hey arkadaaş

ölmeden önce daha yapman gerekn çok şey var gibi duruyor:)
Bir kere ailelerimizi seçemiyoruz haklısın anlaşmazlıklar her ailede olur özellikle anne kız arasında.. ama ilerleyen yıllarda kötü de olsa bir ailenin varlığının önemini farkedeceksin tabi ki şimdiki süreci sağlıkla atlatmamız gerek önce

eski konularını bilmiyorum canım burada okuduklarımdan aklımda kalanları biraraya getirerek yazacağım :)
senin yaşındayken deli gibi ders çalışırdm bunun sebebi hayalimdeki iş kadar ailemden tatlılıkla uzaklaşmanın tek yolunun okul olmasıydı ama hesaplarım tutmadı ve üniversitenin sonuna kadar ailemle kaldım

o zaman çok üzülmüştüm ama artık gülüp geçiyrm nasip böyleymiş belki başka bir sorundan korudu Allah beni diyorum..
işe başladığım ve kendi düzenimi oluşturduğumda ilk kez kendi başıma markete pazara gidip istediğim peynir zeytin çeşidini almak bile çok güzeldi, ha tabi 5 ay sonra ailemi özlediğimi hissettim o başka :)
inşallah sen de bunları yaşayacaksın bir gün, sadece sabır biraz daha ...
neyse gelelim sana ailenle ters düşmeden de değiştirebileceğin çok şey var kimsenin olmadığı bir yerde açlıktan ölmektense, tanıdığın güvendiğin akrabalarının olduğu bir şehirde üniversiteye gidip hem çalışıp hem okuyabilirsin, böylece ailene yük olmaz hem de o ortamdan uzaklaşmış olursun,
Psikologa anlattıklarım aileme anlatılır mı demişsin,
18 yaş altı danışanların hayatını tehtit eden bir durum farkedilirse(intihar, evden kaçma , uyuşturucu vs gibi) aile bilgilendirilir ,
oyle bir durum olursa diye soylemiştir psikolog diye düşünüyrm zaten şu an 19 yaşındasn ,anlattığın bilgiler gizli kalır , görüşme özetlerini psikolog dışında kimse okumaz, anlattıkların doğrultusunda gerek duyulursa aile ile de görüşme talep edebilirler tabi ama bunda da seninle konuşulanlar aileye yansımaz ailenin bakış açısı üzerine konuşulur.
Evet, her seferi psikoloğa gitmem gerektiyle sonuçlandı. Bir kez gittim sadece.
olay senin psikoloğa gitmenle bitmez,terapiler tabi ki işe yarar psikolog senin olaylara bakış açını değiştirir, alternatif çözümler üretmene yardımcı olur .. Olayların tamamen değişmesi için ailece destek almanız gerekir ki bunu annenin kabul etmeyeceğini düşünüyorsun. Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin ,müziği seviyorsan müzik dinleyebilirsin, sevdiğin şeylerle ilgilenebilirsin , ahşap boyama olabilir , keçe olabilir ne bileym neye ilgin varsa.. 19 yaşındasın lise bitti muhtemelen, sınava girdin mi okuma konusunda ailen ne tepki veriyor , okul olmazsa bulunduğunuz şehirde güvenilir bir yerde çalışma fırsatın var mı, evden belli saatlerde de olsa uzaklaşmak ve para kazanmak sana kendini iyi hissettirecektir. Madem ki ailenle bu aralar bozuksunuz ve bencil olduğunu düşünüyorlar o zaman kendini ve kendi geleceğini düşün, mücadele et ve sabret Allah gönlünden geçen tüm güzellikleri yoluna çıkarsın ve burada güzel haberlerini okuyalım inşallah