüz hoş olucak yani.. o yaşa gelmiş bi kadının siz kapalısınız diye kolsuz giymemek gibi bi zorunluluğu yok. Burda abartı o değil tamamen sizsiniz? Siz onlara giderken açık giyiniyormusunuz bence böyle düşünün.

Ve nişanlınıza yazık etmeyin munenin dediği gibi huyu kötü saygısız diyemiyolar, borçları varmış annesi açıkmış,ev alamıcak ,düğün yapamıcak gibi şeyler sıkıntıysa gerçekten ayrılın karşıdaki insana yazık. Kulp takıyorsunuz resmen
Hatalı taraf sizsiniz karşı tarafa boşuna yüklenmeyin!!

KESİNLİKLE nişanlınız çok ii niyetli sanırım bunları göremiyor

böyle bir istatistik yok.
sarışınım ve aptal değilim. lütfen insanları saç ve ten renklerine göre kategorize etmesek.

Son düzenleme:
Evlnenirken ailelerde cok önemli oldugunu bilirz buda dogru zaatende.

Simdi 70 yasindaki kadinin öyle giyinme tarzi varsa kalkipda gelini icin kendini degistirmek zorunda da degil.
Yani kolsuz giyinmis ne var bunda ?
Kalkip kicinda etek giymemis.
Isterse onuda giyer kendine uygunsa buyursun giysin , sen bunun böyle oldugunu 7 senedir bilmiyormuydun?
70 yasindaki kadin sendemi utanacak ?
Orayi abartmissiniz bana göre , cünkü bizim ailede de herkes istedigi gibi ve askili dahil sort dahil giyen var o yasda.

Ama aile yapilari degisik olunca tabii uygun olmuyor ola bilir de, sorun edilecekdiyse daha önceden bitirecektin.

Diger konulara birsey diyemiyecegim ,ama kendin icin bile artik zor yürüyorsa bu iliski, zorlamanin bir anlami yok.

Bitir gitsin, bir kere üzülürsün, 3-5 ay sonra hersey unutulur.

yazık günah ya. yok annen baban nişanlının tipini sana yakıştırmıyormuş yok kayınvalide aslılı giymiş. cidden günah! şekilcilik denir buna. kayınvalide bu kız türbanlı ben onu oğluma istemiyorum da diyebilir o halde ama dememiş. (yani milleti kendi gibi yapmaya çalışmıyor) insanlarda kusur aramaktan vazgeçin sen annesinin açık giyinip giyinmemesini napıcaksın? aşırı rahat tavırları seni ne ilgilendirir? afedersin ama sen nikahı o kadınla mı yapıcaksın? bence de o adam sizin gibi şekilci bi aileye katılmamalı. kadının günahı kadına. ve siz de kadının kusurlarını aramakla günaha giriyorsunuz. bu ne cürret de sen gelecekteki eşine., 'annen şöyle böyle kusurlu bi kadın onunla konuş değişsin biraz.' diyebiliyorsun. biraz empati ya insaf !aha çok komik ya ailen çocuğun tipini beğenmiyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne var canım bunda kadın ister açık ister kapalı giyinsin ama ben kv olsam derim ki ya bunların ailesi tesetturlu bende yarım kollu birşey giyiyim derim yarım kollu bir gömlek olabilir mesela .Benım aklıma şoyle bir soru geldi acaba sizi istemiyor olabilir mi? Ben sanmıyorum gerçi ama o sizin kapalı odugunuzu sorun etmemişsse şayet siz niye açık olmasını bu kadar dert ediyorsunuz anlamıs degılım.Açık ve ya kapalı değil de insan ve bir kv olarak değerlendrrseniz eger daha mantıklı olacaktır hem sonucta kadın gelmiş 70 yasına almıs yasını basını bu saaten sonra değişmez . boyle kabul edin cunku nişanlınızı seviyorsunuz ki sonucta kv sizi boyle kabul etmiş

Elifcik;
Bak şimdi sana bir örnek vereceğim.
Eşimin ailesi de mutaassıp bir aile.
Görümcem, eltim, kvdem hep kapalı.
Ama ben açığım, hatta sülalelerindeki tek açık benim.
Bir gün bile hiç bir şeyime karışmadılar, niye şöyle giyindin,
niye makyaj yapıyorsun, niye saçların sarı demediler.
Ama gel gör ki görümcem kapalı olmasına karşın, eşinin ailesi gayet açık bir aile.
Görümcemin kayınvalidesi de kolsuz giyinir, şort giyer.

Şimdi duruma bak, eşimin ailesi mutaassıp olmasına karşın,
açık gelin alıp , kapalı kızlarını açık aileye gelin vermişler.

Aynen senin şimdiki durumun gibi.
Ama hiç bir zaman da kimse hakkında giyimi, oturması kalkması hakkında yorum yapmazlar.
Çünkü saygı duyarlar.
Eger bunu yapmayacak olsalardı ne beni gelin olarak isterlerdi,
ne de kendi kızlarını açık bir aileye verirlerdi.
Ama bir de senin ailenin ve senin yaptıklarına bak.
Aradaki farkı görebiliyorsun değil mi?

Dolayısyla sen gel vazgeç bu evlilikten,
her iki taraf da huzura ersin...

Son düzenleme:
Kötü niyet,arada laf taşıma dedikodu vs yoksa anlaşılır ya.Bu tür sorunları zamanında bizde yaşadık ablamın evliliğinde.Ablam üni deyken kapandı.Babamda hakimdi.Vay nasıl kapanırdı kimse yokdu ailede vs.Ve evlendi.Birde çocuğu oldu.İlk torun her bişiyi çözdü zaten:)

nişanlınıza çok üzüldüm. tabii annesinede. umarım başlarına gelecekleri farkederler. çünkü şu andan itibaren hayatları boyunca yaşayacakları,ezilmeye,eleştirilmeye,aciz görülmeye,şekilcilikle savaş vermeye, aşağılanmaya imza atmış sayılırlar.

Son düzenleme:
Umarım ayrılırsınız..

Böylece nişanlınız da kendisine ve ailesine yakışacak ! açık bir bayan bulur.

Sizin kapalılığınıza biri karışsa neler yapardınız ?

Kadın size açıl diye baskı mı yaptı da bu kadar kininiz var ?

Sanırsınız ki kadın mini etekle falan gelmiş istemeye.

Hey Allahım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…