ölmek istiyorum tek isteğim mutlu olmaktı!

belkide o bebek senin için hayattan beklediğin mucizedir,hele bi bebeğini kucağına al bence kimseye ihtiyaç duymazsın,beklentilerin olmaz kimseden,ozaman mutlu olursun inşallah.eşin içinde sabret elbet geçer,sabrın sonu selamettir.

Herkes yorum yaziyor ve herkeste yazmalkta özgürdür tabi ki ama burada ölmek istiyorum diyen bir iki canliya insan kalkip yön gösteremiyorsa hatalarinida yüzüne vurup vurup durmamali...

bilemiyoruz ki karsimizdakinin gercekten yapma imkanlari hangi boyutta!

simdi sahiden farz edelim ki canina kiydin,biz bundan habersiz burada devam yorumlar yazacagiz ama nerden bilecegiz ki sen canina kiydin,yani unutulmus olacaksan birkac yorumla.

lütfen sunu bilki yalniz degilsin bu hayatta,derdinde cogu insan var veya cok daha beter.

Yavrunu al bir önce kucagina ve Allaha sigin...sana güzel günler verecektir,fakat evet hayatta herksin yasami gül gülistan degil,o yüzden ilk basta sen ben bizler zorluklarla mücadele edenler yaradandan sonra kendimize ilk basta kendimiz yar olacagiz.

Zor şeyler yaşamışsınız
Ama zor şeyler yaşamaya devam etmemelisiniz.
Çocuğunuzu doğurun bu süre içinde dişinizi biraz sıkın bazı şeyleri duymamaya çalışın çocuğunuza odaklanın.
Çocuğunuz doğduktan sonra açık öğretim fakültesine başvurup dışardan bir bölüm okuyun.
Üniversitenizi bitirin bu arada çalışabilirsiniz de,evde yapılabilecek bir kaç iş vardır hem çocuğa baka hem evde çalışırsınız
Hraçlığınızı çıkarırısınız en azından kendi ihtiyaçlaırınızı karşılarsınız.
Düşman siz ondan korktuğunuz kadar kuvvetlidir kimseden korkmayın dik durun.
Ölüm de neymiş,neler yaşıyoruz ama ölmek yok ölümü istemek yok.
Hayat herkes için zor senin için öyle bizim için böyle ama zor..
Tek yapman mücadele isteğini canlandırmak

Kalk silkelen , hayatla ve acılarla mücadele et / dıye yorum yapanlara tepkı veren arkadaşların acaba ne gb bir tavsıyelerı var konu sahıbıne cıdden merak edıyorum ?

Ne gibi bır yardımda bulunuyorsunuz kendısıne ah vah evet haklısın canım cok acılar cekmıssın demekten başka ..
Eğer bir insana sürekli evet durumun cok vahım cok acı ıcındesın dıye konusursanız o hepten kendını bırakır ve durumunun ıcınde yok olur gıder..
O'nu umutlandırmalı , hırslandırmalı farklı seceneklerın oldugunu gostermelısınız kı hayata tutmak ıcın sebebler bulabılsın ..

Burda kımse kımseyı suclamıyor, zaten suclanıcak bır durumuda yok arkadaşın ..
Ama hayat sadece bu arkadasa kotu davranmıyor ..
Birçok insan hayatın sillesinden geçiyor, geçecekte..
Önemli olan hayatın o kotu zamanlarında doğru kararları verebilmek ..
Konu açmış : yardım ıstemış durumunu acıkca belırtmış ona gore bızde şöyle yaparsan böyle olur dıye elımızden geldıgınce durumu anlatmaya calısıyoruz ..
Ah vah demenın hayata ve geleceğe hıcbır yararı olmaz..
Ağlamak sızlanmak çözum değil..

Mutsuzcum öncelikle senden o çocuğu neden yaptın yorumlarını kafana gram takmamanı istiyorum.
İnsan evladı çaresiz bir insana neden böyle yapar anlamıyorum.
Düşene bir tekme daha vurmak değildir de nedir?
Küçük yaştan beri hep yapamazsın, edemezsinlere maruz kalmışsın.
İnsan kendine olan güveneni kaybediyor.
Bende yaşadım.
Benim babamda babalık yapamadı.
Üniversiteye gitmek istedim 2 yıl göndermedi.
Hakaret etti.
Senden olsa olsa tuvalet bekçisi olur dedi.
Ama ben zorda olsa okudum.
Şimdi utanmadan üzerimden hava basıyor millete.
Çok zor zamanlar yaşattı.
Annemi aldattı, dövdü. bir kaşık salçayla annem 3 gün yemek yapmaya çalışırdı.
Yeri geldi soğan ekmek yedik.
Ama ogünler geldi geçti.
Hiç sahip olamayacağımı sandığım şeylere sahibim.
Zaman sana güçlü olmayı öğretmeli.
Şimdi gücün yok, kanadın kırık
Ama inanıyorum ki yavrun doğunca sana güç kuvvet verecek, yaralarını saracak.
Onun mutluluğu, hayatı, eğitimi için herşeyi yapacaksın.
Annelik bambaşkadır.
O sana mutluluk vermeye, evlat, arkadaş olmaya geliyor.
Lütfen sende kendine biraz yardım et ve eşinin ayağının altına pas pas olma fikrinden vazgeç.
Hayat senin, yavrunun bundan sonra.
Bol bol dua et.
Sana yardım edebilecek bir tek seni Yaratandır.
Selam ve dua ile arkadaşım.
Melekler seninle olsun....

valla seninkini okuyunca benimki de dert mi dedim senin hayatın tam şener şen in arabesk filmi gibi olmuş canım.
sakın yanlış anlama ama keşke çocuk yapmasaydın bu kadar olumsuzluk varken dünyaya bi de bi can getireceksin.o olunca düzelecek mi herşey.o da ortak olacak dertlerine tamam anne olmak çok güzel ama huzursuz bir ortamda çocuk büyütmek de çok zor
ne diyim Allah yardımcın olsun

oncelıkle Allah sabır versın hayat herkese hatalar yaptırır kı dogruyu bulasın ... kimse kendıne guvenmesın ben yapmam dıye Rabbım okadar buyukkı basına getırır o buyuk sozunu.
neyse sana tek dıyecegım nasıl olur bılmıyorum ama sen evladını boyle bı ortamda buyutme hıc degılse kendıne yenı bı hayat kuracak bı bırıkım yap derım ama buda yoksa sıgınma evlerı mor catılar var devlet acıkta bırakmıyo ıllakı bırı kabul eder gıt ve lutfen ayaykların ustunde dur cocuguna bu ezıyetı sakın yapma arkadasım... kendınden pay bıc ve uzulme Rabbım okadar buyukkı sana elbet guzel bı kapı acacak. dua etcem sana...Rabım yardımcın olsun...

Göz göre göre kendinizi ateşe atmışsınız. Okurken arkadaşlarınızla gezip eğlenemediniz, babanız para vermiyordu, sevgiden zaten bahsetmiyorum. İçinde bulunduğunuz cehennemden başka birine dalmışsınız balıklama. Keşke okulunuzu bitirip ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenseydiniz.

Bunca olumsuzluğun üstüne bir de çocuk yapmışsınız. Ben iyi bir pencere açamayacağım size zira kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz. Bunca yaşananlardan sonra bile mutlu olabileceğiniz bir yer arıyorsunuz kendinize, hayat sizin mutluluğu başka yerde aramayın, kendinize dönün.

hanımefendı sız genelde boyle yazılar yanı ters dusecek yazılar yazıyosunuz acaba tartısma ortamına gırmek ıcınmı yoksa ınsanlara yardımcı olmak ıcınmı buradasınız anlamadım... ayrıca empatı kurmak cok zordur her ınsan yapamaz bunu bellıkı sız yapmamıssınz yapsaydı nız durumun ne kadar vahım oldugunu anlayabılırdınız... hayat herkese esıt davranmıyo burada ahkam kesmek cok kolay Allah korusun sızın basınıza gelse ne kadar zor bı hayat ya .. belkıde benım basıma gelmez dıyen coktur ben boyle yapmazdım hamıle kalmazdım dıyen coktur .ama .Allah kurban oldugum okadar buyukkı buyuk soyleyenın basına dank ettırır neye ugradıgını sasırtır ınsanı... lutfen acımasız elestırıler yaparken basımıza gelseydı ıhtımalınıde goz onune alın....

Canım şuan durumunu oldum ve çok üzüldüm, ben çok iyi anlayabiliyorum çünkü bende şuan 24 yaşındayım ve evliyim bende okulumu bırakmak zorunda kaldım kim için sevdiğim dediğim kişi için ama bazı şeylere bakıyorum da değmezmiş
Benim için bi pazar gününü bile ayırmaz çaışır durur.
Ailesinin hiç huzur yok haliyle benimde yok....
Ama ben şuan Allhahtan çalışıyorum yoksa evde kayınpederle delirrdim......

hanımefendı sız genelde boyle yazılar yanı ters dusecek yazılar yazıyosunuz acaba tartısma ortamına gırmek ıcınmı yoksa ınsanlara yardımcı olmak ıcınmı buradasınız anlamadım... ayrıca empatı kurmak cok zordur her ınsan yapamaz bunu bellıkı sız yapmamıssınz yapsaydı nız durumun ne kadar vahım oldugunu anlayabılırdınız... hayat herkese esıt davranmıyo burada ahkam kesmek cok kolay Allah korusun sızın basınıza gelse ne kadar zor bı hayat ya .. belkıde benım basıma gelmez dıyen coktur ben boyle yapmazdım hamıle kalmazdım dıyen coktur .ama .Allah kurban oldugum okadar buyukkı buyuk soyleyenın basına dank ettırır neye ugradıgını sasırtır ınsanı... lutfen acımasız elestırıler yaparken basımıza gelseydı ıhtımalınıde goz onune alın....

Siz benim profilimde gezip yaptığım yorumların analizini mi çıkarıyorsunuz? Beni ne kadar tanıyorsunuz ki yargılıyorsunuz? Evet genelde ters köşe yorumlar yaparım. Bunun nedeni sizin zannettiğiniz gibi tartışma çıkarmak değil beyin fırtınası yapmaktır. Herkes sizin gibi "ilk kez gördüğü insana canım" demek zorunda değil. Ben 6000 yorumumu da bu şekilde yaptım, istisnalar hariç kimseyle de tartışmadım. İnsanların yorumlarını alıntılayıp amaçlarını sorgulamadım.

Empatiden yoksun olan sizsiniz. Her zaman söylerim; bazen ters köşe bir yorum tokat gibi çarpar insanın yüzüne, hic düşünemediği bir pencereden bakar hayata.

Benim neler yaşadığımı, hayatımın ağırlığını, bana sunulan şansları, kendi yarattığım dünyayı siz nereden biliyosunuz? Ben ahkam kesmem, bildiğim şeyler üzerinden yorum yaparım. Allah büyük evet, zaman neler gösterir bilinmez; bugün yorumu sert diye eleştirdiğiniz insanın yorumuna muhtaç falan kalırsınız. Dikkat etmek lazım.

Güzelim, daha genceciksin, tazeciksin. Hayattan bıkıp ölmeyi düşünemeyecek kadar yenisin daha bu gezegende. 24 yıl ne demek! Elbette acılar çektiğinde insana 100 yıl yaşamış gibi gelir hayat. Yavrunu inşallah sağlıcakla kucağına aldığında dünyanın ne kadar boş, anlamlı tek varlığın yavrun olduğunu anlayacaksın. İnan bana o yavru yaşadığın tüm acıları sana unutturacak!! İlerde senin yavrun inşallah 24 yaşına geldiğinde (Allah uzun sağlıklı ömürler versin sana ve yavruna) paragrafın en başında yavruna anne gözüyle baktıkça ne demek istediğimi anlayacaksın.

Sakın unutma: Yüce rabbim mutluluğu, bolluğu ve başarıyı vermeden önce kullarını sıkar, zorlar, çünkü sabırlarını dener. Her kuluna dayanabileceği kadar zorluk ve acılar verir. Demek ki sen çok güçlü, çok sevdiği bir kulusun ki sana acıları artık ölmek istemeni sağlayacak boyutta yaşatmış. Bu ne demektir biliyormusun?! Yaradana inancın var mı? Var ise Allah'a göre hiçbir zorluk olmadığını bilirsin elbette. Ödülün öyle büyük olacak ki, buna sen bile inanamayacaksın!! Nereden mi biliyorum? Yazdıklarını okuduğumda sana hiç acımadım. Hatta çok da empati kurmadım, çünkü yazdıklarını okurken içime o kadar kesin bir bilgi doğdu ki, geleceğin ile ilgili bunu sana sadece bildirmek istedim!
Bana gelen "Kesin bilgi" ler beni bugüne kadar asla yanıltmadılar.

Bak güzelim, bu sözlerimi sakın unutma: Başını hemen gururla dikleştir. Bütün dikkatini bundan böyle bebeğine ver! Sana geçmişte yaşadığın karanlıkları doğumuyla pırıltılı aydınlıklara çevirecek öyle bir evlat geliyor ki, önce Allah'a, sonra bana inan, yavrun doğduktan sonra onun kısmeti ile hayat seni hiç ummadığın güzelliklerle tanıştıracak. Hiç ummadığın güzel gelişmeler, hayalini bile kuramadığın mutluluklar yaşayacaksın. Bu çocuk senin ödülün, hayatının kurtarıcısı, sana destek vermesi için gönderildi!!!!!!!!!!!!!! Onun sayesinde ayakları yere sağlam basan, maddi ve manevi olarak hiç kimseye muhtaç olmayan bir kadın haline geleceksin. Hayatından sevmediğin, sana değer vermeyen insanlar tek tek temizlenecek. Bu çocuk öyle güçlü ki, kendi gücünü daha doğmadan sana yansıtmaya başladı bile! Hele bir doğsun bir gör bambaşka hissedecksin. Kendine acımayı bırakacak, gerçekte ne kadar önemli bir insan olduğunun bilincine varacaksın. Çocuğun çok kısmetli, onun kısmeti sayesinde senin önündeki engeller daima kendiliğinden kalkacak. Şimdiden çocuğun ile yakın gelecekte yaşamak istediğin hayatın hayalini kurmaya başla derim ben...☺ Yavrunla hayalini kurduğun hayatı yaşıyorken geriye dönüp geçmiş günlerine baktığında Allah'a olan inancın ve sevgin binlerce kat artacak. Şu an yaşıyor olduğun acıları ve zorlukları yakın gelecekte yaşayacağın muhteşem hayatın sadakası olarak gör lütfen. Önce Allah'a, sonra da yazmış olduğum her bir sözcüğe tek tek inan lütfen!!! Seni ve yavrunu sevgiyle kucaklıyorum bebeğim.
Allah'ın ve evrenin sonsuz sevgisi seninle. Sadece bilincine var yeter!

niçin hamile kaldınız kendı hayatınız yazık olmus bırının daha mı mahvolsun ıstıyorsunuz ben bu zıhnıyetı anlamıyorum sırf annelık duygusunu tadabılmek ıcın bu bencıllık nıye

bence kayınvalide görümceler filan istemiştir bebek olsun da düzelir hersey. sadece biz türklere özgü saçmalıklardan biri daha işte. olmayınca olmuyor işte balık baştan kokar. evlilik gibi ciddi bir olayın içine korkusuzca dalabilen insanlara akıl sır erdiremiyorum.

umarım bebeğin dünyaya geldikten sonra hepiniz için en dogru yolu bulur ve kendine çeki düzen verip tertemz bi sayfa acarsın. hayatta her zaman son bi şans vardır. önemli olan doğru zamanı yakalamak. bebeğinle mutluluklar dilerim.
:49:

evet bazen ters kose laflar tokat gıbı carpar ama bazen hıc olmadık yerde ve zamanda can acıtır yakar o yuzden sız yaptıgınız yorumlarla bırının acısını buyutmeden yada felaket olmadan once bı kendınıze bakın... canım lafı gayet guzel bı kelıme ve bence herkes herkese demelı despot ınsanlar bunu anlayamaz.. ve sızı takıp etmek umrumda bıle degıl sadece her yazıda kendınızı yeterınce sıvrıltıyosunuz gormemek elden degıl... hanımefendı ne halınız varsa gorun eleştırıye acık olamamak bu olsa gerek yazık cok sey kaybetmıssınız...

evet bazen ters kose laflar tokat gıbı carpar ama bazen hıc olmadık yerde ve zamanda can acıtır yakar o yuzden sız yaptıgınız yorumlarla bırının acısını buyutmeden yada felaket olmadan once bı kendınıze bakın... canım lafı gayet guzel bı kelıme ve bence herkes herkese demelı despot ınsanlar bunu anlayamaz.. ve sızı takıp etmek umrumda bıle degıl sadece her yazıda kendınızı yeterınce sıvrıltıyosunuz gormemek elden degıl... hanımefendı ne halınız varsa gorun eleştırıye acık olamamak bu olsa gerek yazık cok sey kaybetmıssınız...

Sabah sabah güldürdünüz beni :) Özellikle despot ve sivri tanımlamalarınıza bayıldım. Ne halim varsa görmekle meşgulüm ben zaten. Kayıplarımla ilgilenirim bilare

Sabah sabah güldürdünüz beni :) Özellikle despot ve sivri tanımlamalarınıza bayıldım. Ne halim varsa görmekle meşgulüm ben zaten. Kayıplarımla ilgilenirim bilare

sız galıba kendını cok akıllı sanıyorsunuz can yaktıgınızda da gulebılecekmısınız acaba merak edıyorum yazık sıze cok yazık ..

sız galıba kendını cok akıllı sanıyorsunuz can yaktıgınızda da gulebılecekmısınız acaba merak edıyorum yazık sıze cok yazık ..

Niye can yakayım? Nerden vardınız bu kanıya? Zekamı kullanacak kadar akıllıyım evet. Uzatmayalım olur mu? Konusahibinin konusunu dağıtmayalım. Hoşçakalın

kimileri şanslı doğar, kimileri şansını kendi yaratır, kimileri de şanssızdır.
hangi druptan olursak olalım, bizim üstümüze düşen bu dünya üzerinde geçirdiğimiz vakiti en doğru ve en verimli olarak tüketmektir.

evet çok zor bir çocukluk, çok zor bir genç kızlık geçirmiş olabilirsin.
denize düşen yılana sarışır misali mutluluğu huzuru bulmak için adına "aşk" dediğin bir adamla evlenmiş, ancak orda da çektiğin eziyetlerin bitmediğini görmüş olabilirsin.
son bir umut diyip hamile kalmış da olabilirsin.

bütün bunlara kimsenin söyleyebileceği bir şey zaten yok.
kimisi senin tercihin kimisi değil ama yaşadıkların zor, bunda hemfikiriz.

ancakkkkk
bu dakikadan sonra
"ah, vah, çok yazık" diyerek buraya sayfalarca yorum yapmanın kime ne faydası var?
eğer bizim "ahlarmız, vahlarımız", süslü*duygulu acıma pohpohlama cümlelerimiz ise seni hayata döndürüp huzurunu getirecek sihirli değnek, inan hepimiz yapabilir bunu.
ama bunların sadece boş laflar olduğunu sen de biliyorsun.
senin bundan sonra ihtiyacın olan tek şey bir an önce toparlanıp önüne bakabilmek.

önceliğin bebeğin.
elbet ki şu "evliliğin" en son ihtiyacı bir bebek ancak artık 9 aylık hamile olduğuna göre yapabilecek bir şey yok.
hiç zannetme ki bebek doğunca evliliğin de düzene girecek.
tam tersine senin sorumluluğun senin yorgunluğun 2'ye 3'e katlanacak.
daha çok tahammül etmek zorunda kalacaksın "evladın" için.
değer mi? elbette ki değer, o minik yavrucak herşeye değer çünkü tek masum o. dünyaya gelmesi de onun tercihi değildi üstelik.

senin bundan sonra yapacağın çok belli.
bebeğin dünyaya geldikten sonra bir süre ele avuca gelene kadar bebeğinle ilgilenecek, hayatını onun üstüne kuracaksın.
sonra cesaretini toplayıp bir işe girmeyi dile getireceksin (mesela bir kreşte temizlikçilik bile olabilir. böylece kendi yavrun da yanında olur)
sonra o adamdan boşanacak, kendi hayatını ve yavrunu kurtaracaksın.

aksi takdirde.
sen bu bebekten sonra bir bebek daha doğurur, o sırada bol bol şiddet görür, aldatılır ve hiç bir şey diyemezsin.
çünkü sen kendini ezil ve değersiz görüyorsun.
sen böyle düşündükçe etrafındakiler ne yapsın

önce silkelen ve kendine gel.
hele ki ölmek istemek?
karnında çocuğun olmasa senin tercihindir , belki saygı duyabilirm ancak şimdi öyle bir lüksün yok.
bencillik yapamazsın. hakkın yok buna

Allah yar ve yardımcın olsun

herkes bebeğe yazık olmuş gibi bir cumle kurdugumda benı eleştirmis konu sahıbı adına uzgunum kolay deil ama bence yanlıs ustune yanlıs var..arkadaslar baba cok onemlıdır karakterı sağlam cocuklarına sahıp cıkan sorumluluk sahıbı olan bır babanın cocugunun hayatı cok baskadır..sorumsuz umursamaz eşine ve cocuklarına değer wermeyen bir babanın cocuklarınında hayatı heba oluyor,hayata ısyan edıyor yanlıs secımler yapıyor istediği şeylere ulaşamıyor sonuc mutsuz oluyor..

aynı konu sahıbı gıbı kotu bır aile yuzunden yanlıs secımler yapmıs...amaaaaa kendınden ornek almayıp kendıde yanlıs bır ese cocuk yapmak ıstemıs...bu yuzden sert bır tepkı gosterdım...amacım onu uzmek deil insallah duzelır umudunu kaybetmemesını ısterım....

kimileri şanslı doğar, kimileri şansını kendi yaratır, kimileri de şanssızdır.
hangi druptan olursak olalım, bizim üstümüze düşen bu dünya üzerinde geçirdiğimiz vakiti en doğru ve en verimli olarak tüketmektir.

evet çok zor bir çocukluk, çok zor bir genç kızlık geçirmiş olabilirsin.
denize düşen yılana sarışır misali mutluluğu huzuru bulmak için adına "aşk" dediğin bir adamla evlenmiş, ancak orda da çektiğin eziyetlerin bitmediğini görmüş olabilirsin.
son bir umut diyip hamile kalmış da olabilirsin.

bütün bunlara kimsenin söyleyebileceği bir şey zaten yok.
kimisi senin tercihin kimisi değil ama yaşadıkların zor, bunda hemfikiriz.

ancakkkkk
bu dakikadan sonra
"ah, vah, çok yazık" diyerek buraya sayfalarca yorum yapmanın kime ne faydası var?
eğer bizim "ahlarmız, vahlarımız", süslü*duygulu acıma pohpohlama cümlelerimiz ise seni hayata döndürüp huzurunu getirecek sihirli değnek, inan hepimiz yapabilir bunu.
ama bunların sadece boş laflar olduğunu sen de biliyorsun.
senin bundan sonra ihtiyacın olan tek şey bir an önce toparlanıp önüne bakabilmek.

önceliğin bebeğin.
elbet ki şu "evliliğin" en son ihtiyacı bir bebek ancak artık 9 aylık hamile olduğuna göre yapabilecek bir şey yok.
hiç zannetme ki bebek doğunca evliliğin de düzene girecek.
tam tersine senin sorumluluğun senin yorgunluğun 2'ye 3'e katlanacak.
daha çok tahammül etmek zorunda kalacaksın "evladın" için.
değer mi? elbette ki değer, o minik yavrucak herşeye değer çünkü tek masum o. dünyaya gelmesi de onun tercihi değildi üstelik.

senin bundan sonra yapacağın çok belli.
bebeğin dünyaya geldikten sonra bir süre ele avuca gelene kadar bebeğinle ilgilenecek, hayatını onun üstüne kuracaksın.
sonra cesaretini toplayıp bir işe girmeyi dile getireceksin (mesela bir kreşte temizlikçilik bile olabilir. böylece kendi yavrun da yanında olur)
sonra o adamdan boşanacak, kendi hayatını ve yavrunu kurtaracaksın.

aksi takdirde.
sen bu bebekten sonra bir bebek daha doğurur, o sırada bol bol şiddet görür, aldatılır ve hiç bir şey diyemezsin.
çünkü sen kendini ezil ve değersiz görüyorsun.
sen böyle düşündükçe etrafındakiler ne yapsın

önce silkelen ve kendine gel.
hele ki ölmek istemek?
karnında çocuğun olmasa senin tercihindir , belki saygı duyabilirm ancak şimdi öyle bir lüksün yok.
bencillik yapamazsın. hakkın yok buna

Allah yar ve yardımcın olsun

nokta...imza betiş...

Back
X