- 25 Ağustos 2017
- 5.007
- 6.918
- 198
- Konu Sahibi Hayirlisibegulum
-
Histeroskopi sonrası sorun mu bulundu. Genelde düşük veya kürtaj varsa histeroskopi yapılıyor...Görüşmeye gitmekle kalmadım 1 tüp negattifim var. 2.ye hazirlanirken histereskopi sonrası doğal hamile kaldım. Okan Üniversitesi'nde yapıldı ilk tüp bebek. Yine orayı tercih edecektim. Eray Çalışkan doktorumdu. Çok seviyorum kendisini de ekibi de.
Yok varikosel ciddi boyutta değilse önemli değilmiş. Zaten ciddi varikoselde morfoloji 0 çıkıyormuş ve benim doktorum varikosel ameliyatı sonrası da etkisi az oluyor. Oyle çıksa bile önce tüp bebek sonra ameliyat olsun dedi. ürologlar çiftlere bakarak karar vermiyor dedi. Teoman kadıoğlu var. Varikosel ameliyat türkiye ilk yapan ele gelmeyen varikosel ameliyat olmaz diyor. Ultrasonla falan da muayne etmiyormuş. Bence zihnini rahatlatmaya çalış. İkinizde de sorun yoksa üstüne düşme..Ah canım bir yandan içim de böyle diyor bir yandan da varikosel olduğu için birinci derece acaba mı diyorum..
çünkü önceden de dedim ya illa etki eden sebep olan bir şey vardır gibi…
Rica ederim. Güzel sohbetler oluyor. Ben de benim oluş sebebini elbette histerekopiye öncelikle sonra da rahatlığa bağlıyorum. Yumurtlama gününden sonra ağır kaldırmayan dikkat eden ben o ay halay cekiyodum evde.Kafa rahatlığı bu öneri sabit
Teşekkürler bunu artık denemek için çok çalışacağımbaşka bir yol pek yok.. desteğin ve görüşlerin için teşekkürler
Bende hsgde rahimde anormali göründü ufaktan. Doktor bunu bil genelde 2 düşükten sonra işlem yapılır dedi. Önceki doktorlar hiç önemsememisti. Öncekiler arasında prof da vardı. Ben 2. Tedaviye başlamadan önce halletmek istedim. Hem çizik atıldığında embriyo tutunma ihtimali arttığını biliyodum yardımcı da olur tedaviye diye düşündüm.Histeroskopi sonrası sorun mu bulundu. Genelde düşük veya kürtaj varsa histeroskopi yapılıyor...
Kuzu bence yanlış düşünüyorsun. Yaş 30 üstü olunca zaten 6 ay deneme süresi veriyorlar. 6 aydan sonra çatlama, aşılama aşamasına geçiliyor. Bence doktora görün yumurtandan kalitesiz de olabilir. Bi yumurtlama takibi yapılsın. Bir sonraki ay gerekirse çatlatma yapılsın. Doktor yumurtlama sonrası progestron, rahim kalınlığı bakılsın. Eşinin değerleri zaten normal.. Bunlar tutmazsa aşılama yüksek ihtimal tutar. Ben bu ay klomen tedavisi işe yaramasaydı aşılamaya geçecektim. Eşlerde sorun yoksa aşılama da tutma ihtimali ve çoğul gebelik çok yüksek..Aslında tüp bebekten korkmuyorum ama örneğin sperm DNA hasarı ya da bilinmeyen nedenler varsa kadın kaynaklı, bana her şey araştırılmadan denemek piyasa algısı yaratıyor. Çünkü bu süreçte de sebepleri hakkında bilgi sahibi olmak isterim, örneğin pıhtılaşma bakılmadan deneyenler başarısız oluyor ama bu o kişilerin emeğine maddiyatın haksızlık bana kalırsa.
O açıdan bahara kadar araştırıp doğal denemekte kararlıyım sonrasında sebep gerçekten bulunmazsa ki ben buna düşük ihtimalde inanıyorum( vardır bir nedeni) o zaman doktora olabilecek pek çok testi yaptırdık sonuç alamadık demek de fayda görüyorum
Bir de bu işin gerçekten psikolojik boyutu da var elbet
Peki tüp bebek öncesi hsg çektirmek gerekiyor mu? Burada biri önden testlerini yaptır. Sonra tüp bebek merkezine git işlemleini yapmaya başla dedi. Bende 2 aylık süreçte bir ay hsg diğer ay tahlillere mi geçsem diyorum..Bende hsgde rahimde anormali göründü ufaktan. Doktor bunu bil genelde 2 düşükten sonra işlem yapılır dedi. Önceki doktorlar hiç önemsememisti. Öncekiler arasında prof da vardı. Ben 2. Tedaviye başlamadan önce halletmek istedim. Hem çizik atıldığında embriyo tutunma ihtimali arttığını biliyodum yardımcı da olur tedaviye diye düşündüm.
Kesinlikle mutlaka gerekiyor. Rahim şeklinin görülmesi lazım Y ve T rahimlerse mesel ya da başka bi anormali varsa bilinmeli düzeltilmeli. Ki bende mesela tepede ufak bi çıkıntı vardı sadece. Ona bile yüzde 50 düşüğe sebep olabilir dendi.Peki tüp bebek öncesi hsg çektirmek gerekiyor mu? Burada biri önden testlerini yaptır. Sonra tüp bebek merkezine git işlemleini yapmaya başla dedi. Bende 2 aylık süreçte bir ay hsg diğer ay tahlillere mi geçsem diyorum..
Canım çok teşekkürler. Sanırım bunu deneyeceğim gelecek ayKuzu bence yanlış düşünüyorsun. Yaş 30 üstü olunca zaten 6 ay deneme süresi veriyorlar. 6 aydan sonra çatlama, aşılama aşamasına geçiliyor. Bence doktora görün yumurtandan kalitesiz de olabilir. Bi yumurtlama takibi yapılsın. Bir sonraki ay gerekirse çatlatma yapılsın. Doktor yumurtlama sonrası progestron, rahim kalınlığı bakılsın. Eşinin değerleri zaten normal.. Bunlar tutmazsa aşılama yüksek ihtimal tutar. Ben bu ay klomen tedavisi işe yaramasaydı aşılamaya geçecektim. Eşlerde sorun yoksa aşılama da tutma ihtimali ve çoğul gebelik çok yüksek..
Eşinin ailesinde uzun süre bebeği olmamışlar var mı? Kız ve ya erkek kardeşlerinde yoksa genetiksel bi aktarım yoktur..Canım çok teşekkürler. Sanırım bunu deneyeceğim gelecek ayama aklımda bunu denerken hasar varsa zaten olasılık az olabilir diye önce buna takıldım ama şu an karar verdim gibi
Canım iki taraflıda hiç böyle bir öykü yok annem ve onun annesi hemen gebe kalmışEşinin ailesinde uzun süre bebeği olmamışlar var mı? Kız ve ya erkek kardeşlerinde yoksa genetiksel bi aktarım yoktur..
He heRica ederim. Güzel sohbetler oluyor. Ben de benim oluş sebebini elbette histerekopiye öncelikle sonra da rahatlığa bağlıyorum. Yumurtlama gününden sonra ağır kaldırmayan dikkat eden ben o ay halay cekiyodum evde.Hadi regl çabuk gel ben çocuk yapacam anne olacam belki de ikiz doğururum diye mesajlar salıyodum evrene.
Yok varikosel ciddi boyutta değilse önemli değilmiş. Zaten ciddi varikoselde morfoloji 0 çıkıyormuş ve benim doktorum varikosel ameliyatı sonrası da etkisi az oluyor. Oyle çıksa bile önce tüp bebek sonra ameliyat olsun dedi. ürologlar çiftlere bakarak karar vermiyor dedi. Teoman kadıoğlu var. Varikosel ameliyat türkiye ilk yapan ele gelmeyen varikosel ameliyat olmaz diyor. Ultrasonla falan da muayne etmiyormuş. Bence zihnini rahatlatmaya çalış. İkinizde de sorun yoksa üstüne düşme..
Merhaba,Iki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Ilk normal bir muayene oldum ultrasonda bir sorun görülmedi. Smear testi yapıldı enfeksiyon vs yoktu temiz cikti. Daha sonra hormon testleri yapildi orada da her sey normalmiş. Yumurtlama takibi yapildi ultrasonda gayet normal boyutlara ulasiyor ve çatlıyor. Aynı zamanda ben ovulasyon testleriyle de takipteyim uzun zamandır. Esim spermogram verdi doktor dört dörtlük dedi. Sonra anestezili hsg cektirdim tüpler açık ve rahim sekli normal dendi.
Hsgnin uzerine 3. reglimi oldum bugün. Yogun duygular icerisindeyim artık icimi buraya dokmek istedim.
Kür filan hic denemedim hormonlarimi bozmaktan korktum her şey normal denildigi icin. Birkac ay folik asit kullandim sonra biraktim. D vitamini kullanmaya devam ediyorum. Bu ay inanın kafama takmadim hic düşünmedim hep baska seylerle uğraştim ama yok düşünmeyince oluyor efsanesi benim icin gecersiz oldu artik.
Iliskiyi her turlu denedik yani tersi düzü her şekilde. Ayaklarimi havalara diktim dakikalarca yataktan çıkmadim. Tam tersini yaptığım da oldu. Yumurtlama donemi her gun denediğimiz de oldu gün asiri da. Vs. Vs.
Surekli biri ariyor ruyamda seni gordum hamileydin, yok dogurdun bilmem ne. Bunaldim beni bunaltmayin diye bagirmak istiyorum artik
Önerilerinize ve dualariniza talibim..
Iki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Ilk normal bir muayene oldum ultrasonda bir sorun görülmedi. Smear testi yapıldı enfeksiyon vs yoktu temiz cikti. Daha sonra hormon testleri yapildi orada da her sey normalmiş. Yumurtlama takibi yapildi ultrasonda gayet normal boyutlara ulasiyor ve çatlıyor. Aynı zamanda ben ovulasyon testleriyle de takipteyim uzun zamandır. Esim spermogram verdi doktor dört dörtlük dedi. Sonra anestezili hsg cektirdim tüpler açık ve rahim sekli normal dendi.
Hsgnin uzerine 3. reglimi oldum bugün. Yogun duygular icerisindeyim artık icimi buraya dokmek istedim.
Kür filan hic denemedim hormonlarimi bozmaktan korktum her şey normal denildigi icin. Birkac ay folik asit kullandim sonra biraktim. D vitamini kullanmaya devam ediyorum. Bu ay inanın kafama takmadim hic düşünmedim hep baska seylerle uğraştim ama yok düşünmeyince oluyor efsanesi benim icin gecersiz oldu artik.
Iliskiyi her turlu denedik yani tersi düzü her şekilde. Ayaklarimi havalara diktim dakikalarca yataktan çıkmadim. Tam tersini yaptığım da oldu. Yumurtlama donemi her gun denediğimiz de oldu gün asiri da. Vs. Vs.
Surekli biri ariyor ruyamda seni gordum hamileydin, yok dogurdun bilmem ne. Bunaldim beni bunaltmayin diye bagirmak istiyorum artik
Iki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Merhaba, ben de aynı durumdayım. Son durumunuz nedir? Bir sorun olsa ona göre tedavi olabilirdik ama yine de bir sorunun olmamasına hamd ediyorum. Demekki daha vakti gelmemiş. Eğer hala gebelik elde edemediyseniz histereskopi düşünebilirsiniz. Çünkü endometrial dokular, myop, polyp vs ancak histereskopi ile anlaşılır ve aynı anda rahim bunlardan temizlenir. Bu gibi sorunlarla gebe kalmak çok güç çünkü.Iki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Merhaba, durum aynı maalesef bir değişiklik yok. Vaktinin gelmesini bekliyoruz artık hastane işleriyle uğraşacak şevkim kalmadı sanırım. Bazen gaza geliyorum olsun artık gereken neyse yapalım diye ama sonra yine umudum kırılıyor zaten olmayacak diye dusunuyorum bilmiyorum.. Yorucu bi süreç..Merhaba,
ben de aynı durumdayım. Daha vakti gelmemiş demekkison durumunuz nedir? Eğer hala gebelik yoksa
Merhaba, ben de aynı durumdayım. Son durumunuz nedir? Bir sorun olsa ona göre tedavi olabilirdik ama yine de bir sorunun olmamasına hamd ediyorum. Demekki daha vakti gelmemiş. Eğer hala gebelik elde edemediyseniz histereskopi düşünebilirsiniz. Çünkü endometrial dokular, myop, polyp vs ancak histereskopi ile anlaşılır ve aynı anda rahim bunlardan temizlenir. Bu gibi sorunlarla gebe kalmak çok güç çünkü.
Sizi çok iyi anlıyorum... ben de kendime bir süre verdim. O vakte kadar olmazsa laparoskopi isteyeceğim. Size daha önceki mesajımda histereskopi demişim ama asıl kast ettiğim laparoskopiydi.Merhaba, durum aynı maalesef bir değişiklik yok. Vaktinin gelmesini bekliyoruz artık hastane işleriyle uğraşacak şevkim kalmadı sanırım. Bazen gaza geliyorum olsun artık gereken neyse yapalım diye ama sonra yine umudum kırılıyor zaten olmayacak diye dusunuyorum bilmiyorum.. Yorucu bi süreç..
Rahim filmi cekilmelisinizIki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Cekildim 7 ay oldu tupler acikti. Ondan sonra epey ümitlenmistim ama uzerinden cok zaman geçmesine rağmen olmadı maalesef..Rahim filmi cekilmelisiniz
İnsallah uğraşmaniza gerek kalmaz hayirli haberi bir an önce alirsiniz. Cok teşekkür ederim ben de araştırayım bu yontemiSizi çok iyi anlıyorum... ben de kendime bir süre verdim. O vakte kadar olmazsa laparoskopi isteyeceğim. Size daha önceki mesajımda histereskopi demişim ama asıl kast ettiğim laparoskopiydi.
Stres çok büyük engel. Sağlık açısından bir sakıncası yoksa soğan kürünü öneririmIki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Bazen nasipte olmuyor ama cogu zaman mutlaka altta yatan bir neden vardirCekildim 7 ay oldu tupler acikti. Ondan sonra epey ümitlenmistim ama uzerinden cok zaman geçmesine rağmen olmadı maalesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?