Ölmek İstiyorum

Vakti gelince zaten öleceğiz.dunya zor evet.ama sanırım psikolojik problemler yaşıyorsunuz.hayat zorluklarla mücadele etme sanatıdır.her sorunda ölmeyi düsünüp,istemiyoruz.tedavi görüyor musunuz?

Hayatta mutlu insanlar olabilidiğine göre dünya tabiki yaşamaya deger. Tam olarak neler yaşadınız da bu kadar bıktınız bilemiyorum ama bir an evvel mutlu olursunuz inşallah.

Dualarınızın bile kabul olmadığını bahsettiginiz bir bölum var belki Allah size hayırlısıni veriyordur ama suan fark edemiyorsunuzdur. Hem bir şey duymuştum. Ahiret gunü kabul olmayan her duamiz için sevap yazıldığında Allahım keşke dualarımizı kabul etmedin diye üzülmeseymişiz diyecekmişiz (Dini bir yorum oldu ama kimseyi kınayıcı bir yorum icermiyor umarım sorun olmaz)

Hayat önünüze her zaman güzellikler hoşluklar çıkarmayacak, hiçbirimize çıkarmıyor. İnsanların hayatlarından öyle acılar geçiyor ki bizim dert dediklerimiz yanlarında bir arpa boyu bile etmiyor. Dünyaya geliş tarihimizi seçmedik, ölüm tarihimizi de seçemeyiz. Hayatta bundan sonra çok iyi günleriniz olacak diyemem çünkü öyle bir şey yok. Çok iyi günleriniz de olacak çok kötü günleriniz de ve siz göğüs gereceksiniz. Hepimiz gibi. Dünya üzerinde yaşayan herkes gibi. Ayrıca, bir psikiyatriste görünmeyi denediniz mi? Deneyin.

Ruhta uzuvlar gibi hastalanabilir ve doktora gitmek ayıp değildir.

Ben herşey kotuyken Rabbime tutunup hayatta kalıyorum..O nun varlığını derinden hissediyorum ve kendimi yalnız hissetmiyorum..basima gelen kötü hadiselere sabırla karşılık veriyorum.Ve bu kötü hadiselere sabırla karşılık verip isyan etmezsen Allah senin makamını yukselticek.bu dünya çok kısa unutma.makamimi yukseltse nolurki diye düşünme.O'na sığın.Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler de.Tevekkül et kurtul bu yüklerden.

Mutlu olmayi sec. Güzellikleri gör. Yasadigin kötü deneyimlere bakarak niye uzuluyorsun ki? Onlar ancak ders alman icin vardir. Kendini gelistirmen icin. Hayati ve kendini anlaman icin. Uzerinde dusunup dusunup kendine aciman icin degil.
Kendini kurban olarak gorme hicbirzaman. Oyle gorursen ancak kendini veya baskalarini suclar ve bu bos kisirdonguden cikamazsin.
Yasadigin seylerden ders cikaramiyorsan yine devam et hayatina durmaksizin. Illa birgun anlarsin neyin ne oldugunu. Kotulugun icinde iyilik de vardir aslinda. Sadece bazen fark edemezsin...sonradan anlarsin.. Umudunu kaybetme. Kendini sev say. Akisina birak oldugu gibi kabul et herseyi kendini dahil sonra Yeniden basla...yarin yeni bir gün.

Bdv de temennisine ulasacagi garanti olan yegane uyesiniz.
O zamana kadar, her seye ragmen, biraz mutlu olmayi deneseniz, yani insan olmeyi planlayacak duruma geldiyse kaybedecek bir seyi kalmamistir...
Bunun rahatligiyla atın adimlarinizi.

Suan senin durumunda olan birine ne denir bilemiyorum ama bak şöyle soyleyeyim az cok inancli biri okdugun yazdiklqrindan anlasiliyor

Bu dunya imtihan dunyasi inan disardan gordugun en vasi rahat mutlu kisinin bile bazen tahmin edemedigin buyuk problemleti oluyor

Ben sana kendimi hayatimi basima gelen olumsuzluklari hele birde insanlar tarafindan nasil kullanilip incitildigimi anlatsam belki kendini gorursun tabi bende 7/24polyana gibi dolasmiyorum ama bazen bi bakmissin hic tahmin etmedigin bi anda Allah cok guzel mutluluklar nasip etmis

Nolur kendini bırakma

Onkoloji hastanesine git. Ufacık çocukların küçücük bedenleriyle kanserle mücadelesini gör sıkıntıyı derdi hastalıkların zorluğu anla.
Mahallenin en fakir yerine git tek lokmaya altın değeri biçen insanları gör,iki çocuğun tek ayakkabısı olduğu için beraber dışarı çıkamayanları hayat zorluğunu anla
En yakında ki yetimhaneye git, yaşıtları evlerinde nazlatılırken bir anne babanın ihanetine mağruz kalmış. Terkedilmeyi iliklerine kadar hissetmiş olan yarıların zorluklarını gör
Yaşlı bakım evine git. Yıllarca emek emek büyüttüğü çocuklarına şimdi yük olduğu için bi kuruma atılmış ziyareti bırak arayıp sorulmayan yaşlıların kapıya her bakışının zorluğunu gör gözlerinin içinden.
Bu kadar insan bunlara rağmen neden yine de yaşamaya seçiyor. Çünkü yaşamak bi umuttur. İyi şeylerin olacağını umut etmektir. Sevmektir insanı ,hayvanları,tüm yaratılmışları. İnsanlardan bişey beklemeden olanla mutlu olarack.
Dünyada yapılması gereken bu kadar çok iyilik varken,insanlara katmak ve yaşatmak gereken bu kadar çok duygu varken ölmek kolayı. Basit olmak.

Ne yaşadınız da bunları düşünüyorsunuz ? Hani ne olursa olsun hayat sonlandırmaya değmez de nedir bu hale sokan sizi ?

O kadar rahatki herkes kimsenin derdi yok, mutluluktan ölececeğim mesela ben de neredeyse..
Şu an kafamın içindekileri, karşı karşıya olup atlatmak zorunda olduğum durumları bilsen şaşırırdın. Ölmeyi düşünmüyorum, planlamıyorum nasılsa gideceğim yer belli acele etmeye gerek yok. Burada kalıp savaşmak ve savaşı kazanmak daha güzel. Kazanamasam da yenilgilerimi bilir taşırım. Derdini anlatmayan insanlara baksan herkes mutlu ama içlerini göremiyoruz işte. Ne yapalım toplu intihar mı edelim. Doktor yardımı alman gerekli algıların, beyninin kimyası bozulmuş. Antidepresan falan değil sorunun ana kaynağına inecek biri gerek sana.

ölmek korkakların tercıhdıır bence, hem yaşamak guzel sen ıstersen herseye ortam yaratabılırsın bunun ıcın cok fazla paraya ve zamana da ıhtıyacın yok.. ama herseye kotu gozle bakarsan ,herseyı en ınce ayrıntısına kadar dusunursen,herkesın her dedıgını kale alırsan hayat cekılmez hale gelır.

Sana tek diyecegim ölmüş insanlar dünyadaki insanların yerinde olmak için neler vermezdi bir bilsen !
Ayrıca intihar edip öldüğünde rahatça uyuyabileceğini düsünüyorsa yanılıyorsun. O zaman çekecegin acı dünyada çektiğinin bin misli olacak. O zaman da dersin ki keşke bu acıları çekseydim de intihar edip ölmeseydim.

Beni kiranlar ölsun ben nie olecegim ki kimseyi kafaya takmayacaksin. hayata tutunacagin kimsen yok galiba annen baban cocugun?

Istesen de istemesen de öleceksin zaten. Ahiret hayatina iman ediyorsan ölümle huzur bulamayacagini bilirsin. Bu dunya gecici. Dertleri de. Hic gecmezse ölünce biter fani dertler ama ölümden sonrasi... Ahirette ölüm yok. Kaçacak yer de...

Ne guzel yazmissiniz. Insan baskasinin derdini gorene kadar kendini en dertlisi zanneder. Her hastaneye gittigimizde halimize sukretmiyor muyuz daha hastalarini gorup. Bir soz vardi tam hatirlayamadim. Ayakkabim yok diye uzulurken ayaklari olmayan birine rastladim mi oyle biseydi. Derbeder olmak degil cozum. Her halimize sukretmek. Allah bu gunlerimizi aratacak. Bugunku dertlerimizi unutturacak dert vermesin.

dünya yaşamaya değer mi biz değil Allah karar vermiş ki bizi yaratmış yaşıyoruz yine o isteyince olecegiz bence isyan etmeyin dualarım kabul olmuyor diye sizin ser sandığınızda hayır vardır belki bilemezsiniz şunu hiç bir zaman unutmayın kötü geçen günler gelecek güzel günlerin habercisidir öyle dusunun cok cok dua edin ben öyle yapıyorum .. inşallah herşey yoluna girer

Belki bişeyleri değiştirmelisiniz.
İnsan sadece kendinden ibaret değil.
Düşüncelerinden, geçmişinden, kendinden ve çevresinden ibaret.
Bu yüzden neyi ne kadar öne çıkaracağınız size bağlı.
Belli ki çevrenizde değişmesi gereken insanlar var. Hatta değişmesi gereken siz varsınız, seçimleriniz var.
Bu yüzden torba torba ilaç almak size fayda sağlamaz.
Depresyondasınız mutlaka kendinizi değiştirmek için psikologdan yardım almalısınız.
Biz ne desek boş. Malesef psikoloji böyle bir şey değil.

Ne doğan güne hükmüm geçer,
Ne halden anlayan bulunur;
Ah aklımdan ölümüm geçer;
Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur.

Ve gönül Tanrısına der ki:
- Pervam yok verdiğin elemden;
Her mihnet kabulüm, yeter ki
Gün eksilmesin penceremden!

DOĞAN GÜNEŞ BILE YAŞAMAK IÇIN BIR SEBEP.ÖLÜM ZATEN GELECEK...YASAMAK IÇIN NEDEM BULMAYA BAK...

bence orası da tatil köyü değil. çok da heveslenmemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…