Ölü doğum sonrası

Arkadaslar konuyu hala takip edeceklere bir bilgi vereyim
Bir prof bana bebegin dokuz aylik ölü dogum olmussa o kan pihtilasma sebebinden degildir demisti benim gibi bebeginin neden ölü dogum oldugunu bilemeyenlere bir bilgi olsun

Allah yardimciniz olsun. Yalnız 34.haftaya kadar rutin muayenelerde anlaşılmamiş miydi acaba? Yani kendi doktorunuzun anlaması gerekirdi sanıyorum bunu araştırınız mi?

Arkadaslar konuyu hala takip edeceklere bir bilgi vereyim
Bir prof bana bebegin dokuz aylik ölü dogum olmussa o kan pihtilasma sebebinden degildir demisti benim gibi bebeginin neden ölü dogum oldugunu bilemeyenlere bir bilgi olsun
E nedendir peki onla ilgili birşey soylemedi mi neden olabilirmis?

Demedi
Ben uzulmeyeyim diye sanirim ... ama kesin ve net pihtilasma sorunu degil dedi dokuz aylik kaybettiysen dedi... ben de ne diye cok kafa yoruyorum
Pıhtılaşma plasentaya yeterli kan akışı olmamasına sebebiyet veriyor.9 ay boyunca beslenmişse bebek 9. ayda durum tersine dönmez yani pıhtılaşma sorunu neredeyse ilk trimesterde belli eder kendini. 16. haftadan sonraki kayıplarda farklı nedenler düşünülüyor genelde ama doktor işin içinden çıkamayınca pıhtılaşma deyip geçiyor
Ben de erken dönemde kayıp yaşadım artık araştırmaktan kafayı yemiştim,genelde genetik sebepler dendi bana.
Ama bir tanıdığım 8.5 aylıkken kayıp yaşadı onda bebek mekonyum yutmuştu yani hayırlısı değilse sebep o kadar çok ki...Rabbim hayırlısıyla tez zamanda versin evladınızı kucağınıza

Arkadaşlar bu pıhtılaşma sorunu gebeliğin ilk haftalarında fark edilmiyor mu? Bana test yapmışlardı pıhtılaşma var mı yok mu diye. Anlamadım ki şimdi.
Bu arada başınız sağolsun Allah sabır versin.

Şimdi ben haftaya kontrole gidicem.Dr a kanda pıhtılaşma varmi yok mu bakın desem saçma olur mu ya. Korkuttu bu konular beni. Allahım sabır versin bebeğini kaybeden bütün annelere

Çok çok üzüldüm arkadaşım çok geçmiş olsun Allahım ayrıca sabır versin sana ınsallah bi an once beklediğin bebeğiniz sağlıkla kucağına alırsın canim

Canım.kan pıhtılaşması bende de var ve yüzyıl da Akın beye gidiyorum ve çok memnunum tavsiye derim.

Yaşadığın çok ağır ben de 1 kürtaj bir düşük yaptım Allah yardımcın olsun inş bize de Rabbim bir bebek nasip eder

11 haftalikti bebegim karnimda öldüğünde. Ilerki haftalarda olsaydi aciyi tahmin bile edemiyorum. 2 ay oldu hala tam olarak kendime gelebilmis degilim. Hem ozelde hem devlette tavsiye edilen tecrubeli doktorlara gidiyordum. Hamile kalmadan once de , hamileligimin basinda da kan tahlillerimi yaptirmistim hicbir sorun yok denmisti. Kan pihtilasmasi testi ikisi de istemedi. Ilk gebelikte gerek yok denmesine ragmen esimle ikimiz kromozom testi yaptırdık. Sonuclari bekliyoruz. Genetik doktoruna da pihtilasma testini sordum su an icin gerek yok dedi. Kromozom sonucuna gore mi isteyecek acaba?

Sagol canim benim allah razi olsun
Aynen oyle her sey nasip kismet
Rabbim nasip etmeyecek olduktan sonra vesile cok
...
Allah razı olsun canim benim...

Size de cok gecmis olsun canim benim
Dr lar olaya anne baba gozuyle bakamiyorlar maalesef
Bu duygusallik konusunda tas gibiler
Uc bebek kaybindan sonra o testleri istiyorlar maalesef
Ilk haftalarda bebeginizin kalbi durduysa belki de ileri derecede pihtilasma sorununuz vardir bence gidip vakit kaybetmeden testlerinizi yaptirin arkadasim
Imkanlariniz kisitliysa egitim ve arastirma hastaneleri yapiyorlar testleri ancak uc bebek kaybettim demeniz gerekiyor benim bebegim dokuz aylik öldůğů icin ben bir kayipla yaptirabildim
Allah yardimcimiz olsun ...

Normal hastanelerde bakmıyorlar araştırma bakıyor diye biliyorum
Egitim ve arastirma hastaneleri de uc kayiptan sonra zahmet edip bu testleri istiyorlar maalesef sanki kaybedilenler can degilmis gibi o anne fiziksel ve ruhsal hic aci cekmiyormus gibi... ne bicim bir duzen bu bilmiyorum ben...

Allah fark eden drlarla karsilastirsin edemeyen dr ve bir suru ölů dogum bebekler var ki ...
Allah ne verirse hayirlisini nasip etsin...

Şimdi ben haftaya kontrole gidicem.Dr a kanda pıhtılaşma varmi yok mu bakın desem saçma olur mu ya. Korkuttu bu konular beni. Allahım sabır versin bebeğini kaybeden bütün annelere
Pihtilasma varsa ayrintili ultrasonda cikar. Benimki ayrintili ultrasonda belli oldu. Zaten yüksek riskli pihtilasma ilk 10 haftada dusukle sonuclaniyormus. Benim gibi dusuk riskli pihtilasma 28. Haftadan sonra bbek icin risk olusturuyormus. Benim 23. Haftada ayritili ultrasonda ikti ortaya. Bebege giden damarda pihtilar gordu perintolog.

Egitim ve arastirma hastaneleri de uc kayiptan sonra zahmet edip bu testleri istiyorlar maalesef sanki kaybedilenler can degilmis gibi o anne fiziksel ve ruhsal hic aci cekmiyormus gibi... ne bicim bir duzen bu bilmiyorum ben...

Hayır canım ben genetik bölümüne gittim çocuğum olmuyor doktor test istedi dedim o da yaptı direk sorgulaması ki doktor da istememisti ben kafama göre gitmiştim

Ayyy canım benim. Allah'ım melegine güç kuvvet sana sabır versin inşallah. Umarım yavrunu kucağına almak nasibindedir

Bizim kanama vardı kesede. Haftalarca canımdan can gitti yavruma birsey olacak diye.

Ayrıntılı ultrasonda çok şükürler olsun ki kanama nin olmadığını söyledi Dr.

Çok şükür çok güzel haberler aldık

Şimdi çok iyiyiz .

İçimi rahatlattin valla.
Araştıra araştıra buradaki konuları bile elden geçirdim. Ister istemez her yaşadığım şeyi araştırıyorum. Endişe icimdeyim iste.

İnşallah meleğim güçlüdür bunu sırt sırta vererek aşacağız. Allah çok büyük. Dalarım seninle canım.

Meleklerimiz Allah’a emanet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…