• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmuyor..eşimle olmuyorr....

ellanas

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
27
0
16
İstanbul
Merhabalar,
Konuya nasıl başlayacağımı kestiremiyorum aslında..çok da kararsız kaldım yazmakta ama yeni fikirler bana iyi gelecek; olumlu ya da olumsuz...

4,5 yıldır evliyim ve 3,5 yaşında bir kızım, 1,5 yaşnda bir oğlum var, benim yaşım 26. Eşime hiç bir zaman aşk duymadım ve tanışmamızdan 1 yıl sonra evlenmiştik.. Evliliğimden önce yıpratıcı bir flört ilişkim olmuştu, aldatılıyordum çok kavga ediyor ve şiddet bile görüyordum ama çok seviyordum.... Bu durumu ancak atlatabilmiştim eşimle tanıştığımda, eşim çok anlayışlı,sakin,ılımlı,üzerime titreyen bir adam. Ben de huzuru aradığımı düşünüyor, her anlamda istediklerimi yapacak (maddiyat yok bunun içinde hatta ucu ucuna geçinen aileyiz) beni hiç üzmeyecek bu adamla evlenip huzurlu mutlu yaşayacağımı düşündüm. Eşim bunun yanı sıra çokk pasif..öyle ki çevresindekilere gerçek düşüncelerini söylemez, biri birşey istediğinde verir ya da yapar..ardından evde durum için bana söylenir... Onun iyiliğini seviyordum fakat artık çekilmez bir halde... Bazen kaynana gibi hatta.. Tüm bunlardan geçeyim.. asıl mesele benim sevgisizliğim tutku yoksunluğum... Çok uzun zamandır çıkmazdayım..öyle kötü boyuta girdi ki durum, eşimi öpemiyorum bile..bana dokunmasına tahammül edemiyorum artık..her ilişkide göyaşlarımı zor tutuyorum acı çekiyorum...ilişkiyi zaten en fazla haftada bir yapıyorum o da görev gibi ve hem fiziki hem ruhi acı içinde...

Diyeceksiniz ki madem böyle iki çocuk nasıl oldu.. İnsan bazen olacakların önüne geçemiyo, ilki de plansızdı ama ihmal vardı oldu.. ikincisi ise tam bir yıkılma oldu benim için, ki korunduğum halde gebe kaldım.... Kürtaj aklımdan geçtiyse de yapamadım... Allahıma bin şükür çocuklarım sağlıklı.....

Çok mutsuzum çok karmaşığım çok acı çekiyorum... Çok gencim henüz önümde çok yol da olabilir... Biliyorum konuşup düzeltme yoluna git çare bak gibi yorumlar yapacak bi çoğunuz, ama inanın yok durumumun bir çaresi... Kızım doğduğundan beri işe ara vermiştim, 3 aydır çalışıyorum. Sırf ekonomik gücümü elime almak için tekrar çalışmaya can atıyordum, çok şükür oldu.

Tek emin olduğum şey, eşimle hayat sürdürmeyi asla istemediğim.. Çocuklarımı düşünüp duruyorum, bu kararı verip ayrılırsam başarabilir miyim onlarla ayrı bir hayata...ama yaşları küçük ve çalışmam lazım, ailemle de kalamam hayat zindan olur nasıl yapıcammmm, Bunu aileme ve eşime nasıl açıklayacağımı düşünüp duruyorum, bilemiyorum...İki samimi dostum var onlarla hep konuşuruz ve çok üzülmekteler durumuma, kesinlikle farkındalar içinde bulunduğum ızdırabın ve beni destekliyorlar.
Annem - babam... 3 ablam 2 abim ve bir de erkek kardeşim var benim...hepsine ayrı ayrı hesap vermek... :( anlayış göstereceklerini sanmıyorum, çünkü herkese göre çöpsüz üzüm gibi bişey eşim, kahveye bile gitmez evine bağlı.... Ama artık diyorum ki bunlar herşey değilmiş bir kadın için, sadece iyi olması yetmiyormuş yani :( ciddi ciddi istemiyorum bu evliliği eşime tahammül edemiyorum bile her şeyi batıyo bana, kokusu bile tiskindiriyor beni..

esas ayrılığı gerçekleştirebilirsem sonra yaşayacaklarım... dardayım... (şunu da ekliyim, herhangi gönül ilişkisi ya da boşanıp tekrar evlenmek gibi bir niyetim de yok)

Özellikle çocuğu olduğu halde boşananlar varsa lütfen paylaşın düşünecelerinizi..teşekkürler şimdiden..

Eşimin anne ve babası hayatta değil, iki abisi ve akrabaları var sadece..bu durumda engelliyo eşime karşı beni biraz sanki..

Son düzenleme:
Zaman zaman hepimiz böyle düşüncelere kapılabiliyoruz,,,:ssz:
Bir süre eşinden ve evinden ayrı kalarak, gerçekte ne hissettiğini anlayabilirsin,

Sırf iyi diye mi evlendin sen bu adamla ? Hiç hoşlanmadın mı sana çekici gelmedi mi?

Sırf iyi diye mi evlendin sen bu adamla ? Hiç hoşlanmadın mı sana çekici gelmedi mi?

Aynen öyle, ama başta rahatsız edici bir durum yoktu en azından anlaşıyorduk. Hele ikinci çocuğumdan sonra tamamen kötü oldu herşey, kendisi de farkında aslında ama yoksayıyo sanırım

Artısını ve eksisini ancak ondan ayrı kalarak anlayabilirsin canım,,,
Erkeklerin çoğu sevgi pıtırcığı değil zaten, gösteremezler sevgilerini,
Bu çok önemli bir karar, zaman zaman bizimde kızdığımız oluyor, ama tiksinme, bilemiyorum,,,
Sonuçta 2 çocuk, bi dene bakalım, ayrı kal, bazen nefret ettiklerimizin ölüm haberini alınca bile aslında sevdiğimizi anlıyoruz,

Sevgi öneli cnm evlilikte herşey maddi durum içkisi kumarı yok..değil zaten olmamalı erkek diye minnet duyduğumuz şeyler aslında zaten insalık namına yapmaması gereken şeyler..anlayış fedakarlık ve en önemlisi seni nasıl hissettirdiği çok çok önemli ama günümüzde artık aman iyi adam ne yapayım çekeyim gitsin zaten ben insanmıyımki ne istediğimi bileyim???toulum yapısı sayesinde ne yazııkki..nasıl mutluysan elindeki imkanlar doğrultusunda ki çünkü çocularında varmış öyle davran karanını ver..hakkında hayırlısı cnm..

Arkadasim senin cok iyi anliyorum..

Lakin hayat gercekten cok zor hele iki cocuklu bir baya icin daha da zor.. bende saun senin durumundayim.. esim önce evi terk eti sonra pismanim diye geri geldi simdi ikinci bir sans istiyor ama cok sogumusum ona karsi. Hic bir istek kalmamis ona karsi.. ama bizim hala cocugumuz yok..

Senin durumuna gelince bir kere ailen ikna edemesin. Herkes sana karsi tavir alir. ikincisi esinin anne babasi olmamasi senin vicdanen rahatsiz eder onu yalnis biraktin diye..
Bir aile danismanina gitmekte yarar vardi..

saygilar

teşekkür ederim uzak kalmak aslında iyi bir fikir.

Ama neyi çözecek bilmem, ben artık kızgınlık bile hissedemiyorum ki eşime. Öyle ki, 3 gün beş gün görmesem aramam. O beni seviyor ve gayette gösteriyor bunu, aksine o benim ilgisizliğimden şikayetçi..ama elimde değilll yapamıyorum ki.. O beni öperken nefesimi tutuyorum ben ya düşünün artık gerisini

Sevgi öneli cnm evlilikte herşey maddi durum içkisi kumarı yok..değil zaten olmamalı erkek diye minnet duyduğumuz şeyler aslında zaten insalık namına yapmaması gereken şeyler..anlayış fedakarlık ve en önemlisi seni nasıl hissettirdiği çok çok önemli ama günümüzde artık aman iyi adam ne yapayım çekeyim gitsin zaten ben insanmıyımki ne istediğimi bileyim???toulum yapısı sayesinde ne yazııkki..nasıl mutluysan elindeki imkanlar doğrultusunda ki çünkü çocularında varmış öyle davran karanını ver..hakkında hayırlısı cnm..

teşekkür ederim, katılıyorum fikirlerinize.. Zaten bu kadar uzun düşünme sebebim sadece çocuklarım, yoksa umrumda olmaz

biraz olsun kendimiz için yaşamak neden bu kadar zorr :(( ailemin bana destek vereceğine dair az bir umudum olsa cesaret alıcam ama sanmıyorum. 3 aydır çalışıyorum diyorum ama inanın zor şartlarda..çünkü çocuklarıma bakmak zor geliyor aileme. Her fırsatta bırak işi biz yapamıyoruz diyorlar.. bi de boşanmaya kalksam ne olur acaba...

Bir psikologla görüşseniz.. Sürekli kendinizi olumsuz olarak dolduruyorsunuz gibi... :ssz:

Zamanla eşizde size katılır,belki eskisinden de güzel olur her şey..

Okuduklarımla eşinize üzüldüm..yazık.. Başka bir ilişkinin acısına yara bandı olmuş... ee yarada iyileşmiş artık.. :ssz:

Tutku, cinsellik evliliğin temel taşlarındandır. Saygı nasıl olmazsa olmazlardansa bence cinsel istek de bir o kadar önemli.

Eğer eşinizle farklı noktalardaysanız, birbirinizi arzulamıyor, sevişmeyi bir görev olarak görüyorsanız evliliğiniz/birlikteliğiniz bitmş demektir.

Yalnız şunu belirtmem lazım; boşanmak cok zor bir eylem. Ne kadar nefret edersen et, ne kadar soğumuş olursan ol cok zor. Sevgi bitiyor ama alışkanlık kalıyor.

Benim evliliğimi aldatılma eylemi bitirmesine rağmen hala cok özlüyorum, onun parfüm kokusunu herhangi bir yerde aldığımda burnumun direği sızlıyor.

ben eşinize haksızlık ettiğinizi düşündüm siz belki evlenmek için evlendiniz fakat eşiniz mutluluk için evlenmiştir.sizin ondan tiskindiğinizi hissediyorsa içeriden çok acı çekiyordur kesinlikle..
anne ve babası yokmuş tümüyle ailesine adanmış birisi belki siz ayrılık düşünüyosunuz oysa gelip gecici bir soğukluk diye görüyodur durumu...
bence siz ayrılmaya çoktan karar vermişsiniz sadece en az zararla nasıl kurtarırım hesabı içindesiniz.ailenizden destek olsa bugün bitireceksiniz yani.
eğer bu kadar çekilmesse her şeyi göze alıp bitirin ozaman..
yine de şüpeleriniz varsa bir süre ayrı kalın gözden geçirin herşeyi.zaten bir ilişkide sevgisizlik girmişse araya herşey göze batar olmuştur.olumlu yönleri bile olumsuz gelir...
flört döneminde sizi hırpalayan aldatan birisi olsaydı eşiniz acaba daha mutlumu olacaktınız merak ediyorumm öylesimi cazip geliyor.

Bir psikologla görüşseniz.. Sürekli kendinizi olumsuz olarak dolduruyorsunuz gibi... :ssz:

Zamanla eşizde size katılır,belki eskisinden de güzel olur her şey..

Okuduklarımla eşinize üzüldüm..yazık.. Başka bir ilişkinin acısına yara bandı olmuş... ee yarada iyileşmiş artık.. :ssz:

Bunu ben de düşünüyorum zaman zaman.. Ama düzeltmek için değil, çocuklarımla ayrı hayat kurma yolunda nasıl bir rota çizebilirm diye çözüm bulmak için. Eşime de kendime de üzülüyorum ben de

kusura bakmayın ama ben anlamıyorum sizi yaa.. bir insan sevmediği, etkilenmediği , onları geçtim emin olmadığı birisiyle neden evlenir... evlilik bu kadar kolay değil ki. Ben 21 yaşındayım. talibim çıksa aklım çıkıyor ya yapamazsam diye. yapmayın allah aşkına ya. yazık günah o çocuklara. madem kafana koydun ailene de açıklama yapabilirsin. sen bu yolu seçmişsin. devamı zaten gelir.rabbim yardımcınız olsun :31:

Bunu ben de düşünüyorum zaman zaman.. Ama düzeltmek için değil, çocuklarımla ayrı hayat kurma yolunda nasıl bir rota çizebilirm diye çözüm bulmak için. Eşime de kendime de üzülüyorum ben de

Kafanda ve içinde her şey bitirmişsin canım.. Çocuklarınız var.. Gerçi onların ihtiyaçlarını eşin karşılamaya devam etmek zorunda sen de çalışıyorsun.. Çevreye yapacağın açıklamalar için hayatını karartma.. Çok zor olsa da geçici bir süreç..

Ne bileyim zor..Allah yardımcınız olsun.. :ssz:

ben eşinize haksızlık ettiğinizi düşündüm siz belki evlenmek için evlendiniz fakat eşiniz mutluluk için evlenmiştir.sizin ondan tiskindiğinizi hissediyorsa içeriden çok acı çekiyordur kesinlikle..
anne ve babası yokmuş tümüyle ailesine adanmış birisi belki siz ayrılık düşünüyosunuz oysa gelip gecici bir soğukluk diye görüyodur durumu...
bence siz ayrılmaya çoktan karar vermişsiniz sadece en az zararla nasıl kurtarırım hesabı içindesiniz.ailenizden destek olsa bugün bitireceksiniz yani.
eğer bu kadar çekilmesse her şeyi göze alıp bitirin ozaman..
yine de şüpeleriniz varsa bir süre ayrı kalın gözden geçirin herşeyi.zaten bir ilişkide sevgisizlik girmişse araya herşey göze batar olmuştur.olumlu yönleri bile olumsuz gelir....

Düşüncelerinizin tümü doğru kabul ediyorum her şeyin farkındayım, sadece çözümünü arıyorum.

flört döneminde sizi hırpalayan aldatan birisi olsaydı eşiniz acaba daha mutlumu olacaktınız merak ediyorumm öylesimi cazip geliyor.

Cazip gelseydi onunla evlilik yolunda devam ederdim.. sırf bu yönlerini gördüğüm için ondan vazgeçtim. İyi ki vazgeçmişim, şimdi o da evli ve çocuğu var...ama eski huyları da devammış...

kusura bakmayın ama ben anlamıyorum sizi yaa.. bir insan sevmediği, etkilenmediği , onları geçtim emin olmadığı birisiyle neden evlenir... evlilik bu kadar kolay değil ki. Ben 21 yaşındayım. talibim çıksa aklım çıkıyor ya yapamazsam diye. yapmayın allah aşkına ya. yazık günah o çocuklara. madem kafana koydun ailene de açıklama yapabilirsin. sen bu yolu seçmişsin. devamı zaten gelir.rabbim yardımcınız olsun :31:

Amin.. Yerinizde olsam ben de anlayamazdım zaten, ama çoğu insanın da düştüğü bir durum bu esasında. İnsan hiç yapmam dediklerini bile yaşayabiliyo. Pişmanlık ise hiçbirşeyi geri getirmiyo

böyle konuları gördükçe çok üzülüyorum. dilerim gönlünüze göre olur her şey. ne siz üzülürsünüz ne eşiniz ne de çocuklarınız..

Back
X