olmuyor ben mutlu Olamıyorum

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
merhaba kızlar
öyle kötü öyle karamsar öyle boşluktayımki,
benden küçükler bir bir evlenip gidiyor,facebooka giresim gelmiyor bu yüzden,tüm lise ve üniversite arkadaşlarım bir bir evleniyor,
iş yerinde gene öyle,çirkin bakımsız ne bilim oturup kalkmasını bilmeyen biride değilim,ama olmuyor işte,karşıma biri çıkacak gibi oluyor,sonra ne hikmetse vazgeçiyor,
daha önce açtığım bi konumda bana büyü yapıldığını söylemiştim,büyüyü çantamda bulmuştum,konum kapandı gerçi,ama işte sanki o büyünün etkisi devam ediyor,
içim nası acıyor bilemezsiniz,en büyük hayalim mutlu bi yuva kurmakken allah bana nasip etmiyor,etrafımda herkes evlenip gidiyor,görüp acı çekmem için oluyo bunlar diyorum,
gözyaşım gözpınarıma gelip gelip geri gidiyor,zor tutuyorum ağlamamak için kendimi,ama benimde hakkım mutlu bi yuva kızlar,
çok takıntı yaptım bunu,kendimi sorgular oldum,bana bakıp senin boş bırakmazlar kesin görüştüğün biri vardır diyolar,ama yok işte,kapandı tamamen,
ben hiç evlenip mutlu yuva kuramıycam kızlar,nası acı çektiğimi bilemezsiniz

Yaşın kaç ? Diyeceğim ama kaç olursa olsun bu işler nasip kısmet..

Bu kadar takıntı haline dönüştürmek sana zarar verir sadece.. Yani evlenmeni çabuklaştırmaz..

Sakin ol , haline şükür et... Dermansız bir hastalığın yok ya ?

Bir de burda eşinden dert yanan sayısız konular açılıyor hiç onlarıda mı okumadın yahu ? Şükür edecek onlarca şeyin varken böyle içlendirme iyice kendini..

Hayırlısını dile sadece..

kismetin elbet birgün karsina cikar canim merak sIKINTIYA sokma kendini bosuna yeterki saglikli mutlu huzurlu bir evlilik olsun

yaşım 28
yani evlilik istemek için haklı bi yaştayım
söylediklerin çok doğru,bende böyle düşnüyorum,yani şükürki sağlığım yerinde,
ama işte bastırıyorum içimdeki acıyı,bu sonra öyle anlamsız zamanlarda patlak veriyoki gözyaşlarım patır patır dökülüyor,
zaman su gibi akıp gidiyor,yaşıtlarım 2. çocukları yapmışken ben hala kısmetimi bekliyorum,şuanki ruh halimi buraya yansıtamıyorum inanın şuan hiç iyi değilim

böyle şeyler kısmet arkadaşım, olsun istediğin zaman olmuyor malesef, zamanı gelince oluyor. bence hayırlı bir evliliğim olsun diye dua et. illa hemen olsun değil, kısmet işte. ben de senin gibi her gün feys'de arkadaşlarımın evliliğini geçtim çocuklarını görüyorum. ama hayırlısıııııııııı.

Katılmadan edemeyeceğim, çok doğru söylemiş.

Sende haklısın bir noktada.
Elbetteki evlenmek + mutlu olmak seninde hakkın.
Ben 81 doğumluyum, 3 senelik bir ilişkinin sonucunda kısmetse Eylül ayında evleneceğim.
Fakat senin yaşlarında aynı psikolojideydim, kendi kendimi yerdim, neden hala birşeyler olmuyor, neden istemeye gelmiyorlar, neden öyle, neden böyle...
Ama kendimi yemişim sadece, kimseye birşey olmadı, sadece kendim üzüldüm, kendi psikolojimin dengesini yine kendim bozdum...

Ha diyeceksin senin hayatında biri varmışta yapmışsın bunları, olmadığı zamanlarda da aynı şekilde davrandığım çok oldu.
Hayatında kimse olmayıp, 6 ay içinde evlenen 2 tane arkadaşım oldu.
Bir çırpıda tanıştılar, beğendiler, isteme + söz ve ardından nikah... Ama herşeyde bir hayır vardır değil mi?

Herkesin bir nasibi var, Allah tez zamanda seni nasibinle karşılaştırsın.
Bir de şu yönünden bak, yaşın genç, sağlık problemin yok ve önünde bir gelecek var.
O gelecek içinde her an herşey olabilir, yarın ne ile karşılaşacağımızı hiç birimiz bilmiyoruz.
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve hayırlı kapılar açsın inşallah...

O kadar karamsar olma, senin durumundan çok daha kötü durumda olanlar var.
40 yaşında ve 38 yaşında bayan kuzenlerim hala evlenemediler, ya onlar ne yapsın?
İçinde bulundukları bunalımı düşün, ikisininde lise arkadaşlarının boy boy çocukları var, mutlu bir yuvaları.
Benim nişanım da dahil olmak üzere, akrabaların bütün düğünlerinde göz yaşlarına boğuluyorlar.

Allah cümlemize hayırlısını nasib etsin inşallah.

Yaşınız evlilik için ideal ama geç kalınmış değil.. Arkadaşlarınız erken evlenmiş veya sevdikleri varmış kavuşmak istemişler vs..

Lütfen başkaları ile kıyaslamayın kendinizi.. Her bireyin fikri, tercihleri farklı olabileceği gibi kaderi de farklı yazılmıştır.. Zamanı gelince herşey olacaktır..

Siz sadece evlenmek için evlenmeyin lütfen olurda bir aday olursa gerçekten sevin / güvenin / ömrümü adayabilirim deyin , ondan sonra evlilik düşünün..

canım sıkma canını allah yazdırmış elbet birini daha vakti saati gelmemiştir...rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin...bu gün berat kandili..dua et allaha .kandiliz mübarek olsun..

çok teşekkür ederim,yazdıkların hem moral oldu hemde ağlattı :)
benim yaşadıklarımı yaşamışsın beni çok iyi anladığını düşünüyorum,allah seni nişanlından hiç ayırmasın inşallah
zaten duygusal yönden epey yıprandım,yaşadığım tüm ilişkilerim hazin sonla bitince ruhen çok sağlıklı değilim,içime kapandım iyice,
bende her düğünde her nişanda ağlayan biriyim,nefret ediyorum o yüzden düğün derneğe gitmekten,
buda benim imtihanım,sukunetle karşılıyorum ama her zaman güçlü olamıyorum,bazen de böyle patlamalar yaşıyorum,
ah keşke benimde karşıma düzgün biri çıksada bende kısa zamanda yuvamı kurabilsem,bunu yazarken bile umutsuzum,artık olmayacak hissi benim gücümü tüketiyor

Canım senin de kısmetin var tabiki.
Kimbilir şimdi nerde ama zamanı gelince bulacak seni.
Bu kadar üzme kendini.
Yalnızlık Allaha mahsus yani.

bence biraz büyütüyorsun bunu kafanda 28 yaş geç kalmış bir yaş değilki
önünüzde uzun bir zaman var Allah nasip ederse
geç olsun ama güç olmasın
sana ailene saygılı bir eş bulursun inşallah

yaşın 28 daha 30 bile değil artık millet 30 unda evleniyor daha da erken mi diye kendini sorguluyor ,bence kimsenin etkisinde kalma ailenin bile , nasip kısmet işi bunlar ayrıca kim demiş her evlenen mutlu oluyor diye ,inşallah mutlu bir yuvan olur ilerde ama aceleye gelmez bu işler yaşın da ayrıca gayet ideal herkesin bir eşi var bu dünyada ama ne zaman karşılaşırsınız işte onu allah bilir sen bol bol dua et hayırlı kandiller :)

teşekkür ederim,umarım hayırlı kapılar açılır,mübarek günde dualarımız kabul olur inşallah

öncelikle sana tavsiyem, eşi ve eşinin ailesi konusundaki başlıklara bir göz atman. gün geçmiyor ki bir yenisi eklenmesin. o kadar çok sıkıntı problem var ki, evlenmeden önce herşey güzel çoğu zaman, ama bir bakıyorsun evlendikten sonra adam aynı adam değil. ne umutlarla evlenip insanlar neler yaşayabiliyor. öncelikle her şeyin hayırlısı. ben de evlenip yuva kurmayı çok istiyorum, yakın zamana kadar hayatımda evlilik yolunda ilerlediğim biri vardı. aileler çevrem herkes biliyordu, ileriye dönük planlar yapıyorduk ama içim hiç huzurlu değildi. onun doğru insan olmadığını hissediyordum. onu çok seviyordum, hala çok seviyorum ama birlikte bir hayatı yürütemeyeceğime inanmaya başladım. yorucu bir kişilikti. üstelik daha çok seven taraf bendim. bir olumsuzluğunu gördüğümde hep şunu düşündüm, ileride de böyle olacak, hatta daha da fazlası, ben onun bu olumsuz tarafıyla yaşayabilir miyim, tolere edebilir miyim bunu. ama baktım ki hayır, yapamayacağım, beni çok üzecek ileride. gözyaşları içinde ayrıldım.

bu işler gerçekten kısmet, bunu unutma. şimdi yalnızsın ama ummadığın anda hayatına biri girebilir. ve bir gün öyle de olacak. önemli olan onu iyi tahlil edebilmen. ben buldum diye hemen bağlanma, kendinden ödün verme. iyi tanı, ben bu insanla yol gidebilir miyim diye sürekli sorgula. evlenmek zor değil, evleneceğin doğru kişiyi bulmak zor. yaşın çok normal, hiç de geç kalınmış bir yaş değil. acele etme.

Son düzenleme:

Allah Allah evlenemedin diye ağlıyormusun gerçekten....evlenen bin pişman evlenmeyen bir pişman...Allah başka dert vermesin ağlayıp durma Allahın gücüne gidecek...

Elbette ki mutlu olmak yuva kurmak guzel seyler.
ama gunumuzde, gec evlenenler bıle acaba erken mi dıye dusunuyor.
erken evlenmek genc anne olmak evet cazip, ama bekarlıgı genclıgı doya doya yasamak daha cazip.
Evet yasınız normal evlenmek ıcın. ama bazı kararları akısına bırakırsanız daha ıyı oluyor.
mesela bır tanıdıgım var, hıc evlenmekle dusuncesı yoktu yasıda vardı sız kadar ama ne oldu bırden bır baktık evlenıyor.
hemde hıc aklında yokken sızde ustunde durmayın.

Bana kalırsa,kendı kendınıze olumsuzluk cekıyorsunuz. yanı buyu varmıs etkısı ustunuzdeymıs dıye dusune dusune
ustunuze cekıyorsunuz. bilincaltınıza ben hıc mutlu olamayacagım dıye yonledırıyorsunuz.
bıraz akısına bırakın.
arkadas cevrenızle olun, takılmayın. bıseylerı bekledıgın zaman degıl beklemedıgın zaman karsına cıkıyor:)
Umarım cok mutlu olursun.

ayni yastayiz canim bende hala ve hala bekarim:)

7.bucuk senelik iliskim var bende bazen öyle hissediyorum hatta eylülde nisan olacak ama

hala inanmiyorum..insallah herkes hakkinda hayirlisi olsun...

birde sunu anladim mesela ne kadar gec evlenilirse,insanin simdiki yasadigi hayattan evlilik gibi sorumlulugu almasi biraz zorlayacak gibi,

yemek yapmasini pek bilmem yaparim ama ayda yilda bir oda annem basimda olacak:)

anliyorum seni ama insallah seninde kismetin bir yerlerde bekliyor..

Black swan özelden yazamıyorum ama hikayelerimiz ne kadar da benziyor, çok şaşırdım yaa.

Bu arada canım gerçekten kısmet işi bunlar. Zaten başka türlü düşünürsen mutlu olamazsın. Benim için yazılmış biri var ve bir yerde beni bekliyor diye düşünmelisin.

Benim iki halamda senin gibiydi. Bazı görücü usulü görüşüyorlardı birileriyle bazen ama olmuyordu.
Biri 27 sinde öteki de 28 inde kocaya vardı Nasıl oldu?
Küçük olanın bir akrabanın dügününde kısmeti çıktı , diğeri de facebookta olmuş.
Uzaktan akrabaymış. Öyle görmüşler birbirlerini. Şimdi ikisi de mutlu.
O yüzden umudunu kesme ama çokta üstüne düşme.
İnşallah sende bulursun hayırlısıyla kısmetini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…