• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmuyor..eşimle olmuyorr....

Kafanda ve içinde her şey bitirmişsin canım.. Çocuklarınız var.. Gerçi onların ihtiyaçlarını eşin karşılamaya devam etmek zorunda sen de çalışıyorsun.. Çevreye yapacağın açıklamalar için hayatını karartma.. Çok zor olsa da geçici bir süreç..

Ne bileyim zor..Allah yardımcınız olsun.. :ssz:

Amin, teşekkür ederim. Belki ben kafamda büyütüyorumdur, geçicidir diye psikiyatriye de gittim. Bir dönem ilaç kullandım, ama benim için değişen bir şey olmadı.. En çok da çocuklarıma yansıtmak korkutuyo beni, mutsuz bir anneyle çocuklar ne kadar mutlu olur..çok korkuyorum :(

Merhabalar,
Konuya nasıl başlayacağımı kestiremiyorum aslında..çok da kararsız kaldım yazmakta ama yeni fikirler bana iyi gelecek; olumlu ya da olumsuz...

4,5 yıldır evliyim ve 3,5 yaşında bir kızım, 1,5 yaşnda bir oğlum var, benim yaşım 26. Eşime hiç bir zaman aşk duymadım ve tanışmamızdan 1 yıl sonra evlenmiştik.. Evliliğimden önce yıpratıcı bir flört ilişkim olmuştu, aldatılıyordum çok kavga ediyor ve şiddet bile görüyordum ama çok seviyordum.... Bu durumu ancak atlatabilmiştim eşimle tanıştığımda, eşim çok anlayışlı,sakin,ılımlı,üzerime titreyen bir adam. Ben de huzuru aradığımı düşünüyor, her anlamda istediklerimi yapacak (maddiyat yok bunun içinde hatta ucu ucuna geçinen aileyiz) beni hiç üzmeyecek bu adamla evlenip huzurlu mutlu yaşayacağımı düşündüm. Eşim bunun yanı sıra çokk pasif..öyle ki çevresindekilere gerçek düşüncelerini söylemez, biri birşey istediğinde verir ya da yapar..ardından evde durum için bana söylenir... Onun iyiliğini seviyordum fakat artık çekilmez bir halde... Bazen kaynana gibi hatta.. Tüm bunlardan geçeyim.. asıl mesele benim sevgisizliğim tutku yoksunluğum... Çok uzun zamandır çıkmazdayım..öyle kötü boyuta girdi ki durum, eşimi öpemiyorum bile..bana dokunmasına tahammül edemiyorum artık..her ilişkide göyaşlarımı zor tutuyorum acı çekiyorum...ilişkiyi zaten en fazla haftada bir yapıyorum o da görev gibi ve hem fiziki hem ruhi acı içinde...

Diyeceksiniz ki madem böyle iki çocuk nasıl oldu.. İnsan bazen olacakların önüne geçemiyo, ilki de plansızdı ama ihmal vardı oldu.. ikincisi ise tam bir yıkılma oldu benim için, ki korunduğum halde gebe kaldım.... Kürtaj aklımdan geçtiyse de yapamadım... Allahıma bin şükür çocuklarım sağlıklı.....

Çok mutsuzum çok karmaşığım çok acı çekiyorum... Çok gencim henüz önümde çok yol da olabilir... Biliyorum konuşup düzeltme yoluna git çare bak gibi yorumlar yapacak bi çoğunuz, ama inanın yok durumumun bir çaresi... Kızım doğduğundan beri işe ara vermiştim, 3 aydır çalışıyorum. Sırf ekonomik gücümü elime almak için tekrar çalışmaya can atıyordum, çok şükür oldu.

Tek emin olduğum şey, eşimle hayat sürdürmeyi asla istemediğim.. Çocuklarımı düşünüp duruyorum, bu kararı verip ayrılırsam başarabilir miyim onlarla ayrı bir hayata...ama yaşları küçük ve çalışmam lazım, ailemle de kalamam hayat zindan olur nasıl yapıcammmm, Bunu aileme ve eşime nasıl açıklayacağımı düşünüp duruyorum, bilemiyorum...İki samimi dostum var onlarla hep konuşuruz ve çok üzülmekteler durumuma, kesinlikle farkındalar içinde bulunduğum ızdırabın ve beni destekliyorlar.
Annem - babam... 3 ablam 2 abim ve bir de erkek kardeşim var benim...hepsine ayrı ayrı hesap vermek... :( anlayış göstereceklerini sanmıyorum, çünkü herkese göre çöpsüz üzüm gibi bişey eşim, kahveye bile gitmez evine bağlı.... Ama artık diyorum ki bunlar herşey değilmiş bir kadın için, sadece iyi olması yetmiyormuş yani :( ciddi ciddi istemiyorum bu evliliği eşime tahammül edemiyorum bile her şeyi batıyo bana, kokusu bile tiskindiriyor beni..

esas ayrılığı gerçekleştirebilirsem sonra yaşayacaklarım... dardayım... (şunu da ekliyim, herhangi gönül ilişkisi ya da boşanıp tekrar evlenmek gibi bir niyetim de yok)

Özellikle çocuğu olduğu halde boşananlar varsa lütfen paylaşın düşünecelerinizi..teşekkürler şimdiden..

Eşimin anne ve babası hayatta değil, iki abisi ve akrabaları var sadece..bu durumda engelliyo eşime karşı beni biraz sanki..

??? :) dizilerdenmi etkilendin macerami ariyorsun baskalarinami özendin ??ne yani sevmedim felan diyorsun ilk satirlarda ama herseye ragmen cok seviyordum diyorsun....

sevmediğim birine dokunmak öpmek.... ve dahada fazlası bunları düşünmek bile insanın içini bir tuhaf yapıyor. sizin açınızdan bakınca kesinlikle haklısınız çok gençsiniz ömrünüzü böyle geçirmek istemiyorsunuz ama iki çocukla baba evine dönmek üstelik aileniz destekçiniz değilken ve düzgün bir işinizde yokken bunu yapmak eminim sizi şu an içinde bulunduğunuz ruh halinden daha kötü hallere sokacaktır. eşinizede üzüldüm ayrıca onun durumu sizden daha zor sevilmediğini bile bile oda bu evliliği yürütmeye çalışıyor ayrılalım demiyor onunda çocukları için kendisini sevmeyen biriyle evli kalmaya devam etmediğini nereden biliyorsunuz sizdeki uzaklığı sevgisizliği hissetmemesi mümkün değil

Son düzenleme:
??? :) dizilerdenmi etkilendin macerami ariyorsun baskalarinami özendin ??ne yani sevmedim felan diyorsun ilk satirlarda ama herseye ragmen cok seviyordum diyorsun....

Konuyu tam anlamamışsınız bir kez daha okursanız belki farkedersiniz. Bahsettiğim eşimden önce ki bir durum. Ayrıca yaklaşımınız hiç hoş değil, karşınızdakinin ne gibi bir durumda olduğunu asla bilemezsiniz, en azından biraz daha düşünceli olabilirsiniz.

Son düzenleme:
sevmediğim birine dokunmak öpmek.... ve dahada fazlası bunları düşünmek bile insanın içini bir tuhaf yapıyor. sizin açınızdan bakınca kesinlikle haklısınız çok gençsiniz ömrünüzü böyle geçirmek istemiyorsunuz ama iki çocukla baba evine dönmek üstelik aileniz destekçiniz değilken ve düzgün bir işinizde yokken bunu yapmak eminim sizi şu an içinde bulunduğunuz ruh halinden daha kötü hallere sokacaktır. eşinizede üzüldüm ayrıca onun durumu sizden daha zor sevilmediğini bile bile oda bu evliliği yürütmeye çalışıyor ayrılalım demiyor onunda çocukları için kendisini sevmeyen biriyle evli kalmaya devam etmediğini nereden biliyorsunuz sizdeki uzaklığı sevgisizliği hissetmemesi mümkün değil

Aile evine dönmeyi düşünmek bile istemiyorum zaten.... Eşimi de suçlamıyorum asla, onu da düşünüyorum. Ama mutlu değiliz sonuçta yani en azından ben. Keşke en azından çocuk için acele etmeseydik belki daha farklı olurdu herşey, ama yapabilecek bişey yok

Her kadın bazen böyle hislere kapılır bana kalırsa biraz eşinizden uzak kalın kendinizi deneyin ben yeni evliyim ve henüz çocugum yok bu durumda boşanırsanız ne olur neler yaşayabilirsiniz pek bilemeyecegim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yanlış anlama ama eşin bakımsız biri mi ? Yani öperken nefesimi tutuyorum demişsin ya. Bunu demen için ondan baya baya tiksiniyor olman lazım.

Yanlış anlama ama eşin bakımsız biri mi ? Yani öperken nefesimi tutuyorum demişsin ya. Bunu demen için ondan baya baya tiksiniyor olman lazım.

Ama hergün duş da alsa ten kokusu benim için fazlasıyla rahatsız edici, yani evet doğru anlamışsın baya baya tiskiniyorum.. duştan da çıkıp gelse yanıma farketmiyo benim için. Üzücü ama gerçek bu malesef

Son düzenleme:
Insan sogudugu birinden gercekten tekrar isinabilinirmi? Benimde esim geldi bana sarildi hic birsey hissetmedim bilmiyorum o büyük ask ve sevgi nereye gitti?

Inan ayrilmak cooooook zor... Ama olmayincada zorlamamak lazim iki medeni insan gibi birbirine zarar vermeden ayrilmaktir!!!!! Ayrilmalar ne kadar cok olmus sadece gecen sene 2012 180,000 cift bosamis bu ne yaaaa..

Insan sogudugu birinden gercekten tekrar isinabilinirmi? Benimde esim geldi bana sarildi hic birsey hissetmedim bilmiyorum o büyük ask ve sevgi nereye gitti?

Inan ayrilmak cooooook zor... Ama olmayincada zorlamamak lazim iki medeni insan gibi birbirine zarar vermeden ayrilmaktir!!!!! Ayrilmalar ne kadar cok olmus sadece gecen sene 2012 180,000 cift bosamis bu ne yaaaa..

Çok üzücü gerçekten ama kimse de bi gün ayrılırım diyerek evlenmiyo ki.. Kimse kimseye katlanamıyor artık eski kadınlar gibi olmamız beklenemez ki bugünün şartlarında da

eşinden bu kadar tiksiniyorsan acaba eskisi gibi olurmu bazı şeyler şahsen ben umut göremedim
yakın zamanda 4 yaşındaki ogluyla görümcem boşandı
hayata bi yerden devam etti
işe başladı kv çocuga bakıyor babasının evinde kalıyor
bu durumdan sadece görümce degil biz bile etkilendik
heleki senin 2 tane yavrun var onlar kimbilir nasıl etkilenecek

Çok üzücü gerçekten ama kimse de bi gün ayrılırım diyerek evlenmiyo ki.. Kimse kimseye katlanamıyor artık eski kadınlar gibi olmamız beklenemez ki bugünün şartlarında da

Ama erkeklerde eski erkekler degil onlarda cok degisti yani iyimser konusunda.. zaman gectikce isteklerimiz cogaliyorlar ve bunlarda bizi mutsuz ediyor..Oysa ben mutlulugumu neden baskasinin seylerin elline veriyim? ben kendimle mutlu olmam lazim.

yanlışım varsa düzelt... benim anladığım kadarıyla

eşinin karakterinden ve huylarından ,özellikle de

pasif olmasından çok rahatsız olmuşsun..ilk başlarda bu kadar

soğuk değilmişsin ona karşı..acaba bu sevmediğin huylarından ötürü gözüne mı daha çok

batmaya başladı..yani belki onunla bu huyları hakkında konuşup kendini biraz da olsa değiştirmesinin

seni mutlu edeceğini söyleyebilirsin..evlilik yapan herkes aşk evliliği yaparak mı evlendi sanki..

ama bir şekilde aralarındaki muhabbeti ,sevgiyi tesis etmeyi başarabilmişler...

ayrılık fikrinden önce, gerçekten yapabileceklerini tüketmiş olduğundan emin olmanı öneririm..

eşinle iletişimi kesme..rahatsız olduğun herşeyi anlat..belki o da bir şans daha hakediyordur...

Ayrilmalar ne kadar cok olmus sadece gecen sene 2012 180,000 cift bosamis bu ne yaaaa..

180X2 eder 360 bin kişi. 360 bin kişinin hayatı altüst olmuş. Kimi hala mutsuz, kimi yeni aşklara yelken açmış, kimi çocuklarıyla yeni bir hayata başlamış, kimi boşandığına pişman, kimi tekrar evlenmek ister eski eşi ile kıyaslar, vs vs vs.

Evlenmeyi zor sanırdım, evlenmeye karar vermeyi.. anladım ki evlenmekten çok boşanmak daha zormuş.
Yıkılacak yeni bir yuva daha. Arkasında savrulacak iki çocuk.

Bizler bir çocuk için doktor kapılarında gezerken birbirimizin gözünün içine bakarken.
Çocuklu aileler ne kadar kolay boşanıyorlar. Aşk yok sevgi yok yoksa yok.
Annelerimiz babalarımız çok mu aşıktı birbirlerine ne cefalarla geldiler şu günlere.
Annelerimiz aşkla mı baktı babalarımızın yüzüne.
Ne olur iyi düşünün
Kolay kazanılan bazı değerler ne yazık ki şükrü yerine getirilemeden yok olup gidiyor.
O çocuklar Allahın bir lutfu onlar için düşünün. KEnidinizi ve eşinizi değil...

Sanırım kendinizi iyice tanımadan mantık evliliği yapmışsınız ama geri dönüşü istediğiniz gibi olmamış.
Eşinizden tiksinme boyutuna geldiyseniz yapacak pek birşey kalmıyor ama 4,5 yıl da çok uzun bir süre sayılmaz evlilik için.
Bence kendinize biraz daha zaman verin,hemen kestirip atmayın.Çünkü ayrılık gerçekten zor hele bir de çocuk varsa 2 kez düşünmeli insan.
Baktınız olacak gibi değil ,ailenize yavaş yavaş ayrılık sinyalleri verin bakalım işin boyutu nereye gidecek.Belki onlarda gerçekten mutsuz olduğunuzu görürlerse sizin tarafınıza geçerler ya da ne bilim belki siz kendi ayaklarınızın üzerinde durma kıvamına gelirsiniz zamanla.
Allah yardımcınız olsun.

durum cok kotu yaa, gercekten boyleyse boyle sagliksiz bir atmosferde buyumeleri cocuklarinin dogru degil bence... :50:

ama bosanmis bir anne babada cocuklarin istedigi sey degil...once se mutlu olki cocuklarini mutlu edebilesin diyorum...sen iyi olmazsan nasil iyi bir anne olabilirsinki?

180X2 eder 360 bin kişi. 360 bin kişinin hayatı altüst olmuş. Kimi hala mutsuz, kimi yeni aşklara yelken açmış, kimi çocuklarıyla yeni bir hayata başlamış, kimi boşandığına pişman, kimi tekrar evlenmek ister eski eşi ile kıyaslar, vs vs vs.

Evlenmeyi zor sanırdım, evlenmeye karar vermeyi.. anladım ki evlenmekten çok boşanmak daha zormuş.
Yıkılacak yeni bir yuva daha. Arkasında savrulacak iki çocuk.

Bizler bir çocuk için doktor kapılarında gezerken birbirimizin gözünün içine bakarken.
Çocuklu aileler ne kadar kolay boşanıyorlar. Aşk yok sevgi yok yoksa yok.
Annelerimiz babalarımız çok mu aşıktı birbirlerine ne cefalarla geldiler şu günlere.
Annelerimiz aşkla mı baktı babalarımızın yüzüne.
Ne olur iyi düşünün
Kolay kazanılan bazı değerler ne yazık ki şükrü yerine getirilemeden yok olup gidiyor.
O çocuklar Allahın bir lutfu onlar için düşünün. KEnidinizi ve eşinizi değil...

herkes elinde olmayani istiyor iste, imtihan dunyasi...sende ask var cocuk yok...(ki insaAllah Rabbim gonlune gore verir saglikli ini mini bebisleriniz olur :16: )

bu hanimdada cocuk var ama ask yok...

birseylerin pesinde kosucazki yorulcaz...

ne zamandan beri eşinize karşı bu olumsuz hisleriniz devam ediyor bilmiyorum. bir arkadaşım da böyle pişman olmuştu evlendiğine. ''evliliğimin ilk 2 yılı boşansam hayatım nasıl olur, daha mı iyi olur daha mı kötü diye düşünmekle tartmakla geçti'' demişti. sonuç:hala evli... üstelik de çocuğu yok buna rağmen bu kadar düşünüp taşındı. siz de ölçün tartın. yalnız boşanmanın sizi mutlu etmeyeceği belli gibi... sizi rahatsız eden şeylerden tam olarak bahsetmemişssiniz anlayamadım yani ben...

Back
X