Ölü doğum sonrası yapılması gerekenler

Canım başın saolsun benimde 2015 Kasım 23 ünde oğlum melek oldu gitti cennete. Kontrole gittiğimde öğrendim o güne kadar kimse hiç kimse bişeyi olduğunu söylemedi bende hiç anlamadım hep gelişimi iyi normal deyip gönderiyorlardı. Halbuki gelişim geriliği varmış 34. Haftada 1600 grammış bebeğim sabah hastaneye gittim doktor sabah ölmüş dedi bir iki saat ölmüştür anca dedi o gün yıkıldı dünya sanki altında kaldım üç ay sonra doktora gittim rahimde perde varmış pıhtılaşma cıktı kanımda iğne kullanıyorum bende o sırada otopsi yaptırmadım dünyalar güzeliydi oğlum bakıyorum şimdi hiç bi bebeğe benzemiyor ilk sıralar cok zor geçiyor ama zamanla bu acıyla yasamayı öğreniyorsun Rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın kucağımızı doldursun inşallah

Şubatın 1inde doğacaktı yavrum kimse birşey demedi banada hep iyi olduğunu duyarken birden aldım acı haberi içim sızlıyor çok zor çok Bir daha yaşamak korkusu bile beni bitiriyor... Birde benimde meleğim çok güzeldi.. Kimsenin bebeği güzel gelmiyor artık. inşaAllah abilerine benzeyen sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlarımız olur..

İnşallah canım bizi bizden başkası anlamıyor etraftaki insanlar öyle bir konuşuyor ki insanın yüreğini parçalıyor. Şimdi tekrar hamileyim 35 haftalık Rabbim aynı acıları yaşatmasın tekrar. Korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan ama Rabbim sabrını veriyor. Bizimde evlerimiz süt kokacak inşallah hepimiz bir bir kucağımıza alacağız inşallah emanetlerini

Kimisi umursamıyor bile acını bir geçmiş olsun demekten acizler.. Kim dost kim düşman anlıyor insan. Başa baş gidiyormuş hamileliklerimiz benimde yavrum 35 haftalık olacaktı 1 Şubat doğumdu Rabbim senin evladını öncee İslama sonra sana bağışlasın inşallah Rabbim yavrunu hayırla sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin..

âmin inşallah canım

Üniversite hastaneleri de yapıyor eğer maddi imkanları niz iyiyse beklemeyin özel de yaptırın derim. Ben bayağı uğraştım yapmaları için. Birde sonuçların çıkması çok uzun sürüyor

Eylem hanıma gittim bende kan aldılar ama sonuçlar 2 2.5 aya çıkar dediler... Çok fazla ya Siz ne kadar zamanda sonuç aldınız

Eylem hanıma gittim bende kan aldılar ama sonuçlar 2 2.5 aya çıkar dediler... Çok fazla ya Siz ne kadar zamanda sonuç aldınız
Diyorlar canım. Hemde çok rahat olarak dedi. Zeynep kamil hastanesindeki Arda bey. Kromozom sonuçları nı yaklaşık 2 ayı geçti öyle aldım. Kan pıhtılaşması sonucunu 1 ay sonra veriyorlar. ben Zeynep kamil deki Ali bey e gittim. Birde Kartal daki hastane de Eylem hanım var ona gittim canım.

Eylem hanım 3 hafta önce kan aldırdı. Kan pıhtılaşmasınin sebebi ne olabilir diye. Onun sonuçlarini bekliyorum şimdi.

Uzun süren kromozom testi

Bana kan verdikten sonra 2 2,5 aya çıkar o zaman randevu al gel dediler.. Çok ağırdan alıyorlar sanırım..
Eylem hanım hiç itiraz etmedi, anlattık eşimle olanı. Kadın Doğum doktorum gönderdi ilk gebeliğim dedim. Tamam dedi testleri yazdı yolladı.

Eylem hanım bence müthiş bir doktor. Çünkü. Zeynep kamil de çıkan test sonucunu ordaki iki doktor da önemsemedi. Aynı sonuca Eylem hanım baktı. Sana başka testler yapılmadimi diye sordu. yani kan pıhtılaşması na sebep ne olabilir onun araştırmasini yapıyor şimdi. Eger yapılsaydı testlerim su ana kadar çoktan çıkmış olacakti. Kısmet artık. Ben her akşam coraspin içiyorum arada bazen unutuyorum yapacak bir şey yok. Gorusuruz arkadaşım hayırlı haberlerle gel inşallah

İnşaAllahhh bakalım bende birşey çıkacak mı.. İyiki lohusalığımın bitmesini beklememişim

39 haftalık bebeğini kaybetmiş bir anne olarak sana tek tavsiyem asla bir doktora bağlı kalma bütün testlerini iki kez yaptır devlet hastanelerine maddi imkansızlıktan gidiyoruz ama ilgi alaka çoğunda sıfır, işlerini iyi yapmadıkları için devletin hastanesinde devletin doktoru sırf ihmalden anne ve bebek sağlığını hiçe sayabiliyor. Benim başıma geldi yaşım 42 riskli gebelik hastası bir hastaya sürekli bebeğin iyi bir sorun yok deyip deyip gönderdiler 39 haftada evladımın ölüsünü elimize verdiler Dayamışlar sırtlarını devlete , bir kez bile tansiyonumu ölçmediler onu bırak elim ayağım şiş, kaşınıyorum dediğim halde bunlar bütün hamilelikte olacak şeyler deyip evime gönderdiler ve bebeğimizin ölüsünü aldık
Elbet içlerinde vicdanlı işini iyi yapan dr vardır ama bize rast gelmedi maalesef. İnsan başına gelmeden bazı şeyleri anlayamıyor başına geldi mi de kimseye dr dahi olsa güvenemiyor
39 haftalık bebeğimi kaybettim , kaybettiğim devlet hastanesinde testlerimin hiç birini yapmadılar bile (Ank Etlik Zübeyde Hanım) onlar için ha bir bebek ölmüş ha bir hayvan ölmüş umurlarında dahi olmadı hastahakları 'na şikayet ettik ama neye yarar ki giden gitti ...
Bana Devlet hastanesinde tek yapılan test kan testi ve tekrar hamile kalıp kalamayacağım için FSH vs ile yumurtalık sayımı.
Ankara'da Hacettepe Hastanesi var orada Murat Gültekin hocadan Allah bin kez razı olsun 122 TL 'lik bir katılım payı ödeyerek bütün testlerimi yaptırdım bunun için HSG dahil (tüp açık kapalılık kontrolü). Devlet hastanesinde dokuz ay boyunca gitim geldim bir kez kan idrar almadılar bu nasıl bir çağ yakalamak nasıl bir doktor olmak nasıl bir devlete sırtını dayayıp maaş almak . Murat hocaya sordum bebeğimi kaybettikten sonra "Hocam siz kan idrarı hangi periyotlarla alıyorsunuz?" diye bana dedi ki "biz annede hiç bir sorun olmasa da her ay düzenli kan idrar alıp bakıyoruz"
Ne kadar da manidar değil mi, Rabbim iyilerle karşılaştırsın inşallah
Devlete sırtını dayayıp ta doktorum diye milletin canını yakanlarında canı yansın inşallah
Devletten başka gidecek neyimiz var devletin hastanesine güvenemezsek biz kime güvenip nereye gideceğiz en sağlamı devlet hastanelerinin olması gerekmez mi inşallah devletimiz buna bir çözüm bulur daha fazla kimsenin canı yanmadan
Çok uzun oldu ama gerçekten içim yanıyor, çok okuyun sorun, araştırın, bir dr asla ve asla güvenip inanmayın size tavsiyem özellikle iyi bilindik bir doktordan imkanlarınız dahilinde yardım alın, testlerinizi yaptırın diğer hamileliğinizi planlayın.
Bende şu an hamile kalmak için uğraşıp ümit ediyorum, ama şuna inanın ki bizim meleklerimiz Rabbimizin yanında Hz İbrahim ve eşinin kanatları altında çok da mutlular.Nasıl ki rabbim anne karnında onlara ne bir korku ne bir çaresizlik hissettirmediyse, ruhlarını teslim ederken de asla bir acı cefa hissetmediler, onlar bizi ilk karşılayacak ve inşaallah cennetin kapılarını bize açtıracak meleklerimiz. Elbet bu dünya fani, diğer dünya baki . O berzahta elimizde ebediyyen büyümeyen sevimli yavrularumız kucaklarımızda olacak, ben böyle teselli bulmaya çalışıyorum umarım sizler de bu şekilde derdinize derman bulursunuz.

testleri özelde yaptırmayı düşünüyorum. sizlere hangi testler yapıldı? sonuçları hakkında bilgi verebilir misiniz?

testleri özelde yaptırmayı düşünüyorum. sizlere hangi testler yapıldı? sonuçları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Canım kromozom ve trambofoli paneli testi yapıldı.. Kan pıhtılaşması çıktı... Özelde bu test 1.500 dediler.. Bi, araştırma hastanesinde yaptırdık..

Merhaba @cylngrgn bende de kan pıhtılaşması yoktu ancak 35.haftada bebeğimin kalbi durdu ne yazık ki sebebi belirlenemedi otopsi istemedik. plasentayı göndermek benim de sonradan aklıma geldi.
sormak istediğim şimdiki hamileliğinde nasıl bir yol izleniyor hangi dr. takibindesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…