- 17 Temmuz 2011
- 174
- 125
- 303
- Konu Sahibi Hayirlisibegulum
-
Yaa dogrudur insallah en kısa zamanda gebelik olusur. Olmadıkça boyle sebep ariyoruz işte :)Canım ben de hep soldan hissediyorum hsg çekindim ve rahmimin yarım olduğu çıktı ama bu gebeliğe engel değilmiş
Oyle aynen insallah bakalim hayirlsi olsun arkadasimYaa dogrudur insallah en kısa zamanda gebelik olusur. Olmadıkça boyle sebep ariyoruz işte :)
Selam canım seninle geçen haftalarda konuşmuştukSiz yine de amh baktırın total değer de elinizde olsun. Biz şöyle bir yol izlemiştik tüp bebek yoluna girdiğimiz için. Bizim tüp bebek yontemimiz mikroenjeksiyondu. Yani morfolojisi sağlam görünen bi spermi yakalayıp yumurtaya enjekte edip döllüyorlardı. Ben sperm dna hasar testi de istedim. Doktor dedi ki bakalım istersen ama dedi sorun varda takviyr kullanacak. Alsın takviyeyi simdiden kullansın icin rahat edecekse dedi. Ama tüp bunlara rağmen mikroenjeksiyona yine hasarlı sperm denk gelebilir onu seçemeyiz dedi. Ben de esime de takviye aldım. Kendim prowomen kullanıyodum aylardır yumurta kalitesi için. Esime de alacaksam promen almamı söyledi doktor. 1 kutu kullanmıştı 2. Kutuya başlamıştı gebe kaldığım günlerde. Biz 2. Kutunun yarısında gebeliği öğrendik. Bunun da illa ki katkısı olmus olabilir. Böyle bir takviye de kullanabilirsiniz bir şeyler yapıyot olmak isterseniz. Kendiniz de prowomen kullanabilirsiniz. Icinde ekstra şeyler var inisitol filan var mesela yumurta kaliesi için.
Amh filan gayet iyi progesteron da değişen bi şey zaten. Genel olarak spermiyogram iyiyse dna hasar testi çok gerekli değil morfoloji filan yeterliyse. O kadar detaylı düşünmek zararSelam canım seninle geçen haftalarda konuşmuştuk
Ben amh baktırdım, 3.17 geldi 31 yaşındayım.. bu ay hsg çektirdim beklemedeyim ama aklıma takılan yaptırmadığımız sperm DNA hasarı..
bir de geçen ay ilk kez ölçtürdüm progesteron 7.3 çıktı acaba benim mi değerlerim pek iyi değil diye düşünüyorum … aklıma senin takviyen geldi kullansak mı?
Canım şu aşamada sperm testi iyi çıktıysa dna hasarına gerek yok..Selam canım seninle geçen haftalarda konuşmuştuk
Ben amh baktırdım, 3.17 geldi 31 yaşındayım.. bu ay hsg çektirdim beklemedeyim ama aklıma takılan yaptırmadığımız sperm DNA hasarı..
bir de geçen ay ilk kez ölçtürdüm progesteron 7.3 çıktı acaba benim mi değerlerim pek iyi değil diye düşünüyorum … aklıma senin takviyen geldi kullansak mı?
Siz görüşmeye hangi merkeze gitmiştiniz.. Benzer yolları izliyoruz..Amh filan gayet iyi progesteron da değişen bi şey zaten. Genel olarak spermiyogram iyiyse dna hasar testi çok gerekli değil morfoloji filan yeterliyse. O kadar detaylı düşünmek zarar
Görüşmeye gitmekle kalmadım 1 tüp negattifim var. 2.ye hazirlanirken histereskopi sonrası doğal hamile kaldım. Okan Üniversitesi'nde yapıldı ilk tüp bebek. Yine orayı tercih edecektim. Eray Çalışkan doktorumdu. Çok seviyorum kendisini de ekibi de.Siz görüşmeye hangi merkeze gitmiştiniz.. Benzer yolları izliyoruz..
Varikosel var 1. Derece ama sperm değerli iyi geldi. Morf. 8 çıktı örneğin bazı kişilerde hiç problem olmamasına karşı DNA hasarı çıkmış, benim de aklıma takıldı.Amh filan gayet iyi progesteron da değişen bi şey zaten. Genel olarak spermiyogram iyiyse dna hasar testi çok gerekli değil morfoloji filan yeterliyse. O kadar detaylı düşünmek zarar
Ah canım bir yandan içim de böyle diyor bir yandan da varikosel olduğu için birinci derece acaba mı diyorum..Canım şu aşamada sperm testi iyi çıktıysa dna hasarına gerek yok..
Bizde şimdi takviye kullanıyoruz inş faydasını görürürz.. Bende gene morfoloji 0 çıkarsa dna kaynaklı diyeceğim ve detaylı test isteyeceğim. Öyle bir durumda dansı hasrlı olmayan sperm dna parçasını yumurtaya mikroenjeksiyon ile yolluyorlar. Gene olumsuz olursa tesa gibi yöntemler var testislerde sağlıklı sperm oluyormuş oradan alıyorlar.. eşinde sperm sorunu yoksa bunlar teferruat inan ve senin zihnini dolduran şeyler…
Bizim de tek tarafta 3. Derece var dediler ilk gittiğimiz yerde. Hemen ameliyat olacaktık. Ama degerleri düşürüp tekrar çıkartmakla uğraşmayalım diye biraz dolandık görüşler aldık tabi. Ultrasona bakan onu bazen 2 bazen 1 kabul ediyodu kayıtlara girerken. Sperm morfoloji ve sayısı hep yeterli çıktı. Sadece total ml az oluyodu 1 2 ml verebiliyodu. Ama kafana takılıyorsa takviye kullanılabilir. Bir süre de öyle denenebilir. Ben takviye almıştım 2. Tüp bebeğe başlayacaz diye.Varikosel var 1. Derece ama sperm değerli iyi geldi. Morf. 8 çıktı örneğin bazı kişilerde hiç problem olmamasına karşı DNA hasarı çıkmış, benim de aklıma takıldı.
Biz de iki doktora danıştık, tüm değerler yeterli olduğu için şu an kimse önermiyor. Ben Q10 ve arjinin içeren takviyeler aldım. Beslenme olarak da destekliyorum ama sperm DNA hasarı yoksa zaten bir başka yere yönelmek gerekebilir.. ben de detaylıca araştırma dersindeyim işteBizim de tek tarafta 3. Derece var dediler ilk gittiğimiz yerde. Hemen ameliyat olacaktık. Ama degerleri düşürüp tekrar çıkartmakla uğraşmayalım diye biraz dolandık görüşler aldık tabi. Ultrasona bakan onu bazen 2 bazen 1 kabul ediyodu kayıtlara girerken. Sperm morfoloji ve sayısı hep yeterli çıktı. Sadece total ml az oluyodu 1 2 ml verebiliyodu. Ama kafana takılıyorsa takviye kullanılabilir. Bir süre de öyle denenebilir. Ben takviye almıştım 2. Tüp bebeğe başlayacaz diye.
Ne kadardır deniyordunuz?Biz de iki doktora danıştık, tüm değerler yeterli olduğu için şu an kimse önermiyor. Ben Q10 ve arjinin içeren takviyeler aldım. Beslenme olarak da destekliyorum ama sperm DNA hasarı yoksa zaten bir başka yere yönelmek gerekebilir.. ben de detaylıca araştırma dersindeyim işte
Belki DNA hasarı da çıkmayacaktır ama sperm değerlerinden bağımsız olabileceğini öğrenince araştırmak istedim.
6. Ayın içindeyizNe kadardır deniyordunua
Tamam eğer siz normal denerken stres yapıyor düşünmeden duramıyorsanız. Yardımcı tekniklere başlamak istediğinizi söyleyin. Doğal beklemek çook stres arttırıcı. Herkes tüpten korkar. Benim tüp bebek öncesi daha fenaydı stresliydi.6. Ayın içindeyiz
Aslında tüp bebekten korkmuyorum ama örneğin sperm DNA hasarı ya da bilinmeyen nedenler varsa kadın kaynaklı, bana her şey araştırılmadan denemek piyasa algısı yaratıyor. Çünkü bu süreçte de sebepleri hakkında bilgi sahibi olmak isterim, örneğin pıhtılaşma bakılmadan deneyenler başarısız oluyor ama bu o kişilerin emeğine maddiyatın haksızlık bana kalırsa.Tamam eğer siz normal denerken stres yapıyor düşünmeden duramıyorsanız. Yardımcı tekniklere başlamak istediğinizi söyleyin. Doğal beklemek çook stres arttırıcı. Herkes tüpten korkar. Benim tüp bebek öncesi daha fenaydı stresliydi.
Sen nasılsınCanım şu aşamada sperm testi iyi çıktıysa dna hasarına gerek yok..
Bizde şimdi takviye kullanıyoruz inş faydasını görürürz.. Bende gene morfoloji 0 çıkarsa dna kaynaklı diyeceğim ve detaylı test isteyeceğim. Öyle bir durumda dansı hasrlı olmayan sperm dna parçasını yumurtaya mikroenjeksiyon ile yolluyorlar. Gene olumsuz olursa tesa gibi yöntemler var testislerde sağlıklı sperm oluyormuş oradan alıyorlar.. eşinde sperm sorunu yoksa bunlar teferruat inan ve senin zihnini dolduran şeyler…
Ben çok katılamayacağım. Çünkü olacağı varsa tüüüm problemlere rağmen olabilen bir şey bu. Bir yandan araştırırken bir yandan da klomen tedavisi aşılama filan gibi şeyleri aradan çıkarırsınız. Hem nasipse bunlardan biri de vesile olabilir. Ayrıca bunlar da bir miktar stres yapacak. Bu esnada yumurta gelişimi takip edilirken endometrium kalınlığı da takip edilecek. Yani yine bir şeyler teste tabii tutuluyor bile kabul edilebilir. Bu süreçte de kafanızda bir şeyler şekillenmeye devam eder.Aslında tüp bebekten korkmuyorum ama örneğin sperm DNA hasarı ya da bilinmeyen nedenler varsa kadın kaynaklı bana her şey araştırılmadan denemek piyasa algısı yaratıyor. Çünkü bu süreçte de sebepleri hakkında bilgi sahibi olmak isterim, örneğin ohtılaşma bakılmadan deneyenler başarısız oluyor ama bu o kişilerin emeğine maddiyatın haksızlık bana kalırsa.
O açıdan bahara kadar araştırıp doğal denemekte kararlıyım sonrasında sebep gerçekten bulunmazsa ki ben buna düşük ihtimalde inanıyorum( vardır bir nedeni) o zaman doktorla olabilecek pek çok testi yaptırdık sonuç alamadık demek de fayda görüyorum
Bir de bu işin gerçekten psikolojik boyutu da var elbet
Evet anladığım kadarıyla gelecek ay doktorum çatlatma desteği verecek her ay iki yumurta oluyor biri çatlıyor şansını arttıralım dedi.. bunu diğer ay deneyeceğim, bilemedim bu süreç kısmet ama mantıklı bakış açısıyla da bakınca her birimiz üreme kapasitesiyle geliyoruz ve eğer bir sorun yoksa zaten buna programlıyız..Ben çok katılamayacağım. Çünkü olacağı varsa tüüüm problemlere rağmen olabilen bir şey bu. Bir yandan araştırırken bir yandan da klomen tedavisi aşılama filan gibi şeyleri aradan çıkarırsınız. Hem nasipse bunlardan biri de vesile olabilir. Ayrıca bunlar da bir miktar stres yapacak. Bu esnada yumurta gelişimi takip edilirken endometrium kalınlığı da takip edilecek. Yani yine bir şeyler teste tabii tutuluyor bile kabul edilebilir. Bu süreçte de kafanızda bir şeyler şekillenmeye devam eder.
Gerçekten çok iyi merkezlerde çok iyi araştırıldığına emin olduğum gerçekten sebepsiz infertiliteler var. Programlı olmamız bir şey ifade etmiyor. Bende sorun amh idi gayet de kötü idi. Ama burda mesela benden kötü amh ile 2 cocuk yapıp artık menapoza giriyorken 3. Cocuk için uğraşanları gördüm. O kadın ilk 2yi tamamen kafasının rahatlığıyla yapabildi. Başka hiç açıklaması yok. Ama sebepsiz infertiliteyle sayısız transfer yaşayan arkadaş da var.Evet anladığım kadarıyla gelecek ay doktorum çatlatma desteği verecek her ay iki yumurta oluyor biri çatlıyor şansını arttıralım dedi.. bunu diğer ay deneyeceğim, bilemedim bu süreç kısmet ama mantıklı bakış açısıyla da bakınca her birimiz üreme kapasitesiyle geliyoruz ve eğer bir sorun yoksa zaten buna programlıyız..
olmaması bir şeye işarettir sonucuna varıyorum benBir yandan da büyük bir kısmet işi…
Kafa rahatlığı bu öneri sabitGerçekten çok iyi merkezlerde çok iyi araştırıldığına emin olduğum gerçekten sebepsiz infertiliteler var. Programlı olmamız bir şey ifade etmiyor. Bende sorun amh idi gayet de kötü idi. Ama burda mesela benden kötü amh ile 2 cocuk yapıp artık menapoza giriyorken 3. Cocuk için uğraşanları gördüm. O kadın ilk 2yi tamamen kafasının rahatlığıyla yapabildi. Başka hiç açıklaması yok. Ama sebepsiz infertiliteyle sayısız transfer yaşayan arkadaş da var.
Sorun bulmaya da bi yere kadar odaklanmak yeter. Zaten süreç ilerledikçe de yeni fikirler, durumlar oluşur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?