Ölü doğum sonrası yapılması gerekenler

Laedriii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
184
176
18
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlatılması çok güç olan ölümün en acı yüzü "ölü doğum".. Geçtiğimiz hafta 34 haftalık yavrumu ölüme doğurdum Kontrole gittim ve 31. Haftasında kalbinin durmuş olduğunu öğrendim.. Direk suni sancı verilip doğuma alındım. 10 saatin sonunda oğlum doğdu ama kavuşamadık koklaşamadık.. Babası ve akrabalarımız eşliğinde cenazesi defnedildi.. Beşiğini alırken 10 yıl sonrasını düşünüp almıştım ama o 1 gün bile yatamadı.. Görünürde bir sebep olmadığı söylendi.. Miniğimin kalbi durmuş ve hiç bir açıklaması yok.. İnşaAllah kendimi toparladığm zaman Rabbimin izniyle bebeğim olsun istiyorum ama öncesinde neler yapmalıyım ne gibi testler araştırmalar gerekli? Benimle aynı şeyleri yaşayanlar yardımcı olursanız sevinirim... Nasrettin Hoca eşekten düşünce demiş ya "bana eşekten düşen birini getirin" aynen o hesap.. Yaşamayan anlamıyor kesinlikle ..

Onclikle rabbim bol sabir versin. .Keske dogum oncesi aminosentez yatirsaydin..bebeğin iyice arastirilp bi hastalik tasiyip tasimadigina bakildimi ..bundan once hic dusugun oldumu..yapilacak test cookkk

Onclikle rabbim bol sabir versin. .Keske dogum oncesi aminosentez yatirsaydin..bebeğin iyice arastirilp bi hastalik tasiyip tasimadigina bakildimi ..bundan once hic dusugun oldumu..yapilacak test cookkk

İlk gebeliğim ilk kaybım.
Doktor doktor dolandım düzgün birini bulayım diye ama hepsi birbirinden beterdi.. Kimi zeka testi istiyorsanız yapalım yoksa hastane yönetimi bizi sıkıştırıyor yapmayanlar için imza atın istemiyorum diye dedi kimisi aldırmayacaksan gerek yok dedi.. İlk gebeliğim ve birşey bilmezken konusunda uzman olan kişiler yol göstermeleri gereken yerde iyice kafamızı karıştırdılar

Hani bebege gerekli testler yapilsaydi sende önunu daha iyi gorurdun kromozamsal mi yoksa genetikmi yoksa gelisim geriligimi yani suan hic bisey bilmiyosun..peki bebek gonurumde anomalilik varmiydi

Hani bebege gerekli testler yapilsaydi sende önunu daha iyi gorurdun kromozamsal mi yoksa genetikmi yoksa gelisim geriligimi yani suan hic bisey bilmiyosun..peki bebek gonurumde anomalilik varmiydi
Hayır bir görsen melek gibiydi yavrum.. Herşeyi yerli yerinde eli yüzü bal gibi.. Tek eksiği kilosuydu onuda yaşasa bu haftalarda alacaktı... Organlarının hepsi tam ve normaldi ama içlerinde bir hastalık var mıydı onu bilmiyoruz doğuma gitmeden renkli ultrasonla incelendi ama birşey çıkmadı..

Bacim rabbim yardmcinz olsun insallh bidaha yasatmasin ...onun nasibi ömru o kadar bicilmis merak etme bidaha anne olursun acilar gecmiyo ama hafifliyo ..bak bide boyle dusun hamile kalabilmissin cocugun oluyo bazen hic hamile kalamayan o duyguyu tadamayan o kadar cokki

Onları gördükçe korkuyorum ya bi daha benimde olmazsa diye

Basın sağolsun acının tarifi tesellisi yok hiç bir cümle hafifletmiyor yaşayan olarak bilirim bende 1 sene önce kaybettim 32 haftalık kızımı kontrolden 2 gün sonra olmus anlamamısım banada ani kalp durması dediler o an otopsi istememiştik bizde cok güzeldi kıyamadık olayın acısıyla plasentayı neden yollamadık diye cok kızdım kendime genetik tahliller yaptırabilirsiniz bende bu acıyı yasadıktan sonra cok arastırdım coğu insanda kan pıhtılasması neden oluyormus bebeğe gidem damarlarda kan pıhtısı olustuğunda bebek beslenemiyormus hemotoloji bölümüne gidebilirsiniz arastırma hastanesinde eğer pıhtılasma cıkarsa bir sonraki gebeliğinizde kan sulandırıcı iğne kullanmak gerekicek cok zor cok acı bir sebepte bulunmayabilir kader takdiri ilahi bende bi sebep bulunamadı pıhtılasma cıkmadı ama önlem amaclı iğne kullanıyorum bende senin gibi öksürsem korkudan giderdim odası hastane cantası hazırdı ama kaderimizi biz secmedik Rabbim böylesini uygun görüp nasip etti onlar bizim cennet kuşlarımız ebedi hayatta kavusucaz bizi bekliyor olucaklar dilerim Allah tekrardan böyle bir acıyla bizi kimseyi sınamaz

başınız sağolsun, Allah bir daha göstermesin, benimde 9 haftalıkken öldü,
genetik araştırma yapıldı ve kanda pıhtılaşma çıktı,
bir haftadır başladım coraspin içmeye, hamile kaldığımda da iğne olucam
bence araltırın derim, beni doktorum yönlendirdi bu konuda

Özel hastahane ama otopsi dışında bir şey önermedi.. Gerçekten insan doktorlara bile güvenemiyor. Tansiyonumu bile düzgün ölçtüklerini hatırlamam. Ben mi doktoru yönlendiricem doktor mu beni Hep bu yüzden düzgün doktor aradım ama bulamadım sonunda miniğimin kalbi dayanamadı Defalarca sormama rağmen bilemiyoruz neden olduğunu anlayamadık tıpta bazen çaresiz kalıyor dediler

Sizinde başınız sağolsun Rabbim tekrarını yaşatmasın hiç birimize.. Genetik araştırma devlette mi yapılıyor?

Hastane bana otopsiyide önermedi bazen sonuc cıkmayabiliyor zaman geçtikten sonra kesilmiş beden sizi daha da üzer dediler nedensiz böyle ani bebek ölümlerin olduğunı söylediler banada cok sonra bi doktorum demişti plasentayı nasıl düşünemedik diye kızdım daha rahmimize düşerken Allaj onun kaderini yazmıstı bazen bişeyler vesile oluyor lohusalık döneminiz geçtikten sonra arastırma hastanesine gidip genetik tahlillerinizi yaptırın eşinizle birlikte kan verip kromozom tahlilli sonuclar 1 ay 1.5 aya cıkıyor

Ben devlet te yaptırdım. Uç dusuk olmayınca yapmıyorlar. Bsnim yaşım 39 olduğu için yaptılar. İstanbul da isen Kartal devlet hastanesi Eylem Hanım var genetik doktoru. Su an tekrar araştırma yapıyor. Pıhtılaşma ya sebep olan faktörler nelerdir diye. İnşallah hakkında hayırlısı olsun canım. Senin yaşadığın acı daha da zor. Bende kalp atışlarınin durduğu nu öğrendigim de çok üzüldüm.

Üniversite hastaneleri de yapıyor eğer maddi imkanları niz iyiyse beklemeyin özel de yaptırın derim. Ben bayağı uğraştım yapmaları için. Birde sonuçların çıkması çok uzun sürüyor

El kol bağlı kaliyor ışte bazen olacaklar sen ne yaparsan yap yinede oluyor.. Yaratan yarattığını daha iyi biliyor.. Hakkımızda hayirlisini nasip etsin inşaAllah.. Kendimi toparlayayim Allahın izniyle bu işin pesine düşeceğim.

Ben
Benimkisi düşük değil ki ölü doğum buna kayıtsız kalamazlar herhalde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…