Allah rahmet eylesin bebeğinize size de sabır versin inşallah.Aleyküm selam
Ben de sizin kaderinizle aynı kaderde biriyim 02 Aralık 2016'da 39.haftalık bebeğimi kaybettim ölü doğum yaptım.
Bebeğimize otopsi isteyemedik (bir ana baba olarak kıyamadık ) sonradan yaptırdığım tahlillerde kanımda pıhtılaşma sorunu çıktı şu an bebek aspirini kullanıyorum. Rabbim böyle bir acıyı düşmanıma dahi vermesin çok zor, kendimi hala hamile gibi sanıyorum o nedenle bir gram kilo dahi veremedim karnım hamile gibi şiş hala. Çok ama çok zor bir durum hiç bir şeye benzemiyor... Antidepresan kullanmanız eğer bir çocuk istiyorsanız ki öyle iyi değil tamamen doğal ve yatıştırıcı passiflora diye bitkisel eczanelerde satılan bir ürün var , onu kullanabilirsiniz ben de aldım ama kullanmadım kullanmak istemiyorum o bile acımı unutturursa ya bana evladıma haksızlık yaparım diye içemiyorum. Ben de sizin gibi çocuk istiyorum yaşım 43olur mu olmaz mı bu yaştan sonra çok stres yapıp bunalıyorum ama her şeyin en iyisini de doğrusunu da Rabbim bilir elbet.
Biz ne dersek boş, ölsek te meleklerimizi geri getiremeyiz maalesef. Vesilesiz ölüm olmaz elbette ama bizimki tamamen dr hatasıo nedenle dr çok önemli
Tekrar bebek istiyorsanız her türlü testten geçin bir sorun varsa önlem almanız kolay olur. Çok iyi üniversite hastaneleri var bir hastaneye bağlı kalmadan bütün tetkiklerinizi yaptırın derim. Allah yardımcınız olsun
Allah rahmet eylesin Allah sabır versin.Selamun Aleykum kardeşlerim.. Ben Aralıkta 34 haftalık bebeğimin karnımda ölmesi sonucu normal doğum yaptım.. Genetik test yaptırdım ve kanımda pıhtılaşma çıktı. Gebze medicaldeki Amanullah Çağatay a gittim o miyom ve pko da var dedi.. Glifor ve coraspin verdi.. Şuan çok gerildim çünkü antidepresan da kullanıyorum.. Bebeğimin olmamasından çok korkuyorum
canım çok geçmiş olsun.kader ortağıyız seninle. bende 40 haftalık bebeğimi kaybettim ölü doğum oldu .normal doğum. öncesinde debi düşük olmuştu.Selamun Aleykum kardeşlerim.. Ben Aralıkta 34 haftalık bebeğimin karnımda ölmesi sonucu normal doğum yaptım.. Genetik test yaptırdım ve kanımda pıhtılaşma çıktı. Gebze medicaldeki Amanullah Çağatay a gittim o miyom ve pko da var dedi.. Glifor ve coraspin verdi.. Şuan çok gerildim çünkü antidepresan da kullanıyorum.. Bebeğimin olmamasından çok korkuyorum
Allah rahmet eylesin bebeğinize size de sabır versin inşallah.
Ben geçen hastanede 43 yaşında hamile bir bayan gördüm yaşım 43 deyince de yazmak istedim inşallah olur bebeğiniz umudunuzu kaybetmeyin Allah en kısa zamanda nasip eder inşallah.
39 haftasında bebeğimi kaybetmem nedeni ile psikiyatr doktoru önermişti tamamen bitkisel olduğu için gebelik düşünen anne adaylarına önerebildiğimiz tek ürün demiştiO ilacın içinde alkol var.bilginize...
Takipleriniz bir devlet hastanesinde yapılıyorsa bu haftadan sonra dikkatli olun eğer bütçeniz yeterliyse devlet hastanesi ile beraber özel bir hastanede de tetkiklerinizi yaptırın derim benbaşınız sağolsun çok üzüldüm, ben de 34 haftalığım, o yüzden endişelendim , hamilelik boyunca sorun yok mu denmişti son anda mı farkedildi, allahım tez zamanda yeniden hamilelik ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Passiflora adlı tamamen doğal ve bitkisel (gebelik isteyip, psikolojik olarak rahatlamak isteyenlerin tedavisinde kullanılıyor) bir ilaç eczanelerde satılıyor ama istemezseniz aktarsan passiflora bitkisini alıp çay gibi demleyip tüketebilirsinizHangi ilacın???
Kötü bir durum insanın başına gelince tek kendinin başına gelmiş sanıyor ama beterin beteri var bilmiyor veya göremiyor ben yaşadıklarıma yine de şükür ediyorum çünkü 42 yaşında Rabbim bana annelik heyecanını tattırdı verdi sevindirdi aldı üzdü , her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır derler Rabbim inşallah hayırlara vesile etsin herkesin başına gelen kötü olaylarıÖyle tabi, inancımız da olmasa şu dünyaya nasıl dayanılır bilmiyorum. Allah sabrınızı arttırsın
başınız sağolsun çok üzüldüm, ben de 34 haftalığım, o yüzden endişelendim , hamilelik boyunca sorun yok mu denmişti son anda mı farkedildi, allahım tez zamanda yeniden hamilelik ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Tabi ki çok zor bir şey Allah sabır versin.Bebeği duyduğu an insan anne olduğunu hissediyor artık bu çok farklı bir duygu.Ben çocuğu düştüğü halde sevinen kişiler duydum en azından orda biraz benle kaldı ya ultrasonda gördüm ya diye sevinen.Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
42 yaşında Rabbim verdi Rabbim aldı , buna şükür
Önümüzdeki bir saniyenin bile nasıl geçeceğini bilemiyoruz Rabbim isterse dilerse yine olur elbet hep hayırlısını dilemek lazım , ben yine de çok şükür ediyorum 42 yaşında 39 haftasına dek evladımla karnımda dahi olsa beraberdim onu hissettim onunla bir dokuz ay geçirdim
Yaşı ileri olmayıp ta nice hamile kalamayan ve 8-9 haftasında bebeklerini kaybeden anne adayları var , Rabbim bana 42 yaşımda annelik duygusunu tattırdı , beşiğini aldık, eşyalarının hepsini hazırladık verdi sevindirdi Rabbim , aldığına üzüldük elbet çok zor anlatılamaz ama derdi veren Rabbim dermanı da veriyor ilk günler yaşayamam sandığım derdimin üstünden gelebiliyorum her şeye rağmen , öyle çaresizlik yaşadığım günler zamanlar oluyor ki bazen hiç uyanmamak istiyorum
Her şeye rağmen ben 42 yaşında annelik heyecanını tattım, Rabbim' e şükürler olsun ,
Ya hiç annelik yaşayamayanlar, genç yaşlarına rağmen anne olamayacaklar ?
Evladımı kaybettikten sonra anladım , halime binlerce şükürler ediyorum :
İnsan sanıyor ki sadece dert kendinde , neler var neler evladımın yattığı yerin hemen yakınında 1,5 yaşında vefat etmiş bir kız çocuğunun mezarı var , mezarına getirmişler tokalarını koymuşlar renk renk , şeker koymuşlar
Oğlumun yattığı yerin biraz ilerisinde bir mezar var 10 yaşında bir kız çocuğunun
Oğlumla aynı sırada yatan ondan 2 gün önce ölmüş bir bebek mezarı var doğum tarihi ölüm tarihi aynı gün
Bunları yazıyorum ki hiç kimse sanmasın ki dert sadece kendinde derdi veren Rabbim dermanını da veriyor elbet
En büyük tesellim bir gün evladıma kavuşacağım inşaallah, bu dünyada olmazsa bile öbür dünyada evladımla kavuşacağım...
Ama şu bir gerçek ki tek isteğim Rabbimden bu dünyada abisine benzeyen bir kardeşinin olması , kardeşini görmek demek bile abisini görmek demek olacak bizim için İnşaallah.
Rabbim isteyen herkese versin inşaallah. Umut olmadan yaşanmaz...
Benim de 36 hafta olması gereken bebeğim 34 hafta görünüyor ama bana geç döllenme dendi biri de gelişim geriliği dedi.Takipleriniz bir devlet hastanesinde yapılıyorsa bu haftadan sonra dikkatli olun eğer bütçeniz yeterliyse devlet hastanesi ile beraber özel bir hastanede de tetkiklerinizi yaptırın derim ben
Çünkü benim devlet hastanesinde bir kez olsun tansiyonuma dahi doğru düzgün bakılmadı , bir tane kan idrar tahlili yapılmadı
Ne olduysa 34 haftadan sonra oldu nts'de bebeğim iyiydi , dr bundan sonra doğumu bekleyeceğiz ağrın sızın olursa gel dedi beni eve gönderdi, doktora ısrarla bacaklarım ellerim şiş her yerim kaşınıyor dediğim halde yüzüme dahi bakmadı gebelikte olabilecek şeyler bunlar bol su iç evinde dinlen dedi
Rabbim nasip etmeyecek ya, elimiz kolumuz bağlandı demek ki 36 haftalık olması gereken bebeğim son ultrason görüntüsünde 34 haftalık hala elimizde ,
Geldim eve aldım ultrason görüntüsünü elime açtım takvimi tek tek haftasını hesapladım bebek 36 haftalık olması gerekiyor ama ultrasonda 34 haftalık üniversite mezunu bir insanım her şeye az çok kafam da basar , dedim ki son adet tarihim galiba yanlış dedim oturdum evimde bol su içtim dinlenmeye çalıştım. O aptal diyeceğim kusura bakmayın lütfen çünkü o geri zekalı doktor 34 haftalık görünen bebek ultrasonu ile bana 37.haftasındadır ÇALIŞAMAZ raporu verdi
Bunları düşündükçe bir anne olarak evladımı koruyamadım diyorum üzülüyorum parçalanıyorum ama neye yarar hepsi boş Rabbim hiç bir şeyi bildirmedi bir ağrı bir sancı ne bir su evladımın öldüğünü bile anlayamadım bekledik bekledik ağrım sancım olmayınca gittik doktora çok geçti bebeğim karnımda ölmüş 36 haftadan sonra artık hiç beslenememiş (pıhtılaşma
sorunu) . Tabi bütün bunlar bir vesile ama başka bir doktora daha gitseydik belki evladım kurtulurdu ben doğumdan sonra evladımı göremedim ama hiç bir yerinde hiç bir şey yokmuş evladımın her şeyi tammış melek gibi gül gibi bir bebekmiş kilosu da 2.380 kg
En çok da insanın bu ağırına gidiyor benim evladım aptal bir doktor yüzünden ihmal yüzünden öldü , bir şey yok yok dediler gönderdiler , biz de ana baba olarak inandık dokuz ay karnımda taşıdığım evladımı doktora inandık toprağa verdik en çok da üzen beni bu. Evladım sağ doğsaydı şu sorunu bu sorunu olsaydı kaybetseydik inanın bu kadar yanmazdık
Çok teşekkür ederimTabi ki çok zor bir şey Allah sabır versin.Bebeği duyduğu an insan anne olduğunu hissediyor artık bu çok farklı bir duygu.Ben çocuğu düştüğü halde sevinen kişiler duydum en azından orda biraz benle kaldı ya ultrasonda gördüm ya diye sevinen.
Ben doktora gidiyorum her gittiğimde bir şey çıkıyor belki küçük belki büyük bir şey ama insan ona bile üzülüyor ister istemez.
Rabbim size büyük bir imtihan vermiş ama mükafatı da büyük olacaktır inşallah.
Allah size de isteyen herkese de en kısa zamanda nasip etsin.İnşallah abisine benzeyen bir kardeşi olur en kısa zamanda.
Keşke özeli bırakmasaydınız sizi telaşlandırmak istemem ama Devlet Hastanelerinde ilgi yok benim gittiğim hastaneye hergün binlerce kadın hasta giriyor çıkıyor o kadar deneyimli olmaları gerekirken ihmal yüzünden evladımı kaybettimBenim de 36 hafta olması gereken bebeğim 34 hafta görünüyor ama bana geç döllenme dendi biri de gelişim geriliği dedi.
Hem özele hem de devlete gittim en sonunda özeli bıraktım.Korktum şu anda ben de
Pıhtılaşma için bir ilaç kullandınız mı peki daha önceden öyle bir sorun olduğu sonradan mı anlaşıldı yoksa ?
Doktoru şikayet ettiniz mi ? Ne dedi peki size ?
İlk hamileliğimi öğrendiğimde hemen özel bir hastaneye gittim doktor 48 saatte bir test istedi benim beta hcg artması gerektiği gibi artmıyordu son testim pazar gününe denk geldi bana değer şu kadar olmalı pazartesi aç gel dedi o kadar emindi ki dış gebelik olduğundan beni kürtaja alacaktı pazartesi her şeyimi hazırladım gitmek için ama içim el vermedi oraya gitmeye devlet hastanesine de bir gidip soralım dedik eşimle devlet hastanesinde bir doktor sonuçta değerin artmış hemen kürtaj falan yaptırma sakın sağlam doğacak çocuğu öldürürsün bir de dedi bana peki dedim yola çıktım o halimle ailemin yanına geldim zar zor bir randevu buldum gittiğimde doktor bana bebek de var kalp atışı da var dedi şok oldum ve çok mutlu oldum.Keşke özeli bırakmasaydınız sizi telaşlandırmak istemem ama Devlet Hastanelerinde ilgi yok benim gittiğim hastaneye hergün binlerce kadın hasta giriyor çıkıyor o kadar deneyimli olmaları gerekirken ihmal yüzünden evladımı kaybettim
İşin ucunda biraz imkansızlıklar da olsa gebeliğim süresince özelle devlet hastanesini beraber yürütüyordum
6.aydan sonra bir haber okudum zaten hep araştırıyordum haberde özelde doğum yapan bir annenin bebeğini doktor gelmediği için hemşire bebeğin kafasını sürekli rahme geri sokmuş ve bebek oksijensizlikten ölmüş doktor gelinceye dek
Birde Allah korusun özelde en iyi şartlarda bile doğum yapsanız önemli bir durumunuz olunca hemen devlet hastanelerine sevkinizi yapıyorlar ünitemiz yenidoğanımız yetersiz vs diye yani arada geçen zaman bile hem sizin hem bebeğinizin aleyhine işleyebiliyor bazen
İşte ben bunları dahi düşünüp özeli bırakmıştım sonuçta Devletimin hastanesi Devletimin doktoru diye
Ne yazıkki hepsi öyle midir bilemiyeceğim ama benim gittiğim hastanede doktor hiç bir şeyden anlamıyor biz bunları bebeğimizi kaybettikten sonra öğrendik
İnsan bir doktora inanmaz mı böyle bir şey olabilir mi
Biz tıp eğitimi almadık ki nasıl inanıp güvenmeyelim
Benim bebeğimde 34 haftaya kadar hiç bir şey yoktu yani sürekli öyle dedi doktor ki hep tek doktora gittim randevuyu hep tek doktordan aldım ki istikrar olsun diye ama yanlış yapmışım
34 haftadayken nts'ye girdim iyiydi, ultrasonda doktor önce son adet tarihime göre bu bebeğin bacak boyu kısa dedi
Sonra iyice baktı vs yok dedi problem yok herşey normal dedi
Defalarca sordum doktora bir anomali var mı bir problem var mı ne yapmalıyız diye
Önce bacak boyu kısa demesini doktorun ben sakatlık gibi algıladım perişan oldum
Doktor bana kızdı bebeğinde herhangi bir şey yok bol su iç git evinde dinlen diye
Doktorun odasından çıkmadım hocam her yerim şiş kaşıntılarım var bir bakın dedim
Kadın bakmadı bile git evinde dinlen ağrın sancın bişeyin olursa gel diyorum sana dedi
Mecburen çıktım odasından eşime anlattım ağladım üzülme bak bir şey yok demiş gidelim evimize dinlen dedi
Günlerce yavrumun o son ultrason görüntüsüne baktım, haftasını hesaplamaya çalıştım bebek 34 değil 35 haftalık olması gerekiyordu dedim kendime hüsnü kuruntu yapma otur evinde doktor senden daha mı iyi bilecek
20 gün evimde dinlendim bol su içtim hiç ağrım sızım olmadı
Son üç gün önce (dr gitmeden önce) hafif koyu kahve bir leke geldi benden pis kokuyordu
İnternetten araştırdım nişan gelmesi diyorlarmış üç gün içinde sancınız olmazsa doktora gidin yazıyordu
Son üç gün bir sevinçe artk evladım ha bugün gelecek o yarın gelecek bekledik
Doktordan randevu aldığım tarih tam o üç günün sonuna gelmişti tesadüfen
Randevu tarihinde doktora gittiğimde evladım artık yaşamıyordu ölmüştü 3 gün civarı önce ölmüş öyle dediler
Karnımda öldüğünü bile hissedemedim iyice şişmiştim ama
bebeğim öldükten sonra kendiliğinden şişliklerim geçmeye başladı kafam patlar gibi ağrıyordu çok huzursuzdum
Sonradan doğumuma giren doktorlardan öğrendim ki bebek öldüğünde plasentası ayrılırmış ve o kan benden o yüzden gelmiş yani o kan geldiğinde bile doktora gitsem çok geçmiş
Bebeğime otopsi istemedik kıyamadık öyle güzeldi ki bana çok göstermediler babası anlattı içimiz elvermedi isteyemedik otopsi
Plasentasını incelettik plasentada erken yaşlanma çıktı zaten sonra bir üniversite hastanesinde durumumu anlatıp testlerimi yaptırdım kanımda pıhtılaşma çıktı
Yani doktor hatası o kadar çok ki hangi birini desem Sağlık Bakanlığına başka analar ağlamasın kucakları boş kalmasın diye sırf şikayet ettik
Sağlık Bakanlığının zoruyla Hastane inceleme başlatmış sözde hiç bir şey çıkmayacak ama biliyorum ama yine de bunu bu şekilde bırakmayı düşünmüyoruz
Öyle çok su istimal var ki
1- 42 yaşında riskli gebelik durumundaki bir hastaya o doktor bakmaması gerekirken bana bakmış (Hastanede 1-2 nolu polklinikler riskli gebelikmiş)
2- Gittiğim sürece doğru düzgün ne bir tansiyon nts ne kan ne idrar ne de başka bişey yapmadı doktor (sonradan gittiğim üniversi hastanesinde bu durumu anlatınca prof.un bana dediği şuydu biz hastamız ne olursa olsun yaşı vs vs hiç farketmez ayda bir mutlaka kan idrar değerlerini ölçüyoruz)
3-34 haftada önce bacak boyu kısa diyor suyun azalmış bol su iç diyor evde dinlen diyor ağrın sızın olursa gel diyor
Çelişkiye bakar mısınız karşısında 42 yaşında bir anne adayı var 1 haftalık bile gelişim geriliğini o doktorun yabana atmaması beni ilgili birimlere (riskli gebelik) yönlendirmesi gerekiyordu
Aynı zamanda suyun azalması bol su içmekle yerine konulmuyormuş sonradan çok araştırarak öğrendim yani bebeğim böbreklerinde bir problem olduğunu gösteren bir bulguymuş takip edilmesi gereken bir şeymiş
4-Doktora anlatmaya çalıştım bacaklarım her yerim şiş, kaşınıyorum yaralar çıktı diye bakmadı bile gebelikte olabilecek şeyler diyebilmesi için tıp eğitimi almış bir insanın tahlillerle tetkiklerle konuşuyor olması gerekiyor
5-Üstüne üstlük bütün bunlara rağmen 5 gün sonra mhrs'den randevu alarak çalıştığım için ÇALIŞAMAZ raporu için doktora gittim bana raporumu imzalayıp verdi yani 1 hafta önce gittim başıma yukarıda anlattıklarım geldi bebeğim ultrasonda 34 haftalık görünüyordu ama 1 hafta sonra gittiğimde ne beni kontrol etti ne muayene etti hiç bir şey yapmadı 35 haftalık bebeğe 37 haftasındadır ÇALIŞAMAZ raporunu onaylayıp verdi
işte bizim Türk milletinde o kadar körü körüne bir inanma var ki , güven var ki tıp eğitimi almamışın başına daha önce böyle bir olay gelmemiş bilemiyorsun orada bile anlayıp evladımızı kurtaramadık
Zaten raporumu da yanlış vermiş o dönem derdimiz daha çoktu işverenimin bağlı olduğu SGK (şehir dışında) Hastane arasında 1 gün boyunca mekik dokuduk stresin bini bin para zar zor düzelttik o da hastane rapor servisinin suçu
...
Kusura bakmayın uzun yazdım çünkü bunlar hep bir kötü tecrübe oldu bize insan başına gelmeden anlayamıyor eğer bunları okuyup ta faydalanan farkındalığı artan anne adayları olursa ne mutlu bana en azından ben evladıma kavuşamadım onlar bu sayede evlatlarına kavuşabilirler diye düşünüyorum
Sizin için de diyebileceğim asla kaçıncı haftada olursanız olun iyi bir doktora gidin hatta iki doktora gidin belki ben öyle yapsaydım şu an bu acılarla değil evladımla beraber olabilirdim
Birde o google 'da aradığımız şeylerin çoğu yanlış çıkıyor yazılanlara itibar etmeyin kendinizde hissettiğiniz en ufak bir değişiklik fark ettiğinizde size bunların cevabını veren (tahlille tetkikle ) bir doktora emanet edin kendinizi
benim başıma devlet hastanesinde böyle bir şey geldi size de aynı olacak diye bişeyok Allah korusun olmasın da eğer doktorunuzdan eminseniz sorun olmaz zaten ben paylaştım ki anneler bilsinler tecrübe olsun diye rabbim iyilerle karşılaştırsın inşallahtir dedi.Aynı hastanede başka doktora gitmeye başladım çok ünlü bir doktordu sıra almak için en az 3-4 hafta önceden aramak gerekiyordu ama bu arada bir de devlet hastanesine gidiyordum yani iki doktora gidiyordum.
Devlet hastanesindeki doktor 17. haftada plasentada kanama alanı var bu kanın pıhtılaşmaması lazım dedi ban asprin verdi ve ben kullanmaya başladım bunu özeldeki doktora ikinci gidişimde söyledim o ana kadar her şey harika mükemmel diyordu bana sonra baktı aa evet var asprini kullanmaya devam et kontrol edelim dedi.
Devlet hastanesinde yarım saat boyunca ayrıntılı ultrason yapıldı hatta kalbinde delik olduğundan şüphelenip beni iki defa araştırma hastanesine yolladı özel hastanede hiçbir şey yapılmadı hala oradaki doktor her şey harika falan diyordu.
En son özele gittim bebek kilo almıyor gelişim geriliği var dedi beni başka bir ile yönlendirdi devlet hastanesindeki doktora söyledim hayır yok geç döllenme dedi.
Ben de özel hastaneyi bıraktım çünkü o kadar para verdiğim halde karşılığını alamadım.
Devlet hastanesinde beni her hafta nstye çağırdı doktor hatta bu hafta iki defa çağırdı çünkü ağrı çıktı nstde yani devletteki doktor kadar iyi değil o özeldeki doktor bana göre Allah razı olsun çok memnunum ondan.
Ama tabi sizin doktorunuz ihmalkarmış 35 yaş üstü gebelikler zaten riskli sayılıyor ve sürekli takibi gerekiyor artık belli haftadan sonra sürekli kontrol etmeliydi ama özel hastanede de olsanız 2 haftada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?