• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmuyor..eşimle olmuyorr....

Sizin ne yapacağınızı bilemem ama,
ben Sizin hissettiklerini, yaşadıklarınızı yaşıyor olsaydım eğer evliliğimi bitirmezdim.
Hayat görüşüm bu dünyada rahat olmadığıdır.
Kimi insanın kolu, kiminin bacağı olmadığı halde hayatına devam etmesi gibi bazı evlilikte aşk eksiktir, bazısında sağlık vs.
Her şey ama her şey geçicidir.
Vefa bir çok kazanımdan daha değerlidir.
İki insan çok aşık, çok tutkulu bir ilişkiye sahipse geçinemeyebilir ama iki vefalı,olgun, aynı gaye için yaşayan insan birlikte bal gibi yaşar.

ayrıca boşanmadan sonra sanki bunalım kaçınılmazmış, hayat sonrasında hep bunalımlı geçecikmiş bi algı var. ben de boşandım. ikinci evliğimi yaptım. iyi ki boşanmışım diyorum. ilk başlarda zorluk sıkıntı çektim çünkü düzenime alışkanlığım vardı. ama o da zamanla insan kendi düzenini yeniden kurunca kayboluyor.
neyse herkesin kendi hayatı, kendi bakış açısı.
konu sahibi sadece şunu söylemeye çalışıyorum: sadece çocukların için kalacağın bir evlilik için çok iyi düşün, eksisini artısını, kalırsan çocuklarına ne vericeğini, o evde nasıl bir hayatları olucağını, gidersen nasıl bir hayat verebileceğini bunların muhasebesini iyi yap. sadece çocuklarıma fedakarlık deyip kalmak çocuklarına iyi mi gelecek sen daha iyi bilirsin.

forumun uzun zamandan beri üyesiyim. Çok fazla yorum yapmam ama takip ederim. Sizin konunuza yorumsuz kalamıcam. Söyleyeceklerim size ağır gelebilir.

Anne baba olunca insanların öncelikleri değişmeli. Bu hayata kaç kere geliyorsun, ileride çocukların sana aferin demeyecek, çekemediğin insanla evli kalma vs vs bunlar insanın kendini kandırması, kendine kılıf araması. Pardon da çocuklarınıza bu hayat kaç kere veriliyor!!

Bir evlilikte psikolojik/fiziksel şiddet ve aldatma yoksa destek ve biraz gayeretle evliliğin yürütülebilceğini düşünüyorum. Sizin durumunuzu da şımarıklık olarak yorumluyorum. Kendinizi eşinizden soğutmuşsunuz. Halbuki iki tane evladınız var. İleride bu çocuklara ne diyeceksiniz? Babanız evle, benle, sizle çok ilgilydi ama benim ona karşı arzum olmadığı için boşandım. İlgisi beni bunalttı ondan tiksindim mi diyeceksiniz?

Bence kendinize gelin, destek alın. Aşık olarak evlenmesenizde başlarda sizi mutlu eden adamda bir değişiklik yok. Sorun sizde. kendinizi kocanızdan uzaklaştırmışsınız.

Monotonluk evliliğin ruhunda var. Canlandırmak canlı tutmak eşlerin elinde. Bence kocanız ilgisiyle bunu yapıyor. Ama sizde bir çaba, bir istek göremedim.

Çocuklarınız için çabalayın. Kaldı ki bu evliliğin mağduru eşiniz ve çocuklarınız.

Bir evlilikte mutluluk yoksa ben çocukların rahat mutlu bir yaşam geçireceğine inanmıyorum.
Anne ve babanın birbirlerine davranışları,uzaklaşmaları zamanla çocukların da dikkatini çekecektir.huzursuz bir ailede çocuklar daha mutsuz olurlar.tecrübeyle sabittir.boşanan anne ve babanın çocuğuyum ve daha küçücükken anneme boşan diye yalvardığımı bilirim.
Boşandıktan sonra daha huzurlu bir hayat yaşadık annemiz gayette iyi yetiştirdi bizi.baba kavramı herzaman olacaktır.boşanmaları demek babadan kopma demek değildir.zamanla çocuklar da neyin onlar için daha iyi olacağını göreceklerdir.

Kaldı ki hiçbir şey hissetmediğin bir eşle hayat geçirmek gerçekten çok acı bir durumdur. sürekli pişmanlık duymak üzülmek ne size ne de çocuklarınıza bir yarar sağlamayacaktır. imkanınız varsa eğer çocuklarınızla birlikte yeni bir hayat kurmanızı tavsiye ederim.
yaşayan bilir uzaktan yorum yapmak herkes için kolaydır. en iyisini siz bilirsiniz yine de..
Allah yardımcınız olsun...

Bir evlilikte mutluluk yoksa ben çocukların rahat mutlu bir yaşam geçireceğine inanmıyorum.
Anne ve babanın birbirlerine davranışları,uzaklaşmaları zamanla çocukların da dikkatini çekecektir.huzursuz bir ailede çocuklar daha mutsuz olurlar.tecrübeyle sabittir.boşanan anne ve babanın çocuğuyum ve daha küçücükken anneme boşan diye yalvardığımı bilirim.
Boşandıktan sonra daha huzurlu bir hayat yaşadık annemiz gayette iyi yetiştirdi bizi.baba kavramı herzaman olacaktır.boşanmaları demek babadan kopma demek değildir.zamanla çocuklar da neyin onlar için daha iyi olacağını göreceklerdir.

Kaldı ki hiçbir şey hissetmediğin bir eşle hayat geçirmek gerçekten çok acı bir durumdur. sürekli pişmanlık duymak üzülmek ne size ne de çocuklarınıza bir yarar sağlamayacaktır. imkanınız varsa eğer çocuklarınızla birlikte yeni bir hayat kurmanızı tavsiye ederim.
yaşayan bilir uzaktan yorum yapmak herkes için kolaydır. en iyisini siz bilirsiniz yine de..
Allah yardımcınız olsun...
demek ki boşanmış anne baba çocukları aynı görüşte

konu sahibi arkadaşım ayrılmış biri olarak sana tavsiyem bu şartlarda ayrılık olmaz her evlilikte büyük aşk olacak diye bişey yok üstelik iki küçük çocuğun var anne baba yanına sığamazsın çalıştığın özel işten aldığınlamı ev tutup geçnidireceksin hadi yaptın diyelim ayrılmış biri olarak ne gözle bakacaklar şiddet yok aldatma yok tembellik yok sen biraz iş ortamından etkilenmişsin galiba aklını başına topla çocukların senden önce gelir

konu sahibi arkadaşım ayrılmış biri olarak sana tavsiyem bu şartlarda ayrılık olmaz her evlilikte büyük aşk olacak diye bişey yok üstelik iki küçük çocuğun var anne baba yanına sığamazsın çalıştığın özel işten aldığınlamı ev tutup geçnidireceksin hadi yaptın diyelim ayrılmış biri olarak ne gözle bakacaklar şiddet yok aldatma yok tembellik yok sen biraz iş ortamından etkilenmişsin galiba aklını başına topla çocukların senden önce gelir

bu ne demek..milletin ne gözle bakacağını düşünüp hayatına yön mü versin ? kim kötü yanında oluyor da bir karar verdiğinde söz hakkına sahip olabileceklerini sanıyorlar..çok yanlış düşünceler bunlar..evlilik şu saydığınız 3 şıkla yürümez.iyi insan diye o kişiyle mutlu olmak zorunda da değil kimse bence...

Boşanmış bir ailenin 2. kızıyım.
Annemle babam boşanacakları zaman üçümüz gittik mahkemeye, ben ikisine de ayrı ayrı moral vermeye çalıştım.
Ama onların boşanmaları gerekliydi 25 yılın sonunda, insani davranışlarda eksiklikler gösteriyordu babam.
Annem 25 yıl denedi.
Her neyse, boşanmış ailelerin çocukları boşanmayı onaylamış diye konuşulduğu için söylüyorum ki ben bu durum için öyle bir fikre sahip değilim. Konu sahibine hayat görüşünün, önceliklerini değerlendirmesini tavsiye ederim boşanmayı değil.

bu ne demek..milletin ne gözle bakacağını düşünüp hayatına yön mü versin ? kim kötü yanında oluyor da bir karar verdiğinde söz hakkına sahip olabileceklerini sanıyorlar..çok yanlış düşünceler bunlar..evlilik şu saydığınız 3 şıkla yürümez.iyi insan diye o kişiyle mutlu olmak zorunda da değil kimse bence...

hayır boşanmış insana ne gözle bakılıyomuş ki
artık 80 lerde türk filmi kafasından çıksa şu toplumda insanlar bi nefes alsa yaw
ben de boşandım, benim annem de boşandı zamanında
bize kime ne gözle baktı bilemem ama gelip suratıma bişey diyecek kadar delikanlı çıkmadı henüz

boşanın boşanmayın demem, onu sizin kalbiniz söyleyecek. ya olduracaksınız ya öldüreceksiniz.

AMA ... benim adam bana yapmadığını bırakmadı, ona rağmen davayı açtığım günlerde beynimin onu tertemiz çıkardığı, "boşanacak ne var ki" dediğim kısacık anlar olmuyor değildi.

İnsan karşı tarafta da hata görüyorsa ilişkiden gözü kapalı gidebilir. Siz sanki kendinizde hata buluyorsunuz, gizliden gizliye suçluluk duyuyorsunuz ; karşı tarafla ilgili problem yok gibi anlatıyorsunuz. Boşandıktan sonra suçluluk duygusu ile baş edebilecek misiniz? Yanlış anlaşılmasın niyetim yargılamak falan değil, ama sizi bekleyen süreçle ilgili ufak bir fikir vermeye çalıştım.

Arkadaslar
yorumlarinizi okudum gercekten ne kadar duygusal yazilar yani mantigin islenmedigi kararlar genelde sansa kalan kararlardir!!
1. Bir insanla anlasmiyorsan birbirine zarar vermeden ayrilmasi lazim!
2. Iki insan ayrilmayi düsünüyorsa cocuklardan cok kendinelerini düsünmeleri lazim. Ben mutlu ve huzurlu olmadigimda Cocuklarimada mutsuzluk veriyorum. Yani bende mevcut olan birsey pozitiv veya negativ aynisi cocuklarda yasiyor.
3. Önemli olan ayrilmak degil önemli olan cocuklara iyi bir Anne baba olmak lazim!!
4. Sakin duygusal bir karar vermeyin. Duygusal verilen bir karar sansa kalmis bir karardir bilimsel ve tercübesel bir yani yoktur.
5. Güzel bir hayat varken neden mutsuz bir hayat sürdürüm, bunun bana ve etrafima hic bir faydisi olmaz..
6. Hayatimin Mutlulugunu neden baskalarin eline veriyim hayatimin lideri benim ben karar vermem lazim.!!!
7. Her kararin bir pozitiv birde negativ yani vardir bunu kimse degistiremez. Önemli olan verdigim karar gelecegime umut vermesi.

evlilik bu iki kere iki dört etmez
her gün değişir bunun sonucu

bu arkadaşımız eşi ile anlaşıyor
ciddi sorunları yok
terapistler cinsel sıkıntılarda da yardımcı olabiliyorlar
kendini hiçe saymasın ama eşini ve çocuklarını da saymasın diyoruz
düzelme şansı çok yüksekken neden bu şansı geri tepsin
anne mutlu olabilir çocuklarını ve eşini de mutlu edebilir
biz bunu söylüyoruz

tabi ki duygusal yaklaşıcaz duruma
nafaka için kurulmuş mahkeme mi burası
kusura bakma ama ifadelerini içi boş buldum

hayır boşanmış insana ne gözle bakılıyomuş ki
artık 80 lerde türk filmi kafasından çıksa şu toplumda insanlar bi nefes alsa yaw
ben de boşandım, benim annem de boşandı zamanında
bize kime ne gözle baktı bilemem ama gelip suratıma bişey diyecek kadar delikanlı çıkmadı henüz

benim de tepkim bunaydı ya işte..direk yapıştırıyorlar dul kadın etiketini.dul diyince insanların akıllarına nasıl şeyler geliyorsa...
boşanan kadınlar,çoğu evli ve hiç evlenmemiş insanlara göre daha güçlüler ve daha özverililer emin olun..

neyse ben çıkayım bu topikten
acaip sinirlendim şu sıralar da hiç strese girmeye niyetim yok
topik sahibi hakkında hayılrısı inşallah hem sana hem çocuklarına en iyi çözümü bulursun

ne gözlemi bakılıyor kolay lokma diye sizi elde edemesede size bakışları bile değişiyor açıköğretim bürosunda kimliğimi değiştirirken neden diye sorduğunda adam soyadı değişikliği deyince boşanmamı dedi evet dedim o an bakışları değişti yiyecek gibi kimse acı şekilde tecrübe etmesin ben asla pişman değilim ayrıldığıma ama boşanmış bayan olmak kolay değil kimse oturduğu yeden gaz vermesin arkadaşa üstelik iki çocukla üstelik özel bi işte çalışarak asgari ücretle annem babam kabul etmez demiş ne yapacak o çocuklara kim bakıp bi hayat kuracak iki çocukla sanıyormuki aşık olup tekrar evlenecek hadi evlendi üvey baba iyi olacakmı allah aşkına biraz realist şeyler yazın

her evlilikte bu tarz sıkılmalar olabilir.2 doğum yaşamışsınız zor süreçlerdir mutlaka. bence bi süre eşinizden ayrı bir yerde yaşayın kendinizi dinleyin.belki özleyeceksiniz.ya da bir evlilik danışmanına gidin.ben bu duruma bi çare bulun demek istiyorum.sonuçta eşiniz hayırsız-zor bir adam değilmiş.

şartlarınız çok zor.iki çocuk.zor bir iş hayatı.boşandıktan sonra ne olacak? o çocuklar nasıl büyüyecek.aileniz zaten arkanızda değil.çocuklara yazık. tekrar evlenmek zorunda kalacaksınız.o adam çocuklarınızı kabul etmez.etsede iyi davranır mı?

yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın.

ne gözlemi bakılıyor kolay lokma diye sizi elde edemesede size bakışları bile değişiyor açıköğretim bürosunda kimliğimi değiştirirken neden diye sorduğunda adam soyadı değişikliği deyince boşanmamı dedi evet dedim o an bakışları değişti yiyecek gibi kimse acı şekilde tecrübe etmesin ben asla pişman değilim ayrıldığıma ama boşanmış bayan olmak kolay değil kimse oturduğu yeden gaz vermesin arkadaşa üstelik iki çocukla üstelik özel bi işte çalışarak asgari ücretle annem babam kabul etmez demiş ne yapacak o çocuklara kim bakıp bi hayat kuracak iki çocukla sanıyormuki aşık olup tekrar evlenecek hadi evlendi üvey baba iyi olacakmı allah aşkına biraz realist şeyler yazın
ha adamın biri sana açık öğretim kuyruğunda bakışının değişmesi mi bütün bu dullukla igili önyargının nedeni
sen de ona baksaydın geri geri
o zaman birileri bize tip tip bakmasın diye aman sakın boşanmayalım mutsuz hayatlarımıza devam edelim
belki bi sonra ki hayatta şans yüzümüze güzel diye umalım bişeyleri değiştirmeye kendimiz için savaşmaya ne gerek var
arkadaşın asgari ücretini bilemem ben maaşını görmedim ama zaten babaları çocuklara nafaka ödeyecek
maddi olarak gözü kesmiyosa da boşanmaz orasını ben bilemem
insanları toplumda dul kadın kafasıyla yaftalamak ayrı bişey ama yapmayın şunu

Son düzenleme:
bence biraz ayrı kal uzakla eşinden.arkadaşlarında falan kalabilirsin bir süre.eşini evini özleyecekmisin sına kendini.boşanmaya kalkma hemen.özelliklede ailem var kardeşlerim var diye güvenme hiç.maddi manevi hiçbir hayrı dokunmaacaktır onların üstüne üstlük seni hep geçimsizlikle,nankörükle,kıymet bilmemezlikle suçlayacaklardır.eşinlede açık açık konuş acil durum planı yapın gerekiyorsa ve en önemli şey gidip tüplerini bağlat bi daha kazaylada ols hamile falan kalmyasın.durumun çok zor Allah yardımcın olsun...

Ne desem bilemedim.
Herkesin ilişki öncelikleri farklı.Kimisi rahat ister,kimisi güven,kimisi heyecan vs...
Tutku yok demeni ben garipsemedim.Senin ilişki önceliğin bu olabilir.

Tutku ve aşk çiftleri birbirine bağlar.
Aşk 2-3 senede biter ama hayat boyu izi kalır.
Aşık olmuş bir çift ne kadar anlaşmazlığa düşse de,aşkın kıvılcımı bir yerden parlar,onları birarada tutar.

Bunları tatmamış bir insan,yokluğundan şikayetçi olmayabilir.
Ama sen eksikliğini epey hissediyorsun

Aşk insanıysan,evliliğine devam et diyemem.
Yarın öbürgün başka birisine aşık olma ihtimalin olabilir.
Ve bunun evliyken olması çok daha kötü olur.

konunuzu dikkatle okudum... boşanma kararınız hakkında fikir veya tavsiye yada caydırıcı akıl vermek niyetinde değilim....ama yanlış anlamazsanız bir kaç cümle ile fikrimi yazmak istiyorum...
öncelikle aynı yaştayız benimde bi oğlum var..o yüzden empati yapmaya çalışıyorum ben olsam ne yapardım diye....
şimdi evet belki eşinize soğukluk hissetmeye başlamışsınız hatta boşanmayı düşünecek derecede...bu kötü bişey ama kalıcı bişey değil....zaman zaman hepimiz en çok sevdiğimiz bi dostumuzdan bile sıkılmazmıyız, veya annemiz babamızdan bile sıkıldığımız olmazmı....
kimi zaman çocuğumuz bile bunaltmazmı...bunlar insanlık hali durumlar... ama zamanla ve mantıklı yöntemlerle düzelebilecek şeyler...
eşiniz çok iyi bi insanmış, kötü huyu yok diyorsunuz, üzerinize titriyormuş....
kk da neler neler okuyoruz şahit oluyoruz çevremizde...ne kocalar görüyoruz, döven söven evine bakmayan aldatan vs...böyle eşlere bile sabır gösterip zamanla düzene giren evlilikler var....
kaldı ki ben evlilşğinizde bi sorun göremedim...kusura bakmayın ama siz sorun bulmak isterseniz bulursunuz...kocanızdan soğumayı isterseniz soğursunuz...bu tamamen psikoljik bişey....insan aklını beynini neye yönlendirirse, o yöne yönelir...
eşiniz için savaştınızmı??
bu adam beni seviyor, iki evladımın babası, şükür kötü bi huyu yok...ben ne isterim daha??? bunları sordunuzmu kendinize...
hadi sizi geçelim, peki yavrularınız ne olacak...annelerinin sırf kendi istekleri yüzünden ömür boyu baba hasretiyle yaşayacaklar....her durumda boyunları bükük kalacak.... ilerde belki size hesap soracaklar... anne bize sordunmu hiç, bizi bu hayata mahkum ederken diye...
bakın yuva kolay kurulmuyor, deseniz ki eşim alkol alır, kumar oynar aldatır evine bakmaz çalışmaz yada buna benzer en ufak bi sebep, o zaman hiç düşünmeden hak veririm size.....
ama kusura bakmayın ki üzerinize titreyen bir einiz var ve siz mırın kırın ediyorsunuz....bence şükredin halnize ve biraz zamana bırakın...

Back
X