Ölü doğum sonrası Tekrar anne olmak isteyenler.

Canım geçmiş olsun.. Rabbim sabrını artırsın inşallah.. şimdi yazdıklarını okuyunca 1 sene öncesine gittim. Benim de neredeyse 1 yıl olacak bebeğimi kaybedeli.. Rabbim bizlere evlat sevme hissini tattırır inşallah. Meleklerimizle cennette buluşturur inşallah Mevla..

amin inşaallah...sizin de başınız sağolsun, geçmiş olsun. ne diyeyim ne söyleyeyim bilmiyorum. en acısı durumdan haberi olmayanların "doğurmadın mı daha sen, bebiş nasıl" diye araması ya da mesaj atması, her defasında herkese aynı açıklamaları yapmak "bebeği kaybettik" demek öyle zor ki. düğüm düğüm oluyor boğazım. bazen karnımda bi kıpırtı oluyor bi an bebeğimin gittiğini unutuyorum; sanki hiç gitmemiş gibi ordaymış gibi seviniyorum. sonra aklıma gelince içimi kocaman bi boşluk kaplıyor, kocaman kapkaranlık bi boşluk... göbeğime bakmaya dokunmaya tahammül edemiyorum, bebeğim vardı benim orda, şimdi bomboş...

rabbim en münasip zamanda evlerimizi kucaklarımızı şenlendirsin inşaallah, kardeşleriyle güldürsün yüzümüzü. meleklerimiz bize şefaatçi olacak inşaallah, aallahım sabır versin yaralı annelere, kimseye evlat acısı yaşatmasın inşallah.

Başın sağolsun Allah sabır versin inşallah. Bende tam 14 ay önce aynı senin gibi 40 haftalık kaybettim oysaki doğumuna saatler sayıyordum ilk zamanlar çok çok zor geçer cnm istersrn bi yardımal. Seni üzen kümseyle de görüşme . Doktor birşey dedi mi kordon dolanması vs ne olmuş.

"Suyu azalmış, bebek suya kakasını yapmış" kısaca söylenen bu. Ama 2 gün önceki kontrolde nst de usg de bi sorun yoktu; 2 günde nasıl oldu anlamıyorum. Takdir diyorum; nasip böyleymiş. Ne çetin ne zor imtihanmış bizimki. sizin de başınız sağolsun. Rabbim kimseye yaşatmasın. Kimsenin elini böğründe boş bırakmasın. Siz yeniden gebelik düşünüyor musunuz?

Canım ben aynı gün sabah kontrole gitmiştim gecesinde kaybettim bebeğimi. Ama nst de hareketler azdı bu sıkıntı demekmiş tabi sonradan öğrendim. Genetik testleri yaptırdım orta düzey pıhtılaşma çıktı. Şimdi gebeyim cnm Allah inşallah nasip ederde sağlıkla kucağımıza alıp büyütmek nasip olur . Bana da hiç bişey demediler işte kakasını yapmış ama yeni yapmış suyu filan temizmiş yani. Takdiri ilahi gerçekten kendimi de çok suçladım keşke o kadar beklemeseydim dedim ama yaşayacak ömrü yokmuş kuzumun. Yoksa 40 hafta karnımda yaşaysn bebeğim allah nasip etseydi 1 gün daha yaşardı

Gerçekten çok zor sen yazınca o anlara geri döndüm gerçi aklımdan hiç çıkmıyo ama. Çok zor süreçler Allah imtihanı kazananlardan eylesin

Gerçekten çok zor sen yazınca o anlara geri döndüm gerçi aklımdan hiç çıkmıyo ama. Çok zor süreçler Allah imtihanı kazananlardan eylesin

Ben yeni üye oldum buraya, gebe takvimini farketmemiştim. Şimdi gördüm :) Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin, allahım evlatlarınızla yüzünüzü güldürsün inşaallah. İnanın çok sevindim yeniden bebek bekliyor olmanıza. Allahım tamamına erdirsin.
Aynen dediğiniz gibi, bu işler nasip kısmet işi. Takdiri ilahi. Biraz teslimiyet ve tevekkül gerekiyor. Benim bu olaydan 3 hafta önceki kontrolümde ben sırt üstü yatarken bebeğin kalp atışında hafif bi düşme görülmüştü ve hemen 2.düzey ultrasona yollamışlardı. Kalp atışı sol yan yatınca düzelmişti. Orda hem sıvıya, hem plasentaya hem de kordon kan akım hızına bakmışlardı. Hepsi normaldi. Ben kendim zaten normal doğum yapmak istiyordum; bu sonuçlar da normal çıkınca normal doğum için hiç bi engelim olmadığını, normal doğumu bekleyebileceğimi söylediler. Ultrasonu yapan radyolog sırt üstü yatınca rahmin baskı yapması nedeniyle bebeğe giden kan akımının azaldığını, bunun da bebeğin kalp atışını yavaşlatabileceğini söylemişti. Sırt üstü yatma hep sol yan tarafına yat dediler; 2 günde bir nstye giriyordum. Öncesinde beni endişelendirecek yada bebepin tehlikede olduğunu düşündürecek bi bulgu yoktu. Ama dediğiniz gibi rabbim nasip etseydi 40 hafta 6 gün karnımda yaşayan bebeğim yaşamaya devam ederdi. Ben hep dua ettim; allahım sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla kucağıma alayım yavrumu diye. Bilmiyorum; belki de dualarımın kabul oluş şekli böyledir. Belki daha kötü olacaktı, belki bebeğimde başka bi sağlık sorunu allah korusun zeka geriliği gibi bi şey çıkacaktı. Evet çok üzülüyorum, çok acı, çok canım yanıyor. Hala oğlumu düşündükçe göğsüm sızlıyo, damla damla süt geliyor. Ama benim için hayırlısı buymuş diyorum. Bizim imtihanımız buymuş ne diyeyim.
Benim genetik testlerimin sonucu çıkmadı henüz. Ne çıkacağını bilmiyorum, ilk gebeliğimdi. Rabbim nasip ederse yine olur. Meğer ne büyük nimetmiş gebe kalmak, sağlıklı bi çocuk doğurmak. Allah şükreden nimetlerinin kıymetini bilen kullarından eylesin.

Beni o kadar rahatlattınız ki, çok teşekkür ediyorum size. Allah her sıkıntınızda yanınızda olsun inşaallah. İçime su serpildi, ümit oldunuz resmen. Doğumdan kaç ay sonra gebe kaldınız, özel bi soru olacak belki ama.

Yok canim özel bi soru değil. Doktor 6 ay korun dedi. Ben 5. Ayda bıraktım. Toplam doğumdan 8 ay sonra tekrar hamile kaldım. Biraz zaman geçsin kendini toparla biraz sonra yeni gebeliği düşün. Vücuden doğum yaptık sonuçta .kucaklarımızda bebeklerimiz olmasa da... Rahmin vücudun toplasın birazz.

Bana da 6 ay dediler, sorun şu ki ben zaten 34 yaşındayım. Yaş ilerledikçe daha zor hamile kalınıyor biliyosunuz. Zaten şu an acımın çok yeni olması sebebiyle ikinci hamilelik düşünmem mümkün değil. Bir daha hiç hamile kalamazsam diye korkuyorum. Ama hamilelik de korkutuyor. Bunun için hem fiziken hem psikolojik olarak toparlanmam lazım. Bu kaybetme psikolojisiyle ikinci bebeğime stressten başka şey yaşatamam. Yine de rabbim nasip ettiyse olur demek gerek.
Allah bebeğinizi size ve ailenize bağışlasın. Nazarlardan korusun, inşaallah sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın.

Canım böyle düşünmekte çok haklısın. Ben de doğumdan sonra ilk zamanlar bi daha asla hamileliğe cesaret edemem gibi geliyordu. Çılgınlık bu diyorum. Nasıl olur. Ama zaman geçtikçe hem vücut hem ruh biraz kendine gelip dinlendikçe insan yeniden istiyor. Sen de farkedeceksin zamanla bu değişimi. Şimdi neredeyse 1 yıl oldu. Korkular hücum etse de yeniden bir hamileliği istiyorum. Rabbim nasip ederse.. insallah hepimize, sıhhatle..

inşallah

Rabbim isteyen herkese, çocuğu olmayanlara, tüp bebek tedavisi görenlere, bizim gibi melek annelerine; en hayırlı en münasip zamanda sağlıkla sıhhatle hayırlı bi evlat nasip etsin inşaallah. Tüm dualarım yaralı anneler için. Allah kimseyi evladıyla sınamasın.

Dün bi kadın gördüm; otobüs durağında. Kucağında en fazla iki üç aylık bi bebek; yanında 2,5-3 yaşlarında başka bi bebek. Çıkardıçantasından sigara içmeye başladı. Öyle içim acıdı ki; o bebeklere sahip olabilmek için sahip olduğu her şeyi feda edecek kadınlar var. Bu kadın sigara içiyo; hem de yeni doğmuş bebeği varken. Allahım sen büyüksün sen her şeyin en iyisini bilirsin dedim. Allah hakkıyla layıkıyla bakacak, emanetlerini koruyup kollayacak her anneye nasip etsin inşaallah. Annelik çok büyük nimet.

Biliyor musun bende bundan korkuyorum. Acaba bizim sahip olup da şükrünü eda etmediğimiz hangi nimetler var. Neyin farkında değiliz. Bunu düşünüyorum. Rabbim sabredenlerden eylesin bizleri inşallah. Bazen biraz düze çıktım sanıyorum, bazen gerçekten çok zor geliyor herşey.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Her sabah sağlıkla uyandığımız için, nefes alabildiğimiz için, kolumuz bacağımız için, yaşadığımız her an için belki de şükretmemiz gerek. Ben bunların hepsini kendi hakkım sanıyordum. Hamile olduğum için çok mutluydum, isteyerek ve planlayarak gebe kalmıştım. Hayatımın en güzel günleriydi inanın. Rabbim kucağıma almayı nasip etmedi. Takdir. Ama şimdi farkediyorum ki çok büyük nimetmiş; hamile kalmak, sağlıklı bi çocuk doğurmak. Hamileliğim için, bebeğimin karnımda kalbinin attığı her an için şükretmem gerekirmiş. Ben bütün bunları kendimde hak olarak görmüştüm. Halbuki veren de allah, alan da allah. Hayat veren de ecel veren de yüce Mevla. Benim kul olarak hiç bi şeye gücüm yetmiyor ki, onun takdiri karşısında. Teslimiyet gerekiyor. Rabbim bizi imtihanların en zoruyla sınıyor. Allah şükreden ve sabreden kullarından eylesin. Ben yine de düşünüyorum ve şükretmeye çalışıyorum. Çok daha kötü şeyler olabilirdi. Bebeğin sıkıntıda olduğu farkedilip sezaryenle alabilirlerdi; ama o arada bebek oksijensiz kalmış olabilirdi. Zeka geriliği olabilirdi bebeğimde, allah korusun. Ne zor ne çetin imtihan. Geçen gün hastaneye gittiğimde gördüm öyle bi çocuk; 7-8 yaşlarında tekerlekli sandalyede. Spastik felçli, anlamsız sesler çıkarıyor, bağırıyor, çığlık filan atıyor. Hareket edemiyor ama yerinde de durmuyor; dur demekten, sakin ol demekten anlamıyor. Annesi sakinleştirmeye çalışıyor ama nafile. O kadar zor bi durum ki. Hani dedim ben şimdi bebeğimi kaybettim diye üzülüyorum ama belki de rabbim beni çok çok daha kötü bi durumdan kurtardı. Biz bilemeyiz, her işte bi hayır vardır demek ve inanmak lazım. Allah kimseye taşıyamayacağı yük yüklemesin. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.

Bilinçli bir melek annesisin maşallah. Bu düşünce tarzın çok doğru. Güçlüsün bu acı günleri de atlatacaksın.

Bende ikizlerime erken doğum yaptım seni çok iyi anlıyorum. Uzun zaman olmuş konu açılalı şimdi sizde durum nedir. Ne kadar süre sonra hamile kaldınız tekrar?

Benim doktorum bir yıl beklememi söylemişti. sezeryan sonrası. Bir yıl bu cumartesi doluyor. bence riske atmayın iyice toparlanın.

Benim doktorum bir yıl beklememi söylemişti. sezeryan sonrası. Bir yıl bu cumartesi doluyor. bence riske atmayın iyice toparlanın.
Normal doğumda 6 ay, sezaryende 1 sene bekleyin diyorlar. En iyisi söyleneni yapmak, risk almamak ama beklemek çok zor. İnsan kaybını hemen telafi etmek istiyor. Ama vücudun toparlanması lazım.

Öncelikle hayırlı kandiller hepimize,uzuuuun bir zamandır yazan olmamış ama belki gören duyan kız kardeşlerim olur dertleşiriz diye düşündüm,sonra hepimizin başı saolsun....

Tez vakitte Allah bizlerin kucağını sağlıkla sıhhatle gelen hayırlı evlatlarla doldursun.
Ben 14 mart 2018 de,24 haftalık kızımı anomali sebebiyle normal doğum ile ölü doğurmak zorunda kaldım.(eşim sekiz ay önce varikosel ameliyatı olmuştu,ameliyat olduktan 3 ay sonra hamile olduğumu öğrenmiştim)
Şuan kanamalarım bitti ama kahverengi bir akıntı var (hala lohusayım sanırım,kahverengi bir akıntı var)
Hiç sütüm gelmedi doktor sütü kesen bir ilaç verdi yarım yarım onu kullandım.
Bir daha ne zaman regli olucam da hamile kalacağım vallahi bilmiyorum. Bana kalsa ben hemen çalışmalara başlamak istiyorum ama offf offff...Sanırım en az üç ay beklemem gerekecek?hemen mayısta regli olurmuyum bilemedim.(ki reglilerim hamilelik öncesi hep düzenliydi)
Allahımmm sen yardım et bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…